Crosstrainer

Få en flot krop mens du taber dig! Crosstraineren er danskernes favorit i fitnesscenteret – og med god grund. Med en crosstrainer derhjemm, træner du nemt og effektivt ben, baller og overkrop. I denne artikel har vi fundet de bedste og billigste crosstrainere til hjemmebrug. Læs hele guiden eller hop rundt med indholdsfortegnelsen nedenunder.

Dette er en forbrugertest hos FitFact.dk. Når du ser dette badge, betyder det at vi har haft produkterne i hænderne og selv foretaget testen. Vi kalder det “hands on garanti“.

Billig crosstrainer

Søg i databasen over crosstrainere

Er du på udkig efter et godt tilbud på en billig crosstrainer? I denne sektion har vi samlet tilbud på billige crosstrainer. Vælg en af de de bedste tilbud i tabellen nedenunder. Vi indhenter priser og tilbud flere gange om ugen hos flere populære forhandlere.

Vælg pris
Vis kun tilbud?
Vælg forhandler
Viser
crosstrainere
1193 kr.
Christopeit crosstrainer CT1
1200 kr.
SportPlus Crosstrainer SP-ET-8000-R
1343 kr.
Christopeit crosstrainer CT200 sort
1399 kr.
InShape 500 Crosstrainer
1499 kr.
Cross Trainer 135x68,5x162
1553 kr.
Aa Commerce Crosstrainer
1639 kr.
MAXOfit® Greenline MF-20 Crosstrainer
1643 kr.
Christopeit crosstrainer CTR2 sort
2000 kr.
SportPlus Crosstrainer Ergometer SP-ET-9700-E
2189 kr.
InShape 800 Crosstrainer
Skridtlængde
Crosstrainer test

Modsat løbebånd, hvor du selv bestemmer hvor lange skridt du vil tage, så har crosstrainere en fast skridtlængde. Derfor er det vigtigt at få en crosstrainer med en skridtlængde der passer, for ellers bliver det aldrig behageligt.

Maskiner der har kortere skridtlængde vil føles mere som at gå og kan nogen gange ryste, især når du kommer op i tempo. Det føles mindre behageligt at gå på en maskine med kort skridtlængde.

Tip: Gå efter en maskine med længere skridtlængde

Enkelte crosstrainere har variabel skridtlængde. Det vil sige at du kan indstille hvor lange skridt du kan tage

Modstand

Du kan justere intensiteten af din træning på 3 måder: hastighed, modstand og hældning. Crosstrainere har forskellig slags modstand:

  • Magnetisk
  • Bælte
  • Vind

Crosstrainere som du finder dem i fitnesscenteret bruger magnetisk modstand. Det er smart og nemt, for du kan bare indstille modstanden på displayet. De bedre maskiner til hjemmebrug, har også magnetisk modstand.

De billigere modeller til hjemmebrug har modstand med et bælte eller elastik. Du kan også her ændre modstanden, men det gør du så manuelt. Holdbarheden på en maskine med bæltemodstand er mindre end magnetmodstand.

Tip: Gå efter en maskine med magnetmodstand

I de sidste år er der begyndt at komme en række fitnessmaskiner med vifte-vind modstand, blandt andet motionscykler, men altså også crosstrainere. Her genereres modstanden ved at man driver en vifte rundt, fuldstændig som du kender det fra romaskinen. Det er en træningsform, der især er velegnet til HIIT træning, da man ikke har så mange modstandsniveauer.than long-term precision training.

Hældning

Du bruger måske hældning på crosstraineren i fitnesscenteret for bedre at ramme enkelte muskler. Det er ikke alle crosstrainere til hjemmebrug der har denne mulighed. De der har mulighed for at ændre hældning kan enten gøre det manuelt eller automatisk.

Skal du have en crosstrainer, hvor du kan ændre hældning automatisk på display, så må du nok forvente at skulle have flere penge op af lommen. Modsat kan man spare denne mulighed væk på en billig crosstrainer.

Display

Display, der også kaldes console, er også en vigtig del af maskinen. Det er jo den vi står og ser på det meste af tiden. Derfor skal du selvfølgelig også tænke over hvad du kunne tænke dig her.

LED eller indbygget

Du kender nok et klassisk indbygget display fra fitnesscenteret, hvor du kan se hastighed, watt, modstand, puls og så videre. Det er da også det mest almindelige på crosstrainere til hjemmebrug, men der findes også LED skærme eller med mulighed for at tilknytte en tablet.

Watt måler (ergometer)

Alle crosstrainere viser modstand, puls og hastighed, men de bedre maskiner har også et såkaldt ergometer, der viser hvor mange Watt du generer, når du træner. Du bruger måske allerede Watt når du træner i fitnesscentret. Det er ikke strengt nødvendigt at kunne måle Watt, men hvis du er i god form og gerne vil kunne måle din fremgang, så er det værd at betale det ekstra for en maskine med ergometer.

Tip: Gå efter en maskine med ergometer

Puls måling

En integreret pulsmåling i håndtagene er efterhånden standard og gør det let at se din puls mens du træner. De fleste moderne crosstrainere har også mulighed for at tilslutte ekstern pulsmåler som Polar og smartwatches. De fleste crosstrainere bruger enten Bluetooth eller ANT+ til det formål, så husk at tjekke om modellen er kompatibel med din enhed.

Træningsprogrammer

De fleste kommercielle crosstrainere har en række træningsprogrammer installeret, hvor du kan vælge at træne fx cardio, fedtforbrænding, styrke og så videre. Det er ikke alle billige crosstrainere, der har træningsprogrammer, så vær opmærksom på det, hvis det er vigtig for dig.

Byggekvalitet

Der er stor forskel på byggekvaliteten i crosstrainere. Der er også stor forskel på hvor robust en maskine har behov for at være. Hvis det kun er dig der skal gå på den, så behøver den ikke være lige robust, som hvis den skal bruges af et helt fitnesshold.

En god måde at vurdere byggekvalitet er at se på den maksimalt tilladte personvægt. Maskiner der har en højere tilladt personvægt er generelt bygget af kraftigere materialer og er mere holdbart.

Tip: Gå efter en et tungt svinghjul

Svinghjulet er måske det vigtigste du skal lægge mærke til. Det er svinghjulet der holder maskinen kørende så at sige. Her gælder det også at tungere er bedre. Minimum standard for en god maskine bør være 5-6 kg, gerne mere. Hvis du har et for let svinghjul vil maskinen føles ustabil og hakkende, især når du giver den gas med højt tempo.

Hvorfor skal du købe en crosstrainer?

En crosstrainer træner hele kroppen, er skånsom for knæ og led og så synes mange det simpelthen bare er sjovere end løbebåndet. Det er en træningsform der kombinerer det bedste fra løbebåndets cardio træning med styrketræning fra langrendsløb.

En crosstrainer giver mulighed for rigtig god konditionstræning, fordi samtlige af kroppens muskler er i aktivitet på den. Ud over det høje kalorieforbrug bliver hele kroppen motioneret og får flottere form.
Birgitte Nymann
Forfatter og Træningsekspert

Fordele ved crosstrainer træning

  • Træner hele kroppen
  • God cardio træning
  • Skånsom for krop og led

Crosstraineren udspringer egentlig fra langrendsløb. Langrend er en af de bedste træningsformer overhovedet, for både cardio og styrke. Crosstraineren har taget bevægelserne fra langrend, hvor man bruger både overkrop og underkrop, og tilpasset til en effektiv kondimaskine.

I praksis crosstraineren en kombi af løbebånd, motionscykel og stepmaskine, men modsat dem træner den også overkroppen. Den kombination kan kun romaskinen matche af de andre fitnessmaskiner.

Crosstraineren giver mulighed for rigtig god cardio træning, fordi du bruger alle kroppens muskler. Ud over at forbrænde masser af kalorier, får du også en flot krop, hvor særlig ben og baller og ryggen får god træning.

Har du problemer med knæ, ryg eller ankler? Crosstraineren er måske den mest skånsomme fitness maskine. Den giver ingen stød direkte gennem leddene, fordi fødderne bliver på pedalerne i hele bevægelsen. En crosstrainer kan derfor også bruges som et god supplement til løbetræning uden at belaste led og sener i samme grad.

Hvilke muskler træner motionscyklen?

"Den helt store fordel med crosstraineren, der også kaldes elipsetraineren, er, at man aktiverer både arme og ben,"
Morten Zacho
Læge og Træningsekspert

Crosstraineren er måske den mest alsidige træningsmaskine af dem alle. Du træner næsten alle muskler i kroppen. Ben, baller, ryg får masser af træning, men også arme, bryst og skulder. Den glidende bevægelse, hvor du bruger håndtag til skiftevis træk og skub, træner både tricep og bicep i armene.

Fedtforbrænding på crosstrainer

Crosstraineren er en rigtig effektiv måde at tabe sig på. I en test i JP.dk giver læge Morten Zacho 4 ud af 5 stjerner til crossmaskinen. Det er næstbedst af alle motionsmaskinerne. Kun motionscyklen er bedre.