Testosteron hjemmetest – sådan måler du dit testosteron niveau

Få testet din testosteron på nettet

I dette indlæg har jeg skrevet om min oplevelse med at få testet Testosteron på nettet hos online laboratorier som Letsgetchecked (tilbyder ikke længere til danskere) og det svenske GetTested, der nu har fået dansk hjemmeside.

Jeg ved at der er mange mænd, der klager over symptomer på lav testosteron, men oplever en modvilje hos deres læge til at få taget blodprøverne. Det er også derfor jeg har skrevet denne guide, så du kan få tjekket din testosteron, hvis nu din egen læge ikke er med på den.

Har du lav testosteron niveau?

 • Føler du dig træt, uoplagt ofte, som om du går i en døs?
 • Føler du dig slap og ikke i stand til at konkurrere?
 • Har du manglende eller mindre skægvækst?
 • Har du mindre libido og dårligere rejsning end før?
 • Har du svært ved at bygge muskelmasse eller tabe dig?

Kilde: Sundhed.dk m.fl.

Du kan have lav testosteron, også kendt som ”testosteron mangel” og ”hypogonadisme”. Lav testosteron er, ifølge flere forskere, ved at blive en epidemi i Vesten. På trods af dette er der stort set intet fokus på problemet i offentligheden i Danmark.

Jeg er ikke læge, så jeg kan ikke vurdere det for dig. Det eneste jeg kan gøre er anbefale dig at få det testet.

Mange mænd oplever desværre en modvilje hos deres egen læge til at teste testosteron og lignende hormoner.

Det virker til der ligger en fordom hos lægerne om, at enhver mand er en ”motionsdoper” indtil det modsatte er bevist.

Jeg oplevede det selv, da jeg gik til lægen og klagede over træthed, nedsat libido og andre symptomer. Efter en god snak, blev jeg sendt afsted for at checke ting som cortisol, thyroid, prolactin og testosterone. Derfor blev jeg noget overrasket da sygeplejersken på laboratoriet fortalte mig der ikke var blevet bestilt testosterone blodprøve! Min læge havde simpelthen bare valgt det fra.

Den slags oplevelser er der desværre mange af, når man læser rundt omkring på nettet. Danske læger tager simpelthen ikke mænds kønshormoner seriøst. Hvor mange tusind mænd går rundt og har det skidt fordi der er ubalance i hormonerne?

Mål dit testosteron niveau hos GetTested.se

GetTested.se er et svensk firma, der tilbyder en lang række hjemmetest med blod og spyt.

I denne sammenhæng er deres testosteron test med spyt det vi er interesserede i.

Jeg er lige nu i gang med at teste hvordan det fungerer, så vend tilbage om et par uger, så er der mere her.

Men jeg kan da fortælle lidt om hvordan det foregår.

Selv om GetTested.se er et svensk firma, kan du som dansker godt bruge det.

Testen koster 549 svenske kroner, hvilket i 2021 er ca. 400 danske kroner.

Når du har bestilt får du tilsendt et testkit fra Sverige med posten.

Heri er der beholdere til opsamling af spyt samt instruktioner om hvordan du skal udføre testen.

Først skal du registrere din prøve på nettet og indtaste den medfølgende kode.

Testen skal tages om morgenen og du skal indsamle spyt over et par timer.

Når du har indsamlet prøverne skal de sendes til Tyskland med posten. Der medfølger en kuvert, men ikke porto, så det må man selv finde ud af hvor meget der skal bruges. Jeg opdaterer når jeg ved præcis hvordan det foregår.

Mål dit testosteron niveau hos Letsgetchecked.com

Obs! LetsGetChecked tilbyder ikke længere test til danskere. Jeg anbefaler du prøver en af de andre laboratorier.

Heldigvis er tiden med monopoler på alting ved at forsvinde. Det kan vi ofte takke internettet for og nu findes der altså firmaer der tilbyder blodprøver på nettet. De fleste af dem sælger dog kun til UK og USA, men LetsGetChecked.com tilbyder sig til hele Europa, herunder Danmark. Men kan stole på dem og hvordan fungerer det?

Bestil den rigtige pakke og test kit

LetsGetChecked.com tilbyder flere pakker med test af testosteron, alle under betegnelsen ”Men’s Health”.

Men's Health pakker

Male Hormone Test

 • Testosterone
 • Sex hormone binding globulin (SHGB)
 • Free androgen index (FAI)

Male Hormone Plus

 • Testosterone
 • Sex hormone binding globulin (SHGB)
 • Free androgen index (FAI)
 • Oestradiol

Male Hormone Advanced

 • Testosterone
 • Sex hormone binding globulin (SHGB)
 • Free androgen index (FAI)
 • Oestradiol
 • Prolactin

Dertil er det muligt at kun teste total Testosteron enkeltvis (519 kr), som var den test jeg valgte i første omgang.

Hvis du har mistanke om hormon ubalancer, kan det også være relevant at inkludere en Female Hormone test kit:

Female Hormone – 899 kr

 • Follicle Stimulating Hormone
 • Luteinizing Hormone
  Prolactin
 • Oestradiol

Hvilken pakke du vælger, må være op til dig. Jeg vil nok anbefale at vælge en af Male Hormone pakkerne, da Testosterone i sig selv (uden Fri Testosteron), ikke siger så meget. I tilfælde af at du få et svar tilbage med at din testosteron er i den lavere normale ende af skalaen, vil du alligevel blive anbefalet at få tjekket din Free Testosterone og så skal du købe en ny pakke. Den billigste Male Hormone pakke er 300 kr dyrere end kun Testosterone.

Betaling og levering

Letsgetchecked.com er et troværdigt firma, efter min mening. De har en gennemsigtig og professionelt website. Man kan finde oplysninger om ejere og ledelse. Der er også chat-support, der svarer hurtigt og kompetent.

Jeg bestilte pakken d. 7 september og modtog den d. 11 september, altså 4 dage.

Pakken blev sendt med irsk post og kom frem som den skulle.

Indhold i pakken

Sådan ser pakken ud når du åbner den første gang. Husk at gemme pakken, da den skal bruges til at sende tilbage,

Når du først åbner pakken, kan det godt se lidt kompliceret ud. Der er diverse ting og sager til at blodprøver med, som du nok ikke er vant til at bruge.

Heldigvis er der en brugsanvisning med i pakken, men det er nemmere at bruge brugsanvisning på nettet. Her er der nemlig også videoer, der guider dig skridt for skridt. Det er vigtigt at du følger anvisningerne som de er beskrevet. Jeg anbefaler at du ser dem igennem inden du begynder.

Det er vigtigt at du ikke smider æsken væk, for du skal bruge den, når du sender den tilbage.

Tag blodprøven

1. Læg tingene frem

Indholdet i pakken til at tage blodprøve og sende den sikkert tilbage

Det er vigtigt at du er forberedt godt før du går i gang. Der skal nemlig kun din par dråber blod ned i blodprøve glassene og du skal undgå at de bliver forurenet.

Jeg anbefaler at du finder en klud eller avis at lægge under, så du ikke behøver bekymre dig om at en dråbe blod rammer ved siden af.

Tag glas, nåle og spritklude og læg dem, så du nemt kan komme til dem. Åbn glasset og vær forsigtig med ikke at røre toppen! Se instruktioner og video indtil du er sikker på hvad du skal.

2. Vask hænder grundigt

Det er vigtigt at dine hænder er rene, så du ikke får forurenet din blodprøve. Før du tager blodprøven i din finger, desinficerer du med sprit, men det er ikke meningen at snavs og lignende skal vaskes væk med spritten. Så vask dine hænder og tør dem med rent toiletpapir.

3. Sprit finger af

Før du tager blodprøven, skal din fingerspids steriliseres. Det er nemlig herfra du skal tage blodet og stikke hul med den medfølgende nål. Sprit fingeren af med spritkludene der følger med.

4. Prik dig selv i fingeren

Der medfølger nogle ”prik-nåle”. De fungerer meget simpelt. Du sætter den på fingerspidsen og trykker på en knap. Så ryger nålen ud og stikker et lille hul. Det gør ikke ondt og du bløder næsten ikke. Det er fint, for der er kun plads til 4-5 dråber blod i glasset.

5. Fyld glasset op med blod

Her kommer den vigtigste del! Du skal have blodet i glasset og der er kun plads til 4-5 dråber blod. Desuden er det meget vigtigt at du ikke rører ved toppen af glasset. Gør du det, risikerer du nemlig at forurene prøven- Når du har prikket dig med nålen, vælter blodet ikke ud.

Derfor skal du holde din finger over glasset (det skal stå stabilt), og så forsigtig massere blodet ud af fingeren. Det gør du ved, at med den anden hånd, trykke fra roden til spidsen i langsomt tempo.

Husk på at der kun er plads til 4-5 dråber blod, så det gælder om ikke at spilde for mange dråber. For mig var der kun lige netop det antal dråber der skulle bruges, før blødningen stoppede.

6. Send prøven tilbage

Når prøven er taget, lægger du den i den medfølgende ”biohazard” pose og derefter ned i æsken. Til sidst lægger du æsken ned i den medfølgende GLS pose. Du bør så straks finde en GLS forhandler og aflevere pakken. Planlæg det gerne sådan, at du kan aflevere blodprøven inden der hentes pakker , så din pakke kan sendes samme dag, som du tager den.

Få svar og konsultation

Jeg sendte pakken tilbage og fik besked gennem Letsgetchecked.com, om at den var modtaget, allerede næste dag.

Selve blodprøve analysen tog ca. 3-4 dage.

Når du bestiller en hormon prøve, vil en sygeplejerske ringe dig op, før resultaterne bliver frigivet. Hvis ikke du svarer, får du en email fra sygeplejersken, om at de har prøvet at ringe. Så kan du aftale en tid. Det er deres politik, fortalte hun, når man tog hormon prøver.

Sygeplejersken giver dig så svaret i telefonen, hvorefter det også bliver frigivet online. Du kan så få en snak med hende om hvad prøveresultatet betyder. Det kan for eksempel være at din prøve er normal, men i den lavere ende, hvor flere tests kan være indiceret. Jeg tog som sagt, kun testoserone testen, og fik så tilbudt at kunne få en Male Hormone Advanced test med 25% rabat.

Du har altid adgang til dine prøvesvar på nettet.

Konklusion

Jeg er meget tilfreds med oplevelsen hos Letsgetchecked.com. Det er lidt vildt for mig at det overhovedet kan lade sig gøre. Prisen for en testosteron test var ca. 500kr og en stor pakke ville have kostet 1200kr. Det er jo også en slags penge, men ingenting sammenlignet med, hvad det ville koste på et privathospital i Danmark.

Processen var nem og hurtig. Jeg var bekymret for om jeg kunne få taget blodet som jeg skulle, men det gik fint. Jeg anbefaler at du tager dig god tid og læser instruktionen grundigt før du går i gang.

Jeg anbefaler også at bruge de ca. 300 kr mere på en fuld Male Hormone test i stedet for bare testosteron. Andre har anbefalet at supplere med en Female Hormone Test for også at få tal på lutenizing hormone og lignende. Det skal jeg ikke kunne sige, men det ville så blive omkring 1600kr i alt og så en del dyrere.

Forfatter

 • Erik Haalo Hamre er redaktør og ekspert på Fitfact.dk og under uddannelse som Kostvejleder. Han har 20 års erfaring med styrketræning og har roet i Hellerup Roklub i en årrække.

Tags:

Fitfact.dk
Enable registration in settings - general