Billige håndvægte – tilbud på håndvægte

Der er forbavsende mange slags håndvægte at vælge imellem og det nemt komme til at virke lidt overvældende når nu du “bare” ville have et par til træningen derhjemme.

På denne side har vi gjort vores bedste for at klæde dig på til træningen med håndvægte!

Vi har fundet tilbud fra 10+ danske forhandlere af håndvægte. Du kan sortere efter pris og type (fx “justerbar”) og du kan vælge kun at se tilbud. Vi opdaterer priser flere gange om ugen, så du altid finder et godt tilbud.

Længere nede på siden kan du læse mere om hvilken håndvægt du skal vælge, hvis du er i tvivl.

ANNONCE

Billige håndvægte

Søg i databasen over tilbud på håndvægte

Er du på udkig efter et godt tilbud på billige håndvægte? I denne sektion har vi samlet tilbud på billige håndvægte. Vælg en af de de bedste tilbud i tabellen nedenunder. Vi indhenter priser og tilbud flere gange om ugen hos flere populære forhandlere.

Vælg pris
Vis kun tilbud?
Vælg vægt
Vælg type
Viser
håndvægte
99 kr.
Classic Dumbbell
119 kr.
Star Gear Dumbbell bar 25mm
119 kr.
Abilica DumbBells Walking
139 kr.
Classic Dumbbell
159 kr.
Abilica DumbBells Walking
159 kr.
Master Fitness HexDumbbell
159 kr.
Star Gear Rotating Dumbbell bar 25mm
179 kr.
NF Rotating Dumbbell Bar 25mm
199 kr.
Classic Dumbbell
199 kr.
Master Fitness HexDumbbell
199 kr.
25 mm Abilica Vægtstang, 35 cm, 1,9 kg
279 kr.
Master Fitness HexDumbbell
279 kr.
Classic Dumbbell
299 kr.
Master Fitness HexDumbbell
319 kr.
Classic Dumbbell
479 kr.
Classic Dumbbell
499 kr.
Master Fitness HexDumbbell
529 kr.
Dumbbells Vinyl, pair - 3,6 kg

Hvilke håndvægte skal du vælge?

Du skal vælge de håndvægte der passer til den type træning du vil lave.
Det betyder at du skal:

  • Vælge den rigtige vægt
  • Vælge det rigtige materiale
  • Vælge den rigtige type håndvægt

Det klart vigtigste når du køber en håndvægt er at få den rigtige vægt og den afhænger dels af din nuværende styrke og dels af hvad du skal træne.

Vælg den rigtige håndvægt

  • Skal du kun træne biceps, så du kan få nogle ordentlige guns, kan du nøjes med en lavere vægt.
  • Skal du træne bryst og ryg, lave bænkpress og dumbell rows, så skal du op og have fat i nogle af de tunge håndvægte.
  • Skal du træne hele kroppen med flere øvelser, fra skuldre til arme til bryst, så skal du enten have flere sæt håndvægte eller vælge et sæt med løse skiver. Mere om det senere.
Du skal altså have en god ide om hvad du vil træne.. inden du køber! Hvis ikke du ved hvor meget du kan løfte i de forskellige håndvægt øvelser, så tag turen ned i fitnesscenteret og prøv dig frem.

Typer af håndvægte

Der findes virkelig mange forskellige typer håndvægte, men de falder alle sammen indenfor 3 kategorier:

  • Faste håndvægte
  • Justerbare håndvægte
  • Hexagon håndvægte

Faste håndvægte

Faste håndvægte er bare de bedste. Du kender dem fra fitnesscenteret, hvor du bare samler dem op fra hylden, laver dine øvelser og sætter dem tilbage på plads. Nemt!

Men du betaler også for det. Faste håndvægte er nemlig den dyreste slags håndvægte, i hvert fald hvis du ser på det pr. sæt. For med faste vægte, skal du have et nyt sæt, hver gang du vil træne med lettere eller tungere vægt. Med tiden køber mange derfor et rack til deres vægte, eller måske endda fra begyndelsen.

Du får faste håndvægte i en række materialer, jern, chrome, kunststof.

Faste Håndvægte

Justerbare håndvægte

Justerbare håndvægte er vægte, hvor du kan tilføje eller fjerne vægt, som du ønsker. Det er klart den billigste type håndvægt, da du her kan træne flere øvelser og forskellig vægt med samme håndvægt.

Den klassiske justerbare håndvægt har løse skiver, som du kender det fra din vægtstang til bænkpress og squat. Du kan fjerne og tilføje vægte på hver side for at ramme lige netop det antal kilo du vil. Skiverne låses så fast og så er du klar. Super smart, men også noget man kan blive lidt træt af i længden af at rode med. Disse håndvægte har typisk et håndtag af metal, der kan føles ubehageligt i længden. Nogen bruger derfor handsker til dem.

Hexagon håndvægte

Hexagon håndvægte er en type faste håndvægte, der ikke er runde men har seks sider, deraf navnet. De fås i en masse forskellige materialer, ofte i jern, men lige så ofte med gummi eller i kunststof.

Hexagon håndvægte ruller ikke væk på gulvet og er derfor praktiske når du hjemmetræner, da du ikke skal hente dem imellem sæt.

Ulempen er så at de ikke er så gode til nogle typer øvelser, hvor håndvægten kommer i kontakt med kroppen. De spidse kanter kan øge risikoen for uheld.

Hexagon håndvægte

Bowflex håndvægte

Bowflex er den bedst sælgende type håndvægt på den amerikanske version af Amazon. Her får man et kompromis mellem den faste håndvægt og vægte med løse skiver.

På Bowflex kan man ret nemt “klikke” vægten af og på, uden at skulle fjerne låsen først. Der findes også andre nyere modeller med samme type, som for eksempel MX55.

Håndvægte materialer

Håndvægte, ligesom kettlebells, findes i dag i enormt mange forskellige materialer og udformininger. De originale håndvægte var støbt i et stykke jern og denne type håndvægt er da også stadig populær, men der er kommet nyere teknologi til, blandt andet chrome og gummi, der har mange fordele.

Håndvægte i Jern

Håndvægte i støbejern bliver set på som de “rigtige” håndvægte, der har været i brug i 100 år eller mere.

De har flere fordele, ikke mindst fylder de ikke ret meget, da jern har et højst massefylde. Mange bliver overraskede over hvor små håndvægte i jern er. Ikke for dig der vil vise dig frem!

Håndvægte i jern holder desuden rigtig godt, ja faktisk er de praktisk talt uopslidelige. De holder derfor også prisen godt og derfor er det også muligt at få dem brugt.
En ulempe er at de kan være hårde ved hænderne og at handsker derfor kan være en nødvendighed i længden.

Håndvægte i Chrome

Håndvægte i chrome ser ikke bare bedre ud end håndvægte i jern. De er også meget nemmere at holde på. Håndvægte i chrome har ofte nubrede håndtag, der gør det nemt at holde på dem.

Du kender sikkert denne type håndvægt fra fitnesscenteret. Til den kræsne hjemmetræner.

Kunststof og gummi

Kunststof og neopren håndvægte kaldes også gummi-håndvægte og består oftest af en kerne af jer, med et lag af blødt gummi udenpå. Det er den mest populære type håndvægt i fitnesscentrene, da de har et rigtig godt greb.

En anden fordel er at de skader gulvet mindre hvis man taber dem.

Den bløde overflade gør dem også langt mere behagelige at bruge mod kroppen, for eksempel når du skal gøre klar til bænkpres.

Håndvægtens historie

Håndvægte har været brugt i rigtig, rigtig lang tid. De tidligste fund vi har af håndvægte er fra det antikke Grækenland, hvor atleter trænede med håndvægte der lignede en slags mellemting mellem moderne håndvægte og kettlebells. Allerede den gang var man altså bevidst om muligheden for at få gainz ved brug af håndvægte.

I antikkens rom var håndvægte allerede dukket op i sin moderne form, som nu billedet af disse to smukke “bikini piger” på en romersk mosaik, som dog ser mere ud til at lave aerobics end egentlig vægttræning. Men de skal da have plus point for at holde sig aktive alligevel! Man kan nemt blive lidt slap i kødet når man ligger og slænger sig i en romersk villa opvartet af slaver!

Moderne håndvægte som vi kender dem i dag, var faktisk fremme allerede i det 16 århundrede, men håndvægte blev især populære i slutningen af de 18 århundrede da sport og sundhed kom i fokus med industrialiseringen.

Forfatter

  • Erik Haalo Hamre er redaktør og ekspert på Fitfact.dk og under uddannelse som Kostvejleder. Han har 20 års erfaring med styrketræning og har roet i Hellerup Roklub i en årrække.

Fitfact.dk
Enable registration in settings - general