Squat Rack test og tilbud – bedste fritstående squat stativ

I denne artikel har vi fundet et par gode squat racks fra populære forhandlere som Abilica, Eleiko og GetBig.

Vi har blandt andet fundet:

  • Fritstående squat rack
  • Squat rack med pull up bar
  • Foldbart squat rack (vægmonteret)

Du kan hoppe direkte dertil med indholdsfortegnelsen nedenunder.

Læs også: Træningsbænk Test
Abilica squat stativ

Dette squatstativ fra Abilica er et simpelt, men solidt, squat stativ der kan klare op til 150kg.

Stativet kan justeres i højde og bredde og kan også bruges som dip station. Garanti for solid kvalitet fra Abilica.

(Produktet er udgået) kr.
Masterfit Squatrack

Her får du et super solidt squat rack, der kan klare helt op til 360kg i belastning.

Du får derfor et squat rack, der kan følge med dig fra Starting Strength til du skal op og konkurrere med de bedste power løftere.

(Produktet er udgået) kr.
American Barbell squat rack

American Barbell er en af verdens førende producenter af fitnessudstyr til professionelle. 

Det vidner om kvalitet at American Barbell har kunnet lave et squat rack der tåler 300kg belastning uden at det fylder mere.

(Produktet er udgået) kr.

Det skal du vide om at købe squat rack

Et squat rack kan se ud på en hel del måder og forskellen på for eksempel et squat rack og en power cage kan være flydende.

Har du brug for at kunne kende forskel? Så læs med i dette afsnit.

Fritstående squat rack

Et squat rack der kan flyttes i modsætning til et professionelt squat rack, der kan være boltet fast til gulvet eller væggen.

Her er der igen to slags flytbare squat racks, dem der er lavet i et stykke metal og dem der består af to løse stænger.

Har du en squat rack med to enkeltstående stænger kan du flytte dit squat rack frem når du skal bruge det og tilbage når du er færdig med det. Smart hvis du ikke har så meget plads.

Men er de så lige stabile som de der hænger sammen? Nej, næppe. Hvis du løfter tungt vil du nok foretrække en sådan model.

Foldbart squat rack (vægmonteret)

Til dig der har en garage, kælder eller lignende hvor du mangler plads, men godt kan hænge ting op i væggen.

Et foldbart, vægmonteret squat rack, monteres på væggen og kan svinge ud eller ind efter behov. På den måde optager det ingen plads på gulvet, overhovedet, hvor du i stedet kan få plads til vægtskiver eller andet.

Bedste fritstående squat rack

Abilica squat rack

Det norske firma Abilica er måske markedets mest populære forhandler og producent af fitnessudstyr til private. Her på siden har jeg anmeldt deres produkter flere gange, blandt andet deres romaskiner og motionscykler, som jeg personligt har testet flere gange.

Abilica er et brand du kan stole på. Du finder ikke billigt kina skrammel her, uanset hvilken prisklasse du ser på. I dette afsnit har vi fundet 5 forskellige squat racks, som du kan købe med god samvittighed.

Abilica squat stativ

Abilica squat stativ / squat rack
Forhandler Totalpris Læs mere

Dette squatstativ fra Abilica er et simpelt, men solidt, squat stativ der kan klare op til 150kg.

Så hvis du er typen der sumo squatter 200kg er det altså ikke for dig, men for under 2000kr er det her et godt og billigt stativ, der gør det muligt at squatte derhjemme.

Stativet kan justeres i højde og bredde og kan også bruges som dip station. Garanti for solid kvalitet fra Abilica.

Masterfit squat rack

Forhandler Totalpris Læs mere

Masterfit er Abilicas eget brand i den gode middelklasse. Her får du typisk kvalitet der matcher de bedre brand navne, men til en billigere pris.

Måske mangler der en enkelt smart funktion, måske er der noget der ikke er helt lige tjekket, men med Masterfit får du byggekvalitet der matcher de dyre brands.

Her får du et squat rack der er super solidt squat rack, der kan klare helt op til 360kg i belastning. Du får derfor et squat rack, der kan følge med dig fra Starting Strength til du skal op og konkurrere med de bedste power løftere.

Dette squat rack kan også bruges til diverse andre løft, som for eksempel dødløft, da det har safety bars i bunden, hvor du kan læsse på og af fra.

Et super squat rack til en fornuftig pris.

Eleiko Classic Squat Stand

Forhandler Totalpris Læs mere

Eleiko er et brand der er synonymt med vægtløftning. Det er brandet som der bruges til officielle vægtløftning konkurrancer og som du sikkert kender fra fitnesscenteret.

Her har vi fundet deres Eleiko Classic Squat Stand, i vanlig høj Eleiko kvalitet og som kan klare hele 500kg i belastning, hvilket er 150kg mere end de andre bedste i testen.

Til gengæld får du så også lov til at betale for det, med en pris på omkring 7000kr.

Jeg benytter mig af et specialfremstillet squatrack fra Eleiko der er et af branchens mest eftertragtede leverandør af udstyr til styrketræning.

Hvad der gør lige præcis det her squatrack godt for mig, er at der er plads til vægtskiver, der er safety-pins og den kan bruges til forskellige variationer af pullups.

Ulempen er da at den fylder rigtig meget, men det er tilgengæld en byttehandel jeg gerne vil indgå at kunne bruge squatracket til mere end blot et squatrack og samtidig sørge for at vægtene ikke ligger og flyder, når jeg ikke træner.

Inspire squat rack

Inspire squat rack
Forhandler Totalpris Læs mere

Dette squat rack har alt hvad du skal bruge til din seriøse homegym. Her får du et solidt squat rack med safeties og pull up bar.

Squat stativet kan desuden bruges til bænkpres, da de har faste safeties fra bunden og op.

Stativet kan tåle en max belastning på 360kg.

American Barbell squat rack

Forhandler Totalpris Læs mere

American Barbell er en af verdens førende producenter af fitnessudstyr til professionelle. Dette er deres squat rack, der er enkelt, kompakt og ser godt ud.

Det vidner om kvalitet at American Barbell har kunnet lave et squat rack der tåler 300kg belastning uden at det fylder mere. Design og byggekvalitet er i top. Derfor fylder dette squat rack ikke mere.

Skal du få det bedste ud af lidt plads, uden at gå på kompromis med kvaliteten, så er American Barbell et godt bud.

Get Big squat racks

Get Big er en anden populær og troværdig forhandler af fitnessudstyr. Her er der lidt større spændvidde i produkter og priser, men også her kan du være sikker på at få et fornuftigt produkt.

Multifunktionel squat rack

Forhandler Totalpris Læs mere

Squat, dødløft, dips og pull ups, du kan egentlig træne hele kroppen på dette multifunktionelle squat rack fra Get Big.

Squat stativet er solidt bygget og kan tåle en belastning på op til 300kg. Der er så fint, men stativet har også indbyggede håndtag til dips og en pull up bar stang i toppen.

Kan du lide superset? Så er det dette squat rack du skal have fat i.

Semi Pro squat rack

Forhandler Totalpris Læs mere

Jeg ved ikke om man bør kalde et squat rack til lidt over 1000kr for “semi pro”, men i hvert fald får du her meget for pengene.

Dette flytbare squat rack er udført i stål og kan derfor klare hele 300kg. Det må man sige er imponerende til den pris.

Der er ikke så meget at sige om dette squat rack. Det kan klare 300kg? Så skal du jo bare lige selv kunne klare 300kg. Det går der nok lidt tid med.

Odin squat rack

Odin er den danske webshops Apuls eget fitnessbrand. Apuls er en af de større fitness shops i Danmark og har et meget stor udvalg af både kendte brands og egenproducerede produkter.

Odin squat rack

Odin squat rack
Forhandler Totalpris Læs mere
1.799,00 DKK → Læs mere

Dette squat rack fra Odin giver dig masser af muligheder og meget lidt besvær med oprydning. Stativet har nemlig plads til 10 vægtskiver på siderne, så du slipper for at gemme væk igen efter træning.

Her er tale om et gedigent squat rack, der kan klare op til 350kg belastning og som desuden kan bruges til bænkpres, hvis du har en bænk.

Der er safeties der giver tryghed under træning.

Bedste foldbare squat rack

Med et foldbart squat rack kan du omdanne væggen i din garage eller kælder til et squat stativ uden at du egentlig har pladsen til det. Fold ud og fold væk når du er færdig.

Abilica foldbart squat rack

Forhandler Totalpris Læs mere

Vægmonteret squat rack, der kan foldes helt tæt til væggen. Dette solide squat rack kan nemt opsættes i en betonvæg i kælderen og har en maksimal belastning på 200kg.

Stativet har safeties og der medfølger en pull up bar.

Bedste squat rack sæt

Med et foldbart squat rack kan du omdanne væggen i din garage eller kælder til et squat stativ uden at du egentlig har pladsen til det. Fold ud og fold væk når du er færdig.

Powertec Power Rack med 128kg vægt og OL vægtstang

Powertec squat rack
Forhandler Totalpris Læs mere
14.995,00 DKK → Læs mere

Mangler du alt til din homegym, kan du passende begynde med dette sæt. Her får du nemlig en power rack til squats, dødløft og bænkpres og du får også en bænk med.

Men ikke mindst får du en rigtig OL vægtstang (20kg) og 128kg vægtskiver. Der er desuden dip håndtag og pull up bar med i power cagen.

Her får du et sæt til hele din træning.

Ekspertens råd

af Alexander Drejer, Personlig træner og ekspert på Fitfact.dk

1
Overvej et squat rack der kan fungere til flere øvelser

Til hjemmetræning er det populært at et squatrack kan fungere som flere ting, heriblandt at kunne lave forskellige kropsvægtsøvelser såsom pullups og dips. Det skyldes oftest pladsmangel hvorfor det kan være en rigtig god idé at overveje to ting: 

    1. Kan det bære den vægt jeg forventer at belaste det med? 
    2. Kan jeg benytte det til flere øvelser end squat?
2
Pas på med de billigste fritstående modeller

I træningscenteret skal alt udstyr være boltet fast for at undgå ulykker for trænende.

Til hjemmebrug kan det være fristende at købe de mindre racks som oftest kun er benene i racket hvorpå du kan stille stangen.

Hvis du vælger et sådant rack, er det meget vigtigt at du finder en løsning så det ikke kan vælte mens du bruger det.

3
Husk safety pins!

Gå efter et squatrack hvor du kan af- og påmontere safety-pins.

Udover at sikre dig, at du kan placere stangen sikkert, hvis du ikke kan løfte vægten, giver det dig også et større øvelsesudvalg, da du så kan lave øvelser som pinpress eller rackpulls der er særlig gunstige for øget styrke.

Squat rack tilbud

Søg i databasen over billige squat rack

Er du på udkig efter et godt tilbud på et billigt squat rack? I denne sektion har vi samlet tilbud på squat rack. Vælg en af de de bedste tilbud i tabellen nedenunder. Vi indhenter priser og tilbud flere gange om ugen hos flere populære forhandlere.

Vælg pris
Vis kun tilbud?
Vælg brand
Viser
squat racks

Forfattere

  • Erik Haalo Hamre er redaktør og ekspert på Fitfact.dk og under uddannelse som Kostvejleder. Han har 20 års erfaring med styrketræning og har roet i Hellerup Roklub i en årrække.

  • Alexander er personlig træner og ekspert på Fitfact.dk. Siden 2018 har han trænet klienter i Fitness World og Act-Gym i Aarhus. Han har en Kandidat i Idrætsvidenskab fra X Universitet og underviser på PT uddannelsen hos Fitness Institute.

Tags:

Fitfact.dk
Enable registration in settings - general