Bedste veganske proteinpulver – stor TEST 2023

Giv dine muskler næring og få gains i træningscenteret! Med proteinpulver kan du nemt, billigt og effektivt, få de nødvendige proteiner og aminosyrer, som din krop skal bruge til at bygge stærke og flotte muskler.

Vegansk proteinpulver er billigt og effektivt. 

Videnskabelige studier har vist at vegansk proteinpulver lige effektivt til muskelopbygning som valleprotein.

På denne side har vi samlet tilbud fra de 10+ mest populære forhandlere af proteinpulver. Derfor kan du altid finde den bedste pris. Du kan bruge filteret nedenunder, til at vælge lige præcis den type proteinpulver du kan lide: Vælg smag, vælg pris eller se kun tilbud.

Du kan desuden læse mere om proteinpulver i guiden, der fortsætter under søgemaskinen. God fornøjelse og god træning!

Læs også: Proteinpulver Test
ANNONCE

Bodylab Vegan Protein Blend

Forhandler Totalpris Læs mere
149,00 DKK → Læs mere

Bodylab er måske det mest populære proteinpulver i Danmark. Det danske brand står for god kvalitet, udviklet lokalt og underlagt skrap kontrol.

Bodylab har vundet en række tests hos blandt andet Candidlab og Supplement Lab Test, der er uafhængige danske/hollandske undersøgelser af indholdet i proteinpulver.

Her har vi fundet deres veganske proteinpulver med navnet Bodylab Vegan Protein Blend, der indeholder overvejende ærteprotein blandt med ris og havreprotein.

Myprotein Soya Isolat

Forhandler Totalpris Læs mere
148,00 DKK → Læs mere

Hvis du vil maksimere mængden af protein i dit veganske proteinpulver, kan du gå efter Myprotein Soya Isolat. Isolatet har et proteinindhold på hele 90%, der, som navnet antyder, er udvundet af soja og intet andet.

Myprotein Soya Isolat fås med 5 forskellige smage samt en hel ”ren” variant, som ikke er tilsat hverken sødemiddel eller smagsstoffer.

Indenfor vegansk proteinpulver er den veganske og glutenfri blogger Sophieschoisest ikke i tvivl, når hun giver produktet 5 ud af 5 stjerner: ”På nuværende tidspunkt min yndlingsvariant. (…)konsistensen er god og rar i munden”.

Myprotein Vegan Blend

Forhandler Totalpris Læs mere
176,00 DKK → Læs mere

Vegan Protein Blend fra My protein er et vegansk proteinpulver fremstillet af ærteprotein og hestebønneisolat.

Med 73 gram protein per 100 gram pulver lever Myprotein Vegan fuldt op til standarten fra et klassisk proteinpulver fra mælkekilder.

Det veganske proteinpulver fås med 9 forskellige smage, og hos den veganske og glutenfri blogger Sophieschoisest får drikken 3 stjerner ud af 5. Sophie kommenterer:

”Ærtesmagen kan jeg godt fornemme. (…)bruges den i smoothies med eksempelvis en banan, (…) kan man intet smage”.

Hos Chooseveganism.org er Myprotein Vegan Blend på en top 7 og bliver rost for en god pris og mange smagsvarianter at vælge imellem.

Plantforce Synergy

Forhandler Totalpris Læs mere
2,95 DKK → Læs mere
279,00 DKK → Læs mere

Her får du et vegansk proteinpulver, som tager alt det bedste fra flere proteinkilder. I Plantforce Synergy er der både ærteprotein, risprotein og hampeprotein, mens det lidt kontroversielle sojaprotein helt er udeladt.

Der er sødet med sødestof udvundet fra stevieplanten, og de 3 smagsvarianter, chokolade, vanilje og bær, lever op til EU-reglerne om smagsstoffer, som er 100% naturlige.

Konsistensen er fin og ikke grynet, som ellers ofte er tilfældet med meget proteinpulver. Plantforce Synergy er derfor også velegnet til brug i diverse opskrifter.

Hos Sophieschoisest, vegansk og glutenfri blogger, får dette veganske proteinpulver 5 ud af 5 stjerner. ”Perfekt i smoothies, grød og proteinpandekager”.

Proteinindholdet ligger på 66 gram per 100 gram.

Optimum Nutrition 100% Plant

Forhandler Totalpris Læs mere
299,00 DKK → Læs mere

Optimum Nutrition er blandt de førende producenter af proteinpulver udvundet fra valle. I deres 100% plantebaserede proteinpulver kommer de nu også med et vegansk alternativ.

Optimum Nutrition 100% Plant er et vegansk proteinpulver, som er udvundet af blandt andet ris, quinoa, sacha inchi (sammenlignes ofte med jordnødder) og amarantfrø. Alt sammen økologisk og uden kunstige tilsætningsstoffer.

Optimum Nutrition vegansk proteinpulver fås med vaniljesmag, chokoladesmag og uden smag. Indholdet af protein per 100 gram ligger på 68% for alle smagsvarianter.

Bodybuilding.com giver Optimum Nutrition 100% plant 8,5 stjerner ud af 10. De skriver blandt andet: ”Complete amino acid profile. Excellent source of vitamin C”og hentyder til det naturlige indhold af aminosyrer og vitaminer i produktet.

Ecoprotein Neutral Ø

Forhandler Totalpris Læs mere
72,00 DKK → Læs mere

Ecoprotein Neutral Ø er et 100% økologisk proteinpulver udvundet fra valle. En stor fordel, som mange vil værdsætte ved dette proteinpulver, er, at det ikke er tilsat smagsstoffer og heller ikke efterlader nogen ubehagelig eftersmag i munden – hvilket smagsfri proteinpulver ellers godt kan have en tendens til.

Proteinindholdet er også fint højt på 80%.

Ecoprotein Neutral Ø er et såkaldt MPC – Milk Protein Concentrate – som både indeholder hurtigt og langsomt optagelige proteiner. Det kan derfor både bruges som restitutionspulver og som dagligdags proteinpulver.

Yoga-ekspert Cathrine Koefoed fra cathrineyoga.dk skriver: ”Jeg er ellevild med Ecoprotein Neutral Ø, da produktet er helt naturligt”.

The Protein Works Wondershake

Et vegansk proteinpulver som i den grad har modtaget ros verden over er The Protein Works Wondershake, og i 2020 vandt denne proteindrik for eksempel The Running Womens Awards i kategorien ”protein nutrition”.

Wondershake har et højt proteinindhold på 83%, som stammer fra rene veganske kilder: ærter, hamp, brune ris og soja fra GMO-fri dyrkning.

Den veganske proteindrik fås i kreative varianter som æble og kanel, saltkaramel, banan toffee og mange flere.

Veggievagabonds.com kommenterer: ”Massive protein, awesome taste and versatility – an all-round box-ticker!”.

The Protein Works vegetariske proteinpulver opløses let i vand eller mælk/vegansk mælk og klumper ikke. Eftersmagen er mild og behagelig.

Reflex Nutrition

Reflex Nutrition er et af de mest cremede veganske proteinpulver på markedet – også når det kun blandes op med vand. Pulveret har dog behov for at blive blandet med en blender eller lignende for at blive helt opløst.

Proteinindholdet ligger på 70% og stammer fra ærter, brune ris og græskar. Indholdet af aminosyrer og især B12 er også favorabelt.

Veggievagabonds.com siger: “If you want a vegan protein powder for weight loss, this is a good choice”. Dette skyldes både det lave kulhydrat- og kalorieindhold (3,25% sukker) men også den cremede konsistens, som gør drikken lækker uden at tilsætte andet end vand.

Billig Vegansk Proteinpulver

Søg i databasen over tilbud på vegansk proteinpulver

Er du på udkig efter et godt tilbud på billig proteinpulver? I denne sektion har vi samlet tilbud på proteinpulver. Vælg en af de de bedste tilbud i tabellen nedenunder. Vi indhenter priser og tilbud flere gange om ugen hos flere populære forhandlere.

Vælg pris
Vis kun tilbud?
Vælg forhandler
Viser
tilbud på proteinpulver
100 kr.
150 kr.
Nordic Protein Ærteproteinpulver (Neutral, 500 g)
100 kr.
150 kr.
Nordic Protein Sojaproteinpulver (Neutral, 500 g)
149 kr.
Bodylab Vegan Protein Blend (400 g) - Chocolate
149 kr.
Bodylab Vegan Protein Blend (400 g) - Vanilla

Hvad er det bedste veganske proteinpulver?

Der findes en lang række gode veganske kilder til protein, blandt andet ærter, ris og hamp. Det kan anbefales at kombinere flere typer samtidig for at få den bedste og mest varierede effekt.

Ærteprotein

Ærte proteinpulver er ikke lavet på grønne ærter, men derimod på de gule ærter, der også kaldes flækærter, der naturligt har et højere proteinindhold.

Ærte proteinpulver kan have mere end 70 gram protein pr. 100 gram.

Desuden er ærteprotein rig på aminosyrer, blandt andet BCAA’er som leucine, isoleucine og valine, som bidrager til musklernes funktion og stimulerer kroppens evne til at danne muskel protein.

Ifølge Healthline.com, har ærteprotein i videnskabelige studier, været lige effektivt til at bygge muskler i unge mænd, som valleprotein. Andre studier har vist at ærteprotein kan få en til at føle sig mæt længere.

Hampe protein

Hampe protein kommer fra frøene i cannabis planten, men tag det roligt, man bruger kun frø fra varianter uden et THC indhold, der kunne gøre dig påvirket. Så du kan trygt bruge proteinpulver fra hamp uden at risikere at fejle en test hos lægen eller på arbejdet.

Hamp proteinpulver kan have op til 48 gram protein pr. 100 gram.

Ud over det høje proteinindhold er hamp også en god kilde til fiber, jern, zink, magnesium og plante Omega 3.

Græskarkerne protein

Græskar er ikke kun til Halloween, deres kerner har nemlig et højt indhold af både protein og sundt fedt. Når kernerne laves om til pulver fjernes det meste af fedtet dog, som også fjerne kalorieindholdet.

Græskarkerne proteinpulver kan have op til 64 gram protein per 100 gram

I tillæg til et højt proteinindhold har græskarkerner også et højt indhold af magnesium, zink, jern og andre mineraler.

Græskarkerner er testet i en række videnskabelige studier og kan muligvis have anti-inflammatoriske virkninger og reducere kolesterol.

Ris protein

Du har måske fået at vide at du skulle spise noget mere brun ris, i stedet for den hvide ris. Det skyldes ikke mindst at brun ris har et højere indhold af protein end den hvide ris.

Ris er billigt og derfor er risprotein også en ingrediens i billigt vegansk proteinpulver.

Brun ris proteinpulver kan have op til 78 gram protein per 100 gram

Brown rice protein powder is easy to find and relatively inexpensive.

Ifølge Healthline.com er der studier der antyder at proteinpulver fra ris kan være lige effektivt til muskelvækst som proteinpulver lavet på valle.

Soja protein

Soja protein er et komplet protein, det vil sige at den indeholder alle de aminosyrer som kroppen skal bruge. Soja har desuden et højt indhold af BCAA, som kroppen bruger til at danne muskler.

Soja proteinpulver kan have op til 78 gram protein per 100 gram

I tillæg har soja egenskaber der kan hjælpe med at sænke dit kolesterol.

Sojaprotein er blevet lidt upopulært i de senere år, måske på grund af hvordan genmodificeret soja produceres i lande som USA. Der er også bekymringer for allergier og frygt for at soja kan være sundhedsskadeligt, for eksempel ved at bidrage til udviklingen af brystkræft.

Ifølge Healtline.com er de studier der har vist negative bivirkninger dog kun udført på dyr og derfor ikke direkte overførbare til mennesker.

Solsikkefrø protein

Her har vi at gøre med med en ret ny proteinkilde til vegansk proteinpulver. Solsikkefrø har været populære i en del år efterhånden, gerne i salater, men bruges altså også i vegansk proteinpulver.

Solsikkefrø proteinpulver indeholder op til 46 gram protein per 100 gram.

Solsikkefrø er en også en god kilde til essentielle aminosyrer.

Derfor er almindeligt proteinpulver ikke vegansk

Det meste proteinpulver er lavet på enten valle- eller bøf protein. Det er nok indlysende at proteinpulver der er lavet på oksekød ikke er vegansk, men hvad med valle? Hvad er det overhovedet?

Måske ved du det, men Whey, altså valle, er et biprodukt fra produktionen af ost. Valle er den tynde væske der flyder ovenpå når osten bliver fast.

Derfor er valle ikke vegansk, for valle er en direkte konsekvens af industriproduktion af dyr.

Årsagen til at veganere ikke spiser dyreprodukter, heller ikke mælkeprodukter som ost og valle, er at produktionen af disse foregår på uetiske metoder i forhold til dyrevelfærd.

For at kunne producere nok mælk, fjerner man for eksempel koens kalv kort tid efter fødslen, så den mælk, der normalt skulle gå til kalven, nu ender i køledisken.

Derfor er det for mange vegetarer og alle veganere uacceptabelt at bruge valle fra mælkeproduktion i proteinpulver.

Kilde: Veganer.nu

Fordele ved at vælge vegansk proteinpulver

Der er flere fordele ved at vælge vegansk proteinpulver: sundhed, klima og etik.

Hvis du er laktoseintolerant

Mange af os danskere er laktose intolerante i større eller mindre grad, men ved det ikke. Hvis du nogensinde har prøvet at blive oppustet efter at have fået et måltid med mælk eller ost, så kan det være du er laktose intolerant og ikke kan tåle mælkeprodukter.

Her kan vegansk proteinpulver være løsningen, for en fordel er at det også er laktosefrit, da det altså ikke indeholder mælk.

Gør dit for klimaet

Hvis du har fulgt med i debatten om klima og landbrug, så ved du nok at produktionen af dyr i landbrugsindustrien er rigtig skidt for klimaet.

Landbruget udleder meget CO2 når dyrene skal fodres, særligt køer er en klimasynder. Det skyldes blandt andet at foderet som dyrene får, dyrkes i på marker i Danmark, der optager utrolig meget plads. Her kunne man i stedet spise vegansk og bruge pladsen til at have skov, der kunne optage CO2.

Etiske overvejelser

Som vi har beskrevet i afsnittet om hvorfor valle ikke er vegansk, så er produktionen af mælk og ost en process, der dyreetisk er tvivlsom.

Måden hvorpå man først tvangs inseminerer en ko (gør koen gravid), for derefter at fjerne dens unge kort tid efter fødslen, virker brutal på mange.

Særligt når vi tænker på at vi ikke som sådan har behov for koens mælk. Det er kun børn der har behov for mælk og kun modermælk til de mindste børn.

Dyreetisk Råd har udtalt sig kritisk om flere aspekter af mælkeproduktionen i Danmark.

Forfatter

  • Erik Haalo Hamre er redaktør og ekspert på Fitfact.dk og under uddannelse som Kostvejleder. Han har 20 års erfaring med styrketræning og har roet i Hellerup Roklub i en årrække.

Tags:

Fitfact.dk
Enable registration in settings - general