Bedste proteinpulver til kvinder

Proteinpulver hjælper dig med at træne mere effektivt og opbygge muskelmasse samtidig med du taber dig.

Som kvinde vil du få meget ud af proteinpulver, især hvis du synes det er svært at få spist nok protein eller hvis du er veganer.

I dennne guide har vi fundet og testet de mest populære proteinpulvere til kvinder. Der er valleprotein, kasein- og vegansk protein.

Top 3 bedste proteinpulver til kvinder

Bodylab Casein Protein

Bodylab er en dansk producent og forhandler, som måske er det mest populære proteinpulver i Danmark.

Her har vi fundet deres kasein proteinpulver med navnet Bodylab Casein Protein, der er en kasein protein med micellar kasein, som er den bedste kvalitet og har den bedste smag.

219,00 kr.
Bodylab Whey 100 Isolate

Bodylab Whey 100 Iso Pure er 100% protein uden fedt og kulhydrater, produceret i Danmark af et troværdigt og renommeret firma.

Kunderne er glade for smagen og proteinpulveret opløses let i vand.

Proteinpulverets indhold er godkendt af den uafhængige tester Candidlab.

299,00 kr.
Myprotein Soya Isolat

Hvis du vil have maks  protein i dit veganske proteinpulver, så gå efter Myprotein Soya Isolat. Proteinpulveret har et proteinindhold på hele 90%, og er som navnet siger, udvundet af soja.

Myprotein Soya Isolat fås med 5 forskellige smage samt en hel ”ren” variant, som ikke er tilsat hverken sødemiddel eller smagsstoffer.

119,00 kr.
Disse kilder har vi brugt i testen

Vi har valgt kun at bruge de mest troværdige tests til at udvælge vores testvindere.

Det vil sige uafhængige laboratorietest, troværdige sundhedssider og større aviser og magasiner.

Du kan finde links til kilderne til venstre.

Bedste isolat proteinpulver til kvinder

Bodylab Whey 100 Iso Pure

Forhandler Totalpris Læs mere
299,00 DKK → Læs mere

Det er ikke en overraskelse, at Bodylab Whey 100 Isolate er på listen over det bedste proteinpulver til kvinder. Bodylab Whey 100 Isolate indeholder næsten ingen fedt eller kulhydrater, og det kommer fra et troværdigt og renommeret, dansk firma.

Bodylab Whey 100 Isolate er godkendt i test af Candidlab. Det danske firma lavede videnskabelige tests af forskelligt proteinpulver indtil for nyligt, et projekt, der blev drevet af anerkendte træningsekspert PhD Anders Nedergaard.

I testen undersøgte Candidlab, hvorvidt et givent produkt indeholdt det, der stod på beskrivelsen, og Bodylab Whey 100 kom strålende igennem.

Dét består Bodylab Whey 100 isolate af

Bodylab Whey 100 Isolate er det bedste proteinpulver til kvinder, der gerne vil tabe sig. Det er lavet på valle isolat, og dét betyder, at alt andet end selve proteinerne er blevet filtreret fra i løbet af processen. Det resulterer i, at kalorier og kulhydrater næsten er helt væk, hvilket er en imponerende ting at opnå.

Kalorier og kulhydrater er ikke decideret dårlige, for kroppen har brug for lidt af det hele. Men når det kun er proteiner, vi er ude efter, har Bodylab Whey 100 Isolate gjort et godt stykke arbejde med at isolere det.

Alternative muligheder

Bodylab Whey 100 Isolate er isolat protein og er smule dyrere end andre typer af proteinpulver. Det er dog også muligt at vælge det billigere alternativ, Bodylab Whey 100, der er en blanding af valle koncentrat og isolat. Det har et lidt lavere proteinniveau og har ca. 30 kalorier mere, men det kommer fra samme firma og er den samme udmærkede kvalitet.

Bedste veganske proteinpulver til kvinder

Myprotein Soya Isolat

Forhandler Totalpris Læs mere
119,00 DKK → Læs mere

Der er masser af veganske muligheder, når det handler om proteinpulver, men vi har valgt at fremhæve Myprotein Soya Isolat.

Myprotein Soya Isolat er ikke bare en flot indpakning – det er et protein, der tillader dig at balancere din veganske livsstil med at få rigeligt med protein til træningen.

Myprotein Soya Isolat har nemlig et proteinindhold på ikke mindre end 90%.

Som navnet antyder, er Myprotein Soya Isolat fuldstændig soyabaseret. Det er muligt at få proteinpulveret i 5 forskellige smagsvarianter, der inkluderer en ”ren” version uden tilsat sødemiddel eller smagsstoffer.

Bedste kasein proteinpulver til kvinder

Bodylab Casein Protein

Forhandler Totalpris Læs mere
219,00 DKK → Læs mere

Bodylab Casein Protein kommer fra en populær, dansk forhandler, Bodylab, og er ligesom Bodylab Whey 100 Isolate blevet godkendt af Candidlab.

Bodylab er måske Danmarks mest , og derfor er det ikke overraskende, at firmaet har leveret ikke én, men to typer af det bedste proteinpulver til kvinder.

Bodylab fløj generelt strålende gennem Candidlabs tests, og Bodylab Casein Protein var ingen undtagelse. Ifølge tests og undersøgelser indeholder proteinpulveret lige præcis det, der står på indpakningen, så du kan sagtens regne med at få de gode proteiner, du har betalt for.

Proteinpulver med micellar kasein

Bodylabs kasein proteinpulver er med micellar kasein. Det er den bedste kvalitet, der kan fås, og har den generelt bedste smag.

Den maksimale effekt af proteinpulveret opnås efter 3-4 timer, men til gengæld fortsætter den i helt op til 7 timer. Derfor er Bodylab Casein Protein velegnet til at bruge før sengetid, eller på de dage, hvor du har planlagt en længere træningssession.

Guide til proteinpulver for kvinder

Hvad er proteinpulver, og hvorfor har kvinder gavn af det?

Kroppen har brug for protein til at opbygge muskler og vedligeholde muskelmasse når du taber dig.

Protein er desuden nøglen til alle kroppens vigtigste funktioner, så som produktion af enzymer, der hjælper os med at fordøje og absorbere maden, og til at regulere kroppens hormonniveau.

Hos kvinder har kroppen fra naturens side en højere fedtprocent og en lavere muskelmasse. Ved at booste proteinindtaget, kan du hjælpe kroppen med at beskytte muskelmassen, også selvom der trænes ekstra hård i en periode og kalorieindtaget reduceres.

Hvorfor vælge proteinpulver?

Proteinpulver er desuden godt for sundheden under amning og graviditet, og for at holde musklerne stærke og smidige i forbindelse med alderdom.

Du kan også bruge proteinpulver i forbindelse med ønsket vægttab. 0,8 gram protein pr. kg af kropsvægt er som regel nok protein for en kvinde, der sidder stille eller ikke bevæger sig så meget, men et højere proteinindtag på op til 1,2-1,6 gram pr. kg kropsvægt kan blive nødvendigt, når det kommer til vægttab.

Hvilken type proteinpulver skal du vælge?

Proteinpulver er helt bogstaveligt en videnskab, og der er masser af variationer, så du kan finde det bedste proteinpulver til kvinder.

Valle

Valleprotein, på engelsk kaldet Whey, er protein isoleret fra den væske, der flyder ovenpå nylavet ost, og det er uden tvivl den hyppigste type af proteinpulver. Den er billig at producere og har en fuld profil af det komplette protein aminosyre.

Kasein

Kasein er et andet proteinpulver, der optages langsommere. Det tager 6-8 timer for kasein at blive omdannet til aminosyrer, og derfor er det godt at tage inden sengetid, så kroppen kan arbejde, mens du sover. Kasein er baseret på komælk.

Vegansk

Når der tales om det bedste proteinpulver til kvinder, skal der også være plads til særlig diæt. Vegansk proteinpulver er ofte baseret på soya, men andre veganske proteinkilder inkluderer bl.a. ris, solsikkefrø, ærter og græskarkerner.

Det bedste proteinpulver til kvinder er det, der er bedst for dig.

Forfatter

  • Erik Haalo Hamre er redaktør og ekspert på Fitfact.dk og under uddannelse som Kostvejleder. Han har 20 års erfaring med styrketræning og har roet i Hellerup Roklub i en årrække.

Tags:

Fitfact.dk
Enable registration in settings - general