Bedste proteinpulver til vægttab

Proteinpulver hjælper dig med at træne mere effektivt og bevare muskelmasse samtidig med du taber dig.

Under et vægttab er det vigtigt at få nok protein, da du ellers risikerer at miste muskelmasse.

I dennne guide har vi fundet og testet de mest populære proteinpulvere til vægtta. Der er valleprotein, kasein- og vegansk protein.

Læs også: Proteinpulver Test

Top 3 bedste proteinpulver til vægttab

Bodylab Casein Protein

Bodylab er en dansk producent og forhandler, som måske er det mest populære proteinpulver i Danmark.

Her har vi fundet deres kasein proteinpulver med navnet Bodylab Casein Protein, der er en kasein protein med micellar kasein, som er den bedste kvalitet og har den bedste smag.

199,00 kr.
Bodylab Whey 100 Isolate

Bodylab Whey 100 Iso Pure er 100% protein uden fedt og kulhydrater, produceret i Danmark af et troværdigt og renommeret firma.

Kunderne er glade for smagen og proteinpulveret opløses let i vand.

Proteinpulverets indhold er godkendt af den uafhængige tester Candidlab.

229,00 kr.
Myprotein Soya Isolat

Hvis du vil have maks  protein i dit veganske proteinpulver, så gå efter Myprotein Soya Isolat. Proteinpulveret har et proteinindhold på hele 90%, og er som navnet siger, udvundet af soja.

Myprotein Soya Isolat fås med 5 forskellige smage samt en hel ”ren” variant, som ikke er tilsat hverken sødemiddel eller smagsstoffer.

109,00 kr.
Disse kilder har vi brugt i testen

Vi har valgt kun at bruge de mest troværdige tests til at udvælge vores testvindere.

Det vil sige uafhængige laboratorietest, troværdige sundhedssider og større aviser og magasiner.

Du kan finde links til kilderne til venstre.

Bedste isolat proteinpulver til vægttab

Bodylab Whey 100 Iso Pure

Forhandler Levering Totalpris Læs mere
Bodylab.dk 0,00 DKK 229,00 DKK → Læs mere

Bodylab Whey 100 Iso Pure er vores testvinder blandt proteinpulver til vægttab. Bodylab er et anerkendt dansk firma, og Bodylab Whey 100 Iso Pure, samt mange andre af Bodylabs produkter, er blevet godkendt i test af Candidlab.

Det danske firma Candidlab testede med træningsekspert PhD Anders Nedergaard i spidsen en række proteinpulvere for at se, om indholdet var tilsvarende til det, der stod på indpakningen. Bodylab Whey 100 Iso Pure bestod med flotte tal.

Bodylab Whey 100 Iso Pure er et isolat valle proteinpulver, som er næsten helt fri for kulhydrater og fedt 

Pulveret opløses let i vand og er nemt at blande i smoothies eller andre typer mad.

Bedste veganske proteinpulver til vægttab

Myprotein Soya Isolat

Forhandler Levering Totalpris Læs mere
Myprotein 0,00 DKK 109,00 DKK → Læs mere

MyProtein Soya Isolat er et soyabaseret isolat proteinpulver, der er velegnet til vægttab fordi det har færre kulhydrater og mindre fedt end andre typer vegansk proteinpulver.

Mens typisk proteinpulver er lavet på valle eller mælk, er MyProtein Soya Isolat helt fri for animalske produkter.

Det er muligt at få 5 forskellige smagsvarianter med MyProtein Soya Isolat, og det inkluderer en ”ren” version, som er fri for smagsstoffer og sødemidler. Så kan du få det mest autentiske og bedste proteinpulver til vægttab, samtidig med at du holder dig til din livsstil.

Bedste kasein proteinpulver til vægttab

Bodylab Casein Protein

Forhandler Levering Totalpris Læs mere
Bodylab.dk 0,00 DKK 199,00 DKK → Læs mere

Casein er et langtidsvirkende proteinpulver der er velegnet til vægttab.

Bodylab Casein Protein er lavet med micellar kasein, hvilket er den bedste kvalitet af proteinpulver og generelt har den bedste smag.

Kasein er et protein, der er langsommere om at blive optage og nå sin maksimale effekt, men til gengæld holder det længere. Effekten opnås efter 3-4 timers tid, men kan fortsætte i helt op til 7 timer.

Bodylab Casein Protein er noget af det bedste proteinpulver til vægttab til dig, der skal kunne holde i lang tid.

Guide til proteinpulver til vægttab

Hvad er proteinpulver, og hvorfor har kvinder gavn af det?

Proteinpulver er godt til dig der træner, men er især godt til vægttab.  

For at tabe dig på en sund måde skal du have nok protein, så du ikke mister unødvendig muskelmasse.

Protein er nemlig musklernes vigtigste byggesten og får du ikke nok protein under et vægttab vil du derfor miste muskelmasse.

Proteinpulver mætter desuden mere og sørger for, at du ikke taber kæmpe mængder muskelmasse, mens du er i kamp mod dit uønskede kropsfedt.

Hvor meget protein har man brug for om dagen?

Hvis du ikke har et ønske om at øget muskelmasse, men har andre mål med din træning, bør du sigte efter ca. 0,8 gram protein pr. kilo kropsvægt.

Hvis du derimod styrketræner og ønsker at øge din muskelmasse og styrke, så er hovedreglen, at du bør indtage 1,6 til 2,2 gram protein pr. kilo kropsvægt pr. dag, for at du kan udligne fysisk aktivitet og din krops sundhed.

Det kan være svært at finde ud af, hvor meget protein, der er i den mad, du spiser. Derfor kan proteinpulver hjælpe dig til at få nok protein. Det bedste proteinpulver til vægttab er det, der er nemt at måle op og tillader dig at holde styr på, hvad du indtager.

Mad med højt proteinindhold

Du kan supplere din kost med en proteinshake eller med forskellige madvarer, der har et højt proteinindhold. Æg, mandler, fisk og tørrede linser er bare nogle af de ting, du kan spise, for at få gode mængder protein in. Æg indeholder ca. 13 g protein pr. 100 gram, mens tørrede linser er helt oppe på 26 g. Det gør det nemt at få gode mængder protein i din mad.

Du bør ikke læne dig fuldstændig op ad isoleret protein i form af proteinpulver. Hvis du vil tabe dig, er du nødt til også at se på dine kostvaner. Vægtproblemer kan være relateret til sygdom eller ting, der ikke er forbundet med din mad, men ved at inkludere ekstra proteiner i din madlavning, kan du hjælpe dig selv mod en sundere livsstil.

Hvilke typer protein findes der?

Der findes en række forskellige proteinpulve.

Valle er et protein og et biprodukt fra osteproduktion. Vallen er det, der flyder ovenpå, når mælken er blevet varmet op, og det er her, den samles.

Valle kan indgå i proteinpulver som koncentrat, der er den billigste type og ofte har et proteinindhold på 70-85%, som isolat, der nemt optages i kroppen, eller som hydrolysat, der er mindre almindeligt men er det bedste proteinpulver til vægttab for følsomme maver og folk med madallergi.

Andre proteinkilder i proteinpulver kan være kasein, der deler sin baggrund fra ost- og mælkeproduktion med valle og er et fedtfattigt produkt, der tager relativt lang tid om at blive optaget i kroppen.

I vegansk proteinpulver bruges typisk soya, ærter, ris eller frø og kerner, som har et højt proteinindhold og nemt kan blive pulveriseret. Det er ikke kun godt for veganere, men også for dig, der er laktoseintolerant.

Du kan ikke tabe dig udelukkende ved at spise proteinpulver, men proteinpulver kan være en vigtig del af målrettet vægttab, hvis det skal foregå på en sund og fornuftig måde. Proteinpulver hjælper nemlig med at bevare muskelmasse under et vægttab.

Det anbefales, at du dagligt indtager 1,6 til 2 gram protein pr. kg af din kropsvægt, hvis du prøver at tabe dig. På den måde undgår du at tabe for meget muskelmasse, når du ligger i kalorieunderskud.

Jeg er manden bag Fitfact.dk og skriver blandt andet om træning og vægttab, med særlig fokus på motivation og sundhed.

Træningsudstyr til hjemmet - tilbud på billig træningsudstyr
Enable registration in settings - general