Lille trampolin til børn – TEST og TILBUD 2023

Er der tid til at give ungerne en overraskelse, de vil bruge i mange år fremover? En lille trampolin til børn er en genial gaveidé, der helt sikkert vil være et hit hos de fleste børn. Og det er da også umuligt at kigge rundt i et familievenligt boligkvarter uden at se en trampolin eller to.  Det er en perfekt måde at få bevægelse ind i legen og styrke grovmotorikken og balancen. 

En lille trampolin kan bruges i haven, på børneværelset eller i legerummet. 

Men hvilken lille trampolin til børn skal du vælge? Her på siden finder du et overblik over nogle af de mest populære små trampoliner på markedet lige nu – fra mærker som BERG, JumpMaster og Salta.

Læs også: Havetrampolin Test
ANNONCE
BERG Ultimate Elite
Bedst til øvede
(Produktet er udgået) kr.
BERG Favorit
TESTVINDER: Bedst til prisen
(Produktet er udgået) kr.
Salta Junior
Bedst til indendørs
895,00 kr.

Det skal du vide om at købe en lille trampolin

En lille trampolin til børn er perfekt til dig, der:

  • har et mindre barn
  • har en lille have
  • ikke ønsker en trampolin, der fylder så meget
  • mangler nyt legetøj til børneværelset. 

Fjedrene i små trampoliner er ofte gjort ekstra fleksible, så de små børn ikke skal bruge så mange kræfter på at hoppe og have en god leg. En lille trampolin har desuden ofte en maks personvægt på 50 kg – de lidt større af slagsen kan ofte holde til 120 kg. 

Husk altid sikkerhedsforanstaltninger som sikkerhedsnet, antal børn på trampolinen osv, inden du sætter hoppelegen i gang.

Bedste lille trampolin med net

BERG Favorit

vejledende pris for størrelse 200cm, se flere størrelser på linket
Forhandler Totalpris Læs mere

Der findes nok billigere alternativer på markedet end BERG Favorit. Men det er langt fra sikkert, at de holder lige så længe og giver lige så god en legeoplevelse som denne lille trampolin med net, der kan holde til max 50 kg. 

BERG Favorit er en af de billigere modeller fra BERG, men her får du stadig god kvalitet og mulighed for god hoppehøjde.

Det er en trampolin, hvor der er helt styr på sikkerheden i kraft af det medfølgende sikkerhedsnet.

Nettet omkranser trampolinen og gør, at barnet (eller børnene) ikke falder ud, når de benytter trampolinen. Derfor er den et super populært valg, når det gælder en lille trampolin med net på 200 cm i diameter. 

BERG Favorit er desuden testvinder hos Alt for Damerne og Top 3 i en test lavet for Sveriges Tekniske Forskningsinstitut.

JumpMaster

vejledende pris for størrelse 300cm, se flere størrelser på linket
Forhandler Totalpris Læs mere

Hvis du har lidt ekstra plads i haven, er det måske en lille trampolin med net fra JumpMaster, der skal flytte ind hos jer. Trampolinen har en max belastning på 120 kg, hvilket er helt ideelt, når trampolinens diameter er 300 cm. Der er derfor rigeligt plads til både børn og voksne på denne trampolin fra JumpMaster. 

Til trampolinen hører der både sikkerhedsnet og en stige, så børnene nemt og hurtigt kan komme op på trampolinen og i gang med legen. Det gør det også mere sikkert at komme ned igen. 

JumpMaster 300 har 60 fjedre, og derfor får du en virkelig god hoppekvalitet for pengene til en fornuftig pris. Investerer du i denne trampolin med net fra JumpMaster er du sikret kæmpe smil og en uendelig mængde børnelatter fra haven fremover.

Bedste lille trampolin til nedgravning

BERG Favorit Inground

vejledende pris for størrelse 200cm, se flere størrelser på linket
Forhandler Totalpris Læs mere

Her er endnu en trampolin i rækken af BERGs anerkendte Favorit serie, som er lavet specifikt til mindre børn, mindre haver eller folk, der bare ikke ønsker så stor en trampolin i haven. 

BERG Favorit Inground er lavet specielt til nedgravning i haven, og derfor medfølger der ingen ben. Du får dog stadig sikkerhedsnet og den samme gode kvalitet som de andre trampoliner i BERG Favorit serien. Trampolinen fylder ikke meget, nemlig fra kun 200 cm i diameter (inkl. kantpolstring), og passer til børn på max 50 kg. 

Udover en trampolin til massevis af leg og glade dage, medfølger der et net til undersiden af trampolinen, som forhindrer bolde eller andet legetøj i at blive fanget under trampolinen.

BERG Ultimate Favorit

vejledende pris for størrelse 280cm, se flere størrelser på linket
Forhandler Totalpris Læs mere

Denne lille trampolin fra BERG er perfekt til mindre haver, da den har en firkantet form, som man ser oftere og oftere.

Den firkantede form gør den nemt passer ind i et hjørne i haven – husk dog altid at have 1,5-2 meter uden om trampolinen, hvor der ikke er træer, bygninger eller andet. 

Firkantede trampoliner giver højere og ensartede hop over hele trampolinen. Derfor er de velegnede til øvede og gymnastik entusiaster.

Den firkantede BERG Ultimate Favorit trampolin har en max belastning på 70 kg, hvilket muliggør, at større børn, eller flere børn på én gang, får mulighed for at prøve trampolinen. 

Bemærk, at der ikke medfølger et sikkerhedsnet til denne trampolin. Instruér derfor dine børn i, hvordan de bedst gebærder sig sikkert på en trampolin, især hvis der er flere børn i gang med hopperiet på samme tid.

EXIT Silhouette

Forhandler Totalpris Læs mere

En nedgravet, rund trampolin til haven er et super populært og smart valg – det gør trampolinen mindre dominerende i haven, og så øger det tilgængeligheden for mindre børn, da de ikke skal kravle op og ned af en stige.

EXIT Silhouette er et perfekt valg til dig, der ønsker et mere budgetvenligt valg uden at gå på kompromis med springeffekten.

Denne trampolin fra det hollandske brand EXIT, har nemlig 14 cm lange fjedre, så du får en god og behagelig springkraft. Trampolinen kan desuden stå imod lidt af hvert vejrmæssigt, da trampolinens ramme er pulverlakeret.

Trampolinen leveres med sikkerhedsnet, så du undgår, at barnet falder ud på græsset, eller at hunden leger på trampolinen uden at få lov. EXIT Silhouette overholder EN71 sikkerhedskrav.

Salta Excellent Ground

Her er en designmæssigt helt sort og simpel trampolin til nedgravning fra Salta. Denne trampolin vil passe perfekt ind i en have, hvor børnenes legetøj og aktiviteter ikke skal ‘larme’ for meget. 

Salta Excellent Ground måler 213×305 cm og har en firkantet form, der nemt kan få en plads i både små og større haver. Denne trampolin er lavet i gode kvalitetsmaterialer, så trampolinen gerne skulle holde til mange års leg og vildskab. Og med en max belastning på 150 kg. lægger denne trampolin helt sikkert op til at invitere vennerne over til hoppeleg.

Den anbefalede dybde på udgravningen under trampolinen er her 75 cm – så frem med skovlen, og kom i gang med gravearbejdet til denne trampolin!

Bedste lille trampolin til indendørs brug

Salta Junior

Hvorfor skal de gode hoppelege altid foregå i haven? Når det ofte regner og blæser, er det ideelt at have en trampolin indendørs, så børnene stadig kan få styrket deres grovmotoriske evner samt balance på trods af vejret. 

Det gode ved Salta Junior trampolinen er, at selv små børn kan hoppe højt på den pga. den meget elastiske dug. Trampolinen vejer ikke meget og kan derfor nemt flyttes fra rum til rum – eller ud i haven på en varm sommerdag. 

Trampolinmåtte og sikkerhedsnet er hæftet sammen, så dit barn ikke ved et uheld får en kropsdel i klemme og kommer til skade. Denne lille indendørs trampolin er næsten lydløs at hoppe på, hvilket er enhver forældres drøm – men bare rolig, de mange barnegrin skal nok fylde rummet med lyd alligevel.

Jumpxfun

Her er endnu et godt bud på en lille trampolin med net, som enten kan give hoppeglæde i haven eller gode legestunder indendørs på børneværelset. Med sine 140 cm. i diameter fylder denne trampolin fra JumpXfun ikke meget.

Denne indendørs trampolin til børn kan holde til en max belastning på 45 kg., så den er perfekt til leg for et enkelt barn af gangen. Trampolinen er lavet i god kvalitet, da den har galvaniserede rør, som giver en super fin stabilitet. 

Alt i alt en lille indendørs trampolin, som på trods af sin billige pris giver masser af hoppeglæde i mange år fremover. Og med det medfølgende sikkerhedsnet er sikkerheden også i top.

Disse anmeldelser har vi brugt i testen

Vi har valgt kun at bruge de mest troværdige tests til at udvælge vores testvindere. 

FAQ

Ifølge Netsundhedsplejerske.dk skal børn under 6 år have en voksen ved siden af når de hopper i trampolin. Sundhedsstyrelsen fraråder trampolin for børn under 6 år.

Forfatter

  • Erik Haalo Hamre er redaktør og ekspert på Fitfact.dk og under uddannelse som Kostvejleder. Han har 20 års erfaring med styrketræning og har roet i Hellerup Roklub i en årrække.

Tags:

Fitfact.dk
Enable registration in settings - general