Bedste Løbebånd – test af løbebånd til hjemmebrug

Med et løbebånd derhjemme kan du løbetræne året rundt. Du slipper for at skulle ud i regn og kulde i de hårde måneder eller komme i konflikt med tid til børn og familie.

I stedet kan du træne lige når det passer dig, før arbejde, sent om aftenen eller hvornår det lige passer.

I denne artikel har vi været forbi Abilicas butik og teste en række af de bedste løbebånd.

Vi mener at de bedste løbebånd er:

 • Sole F85
 • NordicTrack 1950
 • Masterfit TP100

Læs hvorfor lige nedenunder nedenunder og finde de bedste tilbud.

Proform City L6
Bedste foldbare løbebånd
(Produktet er udgået) kr.
Sole F85
TESTVINDER: Bedst i Test
(Produktet er udgået) kr.
Masterfit TP100
Bedst af de billige
(Produktet er udgået) DKK
Disse kilder har vi brugt i testen

Vi har brugt disse kilder til at udvælge de bedste løbebånd i test. 

Læs mere om dem i bunden af guiden eller klik her for at hoppe til afsnittet.

Bedste løbebånd til hjemmebrug

I denne test har vi set på mange modeller løbebånd, men de samme 2 – 3 modeller dukker op igen og igen uanset om du spørger i Facebook løbegrupper eller hos anerkendte testsites.

Vi føler os faktisk meget sikre på at vores to favoritter her vil være de bedste valg.

Men de er ikke helt billige, så derfor har vi selvfølgelig fundet nogle billigere alternativer nedenunder.

De bedste løbebånd til hjemmebrug er efter vores mening derfor:

 • Sole F85
 • NordicTrack Commercial 1450

med runner up Sole F63. Hertil kan nævnes et par andre modeller, som måske kan være gode bud, men hvor vi mangler mere viden fx Technogym MyRun og Adidas T19-X.

Sole F85

Forhandler Totalpris Læs mere

Vores testvinder er Sole F85, et foldbart løbebånd, topmodel til private, der er testvinder hos anerkendte magasiner som The Wirecutter og Runnersworld og som, lige vigtigt, også anbefales af løbere i de Facebook og Reddit grupper som vi har spurgt om råd.

Sole F85 er et foldbart løbebånd med en kraftfuld motor på 4.5 HK, der leverer en max hastighed på 22 km/t og en max stigning på 15%.

Løbepladen er 56 x 152cm og har solide og brede sidestøtter, så det rent faktisk føles trygt at løbe hurtigt – og hoppe fra, hvis det går for stærkt.

Løbebåndet har et display med både almindelige knapper og touchscreen, herunder “hurtigknapper”, hvor du hurtigt kan skifte fart, godt til intervaltræning. Der er desuden bluetooth og mulighed for at tilslutte den populære app Zwift.

Opgradering fra en anden populær testvinder

Sole F85 er en storebror og nyere model til et andet meget populært løbebånd, nemlig forgængeren F80.

Forskellen på disse to er primært på display og kontrollen, hvor flere anmeldelser fremhævede at Sole F80 efterhånden var ved at være lidt bedaget i en tid med touch screen alle steder.

Ellers er F85 og F80 meget ens i kvalitet og power, så har du et godt forhold til den tidligere model, vil det være et naturligt valg at opgradere til F85.

Anbefalet af The Wirecutter og Runnersworld

The Wirecutter er New York Times forbrugermagasin, som vel nok er det mest troværdige af de udenlandske kommercielle forbrugermagasiner.

I deres test af løbebånd har de købt og testet en række populære løbebånd og her bliver Sole F80, forgængeren til F85, runner up til vinderen NordicTrack 1950.

Her skriver de blandt andet:

The Sole F80 is a solidly built treadmill with a sturdy frame but fewer upgraded features than our other picks.

Her er det værd at bemærke at Sole F85 netop er en opgradering i forhold til valgmuligheder og display, men The Wirecutters test er lavet før denne blev udgivet. Alligevel kåres F80 altså som den næst bedste i testen.

Det amerikanske magasin Runnersworld, måske verdens største løbesite, har også testet løbehjul under nedlukning og har også købt og testet en række populære modeller, hvoraf en af dem er Sole F80, der kåres til “Best for runners who love simplicity”.

Igen er de begejstrede for løbebåndets kvaliteter, men bemærker ligesom The Wirecutter at display og valgmuligheder er mangelfuldt:

Though it has a smaller motor than the NordicTrack and Lifespan machines here, and it lacks the fancy touchscreen you find on other models, the Sole F80 treadmill is still a serious training tool

Og igen må vi minde om at dette netop er hvad Sole F85 har ændret, så du nu får touchscreen og masser af muligheder for apps og underholdning.

Løbernes valg på Facebook og Reddit

Nå, men så til de vigtigste bedømmelser, nemlig hvad faktiske brugere har at sige.

Her har vi set på løbegrupper på Facebook og Reddit.

Du kender Facebook, men måske ikke Reddit, som er en af verdens største sociale medier og hobby sites, der især er kendt for de store grupper for interesser og hobbyer.

Sole F85 med Zwift på TV

På Facebook tjekkede vi gruppen Zwift Runners, der som navnet siger, er en gruppe for løbere der bruger den populære app Zwift til at løbe med og mod hinanden.

Dette er en super gruppe at få anbefalinger fra, da det er seriøse løbere, der har det tilfælles at de alle løber på løbebånd!

Sole F85 anbefales her igen og igen, sammen med NordicTrack 1950, der er vores anden testvinder.

På billedet til højre kan du se Sole F85 opsat hos en af gruppens medlemmer.

I Reddit gruppen /r/Advancedrunning, der har over 150.000 medlemmer, anbefales Sole F85 også ofte.

Her skriver en bruger blandt andet denne kommentar:

“..Best treadmill for the $$ has to be Sole. No frills, no subscription bullshit. Just powerful motors, large diameter rollers, and large running decks. I have the Sole F85 and am very happy with it…”

En anden bruger skriver:

“..Got the f85 2021 edition and love it ! Weight capacity 400lbs solid heavy duty and strangely easy to move …”

Sole F85 eller NordicTrack 1950

Både Sole F85 og NordicTrack 1950 er testvindere og glimrende løbebånd. Vi kan ikke endnu kåre en klar vinder, men vi har planlagt at besøge forhandleren af begge og høre hvad de har at sige om emnet.

Hvis vi skal vælge en af de to vil vi nok læne mod Sole F85, fordi NordicTrack får en del flere negative kommentarer fra brugere på Reddit. Selv om der er tale om kun en håndfuld brugere, så fylder det, fordi der stort set ingen negative kommentarer er om Sole F85.

Begge modeller forhandles i Danmark af Abilica, der har to butikker og er kendt for super kundeservice, så heller ikke frygten for dårlig kundeservice skulle få dig til at vælge den ene fremfor den anden.

NordicTrack Commercial 1750

Forhandler Totalpris Læs mere

NordicTrack Commercial 1750 er vores anden testvinder, der har vundet bedst i test hos det amerikanske forbrugermagasin The Wirecutter og på løbesitet Runnersworld. Det er desuden et løbebånd der fremhæves positivt fra brugere i løbegrupper på Facebook og Reddit.

NordicTrack Commercial 1950 er et foldbart løbebånd med en kraftfuld motor på 3.8 HK med en topfart på 22 km/t og en max stigning på 15%. Løbebåndet har desuden mulighed for decline løb på 3%.

Løbepladen er på 55 x 152cm med tilpasset dæmpning og affjedring, så du kan tilpasse til din vægt og løbestil.

NordicTrack Commercial 1950 fremhæves også for den intuitive kontrol med hurtigknapper, der hurtigt ændrer hastighed, hvilket gør løbebåndet meget velegnet til intervaltræning.

Ellers kan løbebåndet styres nemt med den store touchscreen, hvorfra man også kan få adgang til løbeprogrammet iFit, hvor der medfølger 1 års medlemskab af iFit.

Amerikansk topmodel med fokus på brugervenlighed og underholdning

NordicTrack modellen har vundet en række “Bedst i Test” i amerikanske tests, hvor især brugervenlighed og underholdning/interaktivitet fremhæves.

I sammenligning med konkonurrenter som fx Sole 80 eller Sole F63 er det en betydelig mere avanceret maskine.

Sole F85, der er vores anden testvinder, har rettet op på dette med touchscreen og hurtigknapper, men NordicTrack vurderes stadig til at have det mest brugervenlige kontrolsystem og har den største touchscreen.

Knapperne er store og nemme at ramme på NordicTrack, med hurtigknapper til hurtig skift af hastighed, hvilket er vigtigt ved intervaltræning.

Touchscreenen kan også bruges til at styre løbebåndet eller til Zwift eller det medfølgende iFit.

Incline og decline giver mulighed for terrænløb

En afgørende forskel på NordicTrack i forhold til Sole modellerne er muligheden for at have både incline (hældning) og decline (negativ hældning).

Man kan altså både løbe af bakke og ned af bakke.

Hvis du normalt løber terrænløb og det er en del af din træning, vil det måske kunne være netop dette der overbeviser dig om at vælge NordicTrack for du får det ikke hos Sole F85.

NordicTrack leveres med et års medlemskab af løbeappen iFit, hvor du kan løbe ruter i hele verden. Der er desuden mulighed for at tilslutte til den populære løbeapp Zwift

Populær blandt løbere på Facebook og Reddit, men ikke uden klager

I vores research har vi spurgt brugere til råds i løbegrupper på Facebook og Reddit.

I Facebook gruppen Zwift Runners anbefales NordicTrack ofte når et medlem spørger om anbefaling til et nyt løbebånd og det gør den også i Reddit gruppen /r/advancedrunning, der har over 150.000 medlemmer.

Men det er ikke kun positive kommentarer.

Der er faktisk nogle negative kommentarer at finde til NordicTrack, hvor de fleste af dem handler om klager over kundeservice, der opfattes som mindre god.

I Danmark sælges NordicTrack blandt andet af troværdige forhandlere som Abilica, der har fysiske butikker i København og Aarhus, hvorfor dette måske ikke er et lige stort problem.

Sole F85 eller NordicTrack 1750

Både Sole F85 og NordicTrack 1950 er testvindere og glimrende løbebånd. Vi kan ikke endnu kåre en klar vinder, men vi har planlagt at besøge forhandleren af begge og høre hvad de har at sige om emnet.

Hvis vi skal vælge en af de to vil vi nok læne mod Sole F85, fordi NordicTrack får en del flere negative kommentarer fra brugere på Reddit. Selv om der er tale om kun en håndfuld brugere, så fylder det, fordi der stort set ingen negative kommentarer er om Sole F85.

Begge modeller forhandles i Danmark af Abilica, der har to butikker og er kendt for super kundeservice, så heller ikke frygten for dårlig kundeservice skulle få dig til at vælge den ene fremfor den anden.

Sole F63

Forhandler Totalpris Læs mere

Vores testvinder fra 2020 er Sole F63 der både er testvinder i Pricerunners test af løbebånd og anbefales af den amerikanske forbrugerorganisation Consumer Reports, der svarer til vores TÆNK.

Sole F63 er et foldbart løbebånd med 3hk motor, maks hastighed på 20 km/t og en maks stigning på 15%.

The Sole F63 is a Recommended budget folding model that scored Excellent overall.
Testvinder hos Consumer Reports

Sole F63 er testvinder hos den amerikanske forbrugerorganisation Consumer Reports, der kårer det til Excellent og som et af deres foretrukne valg. Testen er dog efterhånden et par år gammel og der er kommet nyere modeller til fra både Sole og konkurrenterne.

Super kvalitet og funktioner men mangler power til intervaltræning

ole F63 modellen er et løbebånd i mellemklassen til private, hvilket placerer den prismæssigt omkring 14-15.000kr.

Det er omtrent 5000kr billigere end de to testvindere i 2022, nemlig Sole F85 og NordicTrack Commercial 1950, der begge koster omkring 20.000kr.

Begge disse løbebånd er overlegne i forhold til Sole F63, både i forhold til kvalitet og power, men også i forhold til kontrolpanel og display.

Sole F63 har for eksempel en motor på 3 HK, hvilket er mindre end de 3.8 HK som NordicTrack har og de 4 HK som Sole F85 har.

Denne mindre power viser sig ikke i topfart eller mindre maks hældning (15% også her), men i hvor hurtigt der kan skrues op for farten.

Flere brugere på det sociale medie Reddit brokker sig over at løbebåndet er for lang tid om at komme op i fart, hvilket gør det svært at lave egentlig intervaltræning.

Dette virker til at være et reelt kritikpunkt eftersom adskillige brugere har samme klage.

Dog kommer denne kritik fra gruppen /r/advancedrunners, som er en gruppe af dedikerede løbere og altså ikke nødvendigvis repræsentative for de fleste af os.

Flere i gruppen påpeger da også at Sole F63 er det super fint og stabilt løbebånd, bare ikke hvis du vil lave intervaltræning.

God for knæ og led

Sole F63 har det patenterede Sole Flex dæmpningsystem, der mindsker belastningen på dine led og knæ med op til 40%.

Den “bouncy” overflade absorerer dine stød når du løber, noget der er særligt vigtigt for dig der løber intervaller i høj fart.

En afledt effekt af dæmpningssystemet er desuden at løbebåndet larmer mindre.

Bedste billige løbebånd

De bedste billige løbebånd efter vores mening er:

 • Masterfit TP100

Det er et løbebånd til omkring 10.000kr, der har fået gode anmeldelser i test eller som vi selv har haft muligheden for at teste.

Når det kommer til løbebånd betyder “billig” bare noget andet end hvis du køber motionscykel eller en romaskine.

Hvor du kan slippe afsted med 3000-4000kr for en rigtig fin motionscykel, så kan du ikke det med et løbebånd. Der er simpelthen for meget tryk og slid på løbebånd til at de kan laves godt med billige dele. De er ustabile, de hopper og du risikerer at falde.

Et alternativ til løbebåndene her kan være de populære gåbånd eller måske simpelthen en anden fitnessmaskine. For 5000kr får du for eksempel rigtig meget motionscykel og for 7000-8000kr får du en rigtig fin romaskine. Hvad vil du helst have?

Masterfit TP100 / TP150

Forhandler Totalpris Læs mere

Det norske firma Abilica laver nogle af verdens bedste fitnessmaskiner til hjemmebrug, noget vi her på Fitfact har bekræftet i egne tests flere gange.

Masterfit TP100 og TP150 er vores anbefaling til “bedst af de billigste” hvilket vi baserer på vores egne tests og af test hos Runforit.no, et norsk løbesite, der har testet en række løbebånde.

Masterfit TP100 er et foldbart løbebånd med 2 HK motor, maks hastighed på 18 km/t og en maks stigning på 15%.

Det har en løbeflade på 40 x 150cm og har en maks brugervægt på 135kg.

Svært billig mølle som vi har ... Dette var et godt kjøp. Mølla presterer bra, til en veldig lav pris

Der er ikke mange forbrugertest af Masterfit TP100, ud over vores egen fra besøg hos forhandleren, men den norske løbeblog Runforit.no er en af dem.

Tom-Arild Hagen, der driver bloggen, er ivrig løber og journalist og har skrevet nogle rigtig gode guides til køb af løbebånd.

Her anbefaler han Masterfit TP100 som “et godt kjøp” til en “svært billig” pris, hvilket jo er en fin anbefaling. Du kan læse flere af Tor Haralds anbefalinger på linket, hvor han blandt andet nævner Rebook Jet og Adidas som modeller der også kan overvejes i samme prisklasse.

Eget brand fra Abilica i flere modeller

Masterfit er Abilicas egenproducerede serie af fitnessmaskiner i topklasse. Her får du kvalitet til en lavere pris end de kendte brandnavne.

 • Masterfit TP100 har en storebror, TP150, med lidt mere power.
 • Masterfit TP150 der er det næste billigste løbebånd hos Abilica, er således ingen undtagelse. Det er et løbebånd i kendt Abilica kvalitet, med masser af funktioner og performance og så selvfølgelig den gode service som Abilica står for (4.5 stjerner ud af 5 på Trustpilot).

Løbebåndet har en motorkraft på 2,25HK, hvilket giver en maksimal hastighed på 18 km/t. Der er mulighed for 15 forskellige stigningsniveauer.

Masterfit 150 er et kompakt, foldbart løbebånd, der slået op fylder 110 x 87 x 160 cm.

Der er pulsmåler i håndtagene og det enkle display viser de vigtigste oplysninger. Fra displayet kan du også vælge blandt de 15 forudindstillede træningsprogrammer.

Bedste foldbare løbebånd

Flere løbebånd i testen er foldbare, blandt andet vores testvindere Sole F85 og NordicTrack Commercial 1950.

De fylder dog stadig godt til når de er slået op, så hvis du er på udkig efter et egentligt foldbart løbebånd, som kan gemmes væk under sengen skal du måske kigge i retning af de nye, flade løbebånd fra mærker som Proform.

De fylder nemlig ingenting og kan nemt gemmes væk under sengen. Løbebåndene fås både som gåbånd med en maks hastighed på 6-8 km/t og som egentligt løbebånd på op til 14 km/t.

Der er selvfølgelig ulemper når man går ned i størrelse. De har for eksempel ingen hævning og de er tåler færre kilo i brugervægt, typisk maks 100kg.

Men kan du leve med dette, så finder du nogle helt fornuftige foldbare løbebånd til gode priser.

Vi mener at de bedste foldbare løbebånd i test er:

 • Proform L6 City

Proform L6 City

Forhandler Totalpris Læs mere

Proform L6 City er et smart foldbart løbebånd der får fine ord med på vejen i test hos Runnersworld og anbefales af brugere i løbegrupper på blandt andet Reddit.

Proform L6 City er et foldbart løbebånd med 1,6 HK motor, maks hastighed på 13 km/t og en maks stigning på 15%.

Løbepladen måler 44,5 x 114cm og tåler en maks personvægt på 113kg.

Anbefalet af Runnersworld og brugere på Reddit

Proform L6 City anbefales i test af Runnersworld, der i en stor test har købt en række populære løbebånd.

Her anbefales dette løbebånd til dem der vil have et løbebånd til at gå på, selv om det altså bestemt også dur til at løbe på.

I løbegruppen /r/treadmill på det sociale medie Reddit anbefales løbebåndet til dem der ikke har så meget plads i deres bolig.

Er et Proform City L6 foldbart løbebånd det rigtige for dig?

Der er mange fordele ved de nye smarte foldbare løbebånd.

De gør det rent faktisk muligt for almindelige mennesker at få et løbebånd uden at skulle afsætte et værelse til det og uden at skulle give 15-20.000 kr for det.

Vælger du et godt brand som Proform er kvaliteten efter sigende også god. Det er stabilt, også i høj fart og det larmer ikke ret meget.

Ulempen er manglende power. Det er ikke denne du kommer til at lave intervaltræning på eller sprint for den sags skyld.

Måske er det mere passende at kalde det et “joggebånd”, hvor hastigheden omkring de 8-10 km/t er der hvor du får mest ud af det?

Og så kan det selvfølgelig bruges som gåbånd når vejret ikke lige er til en gåtur udenfor eller hvis du vil bruge det som gåbånd på kontoret.

Bedste løbebånd med stigning

De fleste af løbebåndene i denne test har stigning, typisk omkring 15%, så hvis det er nok til dig kan du frit vælge fra populære testvindere som Sole F85, Masterfit TP100 eller NordicTrack Commercial 1950.

Skal der mere til kan du se i retning af egentlige incline løbebånd, hvor der er mere smæk på. Her kan du få stigning på op til 40% hvor du så kan træne dig i bjergbestigning!

Det bedste løbebånd med stigning mener vi er:

 • NordicTrack x22i

NordicTrack x22i

Forhandler Totalpris Læs mere

Dette vanvittige løbebånd fra NordicTrack har en maks stigning på hele 40% og en kæmpe skærm.

Personligt er vi lidt i tvivl om hvem der har brug for så meget stigningsprocent i deres træning, men der skal jo nok være nogen derude.

I så fald er NordicTrack x22i nok det bedste valg vi har fundet.

NordicTrack x22i er et løbebånd med 4,25 HK motor, maks hastighed på 20 km/t og en maks stigning på 40% og en maks decline på -6%.

Løbefladen måler 56 x152 cm og har en maks personvægt på 135kg

Ud over den store stigningsprocent er NordicTrack x22i kendetegnet ved den meget store skærm på 22 tommer der gør den velegnet som brug i motionsrum og lignende.

Bedste curved løbebånd uden motor

Curved løbebånd er blevet super populære.

De giver en meget naturlig løbeoplevelse, da du selv bestemmer hvor hurtigt du løber, fuldstændigt som du gør udenfor.

Desuden kræver det ingen strøm.

Det lyder jo rigtig fedt og det er det da også, men prisen er også derefter. Det er ikke umiddelbart et produkt til den gennemsnitlige forbruger med priser over 30.000kr.

Men for de penge får man så også produkter i kommerciel kvalitet der kan tåle meget brug og som vel også har en god gensalgsværdi.

Vi mener at de bedste løbebånd uden motor er:

 • Assault AirRunner
 • DraxFit+

Assault AirRunner

Forhandler Totalpris Læs mere

Assault AirRunner er vel nok det originale kurvede løbebånd uden motor. Det er det løbebånd du kender fra fitnesscenteret.

Med en pris på over 30.000kr er det da heller ikke alle forundt med sådan et i garagen.

Hvis du har råd får du et professionelt løbebånd, der efter sigende forbrænder flere kalorier og som træner flere muskler på en mere naturlig måde.

DraxFit+

Forhandler Totalpris Læs mere

DraxFit er et godt alternativ til Assault AirRunner og forhandles i Danmark af Abilica og en række andre forhandlere.

Prismæssigt er vi samme sted som Assault AirRunner, så der er ikke umiddelbart penge at spare.

Vi har tænkt os at teste disse løbebånd i løbet af året, men har endnu ikke haft muligheden for det.

Bedste professionelle løbebånd

Et professionelt løbebånd adskiller sig fra private modeller ved at være mere robuste og solide.

De skal kunne tåle heftigt brug, hver dag, hele året rundt.

Derfor stilles der helt andre krav til holdbarhed end et løbebånd til private, som måske kun bruges et par gange om ugen.

Det afspejler sig også i prisen, som er 2-3x højere end de typiske topmodeller til private. Her begynder priserne ved 30.000kr men går ofte op og nærmer sig 100.000kr.

Efter research er vi blevet enige om at det bedste professionelle løbebånd er:

 • Woodway 4Front
 • Sole TT8
 • NordicTrack Commercial 2950

Woodway 4Front

Forhandler Totalpris Læs mere

Professionelt løbebånd, der i Danmark forhandles af blandt andet Fitnessengross. Her er der tale om et løbebånd til brug i træningscentre og prisen er da også derefter.

Til gengæld får du så et uopslideligt løbebånd, der kan tåle dagligt brug.

Sole TT8

Forhandler Totalpris Læs mere

En semi-professionel model fra Sole, der leverer testvinderen til private i vores test (Sole F85).

Denne model er testvinder hos det amerikanske forbrugermagasin Consumer Reports og begynder ved omkring 30.000kr.

NordicTrack Commercial 2950

Forhandler Totalpris Læs mere

Bedst til dig der vil have det bedste på markedet eller til jer der skal indrette et fitnessrum. Et suverænt løbebånd med en kæmpe skærm og medfølgende iFit abonnement, der giver dig adgang til guidede løbeture over hele verden.

NordicTrack er et amerikansk firma, oprindeligt fra Minnesota, der laver fitnessmaskiner i absolut verdensførende klasse.

NordicTrack Commercial har en kraftfuld motor på 4,25HK og en maks hastighed på 22 km/t. Det er begge det højeste blandt de udvalgte løbebånd i testen. Løbebåndet har mulighed for at indstille hældning fra -3% til 15%. Også det er unikt i testen.

Særligt løbebånd er NordicTrack gode til og det viser sig da også med denne model, der har vundet flere priser og anbefalinger fra blandt andet Runners World og den amerikanske forbrugerorganisation Consumer Reports.

NordicTrack er desuden det fitnessbrand som flest brugere var tilfredse med i en undersøgelse foretaget af den engelske forbrugerorganisation Which.co.uk.

Premium brand Nordic Track came out top in our brand survey

Which har undersøgt hvad kunderne har at sige om 15 af de mest solgte fitnessbrands i England og her er NordicTrack altså en suveræn topscorer.

Stor skærm og masser af variation

Det første du lægger mærke til ved NordicTrack er den store skærm på 22 tommer, der er udgangspunktet for for det medfølgende abonnement til tjenesten iFit, der gør det muligt at løbe ruter overalt i verden med kendte løbere som guides. Tag en løbetur i Patagonien eller en strandtur i Thailand eller måske en udfordrende tur i de islandske bjerge. Alle løbe og gåture er med rigtige guides, ofte verdenskendte løbere.

Billig løbebånd

Find tilbud på løbebånd i databasen

Er du på udkig efter et godt tilbud på et billig løbebånd? I denne sektion har vi samlet tilbud på billige løbebånd. Vælg en af de de bedste tilbud i tabellen nedenunder. Vi indhenter priser og tilbud flere gange om ugen hos flere populære forhandlere.

Vælg pris
Vis kun tilbud?
Vælg forhandler
Viser
løbebånd
2999 kr.
Everfit løbebånd - TFK-135 Slim
3699 kr.
4499 kr.
AirRunner løbebånd - Light M600A Upgrade
4499 kr.
8000 kr.
Odin T600 Løbebånd Demo
4998 kr.
5999 kr.
InShape løbebånd - 1500
4999 kr.
8000 kr.
Odin T600 Løbebånd
4999 kr.
13999 kr.
ProForm Carbon T7 Løbebånd
5298 kr.
5999 kr.
Titan Life T35 Løbebånd
5995 kr.
InShape løbebånd - RB500S
5999 kr.
Top Sport løbebånd - CS 3000
6498 kr.
7499 kr.
InShape løbebånd - 2500
6499 kr.
Bodytone DT14 Løbebånd
6900 kr.
14900 kr.
ProForm Carbon T10 Løbebånd
6995 kr.
Peak Fitness Smart+ Løbebånd Black
7299 kr.
10000 kr.
ODIN T700 Løbebånd DEMO
7499 kr.
10000 kr.
Odin T700 Løbebånd

Disse kilder har vi brugt i testen af løbebånd

Det er ikke nogen nem sag at teste løbebånd, det må vi sige. De er store, tunge og koster rask væk 10.000+kr.

Derfor har vi da heller ikke kunnet købe og teste dem hver for sig, men har i stedet valgt at indsamle så mange tests og brugeroplevelser fra folk der faktisk har.

Her har vi fundet tests og brugeranmeldeser fra både forbrugerorganisationer som Consumer Reports, aviser som NY Times, men også fra almindelige mennesker der deler deres oplevelser på Facebook, Reddit og egne blogs.

Og så har vi været forbi forhandlere som Abilica og Fitnessengross og testet deres løbebånd. De har blandt andet brands som Sole og NordicTrack.

Når vi kombinerer alt det, så synes vi at vi kan stå inde for de løbebånd der anbefales i testen. 

Consumer Reports

Consumer Reports er det amerikanske svar på TÆNK, altså en uafhængig non-profit forbrugerorganisation der tester produkter.

De er pt. i 2022 de eneste af de store forbrugerorganisationer der har lavet en egentlig test af løbebånd.

Hverken Which i England, Choice i Australien, TÆNK i Danmark eller andre af vores naboer har fået det gjort.

Which.co.uk

Which er den engelske pendant til TÆNK, som de også nogle gange samarbejder med.

Which er meget grundige og meget troværdige.

I denne omgang har de dog ikke fået testet de enkelte løbebånd, men de har dog spurgt deres brugere om hvilke brands de opfatter som de bedste indenfor løbebånd.

The Wirecutter

The Wirecutter er ejet af New York Times og er måske nok verdens førende af de private forbrugertest websites.

De er kendt for at købe og teste alle produkter de skriver om og det har de også gjort her med løbebånd.

Vi mener derfor det er en meget troværdig test.

Runnersworld

Runnersworld er en af de allerstørste løbe sites på nettet med millioner af læsere hver måned.

De har også udført en test af løbebånd, hvor de faktisk har købt løbebåndene og testet dem over en længere periode.

Denne test vurderer vi derfor også som meget troværdig.

Nettavisen.no

Nettavisen.no er en norsk online tabloidavis, der har lavet en test af de populære gåbånd.

Det virker som om de selv har købt og testet produkterne, men vi kan ikke sige det med fuld sikkerhed.

Vi vurderer derfor troværdigheden af denne test som nogenlunde.

Facebook og Reddit grupper

En rigtig god kilde til faktisk troværdige brugeranmeldelser er sociale medier, her især Facebook og Reddit, som er to af verdens mest populære online fællesskaber.

På Facebook har vi spurgt og researchet i gruppen Zwift Runners, som er en gruppe for løbere der bruger appen Zwift til at konkurrere med hinanden online.

Det er en super god kilde, da det netop er løbere der bruger deres løbebånd meget og aktivt og netop spørgsmålet om hvilket løbebånd man skal købe, dukker ofte op.

Reddit er et stort socialt medie i USA, mens det i Danmark ikke er så stort. Det er kendt som det suverænt bedste sted at dyrke sin hobby og finde god, troværdig viden.

Det skyldes måske især at brugerne er anonyme og derfor oftest ikke har nogen kommerciel interesse i at fremme et synspunkt. Her har vi især set på anbefalinger i gruppen /r/AdvancedRunning, der har 165.000 medlemmer, der alle er løbere.

Runforit.no

Tom-Arild Hansen er journalist og en meget aktiv løber og blogger om det på Runforit.no, hvor han har skrevet en række rigtig gode guides til køb af løbebånd.

Her har han blandt andet testet nogle lidt mindre kendte modeller som Adidas.

Guide til køb

Klar til løbeturen? I dette afsnit får du tips til at vælge et løbebånd der passer til dine behov og din pengepung. 

Derfor skal du købe et løbebånd

Derfor skal du købe et løbebånd

Løbetræning på løbebånd er super træning, uanset om du træner op til et maraton, et triatlon eller bare gerne vil smide nogle ekstra kilo. Løb er den motionsform der giver klart bedst konditræning og forbrænder rigtig mange kalorier. Med et løbebånd derhjemme kan du altid løbe en tur, også når vejret er dårligt eller du skal være tæt på dine børn og familie.

Hvorfor løbebånd og ikke en anden fitnessmaskine?

Der er jo andre muligheder for at træne derhjemme: romaskine, motionscykel, crosstrainer, så hvorfor vælge løbebåndet?

Lad os antage at du ikke skal træne dig op til et længere løb, for skal du det er det jo indlysende at have et løbebånd derhjemme. Lad os hellere sige at du bare gerne vil kunne træne derhjemme og komme i form. Hvorfor er løbebåndet bedre end fx en romaskine?

Løbetræning er super effektivt

Løb er super effektiv træning, uanset om du vil tabe dig eller komme i bedre form. Der er faktisk næppe nogen type fitnesstræning der er mere effektiv. Morten Zacho, læge på Rigshospitalet, udtrykker det sådan:

"..Man kan ikke bruge løbebåndet uden at få noget ud af det.."
Morten Zacho
Læge og Træningsekspert

Skånsom træning på løbebånd

Det eneste der forhindrer løb i at give max udbytte er at det er en forholdsvis hård type træning, der trækker veksler på led og knæ. Det kan være en udfordring for de utrænede, men hvis du allerede løber, så er løbebåndet genialt til kondi- og vægttab. Det er her løbebåndet rigtig kommer til sin ret. Løbebåndet har nemlig affjedring, så du ikke får de samme hårde stød som det giver at løbe på asfalt og sten.

Lidt om det tekniske

I tvivl om hvad forskellen er på de forskellige løbebånd? I dette afsnit gennemgår vi de vigtigste ting du skal holde øje med.

 • Motor
 • Størrelse
 • Løbeflade
 • Display
Motor

Motoren i dit løbebånd er vigtigt for topfart, men også for gang på lavere hastigheder. Det kræver nemlig motorkraft både i top og bund. Det er måske indlysende at der skal en kraftig motor til høj topfart, men det gælder også ved lavere hastigheder hvor bæltet skal trække mere vægt.

Gå efter et løbebånd med en topfart på mindst 16 km/t eller helt op til 20 km/t, hvis du skal løbe sprint og intervaller.

Tip: Gå efter en motor på 2-3 HK

Hvis motoren er for svag i det, vil du opleve at løbebåndet hakker i det. Der er nok ikke noget der er værre for oplevelsen end netop det. Skal du have en god oplevelse er det vigtigt at løbebåndet ikke hakker.

En kraftig motor er særlig vigtig jo mere du vejer, da de ekstra kilo kræver mere motorkraft.
Når du vælger motor skal du se på antallet af hestekræfter. Her er tommelfinger reglen at:

Et løbebånd med 2 hk bør ikke bruges mere end 2 timer om dagen. Et løbebånd med 3 hk bør ikke bruges mere end 3 timer om dagen.

Højde og længde
Har du plads til et løbebånd? Et løbebånd optager en del plads ikke kun i længden og bredden men også i højden. Det anbefales derfor at have mindst 220cm til loftet, da løbebåndet løfter dig 10-30cm fra gulvet. Skal du derfor have et løbebånd i en kælder, der jo typiske er lavloftede, så find lige målebåndet frem.
Løbeflade
Løbefladen er det område hvor selve løbebåndet løber over. Størrelsen på løbefladen er vigtig for din løbeoplevelse. Bredden er her mindre vigtig, mens længden er meget vigtig. En længere løbeflade gør at du kan løbe hurtigere. Har du lange ben er det endnu mere vigtigt.
Tip: Gå efter en løbeflade på 150cm eller mere
Da løb generelt er en belastning for led og knæ, er det vigtigt at der er ordentlig støddæmpning på dit løbebånd. Nogle løbebånd er hårdere i affjedringen end andre og hvad du foretrækker er en smagssag. Det vigtigste er at der rent faktisk er afdæmpning.
Display og kontrol
Display på løbebånd
Displayet er det sted du både styrer dit løbebånd og aflæser hastighed, puls og træningsniveau. Løbebånds display er lidt vigtigere end andre fitnessmaskiner, da du skal kunne styre det mens du er i løb. Derfor skal knapperne være store og nemme at trykke på og du skal kunne have mulighed for at trykke på en nødbremse, hvis du kommer ud af kontrol.
Tip: Gå efter et display med store knapper

På nogle modeller er knapperne suppleret med håndtag du kan vippe op eller ned i tempo og stigning. Det gør det meget nemmere at styre når du løber i høj fart. Særlig vigtig hvis du gerne vil træne i intervaller.

Der findes et utal af apps til træning, men en af de mere interessante er Abilicas app iConsole, der gør det muligt at løbe ruter på Google Maps. Her vælger du en rute og kan så løbe på Google Streetview. Løber du en rute med bakker i virkeligheden, vil maskinen også hæve hældningen når det går op af bakke.

De fleste løbebånd har mulighed for at vise puls på forskellige måder. Der er typisk pulsmåler i håndtag og display, men da det ikke er en god måde når man løber stærkt, er det bedre at bruge et pulsbælte. Her skal du være opmærksom på om løbebåndet kan bruges med den type teknologi pulsbæltet har. De billigere modeller har for eksempel sjældent Bluetooth.

Lidt om sikkerhed
Da du kan løbe i højt tempo på et løbebånd er sikkerhed og stabilitet super vigtigt. Der er ikke noget værre end at føle at hele maskinen ryster og er ved at falde fra hinanden. Når du køber et løbebånd kan du desværre ikke få nogen garantier for sikkerhed, men køber du fra en troværdig forhandler (ikke i et lavpris varehus), er du bedre stillet. Desuden kan du se på den maksimalt tilladte brugervægt, selv om det heller ikke altid er til at regne med. De løbebånd vi anbefaler øverst på siden er nogen vi personligt har testet og føler os trygge ved at anbefale.

Træning på løbebånd

Hvilke muskler træner et løbebånd?

Løbebåndet træner særlig musklerne i benene og ikke så meget andet. Det er ikke løbebåndet du skal vælge for at få styrketræning eller alsidig træning. Det er en fitnessmaskine til konditonstræning og vægttab. Er du interesseret i en mere alsidig træning, der også har elementer af styrketræning, kan vi i stedet anbefale romaskinen eller crosstraineren.

Løbebånd til konditionstræning

Løbebåndet er super effektiv til konditionstræning. Der findes næppe nogen bedre træningsform uanset om du træner intervaltræning eller kontinuerlig konditionstræning. Løb får pulsen op!

Der er virkelig mange meninger om hvordan man bedst træner kondition ved løb. Også alt for mange meninger, til vi her kan sige noget kvalificeret om hvad du skal vælge. Det eneste vi i hvert fald kan konkludere, er at løb giver god kondition. Om du så vælger den ene eller anden træningsform, det må være op til andre at vurdere.

Du kan læse mere om konditionstræning ved løb på disse links:

Intervaltræning og løb

Lav intervaltræning og kom i god form!

Intervaltræning (10-20-30) metoden

https://vorespuls.dk/loeb/artikler/saadan-goer-du-intervaltraening-paa-loebebaand

Løbebånd til vægttab

Løbebåndet er bedst til vægttab! Det er i hvert fald konklusionen fra Aktiv Træning, der i en artikel giver følgende tabel over kalorieforbrænding på fitnessmaskiner:

De fem bedste fitnessmaskiner

Forbrændte kalorier pr. time

1. Løbebånd 700 kcal
2. Stepmaskiner 625 kcal
3. Romaskinen 600 kcal
4. Ellipsemaskine 600 kcal
5. Cykel 500 kcal

Men er det så simpelt? Ikke helt. Når man udregner hvor mange kalorier der forbrændes er det med udgangspunkt i kalorier forbrændt pr. time. Det antager så at man altså overhovedet er i stand til at være aktiv i 1 time.

Tid x Intensitet 

Hvor lang tid og på hvilken intensitet kan du være i gang? Her er det sjældnet løbebåndet der er vinder, i hvert fald ikke for den utrænede bruger. Er du i god form og en flittig løber kan du måske sagtens løbe længe og ofte på høj intensitet. De fleste utrænede og mindre trænede vil dog ikke. Her er motionscyklen langt bedre til at holde sig igang i 1 time eller mere i træk.

Det ændrer selvfølgelig ikke på at løb er bedst til vægttab, det kræver bare man rent faktisk kan løbe længe nok til det giver en effekt.

Træningsprogram til løbebånd

På vej.

Løbebånd eller gåbånd

Er du i tvivl om du skal købe et løbebånd eller et gåbånd? Man kan jo også gå på et løbebånd tænker du måske. Det er også rigtigt nok. Forskellen på et gåbånd og et løbebånd er at et gåbånd kan gå ned på langt lavere hastighed for eksempel 0,5 km i timen. Et gåbånd er nemlig beregnet til genoptræning og træning ved meget lav intensitet.

Det er faktisk hårdere for en motor at køre ved lav hastighed, da der så er mere vægt på båndent. Derfor er et gåbånd heller ikke nødvendigvis billigere end et løbebånd.

Vi anbefaler at du vælger et løbebånd fra Sole, NordicTrack eller MasterFit.

Et løbebånd koster fra 5000kr og op til 20.000kr for de dyreste løbebånd til private.

Forfatter

 • Erik Haalo Hamre er redaktør og ekspert på Fitfact.dk og under uddannelse som Kostvejleder. Han har 20 års erfaring med styrketræning og har roet i Hellerup Roklub i en årrække.

Tags:

Fitfact.dk
Enable registration in settings - general