Motionscykel

I denne test har vi været forbi flere forhandlere af motionscykler for at finde det bedste de har at byde på. De er hver især gode valg til din hjemmetræning og så er de meget forskellige – der er noget for enhver.

Er du ikke overbevist efter at have læst vores anmeldelser kan du søge blandt 50+ motionscykler i vores database. Vi opdaterer priser og udvalg flere gange om ugen så du kan finde de bedste tilbud. Find det under menupunktet “billig motionscykel”. 

Dette er en forbrugertest hos FitFact.dk. Når du ser dette badge, betyder det at vi har haft produkterne i hænderne og selv foretaget testen. Vi kalder det “hands on garanti“.

Billig motionscykel

Søg i databasen over motionscykler

Er du på udkig efter et godt tilbud på en billig motionscykel? I denne sektion har vi samlet tilbud på billige motionscykler. Vælg en af de de bedste tilbud i tabellen nedenunder. Vi indhenter priser og tilbud flere gange om ugen hos flere populære forhandlere.

Vælg pris
Vis kun tilbud?
Vælg forhandler
Viser
motionscykler
649 kr.
fra Getbig
Bevægelsestræner Mini Bike MB 3
1045 kr.
Motionscykel model 1
1099 kr.
fra Getbig
Billig 2 i 1 motionscykel / Crosstrainer
1149 kr.
InShape 400 Motionscykel. 8 forskellige modstandsniveauer og pulsmåler
1178 kr.
InShape 500 Motionscykel
1299 kr.
1999 kr.
Cecofit Power Active Motionscykel
1399 kr.
Motionscykel 90,5x56x140cm
1495 kr.
Reviber Minicykel
1495 kr.
Proteus PEC-1915 Motionscykel
1499 kr.
2500 kr.
ODIN B3 Motionscykel

Guide til køb

Hvorfor skal du købe en motionscykel?
Cykling er nemt at komme i gang med og byder på super effektiv kalorieforbrænding. Det er desuden en meget skånsom motionsform. Det gør motionscyklen meget velegnet til dig der har forskellige skavanker eller som er for tung til at løbe. Der er nemlig ikke nogen stød på knæ og ryg. En anden fordel ved motionscyklen er at du kan give den max gas uden at risikere skader. Det gør også motionscyklen til den mest effektive kalorieforbrænder.
Her har vi en maskine, som de fleste kan træne på i rigtig lang tid. Man har kropsvægten på ballerne og kan sidde komfortabelt, mens man hører musik, ser tv eller læser, og derfor scorer den højt på forbrænding
Læge Morten Zacho
kilde: Alt.dk

Motionscyklen er super effektiv konditræning, der forbrænder kalorier i et højt tempo. Faktisk er motionscyklen den mest effektive kalorieforbrænder af alle fitnessmaskinerne.

Motionscyklen er også den mest skånsommme af alle fitnessmaskinerne. Risikoen for skader er minimal og alle kan bruge en motionscykel uanset om du er tyk eller tynd, ung eller gammel. Det gør den velegnet til dig der er utrænet og som synes at du ikke helt er i form til fitnresscenteret endnu.

Fordele ved træning på motionscykel
 • Effektiv kalorieforbrænding
 • Skånsom træning
 • Træning af ben og baller

Motionscykel eller spinningcykel

Motionscykel eller spinningcykel, kan du kende forskel? Når du har fundet ud af at du vil have en motionscykel er det tid til at beslutte hvilken slags det skal være. Der er nemlig forskel på motionscykler og spinningcykler, selv om sidstnævnte nogen gang også bliver omtalt under kategorien “motionscykel”.

Forskelle på motionscykler og spinningcykler
Motionscykel
 • Komfort
 • Sportssko
 • Nybegynder
 • Solid
Spinningcykel
 • Præstation
 • Cykelsko
 • Avanceret
 • Minimalistisk

Den helt store forskel på motionscyklen og spinningcyklen er hvilket formål de er lavet til:

 • Motionscyklen er lavet til en oprejst siddestilling med fokus på komfort.
 • Spinningcyklen er lavet til høj intensitet med fokus på realisme.

På billedet ovenover kan du nok fornemme forskellen i maskinerne. Motionscyklen har ingen synlige mekaniske dele. Her er mekanikken gemt bag et skjold og sædet er stort og komfortabelt. På spinningcyklen er svinghjulet og kæden blotlagt og sædet er smalt, som på en racercykel.

På motionscyklen kan du bare hoppe på med dine almindelige træningssko, mens du på spinningcyklen skal have særlige cykelsko.

En motionscykel har altid et display med oplysninger om modstand, hastighed og kalorieforbrug. En spinningcykel har normalt ikke noget display og kræver derfor en app eller pulsbælte.

På en motionscykel sidder der et svinghjul gemt, hvor modstanden skabes med magneter der flyttes tættere eller længere væk. På spinningcyklen skabes det meste modstand ved det tunge svinghjul og derudover ved en filtbremse, der får direkte kontakt med hjulet.

På en spinningcykel kan man stå op og trampe i pedalerne. Det bør du ikke gøre på en motionscykel. Derfor er spinningcyklen også oftere brugt til træning i høj intensitet i gruppehold eller som supplement til dem der kører på cykel på landevejen.

En motionscykel har frihjul. Det vil sige at svinghjulet kan køre rundt uden at pedalerne følger med. Det kan spinningcyklen ikke, her fortsætter pedalerne med at køre rundt. Det sidste er noget som kan være lidt ubehageligt, hvis man ikke før har prøvet spinning.

Konklusion: Hvad skal du vælge?

Hvis ikke du specifikt er på udkig efter en spinningcykel, fordi du har prøvet det i fitnesscenteret, så er en motionscykel det rigtige valg. Den er nem at gå til, er behagelig at sidde på og du bestemmer helt selv hvor meget du vil presse dig. Du kan give den max gas på en motionscykel og du kan tage den med ro. Det bestemmer du helt selv. Det er heller ikke sådan at motionscyklen har et loft over hvor meget du kan få ud af den. Hvis du køber en god model kan den følge dig fra nybegynder til superform.

Svinghjul og modstand

Når du tramper i pedalerne på en motionscykel drejer du et svinghjul. Det sidder skjult bag en kappe, så du typisk ikke kan se det. Svinghjulet er vigtigt for din oplevelse på cyklen. Et tungt svinghjul føles mere naturtro, især når du kommer op i tempo. Et for let svinghjul kan give fornemmelsen af at “hakke” i trådet. En god tommelfingerregel er derfor at gå efter en motionscykel med det tungeste svinghjul til dit budget.

Modstanden på de fleste motionscykler leveres med magnetisme. Der sidder kraftige magneter på begge sider af svinghjulet og når du skruer op for modstanden kommer de tættere på. Modstanden kan enten reguleres digitalt på knapper eller manuelt, hvor du skruer op og ned for modstanden. Det siger sig selv at det er nemmere at kunne justere modstanden med et par tryk.

Konklusion: Gå efter en motionscykel med et tungere svinghjul og magnetisk modstand, som du kan justere digitalt.

Display og Ergometer

Der kan være stor forskel på funktioner og display på de forskellige modeller

Din motionscykel har et display der typisk viser oplysninger om din hastighed, kalorieforbrænding, puls og modstand. De lidt bedre motionscykler har også et såkaldt “ergometer”, der betyder de kan måle det antal Watt du producerer. Det giver en meget mere præcis beregning af kalorieforbrænding og giver dig mulighed for at træne målrettet efter Watt output.

Gå efter en motionscykel med ergometer, det giver bedre træningsresultater.

Der er stor forskel på display imellem de enkelte modeller. Nogen er helt simple, andre har grafik og blinkende lys. Andre har mulighed for at tilkoble en tablet, så du kan for eksempel kan cykle en rute og se den på tabletten. Super motivation!

Max brugervægt

Før du køber, så tjek lige om motionscyklen rent faktisk er lavet til din vægt. Det er især de billige modeller det kan være relevant. Hvis du vejer over 100kg kan det være en god ide at se sig om efter en lidt dyrere model. Det er ikke fedt at sidde på en motionscykel der føles ustabil.

Motionscykler til 150+kg
Hvis du vejer over 150kg kan du stadig finde motionscykler til dit behov. Vi anbefaler her at du køber fra Abilica, der har flere modeller der kan klare vægt over 150kg. Abilica Premium, som vi har testet ovenover, kan for eksempel klare op til 200kg.

Hvilke muskler træner motionscyklen?

Motionscyklen træner især de stor lårmuskler, lægge, hofter og baller

Det er især musklerne i benene du træner på motionscyklen, mere præcist de store muskler i overlåret (quadriceps) og musklerne i baglåret, men ballerne får også en god workout. Hvis du står op mens du cykler, som man gør i for eksempel spinning, så træner du også arme og kernemuskulatur.

Det er nok ikke nogen overraskelse at det især er benene der får træning når du cykler. Er du i tvivl kan du bare se på professionelle cykelryttere, der jo har nogen seriøse lårbasser.

Cykling som livsstil har stor effekt for både det fysiske og mentale velbefindende
Læge Bente Klarlund
kilde: Politiken.dk
Hvilke muskler træner motionscyklen ikke

Motionscyklen træner mest ben, baller og lægge. Overkroppen får ikke som udgangspunkt så meget træning, men dog aktiverer man også muskler i ryg og mave. Du kan få en mere alsidig workout ved at stå op i cyklen og derved også bruge arme og ryg mere aktivt.

Hvis du gerne vil træne din overkrop mere seriøst, må du dog nok finde andre øvelser at supplere med. Professionelle cykeltryttere træner også styrketræning ved siden af samme grund.

AktivTræning foreslår i en artikel om styrketræning for cykelryttere, at supplere med squats, mavebøjninger og rygøvelser.

Er cykling godt for ballerne?

Kan man få en god røv af at cykle? Svaret er ja, især hvis du kombinerer din cykeltræning med andre øvelser.

Når du cykler bruger du mest de store lårmuskler og så dine lægmuskler, men musklerne i ballen får også masser af action. Gluteus maximus, den store ballemuskel, bliver aktiveret når du bevæger hofterne og træder i pedalerne. Det giver mere muskelmasse og bidrager til at give en strammere og fastere bagdel.

Motionscyklen giver ikke samme aktivering af ballerne som crosstraineren eller stepmaskinen, men du får helt sikkert stadig en god træning af bagdelen.

Fedtforbrænding på motionscykel

Cykling er fremragende til at forbrænde kalorier

Hvis du gerne vil tabe dig er der god grund til at hoppe på motionscyklen. Du kan nemlig forbrænde 600-800 kalorier i timen, hvis du giver den gas. Det er måske ikke helt så meget som du kan forbrænde ved 1 times løb i højt tempo, men til gengæld er det meget lettere at cykle i 1 time.

Det er vigtig, for det er de færreste der kan løbe i højt tempo i en time, eller bare en halv, især hvis du er overvægtig. Derimod kan alle cykle på en motionscykel og overvægt spiller ingen rolle. Motionscyklen er nemlig en yderst skånsom træningsform.

Når du træner for at tabe dig, er det vigtigt at du holder pulsen oppe, gerne over 140 slag i minuttet afhængig af din alder. De fleste motionscykler har pulsmåler i styret og de bedre modeller har desuden mulighed for at tilslutte et pulsbælte.

Intervaltræning til vægttab?

Der er delte meninger om hvad der er mest effektivt i forhold til vægttab: Interval træning eller jævn længere træning. Ifølge læge Bente Klarlund, der skriver i Politiken, forbrænder man flest kalorier ved at cykle jævnt i samme tempo, men man forbrænder flere kalorier efterfølgende ved intervaltræning. Det er den såkaldte afterburn effekt der sætter ind. Derfor anbefaler hun at man træner begge dele, for eksempel ved at køre intervaltræning en gang om ugen.

Konditionstræning og pulstræning på motionscykel

Ifølge Henrik Duer, fysiolog på Rigshospitalet, kan man opnå det samme ved at cykle 3 gange om ugen, som ved at løbe 3 gange om ugen. Det gælder bare om at få pulsen op og få sat modstanden så der kommer sved på panden. Dertil kan man supplere med intervaltræning og pulstræning.

Intervaltræning, også kendt som High Intensity Interval Training (HIIT) er meget populært i fitnesscentre rundt i Danmark, især på spinningcyklerne. Det går kort fortalt ud på at variere sit træningspas, så man skifter mellem let og hårdt tempo. Når vi skriver “hårdt” så mener vi hårdt. Her skal du i et par minutter virkelig hamre igennem så pulsen kommer helt i vejret.

Du kan sagtens få den samme konditionsmæssige effekt ved at cykle som ved at løbe
Fysiolog Henrik Duer
kilde: BT.dk

Pulstræning er en træningsform der udnytter at man nu let kan måle sin puls med pulsbælte eller armbånd. Typisk bruger man et pulsbælte, der sender information til motionscyklen. Her kan du så vælge programmer, hvor du kommer op i det pulsinterval, hvor du får mest ud af træningen. Hvis du gerne vil træne med pulsbælte, skal du sørge for at din motionscykel har muligheden for at tilslutte pulsbælte. Det kan enten være med bluetooth eller andre ældre teknologier.