Concept2 romaskine – tilbud på PM5 model m.m.

Concept2 er ikke en billig romaskine. Den billigste model begynder ved ca. 8000kr og de dyrere modeller, beregnet til brug i klub og fitnessrum, koster nærmere 15.000kr. Der er derfor god grund til at se sig om efter et godt tilbud. Det har vi forsøgt at finde i søgemaskinen nedenunder.

Vi henter dagligt priser fra en række danske forhandlere af Concept2 romaskiner, så du altid kan finde en god pris. Du kan vælge kun at se tilbud ved at trykke på “Se kun tilbud”. Der er dog sjældent knaldtilbud på Concept2 og priserne er meget ens.

Hvis du er interesseret i alternativer til Concept2, kan du læse afsnittet om “Alternativer til Concept2”. Patentet på Concept2 er nemlig udløbet, så andre producenter kan frit kopiere maskinens grundlæggende opbygning og det har de så altså gjort. Er det noget for dig? Læs med og find ud af det.

Læs også: Romaskine Test

Billig Concept2

Tilbud og udsalg på Concept2 romaskiner

Er du på udkig efter et godt tilbud på en Concept2? I denne sektion har vi samlet tilbud på billige romaskiner. Vælg en af de de bedste tilbud i tabellen nedenunder. Vi indhenter priser og tilbud flere gange om ugen hos flere populære forhandlere.

Vælg pris
Vis kun tilbud?
Vælg forhandler
Viser
romaskiner
8994 kr.
14000 kr.
Concept2 Model D PM5 Romaskine Sort
9995 kr.
10995 kr.
Concept 2 - Model D Sort + PM5
10524 kr.
14000 kr.
Concept2 Model D PM5 Romaskine Sort
11974 kr.
17000 kr.
Concept2 Model D PM5 Høj Romaskine Sort
11980 kr.
12995 kr.
Concept2 Concept 2 RowErg D/PM5 sort HØJ Romaskine

Concept2 Modeller

Concept2 har eksisteret i mange år efterhånden. Den første model kom på markedet i 1981 med det passende navn: Model A. Siden er der kommet mange nye modeller til, men den grundlæggende konstruktion har ændret sig meget lidt. Skal du derfor have den nyeste og dyreste eller kan en billigere model gøre det? Vi har set på forskellen på de forskellige Concept2 modeller.

Concept2 Model D

Bedst til hjemmebrug

Model D er Concep2 bedst sælgende romaskine og deres anbefalede romaskine til hjemme. Det er også den billigste og har alt der skal til for at få en god workout. Det er også denne maskine som du nok har set i fitnessklubben eller i roklubben.

Concept2 Model E

Bedst til fysio- og genoptræning

Model E er et godt valg, hvis du foretrækker en romaskine med en højere sædehøjde. Det kan for eksempel være hvis maskinen skal bruges som led i genoptræning, hvor brugerne kan have problemer med mobilitet. Det højere sæde gør det nemlig nemmere at komme op og ned af romaskinen. Det er noget mange ældre sætter pris på, uanset hvor god form de ellers er i.

Concept 2 Dynamic 

Mest realistisk?

Sidste model af Concept2 er vi ikke vant til at se i Danmark. Det er nemlig den såkaldte dynamiske model, der faktisk er en helt anden måde at ro på. I modsætning til de almindelige modeller, bevæger man fødderne mens man ror, mens sædet ikke bevæger sig ret meget. 

Det skulle give en meget mere realistisk ro oplevelse. Et videnskabeligt studie har allerede testet forskelle imellem de to modeller og her konkluderes det at:

dynamic ergometry may help rowers maintain their feel for the water with more similar force profiles and high stroke rates

Altså, kadence og kraft output på Dynamic modellen minder mere om en båd på vandet end de klassiske modeller.

Display og Monitor versioner

Concept2s display hedder PM og versionen kommer så bagpå med et tal. Det nyeste display er, da denne guide blev skrevet, PM5. Det er værd at tjekke hvilken model monitor, der er på den Concept2 romaskine du vil købe. En ny romaskine vil selvfølgelig have den nyeste, men hvis du køber en brugt kan du have en ældre model som fx PM3 og PM4.

Hvilke forskelle er der på PM3, PM4 og PM5?

Der kan være en del forskelle, ikke mindst i forhold til hvilke pulsmålere man kan tilslutte.

PM3: Kan kun tilslutte en standard analog pulsbælte fra Polar og så en dongle fra Concept2 der skal tilsluttes.

PM4: Kan bruge ANT+ wireless tilslutning af pulsbælte. Har mulighed for bruge Logcard ekstern harddisk

PM5: Kan bruge ANT+ og Bluetooth og virker derfor med stort set alle typer pulsmåler. Har mulighed for at tilslutte USB for logbook og har display med baglys.

Du kan læse meget mere om forskellene på de 3 modeller på denne tråd på Concept2s forum: https://www.c2forum.com/viewtopic.php?t=152943

Concept2 træningsprogram

En af de store fordele ved at købe en Concept2 romaskine er adgangen til det store fællesskab, der findes omkring ergometer træning (altså træning på romaskine). Alene på Concept2’s eget website finder du et hav af træningsprogrammer til alle formål, kondition, tid og konkurrence eller vægttab. Concept2 har desuden en “Workout of the Day” side, hvor du hver dag kan vælge blandt 3 programmer i forskellige intensitet. Du kan læse meget mere om Concept2 træningsprogrammer og andre træningsprogrammer i øvrigt, på linket nedenunder.

LÆS OGSÅ:
TRÆNINGSPROGRAM TIL ROMASKINE

Concept2 vedligeholdelse

Dagligt:

Tør køreskinnen af med en klud, eller en ikke-slibende skuresvamp, efter endt brug. Du kan bruge enten vand og sæbe, eller glas rens. Brug ikke mineralske syrer, blegemiddel eller grove slibemidler.

Efter 50 timers brug

eller ved ugentligt brug i roklubber, fitness centre eller lignende:

Rens og smør din Concept 2 kæde med almindelig kædeolie (renset mineralolie). Du kan også bruge en 3-i-1 olie eller 20W motorolie. Påfør olien med en klud, og gnid langs hele længden af kæden. Tør overskydende olie af, og gentag processen om nødvendigt.

Efter 250 timers brug

eller ved månedligt brug i roklubber, fitness centre eller lignende:

 • Efterse kæden for stive led. Hvis der findes stive led, og en grundig omgang smøring med olie ikke hjælper, så udskift kæden.
 • Efterse forbindingsleddet mellem kæde og håndtag for slid. Hvis hullet er blevet udvidet, eller U-bolten er blevet slidt halvvejs igennem, så udskift delene.
 • Såfremt håndtaget ikke kan føres korrekt tilbage til svinghjulskassen, så efterspænd elastikken.
 • Kontroller om alle skruer er ordentligt fastspændt på maskinen.
 • Efterspænd møtrikker på PM monitor armen.
 • Efterse svinghjulet indvendigt for støv med en lommelygte. Støvsug indvendigt hvis det er nødvendigt

Kilde: C2shop.dk

Concept2 tilbehør og reservedele

Du kan købe tilbehør og reservedele til din Concept2 hos din forhandler. Har du købt maskinen brugt kan du købe reservedele hos fx Abilica, der har:

 • Siddepude
 • Smartphone holder

Forhandleren Apuls har:

 • Beskyttelsesmåtte

C2shop.dk har en række reservedele:

 • Vedligeholdelseskit med reservedele
 • PM5 monitor
 • Memorystick

Fitnessgruppen.dk har også individuelle reservedele:

 • Fodstrop
 • Håndtag
 • Kæde
 • Elastik

Sidst men ikke mindst kan du henvende dig til den internationale producent på Shop.Concept2.com

Andre Concept2 fitnessmaskiner

Concept2 er selvfølgelig mest kendt for den karakteristiske romaskine, men firmaet har faktisk også andet at byde på, herunder en langrendsimulator Skierg og en motionscykel Bikeerg. I begge tilfælde er det samme teknologi der bruges, altså et svinghjul med luftmodstand.

Concept2 Skierg

Skieerg simulerer visse dele af langrendsløb. I videoen nedenunder ses det tydeligt. Det er dog klart at Skieerg kun kan simulere stående langrendsløb hvor kun armene bidrager til fremdriften, som i sprint, og altså ikke de mere almindelige klassisk og skøjtestil. Ligesom med roning har langrend også moment, det vil sige, jo hurtigere du glider i pisten, desto lettere føles det.

Concept2 Bikeerg

Concept2 bikeerg er en motionscykel med luftmodstand, hvor modstanden skabes med luftmodstand, ligesom de andre Concept2 maskiner. Læs mere om Concept2 Bikeerg på Abilicas hjemmeside.
Læs denne anmeldelse på andre sprog

Forfatter

 • Erik Haalo Hamre er redaktør og ekspert på Fitfact.dk og under uddannelse som Kostvejleder. Han har 20 års erfaring med styrketræning og har roet i Hellerup Roklub i en årrække.

Tags:

Fitfact.dk
Enable registration in settings - general