Fitness trampolin test 2023

Med en fitness trampolin – også kendt som en jumping trampolin – kan du motionere, styrke din motorik og forbedre din kondition på en sjov og effektiv måde.

Vi har undersøgt markedet for fitness trampoliner grundigt og har fundet de bedste trampoliner til aktive danskere.

Læs med og se hvilke trampoliner vi anbefaler.

Du kan også finde gode tilbud på trampoliner lige nu. Vi opdaterer priser og produkter hver uge, så du kan være sikker på at finde et godt tilbud.

God fornøjelse!

ANNONCE

Top 3 fitness trampoliner

Hammer
Bedst til prisen
(Produktet er udgået) kr.
Abilica BounceUp
TESTVINDER: Bedst i Test
1.699,00 kr.
Abilica JumpIt
Bedste mini trampolin
(Produktet er udgået) kr.

Abilica BounceUp

Forhandler Totalpris Læs mere

Abilica BounceUp er en moderne og kompakt fitness trampolin, der byder på 6 vinklede ben og justerbare håndtag.

Grundet håndtagets justeringsmuligheder kan trampolinen anvendes af hele familien. Det er endda muligt at afmontere håndtaget, hvis man ønsker det.

Det kompakte design muliggør, at du kan dyrke jumping fitness i dit eget hjem, hvad end du beslutter dig for at træne i stuen, på kontoret eller i haven.

Med en produktvægt på blot 11 kg. er det også en trampolin, der er let at flytte rundt med. Abilica BounceUp måler desuden 112,5 cm. i bredden og har en maksimal personvægt på 130 kg.

Trampolinen holdes sammen med 36 separate, kraftige elastikker, som er med til at sikre et godt hop og en skånsom træning. Det er forresten nemt og hurtigt at udskifte elastikkerne ved behov.

Alt i alt får du en rigtig fin kvalitetstrampolin til en fornuftig pris.

Hammer

Forhandler Totalpris Læs mere
1.699,00 DKK → Læs mere

Hammer er et af de mærker, der står i høj kurs, når emnet er fitness trampoliner. Den udvalgte model – Hammer Cross Jump Fitness – udmærker sig på en række parametre. Mere om dette herunder.

Et af højdepunkterne ved denne trampolin er det T-formede håndtag, der er med til at sikre en stabil og tryg træning. Som bruger af trampolinen kan du i løbet af få sekunder justere håndtaget / styrestangen op eller ned, så det passer til din højde.

På selve hoppefladen er der desuden en række felter, som du kan hoppe efter, hvis du vil sikre en varieret træning. Der kan hoppes både bredt og smalt ved hjælp af disse felter.

Hammer Cross Jump Fitness er i øvrigt både let (12 kg.), flytbar og let at opsætte. Med en maksimal personvægt på 130 kg. kan den desuden anvendes af de fleste brugere.

Trampolinen forhandles bl.a. hos Apuls, Fitnessgruppen og Abilica Online.

Abilica JumpIt

Forhandler Totalpris Læs mere

Abilica JumpIt er tilegnet dig, der ønsker at dyrke jumping fitness, men ikke er villig til at spendere en formue på en trampolin til formålet.

Vælger du denne model, så må du give afkald på visse features, men du kan til gengæld slippe billigt rent økonomisk.

Trampolinen er med en diameter på 100 cm. og en maksimal personvægt på 100 kg. både mindre i størrelsen og mindre robust end andre fitness trampoliner.

Dog byder trampolinen på god polstring, robuste ben med gummifødder, 36 fjedre og ikke mindst en slidstærk dug.

Du kan med fordel vælge denne mini fitness trampolin, hvis du kan undvære et håndtag, og hvis du ikke har behov for en større trampolin. Endvidere skal du naturligvis veje under 100 kg. grundet den lave maksimale personvægt.

Fitness trampolin - guide til køb

Hvad er jumping fitness?

Jumping fitness er betegnelsen for den dynamiske og sjove træningsform, der udføres på de populære fitness trampoliner.

Træningen består hovedsageligt af spring, dynamiske sprint, aerobictrin m.v. De fysiske udfoldelser på trampolinen sker i takt med rytmisk og glad musik.

Tænk på det som en kombination af bodystep og aerobic.

Er du derfor til bodystep og aerobic, er vi overbeviste om, at du også vil finde stor glæde i jumping fitness, som i den grad har fundet vej til aktive danskeres hjerter.

Sådan dyrker du Jumping fitness i Danmark

Jumping fitness dyrkes i dag i store dele af verden, heriblandt i Danmark.

Jumping Fitness DK (organisation) har foreløbigt uddannet over 500 instruktører, og deres koncept har fundet vej til over 200 fitnesscentre og foreninger fordelt over hele landet.

Træningen foregår ikke kun i fitnesscentre og foreninger, men er også meget populær med hjemmetræning med instruktører der livestreamer gratis på blandt andet Facebook.

Hvad er jumping fitness godt for?

Der er rigtig mange gode grunde til at dyrke jumping fitness. Træningsformen er kendt for at være både skånsom og effektiv. Du får sved på panden og pulsen op, uden at belaste knæ og led.

Derfor skal du træne Jumping Fitness:

  • Vægttab – Drømmer du om at smide nogle overflødige kilo, så kan jumping fitness meget vel være den rette motionsform for dig. Du har nemlig rig mulighed for at forbrænde kalorier og styrke din sundhed på flere parametre, samtidig med at du har det sjovt.
  • Skitræning – Fitness trampoliner er også gode til skitræning, ved at du styrker din balance og koordination. Der findes mange øvelser for dig, der gerne vil holde din skiform ved lige uden for sæsonen. Du kan finde inspiration på Youtube, hvor instruktører underviser i skitræning.
  • Skånsomt – Sammenlignet med løb og anden traditionel motion er jumping fitness meget skånsom. Da motionsformen er yderst skånsom for dine led og sener, kan du motionere, selvom du f.eks. har dårlige knæ eller hofter.

Karen Munk Ebbesen, som har udforsket motionsformen og sidenhen skrevet om hendes oplevelse hos Femina udtaler følgende: ”

Når du løber en tur, lander hele din vægt på forfoden, mens vægten er bedre fordelt til jumping fitness, hvor du skal lande på flad fod hver eneste gang. Det betyder også, at du ikke kommer til at lave vrid, som man kan komme til, når man dyrker zumba eller andre dansende motionsformer.
Karen Munk Ebbesen
Journalist

Hvor mange kalorier forbrænder man ved jumping fitness?

Jumping fitness ér effektivt til fedtforbrænding og vægttab, men hvor mange kalorier forbrænder man?

Ifølge Louise Jeppesen fra Jumping Fitness DK forbrænder man mellem 500 og 1.000 kalorier i timen alt efter øvelser, antal pauser, intensitet etc. Hun kan desuden fortælle, at motionsformen er tre gange så effektiv som jogging.

Forfatter

  • Erik Haalo Hamre er redaktør og ekspert på Fitfact.dk og under uddannelse som Kostvejleder. Han har 20 års erfaring med styrketræning og har roet i Hellerup Roklub i en årrække.

Tags:

Fitfact.dk
Enable registration in settings - general