First Degree Neon Plus romaskine anmeldelse

First Degree Neon Plus er den billigste af Apollo romaskinerne og er en vandromaskine i mørkt metal med variabel vandmodstand.

Det er en glimrende romaskine, der rent funktionelt er fuldstændig den samme som den lidt dyrere Apollo Plus og Apollo Hybrid Rower.

Den eneste forskel på modellerne her er at First Degree Neon Plus er i metal og de to andre er i træ.

Betyder det så noget?

Både og.

Læs med videre.

Læs også: Vandromaskine Test

First Degree Neon Plus

Forhandler Totalpris Læs mere
8.495,00 DKK → Læs mere

First Degree Neon Plus er en af 4 vandromaskiner vi har testet hos Abilica.

Jeg talte med forhandleren Abilica på mit besøg i deres showroom og funktionelt er der som sagt ingen forskel, men langt de fleste foretrækker at give 1000kr mere og så få den i træ.

First Rower Neon er en solid og stabil romaskine med vandmodstand

Det er en pænere romaskine, ubetinget, i træ og mange køber jo netop en vandromaskine fordi den er så flot at den kan stå i hjemmet uden at skulle gemmes væk i kælderen.

Men der er ingen forskel i funktion eller rooplevelse i forhold til andre Apollo modeller.

Det skulle lige være at den er en lille smule mindre stabil, i forhold til i hvert fald Viking 3 modellen, der så altså også er et par tusind kroner dyrere. Men her skal det siges at jeg testede ved at give fuld gas og at jeg vejer næsten 100kg.

God rooplevelse

Her får du altså en vandromaskine i høj kvalitet med variabel modstand, der kan indstilles på tanken og ved at komme mere eller mindre vand i.

Fluid Rower set oppe fra med Fitfact kasket.

At ro i en vandromaskine er en anden oplevelse end at ro på fx en Concept 2. Her føles det meget naturtro, mens vandet suser og bruser. Det kan næsten føles meditativt.

Rent teknisk synes jeg det minder meget om Concept 2 og andre maskiner med luftmodstand fungerer, selv om der faktisk er ret store forskelle i hvordan maskinerne fungerer.

Det jeg mener er at begge føles som at ro på vandet og begge kan give en effektiv træning, også når man giver den gas.

Romaskinen har et display, som dog ikke er “smart” og ikke let kan tilsluttes app eller

Alternativer til First Degree Neon Plus

Hvad så hvis du er hooked på en vandromaskine, men denne ikke lige gør det?

Du kan jo betale 1000kr mere og få Apollo Plus i træ. De fleste foretrækker en vandromaskine i træ fordi den er pænere, simpelthen.

Du kan også gå ned i pris og købe HS-150RW fra Fitnesssupply. Den er ikke så pæn, men den er flere tusinde kroner billigere. Hvis du vil have en vandromaskine men ikke vil give 10000+kr for den, så er den et godt bud.

Sidst kan du vælge at købe en anden type romaskine, med luftmodstand eller magnetmodstand. Du kan se vores store test på linket.

Konklusion

Jeg kan stå fuldt inde for First Degree Neon Plus og anbefaler den gerne, men du bør nok overveje om ikke du ville blive gladere på sigt for de flotte maskiner i træ.

Hvis udseende ikke er så vigtigt for dig kan du overveje en af Fitnesssupply vandromaskiner, der er op til 3000kr billigere.

Forfatter

  • Erik Haalo Hamre er redaktør og ekspert på Fitfact.dk og under uddannelse som Kostvejleder. Han har 20 års erfaring med styrketræning og har roet i Hellerup Roklub i en årrække.

Tags:

Fitfact.dk
Enable registration in settings - general