Løbebånd – test og tilbud

Med et løbebånd derhjemme kan du løbetræne året rundt. Du slipper for at skulle ud i regn og kulde i de hårde måneder eller komme i konflikt med tid til børn og familie. I stedet kan du træne lige når det passer dig, før arbejde, sent om aftenen eller hvornår det lige passer.

Der er sket meget med udviklingen af løbebånd til private. Der er masser af modeller at vælge imellem, og lige så mange priser, men hvilket skal du vælge? I denne artikel har vi været forbi Abilicas butik og teste en række af deres mest populære løbebånd. Læs med og se hvilket løbebånd vi anbefaler til dit behov. Se testvinderne lige nedenunder.

Vi har også samlet en række populære løbebånd fra andre forhandlere. Her har du også mulighed for at søge i vores database for at finde et godt tilbud. Vi opdaterer priser og udbud automatisk hver dag.

Læs hele artiklen eller brug indholdsfortegnelsen nedenunder til at hoppe i artiklen.

Billig løbebånd

Find tilbud på løbebånd i databasen

Er du på udkig efter et godt tilbud på et billig løbebånd? I denne sektion har vi samlet tilbud på billige løbebånd. Vælg en af de de bedste tilbud i tabellen nedenunder. Vi indhenter priser og tilbud flere gange om ugen hos flere populære forhandlere.

Vælg pris
Vis kun tilbud?
Vælg forhandler
Viser
løbebånd
1050 kr.
Everroll Gummimåtte
1899 kr.
Håndtag til Tunturi Run REHA Rails Til T60 & T80 løbebånd (OBS: løbebånd medfølger ikke)
2999 kr.
3999 kr.
Inshape løbebånd - 500
4999 kr.
6999 kr.
Inshape løbebånd - 1500
5999 kr.
8999 kr.
Inshape løbebånd - ET3000
6495 kr.
9999 kr.
Masterfit TP100 Løbebånd
6995 kr.
8995 kr.
Peak Fitness Track 200 Løbebånd
6999 kr.
fra Getbig
Løbebånd TM 2 Spirit
6999 kr.
Peak Fitness Smart+ Løbebånd Black
6999 kr.
7999 kr.
Titan Life Performance T55 løbebånd

Guide til køb

Klar til løbeturen? I dette afsnit får du tips til at vælge et løbebånd der passer til dine behov og din pengepung. 

Derfor skal du købe et løbebånd

Derfor skal du købe et løbebånd

Løbetræning på løbebånd er super træning, uanset om du træner op til et maraton, et triatlon eller bare gerne vil smide nogle ekstra kilo. Løb er den motionsform der giver klart bedst konditræning og forbrænder rigtig mange kalorier. Med et løbebånd derhjemme kan du altid løbe en tur, også når vejret er dårligt eller du skal være tæt på dine børn og familie.

Hvorfor løbebånd og ikke en anden fitnessmaskine?

Der er jo andre muligheder for at træne derhjemme: romaskine, motionscykel, crosstrainer, så hvorfor vælge løbebåndet?

Lad os antage at du ikke skal træne dig op til et længere løb, for skal du det er det jo indlysende at have et løbebånd derhjemme. Lad os hellere sige at du bare gerne vil kunne træne derhjemme og komme i form. Hvorfor er løbebåndet bedre end fx en romaskine?

Løbetræning er super effektivt

Løb er super effektiv træning, uanset om du vil tabe dig eller komme i bedre form. Der er faktisk næppe nogen type fitnesstræning der er mere effektiv. Morten Zacho, læge på Rigshospitalet, udtrykker det sådan:

"..Man kan ikke bruge løbebåndet uden at få noget ud af det.."
Morten Zacho
Læge og Træningsekspert

Skånsom træning på løbebånd

Det eneste der forhindrer løb i at give max udbytte er at det er en forholdsvis hård type træning, der trækker veksler på led og knæ. Det kan være en udfordring for de utrænede, men hvis du allerede løber, så er løbebåndet genialt til kondi- og vægttab. Det er her løbebåndet rigtig kommer til sin ret. Løbebåndet har nemlig affjedring, så du ikke får de samme hårde stød som det giver at løbe på asfalt og sten.

Lidt om det tekniske

I tvivl om hvad forskellen er på de forskellige løbebånd? I dette afsnit gennemgår vi de vigtigste ting du skal holde øje med.

  • Motor
  • Størrelse
  • Løbeflade
  • Display
Motor

Motoren i dit løbebånd er vigtigt for topfart, men også for gang på lavere hastigheder. Det kræver nemlig motorkraft både i top og bund. Det er måske indlysende at der skal en kraftig motor til høj topfart, men det gælder også ved lavere hastigheder hvor bæltet skal trække mere vægt.

Gå efter et løbebånd med en topfart på mindst 16 km/t eller helt op til 20 km/t, hvis du skal løbe sprint og intervaller.

Tip: Gå efter en motor på 2-3 HK

Hvis motoren er for svag i det, vil du opleve at løbebåndet hakker i det. Der er nok ikke noget der er værre for oplevelsen end netop det. Skal du have en god oplevelse er det vigtigt at løbebåndet ikke hakker.

En kraftig motor er særlig vigtig jo mere du vejer, da de ekstra kilo kræver mere motorkraft.
Når du vælger motor skal du se på antallet af hestekræfter. Her er tommelfinger reglen at:

Et løbebånd med 2 hk bør ikke bruges mere end 2 timer om dagen. Et løbebånd med 3 hk bør ikke bruges mere end 3 timer om dagen.

Højde og længde
Har du plads til et løbebånd? Et løbebånd optager en del plads ikke kun i længden og bredden men også i højden. Det anbefales derfor at have mindst 220cm til loftet, da løbebåndet løfter dig 10-30cm fra gulvet. Skal du derfor have et løbebånd i en kælder, der jo typiske er lavloftede, så find lige målebåndet frem.
Løbeflade
Løbefladen er det område hvor selve løbebåndet løber over. Størrelsen på løbefladen er vigtig for din løbeoplevelse. Bredden er her mindre vigtig, mens længden er meget vigtig. En længere løbeflade gør at du kan løbe hurtigere. Har du lange ben er det endnu mere vigtigt.
Tip: Gå efter en løbeflade på 150cm eller mere
Da løb generelt er en belastning for led og knæ, er det vigtigt at der er ordentlig støddæmpning på dit løbebånd. Nogle løbebånd er hårdere i affjedringen end andre og hvad du foretrækker er en smagssag. Det vigtigste er at der rent faktisk er afdæmpning.
Display og kontrol
Display på løbebånd
Displayet er det sted du både styrer dit løbebånd og aflæser hastighed, puls og træningsniveau. Løbebånds display er lidt vigtigere end andre fitnessmaskiner, da du skal kunne styre det mens du er i løb. Derfor skal knapperne være store og nemme at trykke på og du skal kunne have mulighed for at trykke på en nødbremse, hvis du kommer ud af kontrol.
Tip: Gå efter et display med store knapper

På nogle modeller er knapperne suppleret med håndtag du kan vippe op eller ned i tempo og stigning. Det gør det meget nemmere at styre når du løber i høj fart. Særlig vigtig hvis du gerne vil træne i intervaller.

Der findes et utal af apps til træning, men en af de mere interessante er Abilicas app iConsole, der gør det muligt at løbe ruter på Google Maps. Her vælger du en rute og kan så løbe på Google Streetview. Løber du en rute med bakker i virkeligheden, vil maskinen også hæve hældningen når det går op af bakke.

De fleste løbebånd har mulighed for at vise puls på forskellige måder. Der er typisk pulsmåler i håndtag og display, men da det ikke er en god måde når man løber stærkt, er det bedre at bruge et pulsbælte. Her skal du være opmærksom på om løbebåndet kan bruges med den type teknologi pulsbæltet har. De billigere modeller har for eksempel sjældent Bluetooth.

Lidt om sikkerhed
Da du kan løbe i højt tempo på et løbebånd er sikkerhed og stabilitet super vigtigt. Der er ikke noget værre end at føle at hele maskinen ryster og er ved at falde fra hinanden. Når du køber et løbebånd kan du desværre ikke få nogen garantier for sikkerhed, men køber du fra en troværdig forhandler (ikke i et lavpris varehus), er du bedre stillet. Desuden kan du se på den maksimalt tilladte brugervægt, selv om det heller ikke altid er til at regne med. De løbebånd vi anbefaler øverst på siden er nogen vi personligt har testet og føler os trygge ved at anbefale.

Træning på løbebånd

Hvilke muskler træner et løbebånd?

Løbebåndet træner særlig musklerne i benene og ikke så meget andet. Det er ikke løbebåndet du skal vælge for at få styrketræning eller alsidig træning. Det er en fitnessmaskine til konditonstræning og vægttab. Er du interesseret i en mere alsidig træning, der også har elementer af styrketræning, kan vi i stedet anbefale romaskinen eller crosstraineren.

Løbebånd til konditionstræning

Løbebåndet er super effektiv til konditionstræning. Der findes næppe nogen bedre træningsform uanset om du træner intervaltræning eller kontinuerlig konditionstræning. Løb får pulsen op!

Der er virkelig mange meninger om hvordan man bedst træner kondition ved løb. Også alt for mange meninger, til vi her kan sige noget kvalificeret om hvad du skal vælge. Det eneste vi i hvert fald kan konkludere, er at løb giver god kondition. Om du så vælger den ene eller anden træningsform, det må være op til andre at vurdere.

Du kan læse mere om konditionstræning ved løb på disse links:

Intervaltræning og løb

Lav intervaltræning og kom i god form!

Intervaltræning (10-20-30) metoden

https://vorespuls.dk/loeb/artikler/saadan-goer-du-intervaltraening-paa-loebebaand

Løbebånd til vægttab

Løbebåndet er bedst til vægttab! Det er i hvert fald konklusionen fra Aktiv Træning, der i en artikel giver følgende tabel over kalorieforbrænding på fitnessmaskiner:

De fem bedste fitnessmaskiner

Forbrændte kalorier pr. time

1. Løbebånd 700 kcal
2. Stepmaskiner 625 kcal
3. Romaskinen 600 kcal
4. Ellipsemaskine 600 kcal
5. Cykel 500 kcal

Men er det så simpelt? Ikke helt. Når man udregner hvor mange kalorier der forbrændes er det med udgangspunkt i kalorier forbrændt pr. time. Det antager så at man altså overhovedet er i stand til at være aktiv i 1 time.

Tid x Intensitet 

Hvor lang tid og på hvilken intensitet kan du være i gang? Her er det sjældnet løbebåndet der er vinder, i hvert fald ikke for den utrænede bruger. Er du i god form og en flittig løber kan du måske sagtens løbe længe og ofte på høj intensitet. De fleste utrænede og mindre trænede vil dog ikke. Her er motionscyklen langt bedre til at holde sig igang i 1 time eller mere i træk.

Det ændrer selvfølgelig ikke på at løb er bedst til vægttab, det kræver bare man rent faktisk kan løbe længe nok til det giver en effekt.

Træningsprogram til løbebånd

På vej.

Løbebånd eller gåbånd

Er du i tvivl om du skal købe et løbebånd eller et gåbånd? Man kan jo også gå på et løbebånd tænker du måske. Det er også rigtigt nok. Forskellen på et gåbånd og et løbebånd er at et gåbånd kan gå ned på langt lavere hastighed for eksempel 0,5 km i timen. Et gåbånd er nemlig beregnet til genoptræning og træning ved meget lav intensitet.

Det er faktisk hårdere for en motor at køre ved lav hastighed, da der så er mere vægt på båndent. Derfor er et gåbånd heller ikke nødvendigvis billigere end et løbebånd.

Fitfact.dk