Dips stativ – stor TEST og TILBUD 2023

Er du også vild med at ramme dine triceps og brystmuskler med dips? 

I denne test har vi set på dips stativer til hjemmebrug, så du kan lave denne fantastiske øvelse derhjemme og virkelig mærke pumpet i dine overarme og pecs.

Vi har fundet dips stativer til forskellig brug: fritstående, til væggen, stativer med pullup og til sidst får du et par tips til at lave et hjemmelavet dips stativ.

God fornøjelse

Læs også: Pull up bar TEST
ANNONCE
ATX Dip Bar
Bedste dip stativ til væggen
(Produktet er udgået) kr.
Abilica Equalizer Bars
Bedste flytbare dip stativ
(Produktet er udgået) kr.
Abilica Premium Power Tower
Bedste dip stativ med pull up
(Produktet er udgået) kr.

Det skal du vide om at købe dips stativ

Dips er en super øvelse til bryst og arme, men det er også en øvelse der kræver balance og øvelse.

Derfor er det også vigtigt at du ikke køber noget skrammel der braser sammen, for så kan du komme galt afsted.

Typer af dips stativer

De fritstående dips stativer er de nemmeste at bruge og er perfekt til dig der ikke har så meget plads. De kan foldes sammen og tages frem som du har brug for dem, super smart. Ulempen er at de er mindre stabile og kan føles lidt utrygge. Derfor bør du gå efter nogle af de bedre af slagsen og undgå de billigste.

Dips stativer til væggen er den bedste løsning hvis du har en homegym i kælderen eller i garagen. Her kan du støbe det ind i din væg og på den måde få et dips stativ som du kender det fra fitnesscenteret. Du skal dog her beregne arbejdstid og materialer med i prisen.

Dips stativer med pull up bar er større stativer som kombinerer pull up stang og dips stativ og igen, kaldes også “power tower” og minder om det du kender fra fitnesscenteret. Med et sådant stativ kan du altså køre dine supersæt med dips og pull ups og træne hele overkroppen effektivt. 

Fritstående Dips stativ

Abilica Equalizer Bars

Det norske firma Abilica er vores favorit når vi skal anbefale fitnessudstyr til private til en fornuftig pris. Derfor er vores første dips stativ også fra Abilica, her deres Equalizer Bars, der kan bruges til dips, men også til liggende pullups og andre typer øvelser.

Stativet er 73.5cm i højden og har stabile gummifødder der gør det står stabilt, også på ujævnt underlag.

Odin Equalizer Bars

Apuls fra Vejle forhandler fornuftigt fitnessudstyr under deres eget brand Odin og her har vi fundet deres equalizer bars i en flot gul farve.

De kan bruges til dips, til liggende pullups og hvad du ellers kan finde på.

Hop-sport justerbart dipstativ

Dette justerbare dip stativ står solidt på jorden med store en maks belastning på 200kg og mulighed for at indstille i bredden, højden og længden.

Derfor meget velegnet hvis I er flere der skal deles om det eller til dit homegym.

GetBig dips og mavestativ

Dette stativ fra GetBig koster kun lidt over 1500kr men giver dig mulighed for både at træne dips og leg raises og derfor har vi taget det.

GetBig har normalt nogle ret gode priser på udstyr, som ikke findes hos de andre forhandlere og vi synes dette kombinerede stativ er god værdi for pengene. Med en maksvægt på 120kg er det for de fleste, men ikke alle.

Dips stativ til væggen

ATX Dip Bar

Dette robuste dips stativ monteres i væggen med 4 bolte og har en maks brugervægt på 350kg, så selv de største gutter i træningscenteret kan bruge dette stativ.

Dip stativet har V form der gør at man kan træne med smallere og bredere greb.

GetBig dip stativ vil væg

Dette dips- og mavetræning stativ fra GetBig kan monteres på væggen og har så en maks brugervægt på 200kg.

I tillæg til dips kan du også lave leg raises, da der er polstret ryg. Der medfølger ikke skruer.

Dips stativ til ribbe

Abilica Dips håndtag til ribbe

Disse dips håndtag passer vist nok kun til Abilicas egen metalribbe.

Har du en sådan kan du med disse dips håndtag nemt komme dem på ribben og på den måde omdanne den til et dip stativ også.

Pull up og dips stativ

Abilica Premium Power Tower

Træn hele overkroppen effektivt med dette power tower fra norske Abilica. Med et power tower som dette kan du lave dips, men også pull ups og leg raises og kombinerer du med et par træningselastikker kan du også lave andre øvelser, fx diverse “cable pulls” og lignende. 

Med en pris på kun 3000kr får du virkelig meget for pengene her og i den kendte gode kvalitet fra Abilica, som har flere butikker i Danmark, hvor du nemt kan få reservedele og rådgivning.

inSPORTline Power Tower PT60

Billigt power tower, der kun koster lidt over 1000kr, og som gør det muligt for dig at træne dips og pull ups og push ups og muligvis også hanging leg raises.

Stativet vejer kun 17kg så er nemt at flytte rundt, men har så også kun en maks brugervægt på 120kg, så ikke for de store drenge.

ProForm Power Tower

Dette power tower er lidt dyrere end Abilicas lige ovenover men har en lidt mere robust konstruktion, der derfor gør det velegnet til dig der er tungere end gennemsnittet eller som skal dele det med andre.

Professionel dips stativ

Spirit Leg Raise & Dip stativ

Professionelt dip stativ fra amerikanske Spirit. Dette super solide stativ er et kombineret dip og leg raise stativ, der er af en kvalitet du kender det fra fitnesscenteret. Stativet forhandles af Abilica, der har flere butikker og showrooms i Danmark.

Nautilus Inspiration Dip Station

Professionelt dip stativ til fitnesscentre og andre der har brug for et super robust og massivt dip stativ. Nautilus er et mærke der er kendt fra mange fitnesscentre i Danmark og er af den absolutte topklasse i holdbarhed og robust. Forhandles af Fitnessengross der både sælger til private og erhverv. Fitnessengross har også andre modeller fra Nautilus fx en assisted pull up / dip maskine.

Disse anmeldelser har vi brugt i testen

I denne test har vi udvalgt dip stativer fra fire af de mest populære danske forhandlere af fitnessudstyr.

Sådan får du mest ud af din dips træning

Sikkerhed og korrekt teknik er det vigtigste når du træner dips. Det er en øvelse der kræver en vis balance og styrke for at du kan lave den trygt.

Det anbefales at du sænker dig ned til dine arme er vandret, altså i 90 grader. Herefter skubber du dig op til næsten fuldt udstrakte arme igen, men uden at låse.

Dips kan godt være hård ved dine skuldre, så vær opmærksom på smerter i din ydre skuldermuskler især som fx deltoids.

Er du stærk kan dips med kropsvægt måske ikke være nok i sig selv. Her kan du så supplere med et bælte hvor du kan hænge en vægt mellem benene. Du kan også bruge en vægtvest.

En god kombiøvelse med dips er at køre supersæt med pull ups. Du kører dips og så umiddelbart efter pullups før du holder pause. Er du hardcore kan du nappe nogle maveøvelser også. PUMP!

FAQ

Dips træner skuldre, bryst og triceps. Det er en særlig god øvelse til hele brystmusklen.

Dips er en super øvelse, måske den bedste enkelte øvelse du kan lave til at træne bryst og triceps.

Forfatter

  • Erik Haalo Hamre er redaktør og ekspert på Fitfact.dk og under uddannelse som Kostvejleder. Han har 20 års erfaring med styrketræning og har roet i Hellerup Roklub i en årrække.

Tags:

Fitfact.dk
Enable registration in settings - general