Crosstrainer Test 2023 – her er de bedste crosstrainer
Få en flot krop mens du taber dig! Crosstraineren er danskernes favorit i fitnesscenteret – og med god grund.
Med en crosstrainer derhjemme, træner du nemt og effektivt ben, baller og overkrop.
I denne artikel har vi fundet de bedste og billigste crosstrainere til hjemmebrug. Læs hele guiden eller hop rundt med indholdsfortegnelsen nedenunder.
Dette er en forbrugertest hos FitFact.dk. Når du ser dette badge, betyder det at vi har haft produkterne i hænderne og selv foretaget testen. Vi kalder det “hands on garanti“.
Top 3 crosstrainere til hjemmebrug
- Suveræn kvalitet
- Ergonomisk design
- Avanceret display
- Robust og stabil
- Perfekt bevægelse
- Display med app til tablet
- Værdi for pengene
- Robust og solid
- Sjov
- Mindre stabil
Anmeldelser af crosstrainere
Her kan du læse en grund gennemgang og anmeldelse af de 3 crosstrainere vi har valgt som 3 bedste i testen.
Du kan læse flere anmeldelser af romaskiner under afsnittet “Andre populære romaskiner“.
Sole E35
Forhandler | Totalpris | Læs mere |
---|
- Testvinder – Fitfact.dk (2019)
- Tesvinder – Pricerunner.dk (2016)
Sole E35 udstråler kvalitet og enhver tvivl man måtte have haft forsvinder straks når man træder op på maskinen.
Sole E35 er i en klasse for sig selv i vorest test
Der er produkter man bare ved er fremragende første gang man prøver dem. Concept2 romaskiner for eksempel, eller måske en Macbook (nej, vi er ikke betalt af Apple).
Sole E35 er en sådan fitnessmaskine. Crosstraineren er simpelthen fremragende på alle tænkelige måder.
Faktisk var Sole E35 bedre end den næsten dobbelt så dyre Spirit Fitness maskine vi testede, som ellers er beregnet til kommerciel brug.
Trådet er fuldstændig perfekt, uanset om du giver den fuld gas eller bare lunter afsted. Sole E35 står altid fuldstændig fast og rykker sig ikke en tomme.
Suveræn ergonomi og valgmuligheder
Noget der virkelig overrasker med Sole E35 er hvor god den er, uanset hvordan du bruger den. Crosstraineren har håndtag med mulighed for smalt og bredt greb, forlæns og baglæns bevægelse, samt hældning hvis du ønsker det. Maskinen føles simpelthen bare … perfekt? Det er store ord, men det er svært at finde fejl ved Sole. Absolut anbefalet til alle der vil have det bedste.
Abilica Stream Journey
Forhandler | Totalpris | Læs mere |
---|
Det norske firma Abilica har i mere end 20 år lavet fitnessudstyr til private i høj kvalitet. Abilicas produkter er altid et godt bud, når du vil have et kvalitetsprodukt til en fornuftig pris. Her har vi testet Abilica Stream, der er en af Abilicas bedre crosstrainere og vores valg som bedst til prisen.
Stream i navnet “Abilica Stream”, står for muligheden for at tilslutte en smartphone eller tablet med Abilicas app iConsole+, der blandt andet gør det muligt at køre ruter på Google Maps. Det er en funktion som er særligt populær til Abilicas motionscykler, men altså også kan bruges til crosstrainere.
Abilica Stream er en lækker crosstrainer i solid byggekvalitet
Når man skal vælge en crosstrainer er det vigtigste at den er solid og stabil. Modsat fx en motionscykel, bevæger man sig meget på en crosstrainer, og derfor er det vigtigt at man føler sig sikker på maskinen. Den må ikke hoppe, flytte på sig eller ryste. Især ikke når du giver den fuld gas.
Abilica Stream står bomstille uanset hvor meget du hiver i håndtagene eller giver den fuld gas. Den eneste undtagelse her, er hvis du vejer mere end 110kg, her vil vi i stedet anbefale Sole E35 eller en tilsvarende model. Abilica Stream har dog en maks personvægt på op til 150kg, men de fleste i den vægtklasse, vil nok foretrække Sole.
Abilica Stream har 32 modstandsniveauer, 12 træningsprogrammer og muligheden for at tilslutte Bluetooth og træningsapps.
Masterfit TP500
Forhandler | Totalpris | Læs mere |
---|
Det er ikke let at finde en crosstrainer i god kvalitet til rimelige penge. En crosstrainer er ikke “bare” en motionscykel, men har flere bevægelige dele, der alle skal fungere. Vores bud på en god crosstrainer i budgetklassen er Masterfit TP500, der med en pris på ca. 4000kr nok er noget dyrere end de dyreste, men som så også er det meget bedre.
Masterfit TP500 er en rigtig crosstrainer med masser af værdi for pengene
I vores test af crosstrainere, lod vi vores testperson, der vejer 100kg, teste 10+ crosstrainere. Her var Masterfit TP500 en blandt flere i billig klassen. En bekymring i budgetklassen er stabilitet. Kan crosstraineren være stabil og rolig at bruge, også hvis du vejer 100kg+?
Det kunne Masterfit TP500 godt, selv om den ikke var lige stabil som fx Abilica Stream Journey. Derfor lod vi en anden testperson, der kun vejede 60kg, prøve maskinen og her var den helt perfekt, stabil og lækker i sit tråd.
På baggrund af vores test anbefaler vi Masterfit TP500 til dig der vejer under 90kg. Vejer du mere end dette vil vi anbefale enten Abilica Stream Journey eller en dyrere model som fx Sole.
Masterfit TP500 har 16 modstandsniveauer, 12 træningsprogrammer og pulsmåling i håndtag.
Top crosstrainer til fitnesscenter og træningsrum
Det stiller særlige krav til fitnessudstyr, hvis det skal bruges kommercielt eller i træningsrum med mange brugere. Her skal maskinen kunne holde til flere timers daglig brug og forskellige vægtklasser osv. I dette afsnit finder du de crosstrainere vi har testet til kommercielt brug.
Spirit CE900
Forhandler | Totalpris | Læs mere |
---|
Spirit CE900 er den dyreste crosstrainer i testen med en pris på over 20000kr. Det er der en grund til. Spirit er nemlig udviklet til professionelt brug i en helt anden solid byggekvalitet end crosstrainere til hjemmebrug. Det bemærker man med det samme man står på maskinen. Fodplader er tykke og solide, håndtagene det samme og maskinen står generelt som naglet til jorden.
Spirit CE900 er vores valg til træningsrum og kommercielt brug
Lad det dog være sagt med det samme, vi kunne faktisk bedre lide Sole E35, der havde flere funktioner og lækrere detaljer. Derfor anbefaler vi også Sole til alle der vil have den bedste crosstrainer, hvor den ikke skal bruges adskillige timer om dagen.
Skal du have en crosstrainer, der kan tåle nogen tæsk og som kan bruges af alle, så er Spirit CE900 et fremragende valg.
Billig crosstrainer
Søg i databasen over crosstrainere
Er du på udkig efter et godt tilbud på en billig crosstrainer? I denne sektion har vi samlet tilbud på billige crosstrainer. Vælg en af de de bedste tilbud i tabellen nedenunder. Vi indhenter priser og tilbud flere gange om ugen hos flere populære forhandlere.
Andre populære crosstrainere
I dette afsnit finder du andre populære crosstrainere, som vi ikke har tester, men som optræder i flere tests på internettet.
Modsat løbebånd, hvor du selv bestemmer hvor lange skridt du vil tage, så har crosstrainere en fast skridtlængde. Derfor er det vigtigt at få en crosstrainer med en skridtlængde der passer, for ellers bliver det aldrig behageligt.
Maskiner der har kortere skridtlængde vil føles mere som at gå og kan nogen gange ryste, især når du kommer op i tempo. Det føles mindre behageligt at gå på en maskine med kort skridtlængde.
Enkelte crosstrainere har variabel skridtlængde. Det vil sige at du kan indstille hvor lange skridt du kan tage
Du kan justere intensiteten af din træning på 3 måder: hastighed, modstand og hældning. Crosstrainere har forskellig slags modstand:
- Magnetisk
- Bælte
- Vind
Crosstrainere som du finder dem i fitnesscenteret bruger magnetisk modstand. Det er smart og nemt, for du kan bare indstille modstanden på displayet. De bedre maskiner til hjemmebrug, har også magnetisk modstand.
De billigere modeller til hjemmebrug har modstand med et bælte eller elastik. Du kan også her ændre modstanden, men det gør du så manuelt. Holdbarheden på en maskine med bæltemodstand er mindre end magnetmodstand.
I de sidste år er der begyndt at komme en række fitnessmaskiner med vifte-vind modstand, blandt andet motionscykler, men altså også crosstrainere. Her genereres modstanden ved at man driver en vifte rundt, fuldstændig som du kender det fra romaskinen. Det er en træningsform, der især er velegnet til HIIT træning, da man ikke har så mange modstandsniveauer.than long-term precision training.
Du bruger måske hældning på crosstraineren i fitnesscenteret for bedre at ramme enkelte muskler. Det er ikke alle crosstrainere til hjemmebrug der har denne mulighed. De der har mulighed for at ændre hældning kan enten gøre det manuelt eller automatisk.
Skal du have en crosstrainer, hvor du kan ændre hældning automatisk på display, så må du nok forvente at skulle have flere penge op af lommen. Modsat kan man spare denne mulighed væk på en billig crosstrainer.
Display, der også kaldes console, er også en vigtig del af maskinen. Det er jo den vi står og ser på det meste af tiden. Derfor skal du selvfølgelig også tænke over hvad du kunne tænke dig her.
LED eller indbygget
Du kender nok et klassisk indbygget display fra fitnesscenteret, hvor du kan se hastighed, watt, modstand, puls og så videre. Det er da også det mest almindelige på crosstrainere til hjemmebrug, men der findes også LED skærme eller med mulighed for at tilknytte en tablet.
Watt måler (ergometer)
Alle crosstrainere viser modstand, puls og hastighed, men de bedre maskiner har også et såkaldt ergometer, der viser hvor mange Watt du generer, når du træner. Du bruger måske allerede Watt når du træner i fitnesscentret. Det er ikke strengt nødvendigt at kunne måle Watt, men hvis du er i god form og gerne vil kunne måle din fremgang, så er det værd at betale det ekstra for en maskine med ergometer.
Puls måling
En integreret pulsmåling i håndtagene er efterhånden standard og gør det let at se din puls mens du træner. De fleste moderne crosstrainere har også mulighed for at tilslutte ekstern pulsmåler som Polar og smartwatches. De fleste crosstrainere bruger enten Bluetooth eller ANT+ til det formål, så husk at tjekke om modellen er kompatibel med din enhed.
Træningsprogrammer
De fleste kommercielle crosstrainere har en række træningsprogrammer installeret, hvor du kan vælge at træne fx cardio, fedtforbrænding, styrke og så videre. Det er ikke alle billige crosstrainere, der har træningsprogrammer, så vær opmærksom på det, hvis det er vigtig for dig.
Der er stor forskel på byggekvaliteten i crosstrainere. Der er også stor forskel på hvor robust en maskine har behov for at være. Hvis det kun er dig der skal gå på den, så behøver den ikke være lige robust, som hvis den skal bruges af et helt fitnesshold.
En god måde at vurdere byggekvalitet er at se på den maksimalt tilladte personvægt. Maskiner der har en højere tilladt personvægt er generelt bygget af kraftigere materialer og er mere holdbart.
Svinghjulet er måske det vigtigste du skal lægge mærke til. Det er svinghjulet der holder maskinen kørende så at sige. Her gælder det også at tungere er bedre. Minimum standard for en god maskine bør være 5-6 kg, gerne mere. Hvis du har et for let svinghjul vil maskinen føles ustabil og hakkende, især når du giver den gas med højt tempo.
Hvorfor skal du købe en crosstrainer?
En crosstrainer træner hele kroppen, er skånsom for knæ og led og så synes mange det simpelthen bare er sjovere end løbebåndet. Det er en træningsform der kombinerer det bedste fra løbebåndets cardio træning med styrketræning fra langrendsløb.
Fordele ved crosstrainer træning
- Træner hele kroppen
- God cardio træning
- Skånsom for krop og led
Crosstraineren udspringer egentlig fra langrendsløb. Langrend er en af de bedste træningsformer overhovedet, for både cardio og styrke. Crosstraineren har taget bevægelserne fra langrend, hvor man bruger både overkrop og underkrop, og tilpasset til en effektiv kondimaskine.
I praksis crosstraineren en kombi af løbebånd, motionscykel og stepmaskine, men modsat dem træner den også overkroppen. Den kombination kan kun romaskinen matche af de andre fitnessmaskiner.
Crosstraineren giver mulighed for rigtig god cardio træning, fordi du bruger alle kroppens muskler. Ud over at forbrænde masser af kalorier, får du også en flot krop, hvor særlig ben og baller og ryggen får god træning.
Har du problemer med knæ, ryg eller ankler? Crosstraineren er måske den mest skånsomme fitness maskine. Den giver ingen stød direkte gennem leddene, fordi fødderne bliver på pedalerne i hele bevægelsen. En crosstrainer kan derfor også bruges som et god supplement til løbetræning uden at belaste led og sener i samme grad.
Hvilke muskler træner motionscyklen?
Crosstraineren er måske den mest alsidige træningsmaskine af dem alle. Du træner næsten alle muskler i kroppen. Ben, baller, ryg får masser af træning, men også arme, bryst og skulder. Den glidende bevægelse, hvor du bruger håndtag til skiftevis træk og skub, træner både tricep og bicep i armene.
Fedtforbrænding på crosstrainer
Crosstraineren er en rigtig effektiv måde at tabe sig på. I en test i JP.dk giver læge Morten Zacho 4 ud af 5 stjerner til crossmaskinen. Det er næstbedst af alle motionsmaskinerne. Kun motionscyklen er bedre.
Forfatter
-
Erik Haalo Hamre er redaktør og ekspert på Fitfact.dk og under uddannelse som Kostvejleder. Han har 20 års erfaring med styrketræning og har roet i Hellerup Roklub i en årrække.
Tags: aff