Motionscykel test

I denne test har vi været forbi flere forhandlere af motionscykler for at finde det bedste de har at byde på. De er hver især gode valg til din hjemmetræning og så er de meget forskellige – der er noget for enhver.

Er du ikke overbevist efter at have læst vores anmeldelser kan du søge blandt 50+ motionscykler i vores database. Vi opdaterer priser og udvalg flere gange om ugen så du kan finde de bedste tilbud. Find det under menupunktet “billig motionscykel”. 

Dette er en forbrugertest hos FitFact.dk. Når du ser dette badge, betyder det at vi har haft produkterne i hænderne og selv foretaget testen. Vi kalder det “hands on garanti“.

ANNONCE

Top 3 motionscykler til hjemmebrug

Vi har været forbi forhandleren Abilica’s butik og testet deres motionscykler. Abilica er en velrenommeret forhandler og producent af fitnessmaskiner og har gode anmeldelser på blandt andet Trustpilot. Alle motionscykler i dette afsnit er testet i virkeligheden af vores testperson, der har flere års erfaring i fitness. Du kan derfor være sikker på at få en anbefaling, der altså bygger på rigtige erfaringer.

Abilica Stream Voyager
Bedst til hjemmebrug
Abilica Stream Voyager
4981 kr.
Abilica Stream UB VII
TESTVINDER: Bedst til prisen
Abilica Stream UB VIII funktioner og sammenligning
3995 kr.
Odin B3
Bedst af de billige
2799 kr.

Abilica Stream UB VIII

Testvinder - Bedst til Prisen
Abilica Stream UB VIII anmeldelse
Forhandler Levering Totalpris Læs mere
Abilica 0,00 DKK 3.995,00 DKK → Læs mere

Abilica Stream er vores valg som “bedst i test” når det gælder værdi for pengene. For kun små 1000kr mere end Abilica Winmag, får du efter vores mening markant mere for pengene. Byggekvalitet, stabilitet og modstand er i top.

Abilica Stream UB VIII giver mest motionscykel for pengene

Motionscyklen har magnetisk modstand, der indstilles på displayet og har 30 modstandniveauer. Vi testede de tunge niveauer og kan bekræfte, at der også er udfordring til dig der er i god form.

Svinhjulet er 9kg, altså 3kg mere end den billigere Winmag model. Stream har da også et fuldstændig lydløst og glidende tråd. Det føles rigtig god og naturligt, uanset om du kører stille og roligt eller giver den fuld gas.

Du får også den rigtig sjove iConsole app med, hvor du kan køre ruter på Google Map med streetview (var det noget med en tur langs Strandvejen?). Mere om det senere, først skal vi se på det tekniske.

Abilica Stream UB VIII vs Abilica Winmag
Abilica Stream UB VIII funktioner og sammenligning
Pris: 3995kr
Pris: 2999kr
Robust og stabil byggekvalitet

Den store forskel på Abilica Stream i forhold til Winmag er robusthed og stabilitet. Winmag og Stream har begge elektromagnetisk modstand, der fungerer helt fint. Winmag kan dog føles en smule “knirkende” og rystende i stellet, når man giver den gas. Her er Stream helt anderledes stabil og helt lydløs.

Vores testperson vejer over 100kg og kunne med det samme mærke forskellen i kvalitet, da han satte sig op på Abilica Stream. Den maksimale personvægt er her 130kg, altså omtrent det samme som på Winmag, men ifølge Abilicas medarbejder vi talte med, så er det lavt sat. Her er tale om en maskine der tåler en del mere end Winmag.

Abilica Stream føles helt stabil og lydløs også ved høj intensitet. Kombineret med det brede sæde, så er det en meget holdbar og robust motionscykel. Også til dig der vejer mere end gennemsnittet. Vi mener at vi her er ret tæt på kommerciel kvalitet, som du kender den fra træningscenteret.

Det føles virkelig godt at cykle på Abilica Stream.

Display og App fungerer rigtig godt

iConsole app til Abilica Stream motionscykel

Abilica Stream har et ret standard display, der vises hastighed, Watt, modstand og puls. Watt måleren (ergometer) virker til at måle ret præcist og helt sikkert mere præcist end på Winmag.

Det er et ret almindeligt display uden dikkedarer, men hvor Stream excellerer er med den medfølgende iConsole app. Her kan du med et tryk på en knap tilslutte din tablet eller mobil og køre ruter fra virkeligheden på skærmen. Du vælger bare en rute på Google Map og kan så køre ruten på Streetview med billeder og bakker fra den rigtige rute. Det er en rigtig fin funktion, som gør det lige lidt sjovere at hoppe på cyklen.

Konklusion

Når vi har valgt Abilica Stream VIII som vores “bedst i test” er det fordi du får så meget for pengene her. For kun 1000kr mere end Abilica Winmag, får du en motionscykel, der er markant mere stabil og har et helt lydløst og lækkert tråd.

Bedømmelse
5 ud af 5 stjerner

Abilica Stream Voyager

Testvinder - Bedst til Hjemmebrug
Abilica Stream Voyager
Forhandler Levering Totalpris Læs mere
Abilica 0,00 DKK 6.599,00 DKK → Læs mere

Vores Testvinder af Abilicas motionscykler er Abilica Stream Voyager, der altså deler navn og serie med Abilica Stream UB VIII (anmeldt andetsteds på siden). Her har vi at gøre med en motionscykel tæt på en “professionel” motionscykel, men til et par tusind kroner mindre.

Meget velegnet til fitnessrum og familier, hvor I er flere der skal deles om en motionscykel

Bedre og behageligere styr

Abilica Stream Voyager lav indstigning og iConsole app

Denne version af Abilica Stream har meget tilfælles med lillebroren Abilica Stream UB, men adskiller sig på et par afgørende punkter.

Man lægger umiddelbart mærke til at styret på Abilica Stream Voyage er anderledes end på Winmag og Stream UB VIII. Her er styret videreført ned og hen imod dig. Det gør at du kan have en oprejst og mere behagelig siddeposition. Det er, ifølge Abilica, noget mange kunder bliver glade for, især hvis du har vrøvl med lænd eller ryg.

Abilica Voyager vs Abilica Stream UB VIII
Abilica Stream Voyager
Pris: 4981kr
Abilica Stream UB VIII funktioner og sammenligning
Pris: 3995kr
En MEGET stabil og robust motionscykel

Styret føles desuden langt mere robust og stabilt. Det er da også mærkbart tykkere. Selve stellet på cyklen er tykkere og af mere solide materialer. Hvor Winmag kan føles en smule plastikagtig, er Stream Voyager helt anderledes solid.

Styret er tykkere, stellet er tykkere. Uanset hvor meget du pruster og rusker i styret, så rykker Abilica Voyage sig ikke ud af pletten. Den knirker ikke engang. Nu minder jeg igen lige om at vores testperson, der altså er undertegnede skribent, vejer over 100kg og godt kan trampe igennem. Abilica Voyage blev stående helt stille og lydløs under hele seancen. Det eneste lyd der kunne høres var mit anstrengte åndedræt (det var meget varmt).

iConsole app, pulsmåler og ergometer

iConsole app til Abilica Stream motionscykel

Abilica Stream Voyager har stort set det samme display som UB VIII modellen. Det vil sige at du også her får adgang til træningsappen iConsole. Her kan du prøve et hav af træningsprogrammer og tilslutte pulsmåler m.m. Du får også muligheden for at køre ruter med Streetview på Google Maps. En super træningsfunktion, der er langt sjovere og bedre, end et almindeligt display.

Konklusion

Abilica Stream Voyager er ubetinget en fremragende motionscykel. Så tæt på en professionel maskine, som du kan få. Den er meget velegnet til familier, fitnessrum og lignende, hvor flere skal bruge maskinen. Med en maks personvægt på 200kg kan den også bruges af tunge personer, hvor den er bundsolid og robust.

Bedømmelse
5 ud af 5 stjerner

Billig motionscykel

Søg i databasen over motionscykler

Er du på udkig efter et godt tilbud på en billig motionscykel? I denne sektion har vi samlet tilbud på billige motionscykler. Vælg en af de de bedste tilbud i tabellen nedenunder. Vi indhenter priser og tilbud flere gange om ugen hos flere populære forhandlere.

Vælg pris
Vis kun tilbud?
Vælg forhandler
Viser
motionscykler
1099 kr.
fra Getbig
Vibrationstræner
1299 kr.
1899 kr.
Motionscykel - HS-045H - Hop Sport - Blå
1449 kr.
1999 kr.
Motionscykel - HS-015H - Hop-Sport - Guld
1449 kr.
1999 kr.
Motionscykel - HS-015H - Hop-Sport - Lime
1449 kr.
1999 kr.
Motionscykel - HS-015H - Hop-Sport - Sort/Rød
1499 kr.
1899 kr.
Motionscykel - HS-045H - Hop Sport - Rød
1649 kr.
InShape motionscykel - FB500S
1699 kr.
1999 kr.
Motionscykel - HS-015H - Hop-Sport - Tyrkis
1699 kr.
2199 kr.
Motionscykel - HS-2050H Sonic - Hop-Sport
1699 kr.
fra Getbig
Sammenklappelig kondicykel X
1795 kr.
Tunturi Desk Bike D20
1899 kr.
2499 kr.
Motionscykel - HS-2070 Onyx - Hop-Sport - Grå
1899 kr.
2499 kr.
Motionscykel - HS-2070 Onyx - Hop-Sport - Blå
1899 kr.
2499 kr.
Motionscykel - HS-2070 Onyx - Hop-Sport - Sort/Rød
1899 kr.
2299 kr.
Motionscykel - Foldbar - Xbike Cube - inSPORTline
1899 kr.
2499 kr.
Motionscykel - Petyr UB - inSPORTline
1899 kr.
3099 kr.
Motionscykel - HS-035H - Hop-Sport
1999 kr.
InShape motionscykel - FB600S

Andre populære motionscykler

Abilica Winmag

Billig og solid motionscykel
Forhandler Levering Totalpris Læs mere
Abilica 0,00 DKK 2.999,00 DKK → Læs mere

Abilicas billigste model hedder Winmag og er en glimrende motionscykel, der er helt lydløs og med glidende lækkert tråd. Med en pris lige omkring 3000kr er den lidt dyrere end de billigste modeller fra varehusene. Får du så noget for pengene? Det mener vi.

Hvis du er på udkig efter en motionscykel i den billige ende, kan det måske virke hip som hap, om det skal være den ene model eller den anden model.

Abilica Winmag er en billig og god motionscykel

Jævnt og lydløst tråd

De fleste af os kender motionscyklen fra fitnesscenteret og tænker så at det er den oplevelse vi vil få med en billig motionscykel. Sådan er det desværre ikke altid. De billigste motionscykler er ofte i meget skrøbelig kvalitet med et svinghjul der er for let. Det giver et ujævnt, hakkende tråd på en maskine der hopper og danser, når du træder. Det gør Abilica Winmag ikke.

Her får du en motionscykel med et overraskende godt tråd, helt lydløst og smooth.

Svinhjulet på Abilica Winmag vejer 6kg og styres med magnetisk modstand der justeres fra displayet. Det er i øvrigt også en forskel i forhold de billigere modeller, hvor modstanden typisk kun kan justeres manuelt.

Abilica Stream UB VIII vs Abilica Winmag
Abilica Stream UB VIII funktioner og sammenligning
Pris: 3995kr
Pris: 2999kr
Display med ergometer og pulsmåler

Winmag har et display der vise modstand, hastighed, puls og watt. Pulsmåleren i håndtaget er præcis og aflæser hurtig. Watt måleren, også kaldet ergometer, er en glædelig overraskelse da de sjældent findes i de billigste motionscykel. Med en Watt måler kan du måle din træningsintensitet meget præcist i kombination med pulsmåleren. Dog virkede det til at Watt måleren gav nogle lidt for høje resultater i forhold til de andre maskiner vi testede. Watt målingerne svingede også en del. Her er fx Abilica Stream langt mere præcis.

Konklusion

Abilica Winmag overrasker meget positivt til en fornuftig pris. Her får du en motionscykel med et glidende tråd og magnetisk modstand, som du nemt kan indstille elektronisk. 

Det eneste minus ved maskinen at den kan føles en smule ustabil når du giver den gas eller hvis du vejer en del. I det tilfælde anbefaler vi Abilica Stream i stedet for, der for 1000kr er væsentlig mere robust. 

Alt i alt er Abilica Winmag dog en rigtig god motionscykel, med et tråd der er næsten lige godt som de dyrere modeller.

Bedømmelse
4 ud af 5 stjerner

Odin B3

Forhandler Levering Totalpris Læs mere
Apuls 0,00 DKK 2.799,00 DKK → Læs mere

Den jyske fitness shop Apuls er på få år, blevet en af landets største indenfor fitness udstyr. Apuls har sideløbende med shoppen udviklet deres eget mærke, Odin. Her ser vi deres billigste model indenfor motionscykler Odin B3.

Med en pris på bare 1500kr er vi på et prisniveau, hvor der ikke er mange konkurrenter i samme kvalitet

Får du mere for pengene med Odin B3? Det har vi testet.

Du kan læse hele anmeldelsen på linket, eller løs vores kortere konklusion nedenunder.

Overraskende solid motionscykel

Det første vi bemærkede da vi testede Odin B3 var hvor solid motionscyklen var. Vi har at gøre med en motionscykel, der kun koster 1500kr, hvilket ærlig talt ikke er meget. Alligevel sidder man godt og solidt på cyklen, også hvis man som vores testperson vejer 100kg. Det er dog klart at motionscyklen er lidt mere skrøbelig end dyrere modeller. Den er ikke velegnet til at stå op eller hamre af sted.

Trådet er flydende, tungt og naturligt, hvilket måske er endnu mere overraskende. Der er ingen “hakken” i trådet, noget der ellers er så almindeligt i de billigere modeller. Med Odin B3 føles trådet naturligt og glidende.

Odin B3 vs Kettler Axos P
Pris: 1499kr
Kettler Axos P
Pris: 2149kr
Pulsmåler og simpelt display

Odin B3 vinder ikke nogen priser for avanceret teknologi og display, men den har dog pulsmåler i håndtagene og et simpelt, men funktionelt display der viser Tid, distance, hastighed, puls og kalorier.

Konklusion

En glimrende motionscykel til motionisten, der bare gerne vil have muligheden for motion derhjemme. Du får rigtig meget for pengene, fra en seriøs dansk forhandler i Apuls.

Bedømmelse
4 ud af 5 stjerner

Inshape FB500

Forhandler Levering Totalpris Læs mere
Apuls 0,00 DKK 2.799,00 DKK → Læs mere
Læs også: Inshape FB500 - fuld anmeldelse

Inshape FB500 er den billigste motionscykel fra det danske fitnessbrand Inshape. Med en pris fra 800kr (hvis du er Coop medlem), er det også blandt de absolut billigste motionscykler på markedet.

Til en sådan pris kan man måske ikke forvente så meget, men kan man overhovedet få en fornuftig motionscykel til den slags penge? Det har vi undersøgt.

Vi har købt, testet og anmeldt Inshape FB500.

Konklusion: Ikke anbefalet til de fleste, men den kan være en mulig løsning for nogen.

Ok til prisen, men ikke anbefalet til alle

Det første vi bemærkede da vi testede Odin B3 var hvor solid motionscyklen var. Vi har at gøre med en motionscykel, der kun koster 1500kr, hvilket ærlig talt ikke er meget. Alligevel sidder man godt og solidt på cyklen, også hvis man som vores testperson vejer 100kg. Det er dog klart at motionscyklen er lidt mere skrøbelig end dyrere modeller. Den er ikke velegnet til at stå op eller hamre af sted.

Trådet er flydende, tungt og naturligt, hvilket måske er endnu mere overraskende. Der er ingen “hakken” i trådet, noget der ellers er så almindeligt i de billigere modeller. Med Odin B3 føles trådet naturligt og glidende.

Konklusion

Inshape FB500 er en (meget) billig motionscykel, der fungerer fint til at få pulsen op, men nok vil føles utilstrækkelig for mange.

Vi kan anbefale motionscyklen til dig der bare gerne vil igang med at træne, men ikke ved om du vil investere alt for meget. Motionscyklen er også helt fin til genoptræning efter en skade eller lignende på lav modstand.

Alt i alt udmærket værdi for prisen, men du bør spørge dig selv om ikke du hellere vil give et par tusind kroner mere og så få en model, du kan vokse og udvikle dig med.

Bedømmelse
3 ud af 5 stjerner

Kettler Axos P

God til prisen
Kettler Axos P
Forhandler Levering Totalpris Læs mere
Apuls 0,00 DKK 2.149,00 DKK → Læs mere

Kettler Axos P er et godt bud på den bedste billige motionscykel på markedet. Med en pris på kun 2000kr er vi nede i et niveau, hvor vi nærmer os varehusenes pang-tilbud. Hvad får man så for den pris?

Kettler Axos tekniske specifikationer er lige gode som meget dyrere motionscykler 

9kg svinghjul og solid byggekvalitet

Kettler Axos P

Der findes næppe andre motionscykler til 2000kr, der kan matche Kettler Axos P på papiret. Et svinghjul på 9kg og 12 træningsprogrammer, er på papiret sammenligneligt med den dobbelt så dyre Abilica Stream UB VIII.

Kettler Axos P vs Abilica Winmag
Kettler Axos P
Pris: 2149kr
Pris: 2995kr
Bedømmelse
Ikke bedømt endnu

Guide til køb

Hvorfor skal du købe en motionscykel?
Cykling er nemt at komme i gang med og byder på super effektiv kalorieforbrænding. Det er desuden en meget skånsom motionsform. Det gør motionscyklen meget velegnet til dig der har forskellige skavanker eller som er for tung til at løbe. Der er nemlig ikke nogen stød på knæ og ryg. En anden fordel ved motionscyklen er at du kan give den max gas uden at risikere skader. Det gør også motionscyklen til den mest effektive kalorieforbrænder.
Her har vi en maskine, som de fleste kan træne på i rigtig lang tid. Man har kropsvægten på ballerne og kan sidde komfortabelt, mens man hører musik, ser tv eller læser, og derfor scorer den højt på forbrænding
Læge Morten Zacho
kilde: Alt.dk

Motionscyklen er super effektiv konditræning, der forbrænder kalorier i et højt tempo. Faktisk er motionscyklen den mest effektive kalorieforbrænder af alle fitnessmaskinerne.

Motionscyklen er også den mest skånsommme af alle fitnessmaskinerne. Risikoen for skader er minimal og alle kan bruge en motionscykel uanset om du er tyk eller tynd, ung eller gammel. Det gør den velegnet til dig der er utrænet og som synes at du ikke helt er i form til fitnresscenteret endnu.

Fordele ved træning på motionscykel

Motionscykel eller spinningcykel

Motionscykel eller spinningcykel, kan du kende forskel? Når du har fundet ud af at du vil have en motionscykel er det tid til at beslutte hvilken slags det skal være. Der er nemlig forskel på motionscykler og spinningcykler, selv om sidstnævnte nogen gang også bliver omtalt under kategorien “motionscykel”.

Forskelle på motionscykler og spinningcykler
Motionscykel
Spinningcykel

Den helt store forskel på motionscyklen og spinningcyklen er hvilket formål de er lavet til:

  • Motionscyklen er lavet til en oprejst siddestilling med fokus på komfort.
  • Spinningcyklen er lavet til høj intensitet med fokus på realisme.

På billedet ovenover kan du nok fornemme forskellen i maskinerne. Motionscyklen har ingen synlige mekaniske dele. Her er mekanikken gemt bag et skjold og sædet er stort og komfortabelt. På spinningcyklen er svinghjulet og kæden blotlagt og sædet er smalt, som på en racercykel.

På motionscyklen kan du bare hoppe på med dine almindelige træningssko, mens du på spinningcyklen skal have særlige cykelsko.

En motionscykel har altid et display med oplysninger om modstand, hastighed og kalorieforbrug. En spinningcykel har normalt ikke noget display og kræver derfor en app eller pulsbælte.

På en motionscykel sidder der et svinghjul gemt, hvor modstanden skabes med magneter der flyttes tættere eller længere væk. På spinningcyklen skabes det meste modstand ved det tunge svinghjul og derudover ved en filtbremse, der får direkte kontakt med hjulet.

På en spinningcykel kan man stå op og trampe i pedalerne. Det bør du ikke gøre på en motionscykel. Derfor er spinningcyklen også oftere brugt til træning i høj intensitet i gruppehold eller som supplement til dem der kører på cykel på landevejen.

En motionscykel har frihjul. Det vil sige at svinghjulet kan køre rundt uden at pedalerne følger med. Det kan spinningcyklen ikke, her fortsætter pedalerne med at køre rundt. Det sidste er noget som kan være lidt ubehageligt, hvis man ikke før har prøvet spinning.

Konklusion: Hvad skal du vælge?

Hvis ikke du specifikt er på udkig efter en spinningcykel, fordi du har prøvet det i fitnesscenteret, så er en motionscykel det rigtige valg. Den er nem at gå til, er behagelig at sidde på og du bestemmer helt selv hvor meget du vil presse dig. Du kan give den max gas på en motionscykel og du kan tage den med ro. Det bestemmer du helt selv. Det er heller ikke sådan at motionscyklen har et loft over hvor meget du kan få ud af den. Hvis du køber en god model kan den følge dig fra nybegynder til superform.

Svinghjul og modstand

Når du tramper i pedalerne på en motionscykel drejer du et svinghjul. Det sidder skjult bag en kappe, så du typisk ikke kan se det. Svinghjulet er vigtigt for din oplevelse på cyklen. Et tungt svinghjul føles mere naturtro, især når du kommer op i tempo. Et for let svinghjul kan give fornemmelsen af at “hakke” i trådet. En god tommelfingerregel er derfor at gå efter en motionscykel med det tungeste svinghjul til dit budget.

Modstanden på de fleste motionscykler leveres med magnetisme. Der sidder kraftige magneter på begge sider af svinghjulet og når du skruer op for modstanden kommer de tættere på. Modstanden kan enten reguleres digitalt på knapper eller manuelt, hvor du skruer op og ned for modstanden. Det siger sig selv at det er nemmere at kunne justere modstanden med et par tryk.

Konklusion: Gå efter en motionscykel med et tungere svinghjul og magnetisk modstand, som du kan justere digitalt.

Display og Ergometer

Der kan være stor forskel på funktioner og display på de forskellige modeller

Din motionscykel har et display der typisk viser oplysninger om din hastighed, kalorieforbrænding, puls og modstand. De lidt bedre motionscykler har også et såkaldt “ergometer”, der betyder de kan måle det antal Watt du producerer. Det giver en meget mere præcis beregning af kalorieforbrænding og giver dig mulighed for at træne målrettet efter Watt output.

Gå efter en motionscykel med ergometer, det giver bedre træningsresultater.

Der er stor forskel på display imellem de enkelte modeller. Nogen er helt simple, andre har grafik og blinkende lys. Andre har mulighed for at tilkoble en tablet, så du kan for eksempel kan cykle en rute og se den på tabletten. Super motivation! Læs mere om motionscykler med skærm på linket.

Max brugervægt

Før du køber, så tjek lige om motionscyklen rent faktisk er lavet til din vægt. Det er især de billige modeller det kan være relevant. Hvis du vejer over 100kg kan det være en god ide at se sig om efter en lidt dyrere model. Det er ikke fedt at sidde på en motionscykel der føles ustabil.

Motionscykler til 150+kg

Hvis du vejer over 150kg kan du stadig finde motionscykler til dit behov. Vi anbefaler her at du køber fra Abilica, der har flere modeller der kan klare vægt over 150kg. Abilica Premium, som vi har testet ovenover, kan for eksempel klare op til 200kg. Læs mere om motionscykler til 150kg+ på linket.

Hvilke muskler træner motionscyklen?

Motionscyklen træner især de stor lårmuskler, lægge, hofter og baller

Det er især musklerne i benene du træner på motionscyklen, mere præcist de store muskler i overlåret (quadriceps) og musklerne i baglåret, men ballerne får også en god workout. Hvis du står op mens du cykler, som man gør i for eksempel spinning, så træner du også arme og kernemuskulatur.

Det er nok ikke nogen overraskelse at det især er benene der får træning når du cykler. Er du i tvivl kan du bare se på professionelle cykelryttere, der jo har nogen seriøse lårbasser.

Cykling som livsstil har stor effekt for både det fysiske og mentale velbefindende
Læge Bente Klarlund
kilde: Politiken.dk
Hvilke muskler træner motionscyklen ikke

Motionscyklen træner mest ben, baller og lægge. Overkroppen får ikke som udgangspunkt så meget træning, men dog aktiverer man også muskler i ryg og mave. Du kan få en mere alsidig workout ved at stå op i cyklen og derved også bruge arme og ryg mere aktivt.

Hvis du gerne vil træne din overkrop mere seriøst, må du dog nok finde andre øvelser at supplere med. Professionelle cykeltryttere træner også styrketræning ved siden af samme grund.

AktivTræning foreslår i en artikel om styrketræning for cykelryttere, at supplere med squats, mavebøjninger og rygøvelser.

Er cykling godt for ballerne?

Kan man få en god røv af at cykle? Svaret er ja, især hvis du kombinerer din cykeltræning med andre øvelser.

Når du cykler bruger du mest de store lårmuskler og så dine lægmuskler, men musklerne i ballen får også masser af action. Gluteus maximus, den store ballemuskel, bliver aktiveret når du bevæger hofterne og træder i pedalerne. Det giver mere muskelmasse og bidrager til at give en strammere og fastere bagdel.

Motionscyklen giver ikke samme aktivering af ballerne som crosstraineren eller stepmaskinen, men du får helt sikkert stadig en god træning af bagdelen.

Fedtforbrænding på motionscykel

Cykling er fremragende til at forbrænde kalorier

Kan man tabe sig på motionscykel?

Hvis du gerne vil tabe dig er der god grund til at hoppe på motionscyklen. Du kan nemlig forbrænde 600-800 kalorier i timen, hvis du giver den gas. Det er måske ikke helt så meget som du kan forbrænde ved 1 times løb i højt tempo, men til gengæld er det meget lettere at cykle i 1 time.

Det er vigtig, for det er de færreste der kan løbe i højt tempo i en time, eller bare en halv, især hvis du er overvægtig. Derimod kan alle cykle på en motionscykel og overvægt spiller ingen rolle. Motionscyklen er nemlig en yderst skånsom træningsform.

Når du træner for at tabe dig, er det vigtigt at du holder pulsen oppe, gerne over 140 slag i minuttet afhængig af din alder. De fleste motionscykler har pulsmåler i styret og de bedre modeller har desuden mulighed for at tilslutte et pulsbælte.

Intervaltræning til vægttab?

Der er delte meninger om hvad der er mest effektivt i forhold til vægttab: Interval træning eller jævn længere træning. Ifølge læge Bente Klarlund, der skriver i Politiken, forbrænder man flest kalorier ved at cykle jævnt i samme tempo, men man forbrænder flere kalorier efterfølgende ved intervaltræning. Det er den såkaldte afterburn effekt der sætter ind. Derfor anbefaler hun at man træner begge dele, for eksempel ved at køre intervaltræning en gang om ugen.

Konditionstræning og pulstræning på motionscykel

Ifølge Henrik Duer, fysiolog på Rigshospitalet, kan man opnå det samme ved at cykle 3 gange om ugen, som ved at løbe 3 gange om ugen. Det gælder bare om at få pulsen op og få sat modstanden så der kommer sved på panden. Dertil kan man supplere med intervaltræning og pulstræning.

Intervaltræning, også kendt som High Intensity Interval Training (HIIT) er meget populært i fitnesscentre rundt i Danmark, især på spinningcyklerne. Det går kort fortalt ud på at variere sit træningspas, så man skifter mellem let og hårdt tempo. Når vi skriver “hårdt” så mener vi hårdt. Her skal du i et par minutter virkelig hamre igennem så pulsen kommer helt i vejret.

Du kan sagtens få den samme konditionsmæssige effekt ved at cykle som ved at løbe
Fysiolog Henrik Duer
kilde: BT.dk

Pulstræning er en træningsform der udnytter at man nu let kan måle sin puls med pulsbælte eller armbånd. Typisk bruger man et pulsbælte, der sender information til motionscyklen. Her kan du så vælge programmer, hvor du kommer op i det pulsinterval, hvor du får mest ud af træningen. Hvis du gerne vil træne med pulsbælte, skal du sørge for at din motionscykel har muligheden for at tilslutte pulsbælte. Det kan enten være med bluetooth eller andre ældre teknologier.

Træningsudstyr til hjemmet - tilbud på billig træningsudstyr