Proteinpulver Test – bedste proteinpulver 2023

Få mere muskelmasse uden ekstra fedt. Tab dig mens du beholder din muskelmasse.

Proteinpulver er uundværligt, hvis du vil have det maksimale ud af din træning.

I denne artikel har vi fundet de bedste proteinpulvere fra populære forhandlere. Vores testvindere er:

 • Bodylab Whey 100
 • Optimum Nutrition 100% Whey Gold Standard
 • Myprotein Impact Whey 
 • LinusPro Whey Iso
 • Bulk Pure Whey Isolat

Top 3 bedste proteinpulvere til muskelopbygning

Optimum Nutrition 100% Whey Gold Standard

Optimum Nutrition 100% Whey Gold Standard er verdens mest solgte proteinpulver. Det ligger nummer 1 på bestseller listen hos Amazon.com, hvor der hver dag sælges for millioner af kroner.

Proteinpulverets indhold er godkendt af den uafhængige tester Candidlab.

339,00 kr.
Bodylab Whey 100 Isolate

Bodylab Whey 100 Iso Pure er 100% protein uden fedt og kulhydrater, produceret i Danmark af et troværdigt og renommeret firma.

Kunderne er glade for smagen og proteinpulveret opløses let i vand.

Proteinpulverets indhold er godkendt af den uafhængige tester Candidlab.

269,00 kr.
Myprotein Soya Isolat

Hvis du vil have maks  protein i dit veganske proteinpulver, så gå efter Myprotein Soya Isolat. Proteinpulveret har et proteinindhold på hele 90%, og er som navnet siger, udvundet af soja.

Myprotein Soya Isolat fås med 5 forskellige smage samt en hel ”ren” variant, som ikke er tilsat hverken sødemiddel eller smagsstoffer.

148,00 kr.

Ekspertens råd

af Alexander Drejer, Personlig træner og ekspert på Fitfact.dk

Jeg havde i sin tid selv mange overvejelser om hvilken proteinpulver jeg skulle benytte mig af. Var det kasein? Var det valle? Måske BCAA? Det gjorde at jeg kom mange forskellige veje rundt, men kom altid tilbage til valleprotein, også kaldet whey, der i dag også er den mest populære blandt folk der styrketræner. 

Forskningen viser, at forskelligt protein har forskellig optagelseshastighed i kroppen hvilket kan have betydning for hvor effektive de er til at bygge muskler. Det synes jeg da ikke du skal bryde dit hoved med da det er af mindre betydning for dig og mig. Derfor er min absolut største anbefaling til dig lyder: Køb den smag du synes lyder bedst, prøv den af, og hvis du kan lide den, kan du altid prøve en ny, skulle smagsvarianten begynde at kede dig.

1
Bland dit proteinpulver op med mælk

Bland dit proteinpulver op med mælk da du så får en meget stor mængde proteiner på meget kort tid. Hvis du vil tabe dig mens du bygger muskler, kan det være en god idé at vælge den fedtfattige mælk. Hvis du ønsker at bygge størst mulige muskler hurtigst, kan den fedtrige mælk være et bedre valg.

2
Proteinpulver efter træning er godt, men ikke nødvendigt

Timingen af protein efter træning har vist sig at kunne være gunstigt for muskelvækst, men betydningen blegner da når den sammenlignes med den samlede mængde proteiner i løbet af dagen. Proteiner er ligesom mursten til et husbyggeri. Hvis vi ønsker at bygge et hus, er hastigheden hvormed murstenene kommer underordnet, så længe de kommer. 

3
Proteinpulver efter træning er godt, men..

Hvis du vælger vegansk proteinpulver kan det være en god idé at du får lidt ekstra. Det skyldes, at proteiner fra planter er en lille smule ringere til at bygge muskler end animalsk protein. Det er dog ikke noget du bør bekymre dig nævneværdigt om, da du så blot skal forsøge at indtage en lidt højere mængde indenfor det anbefalede daglige indtag.

Bedste isolat proteinpulver

Disse proteinpulvere er alle de bedste, og dyreste, proteinpulvere til muskelopbygning. 

Her finder du nemlig isolat proteinpulver, hvor fedt og kulhydrater er fjernet. 

Ren protein til dine muskler for max muskler for pengene.

Bodylab Whey 100 Iso Pure

Forhandler Totalpris Læs mere
269,00 DKK → Læs mere

Bodylab Whey 100 Iso Pure er whey proteinpulver næsten uden fedt og kulhydrater, produceret i Danmark af et troværdigt og renommeret firma. Kunderne er glade for smagen og proteinpulveret opløses let i vand.

Bodylab Whey Iso Pure er proteinpulver lavet på valle isolat.

Det vil sige at alt andet end proteinerne er filtreret fra i processen, så kalorie- og kulhydrater er næsten helt fraværende.

Det er en stor fordel, hvis du vil køre en clean bulk og tage muskler på uden også at tage fedt på og det er en endnu større fordel, hvis du vil tabe dig, cutte, men bevare så meget af din muskelmasse som muligt.

Min favorit er Bodylabs Whey 100 med smag af iskaffe. Grunden til det, er uhyre simpel: Det er den jeg synes smager bedst. Hvis du er en kaffemand eller dame, er det helt sikkert også smagen for dig.

Køb Bodylab Whey 100 for et billigere alternativ

Bodylab Whey 100 Iso Pure er som sagt isolat protein og det er dyrere end andre typer proteinpulver.

Du kan da også sagtens nøjes med bestselleren Bodylab Whey 100, som indeholder en blanding af valle koncentrat og isolat. Her er proteinniveauet en smule lavere pr. 100 gram (70 vs 81) og der er ca. 30 kalorier mere, men ellers er det samme gode kvalitet.

Godkendt i test hos Candidlab

Candidlab var et dansk firma der indtil for nyligt lavede videnskabelige tests af proteinpulver. Projektet var drevet af den anerkendte træningsekspert og PhD Anders Nedergaard.

Candidlab har testet om indholdet i produkterne nu også matcher det der faktisk er i dem.

Det gør Bodylab Whey 100, hvor der faktisk er et par gram protein mere i bøtten pr. 100 gram end der står på indholdssedlen.

Candidlab har også testet aminosyreprofilen, for at se om der snydes på vægten, med uvirksomme aminosyreprofiler, men det gør der ikke hos Bodylab. Der er præcis det der burde være.

Optimum Nutrition 100% Whey Gold Standard

Forhandler Totalpris Læs mere
339,00 DKK → Læs mere

Optimum Nutrition 100% Whey Gold Standard er verdens mest solgte proteinpulver. Det ligger nummer 1 på bestseller listen hos Amazon.com, hvor der hver dag sælges for millioner af kroner.

Optimum Nutrition er testvinder i en række udenlandske test.

Derudover er whey proteinpulveret blevet testet og godkendt i uafhængige test hos Candidlab og Supplement Lab Test, der er to største, uafhængige test af proteinpulver til dato.

Højt proteinindhold til hurtig optagelse

Optimum Nutrition 100% Whey er et isolat proteinpulver med hydrolyseret protein valleprotein.

Det betyder at valleproteinet er behandlet og filtreret så fedt og kulhydrat er fjernet så vidt som muligt, så du får det rene protein uden ekstra fedt og kulhydrater.

Hydrolysat er en process hvor protein “fordøjes” en smule på forhånd. Det skulle gøre at proteinen er endnu nemmere at nedbryde og hurtigere at optage i musklerne.

Derfor er dette proteinpulver særligt velegnet til din post-workout shake.

Masser af forskellige smage

En god grund til at købe Optimum Nutrition proteinpulver er hvis du er kræsen. Her kan du nemlig vælge mellem mange smage, så der er noget for enhver. Du kan blandt andet få:

 • Banan
 • Karamel
 • Mælk
 • Chokolade
 • Mint
 • Peanutbutter
 • Cookies
 • Jordbær
 • Vanilje

og flere.

Med så mange smage kan du forhåbentligt finde en du kan lide.

Godkendt af Candidlab og Supplement Lab Test

Candidlab, med PhD og træningsekspert Anders Nedergaard i spidsen, testede for et par år siden en række populære proteinpulvere for at se om indholdet matchede sedlen på bøtten.

Kun 5 ud af 20 proteinpulvere havde den mængde protein, som der skulle være, og her var Optimum Nutrition en af dem. Faktisk var der lidt mere protein end påstået. På samme måde var aminosyreprofilen også som den skulle være.

Supplement Lab Test er en lidt ældre laboratorietest udført i Holland. Her testede man også Optimum, dog kasein produktet, og fandt også her at der ikke var noget at udsætte.

Optimum Nutrition har altså bestået to laboratorietest over en periode på 5 år, hvilket må siges at hjælpe på troværdigheden.

Bedste veganske proteinpulver

Vegansk proteinpulver giver dig lige god adgang til protein, som proteinpulver baseret på animalske produkter.

Der findes en lang række forskellige veganske proteinkilder med soya og ærter som de mest populære.

Du kan se det mest populære nedenunder eller læse hele testen på linket.

Myprotein Soya Isolat

Forhandler Totalpris Læs mere
148,00 DKK → Læs mere

Hvis du vil have maks  protein i dit veganske proteinpulver, så gå efter Myprotein Soya Isolat. Proteinpulveret har et proteinindhold på hele 90%, og er som navnet siger, udvundet af soja.

Myprotein Soya Isolat fås med 5 forskellige smage samt en hel ”ren” variant, som ikke er tilsat hverken sødemiddel eller smagsstoffer.

Indenfor vegansk proteinpulver er den veganske og glutenfri blogger Sophieschoisest ikke i tvivl, når hun giver produktet 5 ud af 5 stjerner: ”På nuværende tidspunkt min yndlingsvariant. (…)konsistensen er god og rar i munden”.

Bedste kasein proteinpulver

Kasein proteinpulver er et langsomt optageligt proteinpulver, der omdannes til aminosyrer over 6-8 timer. 

Derfor er det godt til at tage før sengetid, så kroppen kan restituere og opbygge muskler efter en lang dag.

Kasein proteinpulver er også velegnet til dig der har lange træningspas i løbet af dagen, fordi du så løbende får det du skal bruge. For eksempel hvis du er elitesportsudøver.

Bodylab Casein Protein

Forhandler Totalpris Læs mere
239,00 DKK → Læs mere

Bodylab er en dansk producent og forhandler, som måske er det mest populære proteinpulver i Danmark.

Her har vi fundet deres kasein proteinpulver med navnet Bodylab Casein Protein, der er en kasein protein med micellar kasein, som er den bedste kvalitet og har den bedste smag.

Micellar kasein er langsomt optagelig og når den maksimale effekt efter 3-4 timer men fortsætter i op til 7 timer.

Bodylab kasein er derfor velegnet til brug før sengetid eller til brug på en dag hvor du skal igennem lange træningspas.

Læs hele anmeldelsen af Bodylab kasein her.

Bedste proteinpulver til vægttab

Proteinpulver er et rigtig godt supplement, når du vil tabe dig. Protein er nemlig mere mættende end andre typer næringsstoffer, mere end både kulhydrat og fedt.

Når du får nok protein er det lettere at tabe sig, fordi du vil være mindre sulten.

Proteinpulver gør det også lettere at få den nødvendige protein når du skærer ned på kalorierne, så du taber fedt og ikke muskelmasse.

De bedste proteinpulvere til vægttab har et lille indhold af kulhydrater og fedt og har ikke tilsat ekstra indhold som fx BCAA. Det kan for eksempel være valle isolat proteinpulver.

Bedste weight gainer proteinpulver

Weight Gainer er proteinpulver med ekstra kalorier til dig der har svært ved at tage på.

Udfordringen ved at bulke er at undgå for meget junk og for meget fedt. Mange oplever også at det simpelthen er svært at spise nok kalorier og man bliver mæt lang tid før man får de nødvendige kalorier.

Det kan weight gainer proteinpulver hjælpe med. Her får du kalorier der er nemme at optage, som shake, smoothie eller i anden mad.

Bedste proteinpulver til kvinder

Stærk er det nye tynd, heldigvis!
Kvinder der vil have en flottere, stærkere krop har også brug for protein og kan få meget ud af proteinpulver.

Videnskabelige studier har vist at kvinder får præcis de samme gode resultater af proteinpulver, som mænd gør.

Mange kvinder synes det er praktisk at kunne nå det daglige indtag af protein med en proteinshake i stedet for at skulle spise kyllingebryst og tunsalat flere gange dagligt.

Kvinder kan fint bruge det samme proteinpulver som mænd, der er ingen forskel, og kan frit vælge mellem valleprotein og vegansk protein, ligesom dem.

Sådan bruger du proteinpulver

Hvilken proteinpulver skal jeg vælge?

Det er bedst at have flere forskellige slags proteinpulver til at få dækket dine behov i løbet af dagen:

Morgen

Valleprotein, der er nemt at optage, til om morgenen hvor kroppen har brug for protein efter at have brugt reserverne om natten.

Er du veganer kan du bruge soja eller æg.

Efter træning

Efter træning har du en kort periode hvor bør indtage en proteinshake, maks 1-2 timer, men gerne endnu hurtigere, hvor din krop er særlig modtagelig overfor protein. Derfor skal du have noget proteinpulver der kan optages hurtigt, helst valleprotein og gerne isolat, der er den rene vare.

Er du veganer kan du bruge soja eller æg.

Aften og nat

Når du sover arbejder din krop på at opbygge muskler og restitutere sig. Det kræver næring og energi. Derfor er det bedst at bruge et proteinpulver der er længere tid om at blive brugt, nemlig Kasein.

Er du veganer kan du bruge soja eller æg.

Hvordan virker proteinpulver?

Proteinpulver er den nemmeste måde at få nok protein til din træning.

Den nuværende videnskabelige holdning er at personer der styrketræner har brug for mindst 1.4 gram protein pr. kg kropsvægt om dagen, men helt op til 1.8 gram protein om dagen.

Det synes mange kan være svært at få til at passe med en almindelig hverdag, hvor man ikke lige kan guffe kyllingbryst og tunsalat ned i toget på vej hjem fra arbejde.

Så er det jo godt at der findes proteinpulver!

Proteinpulver kan indtages løbende igennem dagen, men det er også en god ide at indtage noget let fordøjeligt protein efter træning, hvor musklerne har ekstra brug for næring til at voksne.

Videnskabelige studier har vist at man kan få mindst 10% ekstra muskelvækst ved at indtage proteinpulver.

Om du synes det er meget eller lidt afhænger nok af synspunktet, men proteinpulver har også især fordele under vægttab, hvor det kan være svært at få protein nok, uden også at få for mange kalorier.

Hvem kan have gavn af proteinpulver?

Alle der træner eller vil tabe sig kan have gavn af proteinpulver.

Proteinpulver gør det nemmere at få nok protein til at opbygge muskelmasse, men også at få nok protein uden at få ekstra kalorier, hvis du vil tabe dig.

Derudover er der flere grupper der får ekstra god gevinst af proteinpulver:

 • Nybegyndere
 • Teenagere
 • Veganere

Desuden er der flere situationer hvor også øvede kan få gavn af proteinpulver:

 • Når du starter nyt træningsprogram
 • Når du træner efter en skade
 • Hvis du har svært ved at tage på

Generelt kan man sige, at jo mere du presser kroppen, for eksempel ved at starte på et nyt træningsprogram eller hvis du er nybegynder indenfor træning, så har du brug for mere protein, fordi dine muskler bliver presset mere.

Teenagere har også brug for masser af protein til at vokse, særligt hvis de træner og dyrker sport, men her anbefaler eksperterne generelt ikke at man bruger proteinpulver, men i stedet får sin protein i kosten.

Typer af valleprotein

Valle er den væske, der flyder ovenpå, når mælk bliver lavet til ost. Herfra kan den koncentreres og isoleres til pulver – valle proteinpulver.

Valleprotein er det klart mest almindelige type proteinpulver, da det er er billigt og har en fuld aminosyreprofil, det er et komplet protein, altså at du kan få alle de vigtige aminosyrer kroppen har brug for med det.

Desuden er valleprotein meget hurtigt at optage i kroppen og kan opløses i alle typer væske.

Det gør det alsidigt og velegnet til brug i shakes og andre drikke. Nemt at få ned.

Koncentrat, Isolat og Hydrolysat – kan du kende forskel?

Det bør du kunne, for du vil se de 3 ord på næsten alle bøtter med valleprotein.

Hvilken type valleprotein du vælger har stor indflydelse på prisen, fra billigst:

 • Koncentrat
 • Isolat
 • Hydrolysat

Valle er et biprodukt fra oste-produktion, hvor vallen flyder ovenpå når mælken varmes op og herfra kan den så samles op.

Herfra kan vallen så laves til proteinpulver på flere måder:

Koncentrat proteinpulver

Koncentrat er den billigste type valle proteinpulver. Her bruger man en række processer til at fjerne store dele af fedt og kulhydrater fra vallen, så proteinindholdet kan være så højt som muligt.

Koncentrat har typisk et proteinindhold 70-85%, hvor resten så er fedt og kulhydrater.

Koncentrat er længere tid om at blive optaget i kroppen, hvorfor det er velegnet til at blive brugt i løbet af dagen, for eksempel til morgenmad, frokost og før du går i seng.

Isolat proteinpulver

Isolat er den mest populære type proteinpulver blandt seriøse fitnessudøvere og bodybuildere, da det har fået fjernet alt fedt og laktose, så proteinindholdet derfor kommer op over 90%.

Isolat er nemt at optage i kroppen, hvilket gør det meget velegnet til post-workout brug efter træning.

Isolat proteinpulver er dyrere end koncentrat proteinpulver.

Hydrolysat proteinpulver

Hydrolysat proteinpulver er en ikke så udbredt som isolat og koncentrat, men kan være en mulighed for dig der har følsom mave og fødevareallergier.

Med hydrolysat opvarmes proteinen, så indholdet reduceres til peptider, der skulle være lettere at fordøje og optage.

Fordi hydrolysat er så nemt at optage, endnu mere end almindeligt isolat, er det særdeles velegnet til post-workout optagelse, også efter hård træning på tom mave.
Hvad skal du vælge?

Du behøver ikke begrænse dig til en type proteinpulver. Mange bruger både koncentrat og isolat, fordi de kan forskellige ting og optages i forskelligt tempo.

Isolat er det mest populære proteinpulver fordi det har færrest kulhydrater og fedt og derfor også færre kalorier. Hvis du vil lave en clean bulk eller cutte, vil isolat derfor være det bedste valg. Isolat er også hurtigt at optage i kroppen, hvilket gør det velegnet til post-workout shakes og lignende.

Koncentrat er billigere, har flere kalorier og mere fedt og kulhydrater. Hvis du nybegynder og skal tage vægt på, er det måske ikke så vigtigt om du får nogle ekstra kalorier fra dit proteinpulver. I nogle tilfælde kan det være meningen, for eksempel hvis du bruger en weightgainer. Koncentrat er lidt længere tid om at optages i kroppen, men optages stadig hurtigt.

Hydrolysat vil du typisk vælge hvis du har problemer med at fordøje mælk eller hvis du har en følsom mave.

Andre proteinkilder til proteinpulver

Valleprotein er den mest populære type protein til brug i proteinpulver, men langt fra den eneste.

Kasein 

Kasein opstår under mælke- og osteproduktion, hvor mælken tilsættes et enzym der får mælken til at skille og samle sig i en fast masse.
Det er denne faste masse der er kasein og den kan bruges til proteinpulver.

Kasein er forholdsvis lang tid om at blive optaget i kroppen, hvilket gør det velegnet til brug før du skal sove, hvor kroppen har brug for næringsstoffer til at genopbygge musklerne efter en hård træning.

Kasein er et fedtfattigt, proteinholdigt produkt, der ikke indeholder ret mange kulhydrater. Det er derfor godt til både muskelopbygning og vægttab.

Ulempen ved kasein er at det er det type proteinpulver som mælkeallergikere reagerer kraftigst på. Hvis du er allergiker eller får luft i maven af mælkeprodukter, bør du nok se dig om efter alternativer.

Æg

Æg er i forvejen en fremragende kilde til protein, kogt, stegt og i omeletter, men kan også fåes som proteinpulver.

Æg har alle de 9 essentielle aminosyrer i sig og har derfor en fuld aminosyreprofil.

I proteinpulver baseret på æg bruges kun æggehviderne, der indeholder en høj procentdel protein, helt uden laktose.

Æggeprotein er derfor et godt bud på et animalsk laktosefrit proteinpulver.

Veganske proteinkilder til proteinpulver

I takt med at flere og flere bliver veganere eller bare opmærksomme på produktionsdyrs forhold er markedet for vegansk proteinpulver vokset.

Der er nu mange muligheder for vegansk proteinpulver, blandt andet baseret på:

 • Græskarkerne
 • Hamp
 • Ris
 • Soja
 • Solsikkefrø
 • Ærter

Vegansk proteinpulver er også naturligt laktosefrit, hvorfor det også er en mulighed for dig der er laktoseintolerant. Du kan læse meget mere om vegansk proteinpulver på linket nedenunder.

Smag

Der er mange der ikke bryder sig om smagen af proteinpulver der ofte beskrives som sur, særlig hvis der er tale om valleprotein. Hvis der er sødestoffet aspartam i pulveret kan også give en kunstig smag.

Derfor har mange proteinpulvere fået tilsat smag, hvoraf nogle af de mest populære er:

 • Banan
 • Chokolade
 • Kakao
 • Vanilje
 • Smagsneutral

Smag og behag er jo åbenlyst forskellig, så det er nok svært at sige noget om hvilken smag der bedst. Det afhænger jo i høj grad også om du blander det lige op i vand eller om du blander det i en smoothie eller i mælk.

Bodylab giver dette svar på hvilken smag man skal vælge, hvis man blander op i vand:

..Visse varianter egner sig bedre til vand end andre, når man køber Whey proteinpulver. Generelt bør man gå efter frugt varianterne. Det kunne eksempelvis være Fersken/Appelsin, som er en smagsvariant, som mange er glade for, blandet op i vand..

Hvis du blander din proteinpulver med mælk giver det ofte en bedre smag, da valle jo netop er et mælkeprodukt. Her er chokolade populær, da det giver .. chokolademælk, eller noget der ligner i hvert.

I smoothies eller som indtagelse i mad bør du gå efter proteinpulver uden smag.

Disse kilder har vi brugt i testen

Vi har valgt kun at bruge de mest troværdige tests til at udvælge vores testvindere.

Det vil sige uafhængige laboratorietest, troværdige sundhedssider og større aviser og magasiner.

Du kan finde links til kilderne til venstre.

Sådan har vi testet proteinpulver

Vores test af proteinpulver baserer sig på 3 dele:

 1. Indsamling og analyse af forbrugertest
 2. Kundetilfredshed fra Amazon, Trustpilot m.fl.
 3. Facebook undersøgelse blandt fitnessudøvere
1
Indsamling og analyse af forbrugertest

Den vigtigste del af vores test har været at finde de mest troværdige test af proteinpulver i Danmark og i udlandet.

Der er mange såkaldte forbrugertest at finde ved en hurtig Google søgning, men kun nogen få af dem er gået videnskabeligt til værks og har testet indholdet af produkterne.

Det er:

 • Candidlab
 • Supplement Lab Test

Candidlab

Candidlab var et dansk startup med den anerkendte fitnessekspert og PHD Anders Nedergaard i spidsen. Anders er kendt som en af Europas førende trænings- og ernæringseksperter og har desuden det populære podcast Fitness M/K, der tidligere var på Radio 247.

Anders og Candidlab lavede i 2018 en omfattende videnskabelig undersøgelse af indholdet i populære proteinpulvere fra Danmark og udlandet.

Proteinpulverne blev testet for om der nu også rent faktisk var det der stod på indholdssedlen eller om producenterne snød på vægten ved at udskifte protein med andre billigere kilder. Her blev der set på både mængden af protein og indholdet af aminosyrer.

Resultatet viste at der var omfattende problemer hos flere forhandlere, hvor indholdet ikke levede op til det lovede.

Der var dog også brands der leverede på det lovede og som derfor kan siges at være “testvindere” i Candidlabs test.

Candidlabs test er en af vores primære testkilder, da det er en af få videnskabelige test af produkternes faktiske kvalitet, ikke bare smag.

Supplement Lab Test

Supplement Lab Test er en hollandsk organisation, der minder om Candidlab, og er udsprunget af det hollandske fitness og bodybuilding miljø på det amerikanske sociale medie Reddit.

Her blev der for år tilbage iværksat en test af proteinpulvere for at afsløre “amino spiking”, hvor producenter udskifter de dyrere essentielle aminosyrer med billigere og nytteløse aminosyrer som glycine og taurine.

Supplement Lab Test opstod derefter fra det hollandske bodybuilding forum Dutchbodybuilding.com, der derefter begyndte at teste populære brands og indhold.

Supplement Lab Test har testet en lang række populære Whey proteinpulvere for at se om indholdet lever op til det lovede og for at teste for amino spiking.

Testen er dog nu nogle år gammel, da de fleste tests er lavet i 2015. Det kan derfor ikke udelukkes at nogle produkter er blevet dårligere eller bedre.

Derfor lægger vi ikke lige meget vægt på denne undersøgelse, som på Candidlabs nyere, men vi tager den stadig med.

2
Andre forbrugertest

Den næste kategori af forbrugertests vi har indsamlet er fra online magasiner og aviser.

Disse forbrugertest er sværere at vurdere kvaliteten af, da vi ikke ved hvordan testen er udført og om der er tale om egne tests eller baseret på andre tests som ikke bliver deklareret.

Derfor har vi valgt kun at medtage test fra de mest troværdige dagblade og magasiner. Det er:

Vi har altså begrænset vores brug af denne type kilder til magasiner og aviser der har en høj troværdighed og som vi må formode har foretaget deres forbrugertests på en ansvarlig måde.

3
Kundetilfredshed fra Amazon, Trustpilot m.fl.

Trustpilot kender de fleste og vi ved også at det ikke er den fulde sandhed vi får når vi tjekker et brand eller produkt derinde.

Men det er dog den bedste portal vi har til at vurdere hvor tilfredse kunder er med en butik eller webshop.

Derfor har vi selvfølgelig medtaget Trustpilot i vores test, men også forsøgt at dykke lidt ned i de enkelte anmeldelser, for at se hvad der ligger bag en god eller dårlig vurdering.

Sidst, men ikke mindst, har vi også medtaget data fra Amazon.com’s bestsellere indenfor proteinpulver.

Særlig i USA er Amazon næsten totalt dominerende i detailhandlen, så når et produkt ligger nr. 1 i salg hos Amazon, kan man være sikker på at det faktisk er et populært produkt.

Amazons bestseller liste siger derfor noget om hvad forbrugerne faktisk vælger, når de stemmer med pengepungen.

Dog skal det selvfølgelig tages med at en række populære danske og europæiske produkter ikke er taget med her, da de ikke sælges på det amerikanske marked.

Spørgsmål og svar

Proteinpulver giver dig de nødvendige aminosyrer, som du skal bruge for at opbygge muskler. Proteinpulver gør det nemmere at få den protein du skal bruge.

Vi anbefaler at du vælger et proteinpulver med så højt et proteindhold som muligt uden ekstra fedt og kulhydrater. Det kan for eksempel være valleprotein eller et vegansk proteinpulver.

Det anbefales at indtage ca. 1.5 - 1.8 gram proteinpulver pr. kg kropsvægt pr. dag. Det svarer ca. til 25-35 gram pr. shake, hvis du drikker lige efter din træning.

Forfattere

 • Alexander er personlig træner og ekspert på Fitfact.dk. Siden 2018 har han trænet klienter i Fitness World og Act-Gym i Aarhus. Han har en Kandidat i Idrætsvidenskab fra X Universitet og underviser på PT uddannelsen hos Fitness Institute.

 • Erik Haalo Hamre er redaktør og ekspert på Fitfact.dk og under uddannelse som Kostvejleder. Han har 20 års erfaring med styrketræning og har roet i Hellerup Roklub i en årrække.

Tags:

Fitfact.dk
Enable registration in settings - general