Keto kuren

Keto kuren

Keto diæten er en såkaldt low-carb kur, der tvinger kroppen i en tilstand kaldet ketose (metabolisk tilstand).

I stedet for at forbrænde kulhydrater, tvinger diæten kroppen til i stedet at forbrænde fedt, så du går ned i vægt.

Ketose tilstanden i kroppen sker meget forskelligt fra person til person, men typisk vil det tage en uges tid, før kroppen kommer i ketose.

Kulhydrater er dine musklers og hjernes foretrukne brændstof.

Kulhydraterne får du blandt andet fra kartofler, frugt, slik og forskellige kornprodukter. Men når du følger Keto kuren, eller low-carb-kuren, får du ikke længere de forskellige kulhydrater.

På den måde tvinger du i stedet kroppen til at finde det nødvendige brændstof andre steder.

Indholdsfortegnelse

Fordele og ulemper ved Keto kuren

Vil du gerne på en effektiv kur, som hurtigt kan give dig nogle effektive resultater, så er Keto kuren en effektiv metode til at gå ned i vægt på.

Keto kuren som også hedder en low-carb diæt, er med til at reducere din appetit. Det sker, fordi du spiser mere protein og fedt, end du er vant til, hvilket udmønter sig i, at du hurtigere bliver mæt end normalt.

Kroppen skal vænne sig til de nye kostvaner, og derfor findes der vidt forskellige opfattelser af, hvordan kroppen reagerer på den nye diæt. Mens nogle fra dag til dag oplever en helt ny og god energi, vil andre opleve at blive trætte, få koncentrationsbesvær og blodsukkerdyk de første par uger.

En korrekt sammensat Keto kur er både sund og styrkende for din krop, alligevel er det ikke en kur, der anbefales til alle. Derfor bør ammende mødre, blodtrykspatienter, sportsudøvere (atleter) og sukkersygepatienter være særligt opmærksomme, hvis de har planer om at følge Keto-diæten.

Vælger du at følge Keto kuren, må du også forvente, at din krop på en eller anden måde vil reagere på den nye kost. Du kan derfor føle dig sløv og uoplagt i en kort periode, det kan føles som om, at du har fået influenza. Så sørg for at drikke rigelig med væske (vand) og tilsæt eventuelt lidt salt i din kost.

Keto kuren i korte træk

Keto kuren

Det er en god ide med en kogebog med opskrifter, hvis du vil følge keto kuren, fordi du ikke længere må bruge pasta, ris og brød.

Når du begynder på kuren, vil din krop begynde at omdanne fedtstoffer til ketonstoffer. Ketonstofferne kan bruges på samme måde, som hvis din krop havde de sædvanlige kulhydrater.

Følger du kuren, vil du i løbet af den første uge kunne tabe et par kilo.

Det er dog ikke fedt, du taber som det første, men i stedet betyder vægttabet at dine kulhydratdepoter tømmes.

Hele vejen igennem kuren skal du spise moderate mængder protein. Fødevarer du må spise, hvis du er på keto-diæt: proteinrige yoghurter, såsom kvark, skyr og græsk yoghurt. Du må også gerne spise ost, smør fjerkræ, avocado, oliven og kød.

Du må også gerne spise en masse grove grøntsager. Blandt andet broccoli, blomkål, ærter og bønner, som du kan supplere med forskellige plante- og nøddeolier såsom jordnøddeolie, avocadoolie og olivenolie. Sørg for at vælge de grønne grøntsager, de er nemlig en vigtig kilde til alle de vigtige vitaminer og mineraler, som din krop har brug for gennem kuren.

Hvis du gerne vil lægge din livsstil helt om, kan du egentlig følge keto-diæten resten af livet. Men det forudsætter, at du sikrer et tilstrækkeligt indtag af vitaminer og mineraler, samtidig skal du også sørge for at få de nødvendige kostfibre og forskellige antioxidanter samt proteiner.

Går du ned i vægt, vil en naturlig konsekvens også være, at du kommer til at tabe muskelmasse. Men sørger du for at få en Keto-kost med tilstrækkeligt protein, vil det i stedet lykkes dig at tabe fedt og ikke muskelmasse.

Læs mere om Keto kuren her

Populære alternativer til Keto kuren

Cambridge kuren

Modsat mange andre populære slankekure, så er Cambridge kuren ikke en kur, men i stedet en tilrettelagt plan mod en fremtidig sund livsstil efter et

Læs mere »

Nupo kuren

Nupo er en såkaldt kalorielet diæt, hvor målet er hurtigt at tabe sig ved at drikke en række af specialudviklede slankeprodukter. Engang bestod kuren udelukkende

Læs mere »

Rigshospitalets Diæt kuren

Rigshospitalets diæt også kaldet suppekuren, kålsuppekuren, hvidkålskuren, fedtforbrændingskuren mm. Den populære slankekur strækker sig hen over 7 dage, hvor man i alt kan nå at

Læs mere »

Atkins kuren

Atkins kuren er oprindeligt tiltænkt svært overvægtige, der gerne vil tabe sig. Diæten har et stort fokus på at reducere kulhydrater i den daglige kost

Læs mere »

Low Fodmap kuren

Low Fodmap er en kur, hvor bestemte fødevarer, såsom kulhydrater gradvist udelukkes fra din kost. Low Fodmap har vist sig at være et effektivt middel

Læs mere »

Dukan kuren

Dukan kuren er en simpel kur, som i al sin enkelthed går ud på at erstatte kulhydraterne med proteinrig kost. Kuren er opdelt i 4

Læs mere »

Jeg er manden bag Fitfact.dk og skriver blandt andet om træning og vægttab, med særlig fokus på motivation og sundhed.

Træningsudstyr til hjemmet - tilbud på billig træningsudstyr