Slankekur – tag testen og find en slankekur der virker for dig

Hvilken slankekur passer til mig? Tag testen!

På denne side har vi samlet 25 af de mest populære slankekure lige nu. Tag testen og find ud af hvilken slankekur, der er den rigtige for dig. Brug filterfunktionen til venstre til at vælge det der er vigtigst for dig.

Den rigtige slankekur er den du kan følge.. og blive ved med at følge. Vi kender alle sammen at begynde på en slankekur og følge reglerne de første par uger, men så bliver det svært.

Det er nemmere at følge en slankekur, hvis du ikke skal give afkald på for meget af det du kan lide.

Der er stor forskel på slankekure og endnu større forskel på hvad du og jeg kan lide og ikke lide.

Nogle har det fint med at faste en dag om ugen, andre kan ikke undvære rundstykker og wienerbrød. Derfor dur det ikke at vælge en slankekur, som vil have dig til at gøre noget, du bare ikke vil.

FIND SLANKEKUR
SLANKEKUR TYPE
FLERE VALGMULIGHEDER
SÆRLIGE HENSYN

5:2 kuren er en populær slankekur med 2 ugentlige fastedage. På de 2 dage med faste spiser man kun få kalorier, mens man kan spise normalt resten af ugen. Faste har mange sundhedsgavnlige effekter i tillæg til at være en effektiv måde at tabe sig på.

Atkins kuren er legendarisk, men var tidligere også kontroversiel. På Atkins kuren spiser du meget kød, æg og fedt, men næsten intet pasta, brød og kulhydrater. I dag har kuren fået noget af en oprejsning med de andre Low Carb der er blevet populære. Atkins var først!

Cambridge kuren er en slankekur med måltidserstatninger. Med kuren får man hjælp til at sammensætte en kost der passer til ens mål og supplerer så med kaloriefattige måltidserstatninger.

Carnivore betyder kødæder på engelsk og det er passende, for på denne slankekur spiser du simpelthen kun kød og intet andet. Lyder det ekstremt? Måske, men kuren er alligevel blevet populær, måske fordi den er så nem at følge.

Fordelene ved at følge diæten er, at diæten hjælper dig med at sænke og kontrollere dit blodtryk. I modsætning til mange andre kendte kure og diæter, udelukker Dash kuren heller ikke hverken pasta, brød, ris eller forskellige mejeriprodukter.

Dukan kuren er en meget populær slankekur, som er opkaldt efter den franske læge Pierre Dukan. Det er en høj protein slankekur, hvor du begrænser mængden af fedt og kulhydrater, men spiser godt med protein. Kuren har en række faser, hvor man gradvist får lov at spise flere og flere typer mad.

Mere en livsstil end en slankekur, men flexitarian, altså hvor man spiser vegetarisk flere gange om ugen, men supplerer med kød og fisk, er blevet meget populært. Efter sigende skulle man også tabe sig, hvis man spiser på denne måde. Det lyder plausibelt.

Få de gavnlige effekter af faste, men uden at skulle gå en hel dag uden mad. Det er Intermittent Fasting, eller 8 timers kuren som den også kaldes. Her spiser du kun 8 timer om dagen, resten af døgnet faster du. Det er nemt at følge og meget populært.

Juice kuren er ret simpel, men også svær at følge. Du stopper simpelthen med at spise og drikker kun juice i en kortere periode. Hvis du altså kan klare det, for det er vigtigt at få nok med næringsstoffer, hvis du ikke skal gå kold.

Keto er kort for ketose eller “ketogenic” på engelsk. Det er en tilstand som kroppen kommer i når du ikke får nogen kulhydrater. I keto begynder kroppen at forbrænde fedt i stedet for glukose. Det er smart, når man vil tabe sig. Keto er en af de hotteste kure lige nu.

LCHF betyder Low Carb High Fat og er en slankekur der baserer sig på at spise kun meget lidt kulhydrat, men så i stedet for spise meget fedt. Ideen er at man kommer i såkaldt “ketose”, hvor kroppen forbrænder fedt mere effektivt.

Low Fodmap er en kur der bruges til at afhjælpe problemer med tyktarmen, for eksempel ved lidelsen Irritabel Tyktarm. Kuren går ud på at eliminere, altså fjerne, en række madvarer fra kosten for at se om det hjælper på inflammation og oppustethed.

Middelhavsdiæten går ud på at bruge mere tid på madlavningen og bruge gode, sunde råvarer, inspireret af middelhavets køkken, hvor man som bekendt lever sundt og længe. Middelhavsdiæten er for dig der vil spise godt og tabe dig.

Military diæten er en kontroversiel, hurtig slankekure, der faktisk ikke har noget at gøre med militæret. Det er derimod en meget striks slankekur, hvor man spiser meget få kalorier og får at vide præcis hvad man skal spise og hvornår.

Mind kuren består af “hjernemad”, som er med til at give dig en bedre koncentrationsevne, en bedre hukommelse og et væsentligt forbedret energiniveau.

Nupo er en populær dansk diæt med måltidserstatninger, hvor man erstatter almindelige måltider med shakes og andre typer måltidserstatninger. Nupo har mange år bag sig og har haft mange danske kunder.

Spis som i stenalderen og tab dig. Paleokuren er både en slankekur og en livsstil, der blandt andet blev populær med kokken Thomas Rode. Paleo kuren er lige meget en livsstil som det er en slankekur.

Er du laktoseintolerant, så er den plantebaserede kost et rigtig godt valg. Den plantebaserede kost består kort sagt af hele uforarbejdede planter såsom frugt, bælgfrugter, kerner, nødder, grøntsager, frø og fuldkorn.

Trods navnet, har kuren intet at gøre med Rigshospitalet, men er grundlæggende en low fat kur med et lavt fedtindhold, hvor man spiser en bestemt grøntsagssuppe hele vejen gennem forløbet.

Fordelen ved at følge Sense kuren er, at du ikke behøver at springe over noget i din hverdag. Du har også stadig adgang til den mad, du synes godt om. Forskellen er blot, at du skal spise mindre portioner, end du plejer.

Ordforklaring til slankekure

Er du i tvivl om hvad valgmulighederne i menuen betyder? Her får du en forklaring på dem.

Low Carb

Low carb er engelsk og betyder “lav kulhydrat”. Det dækker over en række slankekure, der udmærker sig ved at man på kuren ikke må spise ret mange kulhydrater.

Formålet er at kroppen skal begynde at forbrænde fedt som energi, i stedet for glucose, som kroppen normalt gør. Det er smart, for så bruger kroppen hurtigere det fedt du har lagret.

Den process hedder ketogen tilpasning, eller bare “keto”, som også er navnet på en populær slankekur.

Low carb slankekure er både elskede og hadede. Mange synes det er helt umuligt at undvære brød, pasta og ris, mens andre igen synes det er den eneste slankekur der bare virker for dem.

I nogle slankekure, såsom LCHF kuren, skruer man op for fedtet, godt med smør, så at sige.

Low fat

Low fat eller lavt fedt, er slankekure hvor man er opmærksom på at begrænse fedtet i maden.

Der er meget energi og mange kalorier i fedt. Er du i tvivl så tjek bag på piskefløden og smørret.

Så det giver mening at skrue ned for fedtet i maden, især hvis du er vant til at spise meget fastfood og klassisk dansk mad.

Slankekure med fokus på at begrænse fedt, tillader så til gengæld andre typer madvarer, som mange har svært ved at undvære, for eksempel kulhydrater som brød, pasta og ris.

Høj protein

Den populære Dukan kur er et godt eksempel på en slankekur, der prioriterer at man skal spise masser af protein, mens man er på kur.

Protein er det næringsstof som musklerne skal bruge og derfor giver det god mening at få nok protein, hvis man i forvejen er i kalorieunderskud. Ellers risikerer du at musklerne forsvinder lige hurtigt som fedtet på maven.

Alligevel er slankekure med høj protein ofte kontroversielle. Der er nemlig ikke enighed om hvor meget protein man har brug for. De fleste eksperter mener man har brug for mindre protein end de fleste indtager på en dag.

En kur der har et højt protein indhold kan være en god ide for dig der træner.

Balanceret

Hvis en slankekur har kostanbefalinger, der kombinerer fedt, kulhydrat og protein i balancerede mængder, så kalder man den … ja, balanceret.

Det kan for eksempel være en slankekur som Sense, hvor man skal spise alle typer kost.

Formålet er at man skal få de nødvendige næringsstoffer gennem en sund varieret kost. Når man får tilstrækkelig med næringsstoffer og vitaminer, bør man ikke føle sig så sulten og man bør få færre cravings.

For mange er en balanceret slankekur nemmere at følge, men der kan også være ulemper. Ikke mindst er det nødvendigt med en form for kontrol med hvor mange kalorier man spiser. Altså skal du enten tælle kalorier eller følge andre regler.

Tælle kalorier eller ikke

En af de absolut mest effektive måder at tabe sig på, er at tælle kalorier i den mad du spiser. Det er meget simpelt. Spiser du mindre end du forbrænder, så taber du dig.

Men det er nok også noget af det mest irriterende at skulle gøre, når man skal veje hver en bid man tager og udregne kalorier.

Effektivt, men virkelig belastende.

Derfor er slankekure der gør op med kalorietælling forståeligt nok blevet populære.

Der er masser af slankekure der på forskellig vis har forsøgt at løse problemet med at skulle tælle kalorier.

Low carb diæter som Keto og LCHF markerdsfører sig meget på at man ikke skal tælle kalorier. Ifølge tilhængerne, så kan det nærmest ikke lade sig gøre at spise for mange kalorier, hvis bare man undlader at spise kulhydrater.

En anden slankekur der er populær og som ikke kræver at du tæller kalorier er Sense kuren. Denne danske slankekur bruger i stedet for håndfulde som måleenhed. En håndfuld kulhydrat, en håndfuld grønt, en håndfuld protein og så lidt fedt.

Faste eller ikke

Faste, altså at gå mange timer uden at spise, er virkelig blevet et hit i de sidste par år med slankekur som 5:2 kuren og Intermittent Fasting.

Her er tanken at man ved at faste får en lang række positive sundhedseffekter i tillæg til at man taber sig.

Til gengæld kan man så spise normalt resten af tiden. Det kan være fristende for dem, der ikke vil undvære den gode mad i det daglige, men som så godt kan tåle en hel dag med få kalorier.

Der er flere slags fastekure. Nogle kure, så som 5:2 kuren, deler dagene op på fastedage og almindelige dage. Når du har en fastedag, spiser du meget få kalorier. Under 1000 kalorier. På de andre dage kan du så spise som du plejer. Andre fastekure bruger såkaldt intermittent fasting, hvor man hver dag faster 16 timer og så kun spiser i et tidsrum på 8 timer.

Uanset er faste en metode, der er meget effektiv, men også noget der deler vandene.

Jeg er manden bag Fitfact.dk og skriver blandt andet om træning og vægttab, med særlig fokus på motivation og sundhed.

Træningsudstyr til hjemmet - tilbud på billig træningsudstyr