Træningstårn – Multi træningsmaskine TEST og TILBUD

Med en multi træningsmaskine kan du effektivt træne hele kroppen. Perfekt til dig med homegym, hvor du skal træffe beslutninger om hvad der er plads til.

Med en multi træningsmaskine kan du træne overkroppen og overkroppen, biceps og mave. Det er kun din egen motivation der sætter grænser.

I denne test har vi fundet de mest populære træningsmaskiner og de bedste tilbud. 

God fornøjelse!

Læs også: Squat Rack TEST

Hvad er en multi træningsmaskine?

En multi træningsmaskine, multitræner eller multigym, er betegnelsen for træningsmaskiner der kan træne flere forskellige muskelgrupper med samme maskine.

Der er stor variation i udseende og funktioner, men de indeholder typiske tre forskellige dele, top, midt og bund.

I toppen er der typisk en form for kabeltræk og pulldown. Det kan bruges til øvelser som lat pulldowns, tricep pulldown og en række andre trækøvelser.

I midten er der en bænkpres del, der typisk indeholder både en “pec deck” maskine og en bænkpres maskine, men mange kan også laves om til at træne rows.

I bunden er der en benpres maskine, der også ofte kan bruges til andre typer bentræning, for eksempel kickbacks.

De tre nævnte dele og funktioner er typisk minimum i en multitræner maskine, men der er ofte andre funktioner inkluderet. Det kan være alt fra mavetræner til dip station og meget andet.

ANNONCE

Multi Træningsmaskine TILBUD

Søg i databasen over træningsmaskiner

Er du på udkig efter et godt tilbud på billige multi træningsmaskiner? I denne sektion har vi samlet tilbud på multitrænere. Vælg en af de de bedste tilbud i tabellen nedenunder. Vi indhenter priser og tilbud flere gange om ugen hos flere populære forhandlere.

Vælg pris
Vis kun tilbud?
Vælg brand
Viser
træningsmaskiner

Guide til køb af multi træningsmaskine

Når du skal købe en multi træningsmaskine er der især 3 ting du skal være opmærksom på:

  1. Hvor meget vægt er der med?
  2. Hvor mange øvelser kan man lave?
  3. Hvor stabil og robust er det?

Det første du skal tjekke er hvor meget de medfølgende vægtskiver vejer. Det er super vigtigt for at du ved om den passer til dit niveau eller ikke. Hvis du er vant til at bænke 100kg, men der kun er 80kg vægt i alt, så vil du ikke blive glad vel?

Lige så vigtigt er at beslutte hvilke øvelser du vil lave på din træningsmaskine. Skal du kunne træne hver en muskelgruppe eller er det tilstrækkeligt med de største muskelgrupper og så træne for eksempel bicep og tricep ved siden af?

Sidst er det vigtigt at beslutte om du har brug for en robust maskine, der kan tåle hyppigt brug, for eksempel hvis maskinen skal bruges i et træningsrum af flere personer.

Hvad kan du træne på en multi træningsmaskine?

Du kan træne hele kroppen på en multi træningsmaskine, men hvad du helt præcist kan træne afhænger af den enkelte maskine.

En multi træningsmaskine består af en række isolationsøvelser, hvilket også betyder at der kan være områder du ikke rammer med de inkluderede funktioner. Det kan derfor være en god ide at supplere med en kettlebell, slyngetræner eller andre typer funktionel træning, hvor du rammer hele kroppen.

Overkrop og arme

Multi træningsmaskiner er typisk gode til at træne overkroppen. Der er flere slags brystøvelser inkluderet blandt andet bænkpres og “pec deck” og der er også ofte mulighed for at træne biceps og triceps, ofte ved kabeltræk.

Hvis du går meget op i at træne dine biceps vil du nok ikke synes at du får nok mulighed for det med de fleste multitræningsmaskiner. Den bedste biceps træning vil typisk være hvis der er noget kabeltræk involveret.

Men skal du have en rigtig god armtræning bør du nok overveje at investere i et par justerbare håndvægte eller en kettlebell.

Ryg og kernemuskulatur

Der er stor forskel på hvor meget rygtræning du kan få på de forskellige multitrænere. De har alle sammen en lat pulldown funktion, som du kender det fra fitnesscenteret. Det giver mulighed for at træne den øvre ryg og vingerne effektivt.’

Nogle maskiner giver dig mulighed for at vende bænkpress funktionen om, så du kan lave siddende rows i stedet for. Med det og lat pulldown er din ryg dækket fornuftigt ind.

Den eneste undtagelse her er dødløft lignende øvelser. Det vil der typisk ikke være mulighed for.

Ben og underkrop

Måske nok det svageste punkt i multi træningsmaskinen. Det er svært at erstatte squats som træning for ben og bagdel. En del multitrænere har benpres, til træning af dine store lårmuskler. Det er den variant hvor du svinger benene ud i vandret.

Derimod er der sjældent mulighed for at træne bagkæden effektivt altså balder og baglår. Her må du supplere med nogle lunges eller stiff legged deadlifts, for eksempel med kettlebell.

Alternativer til multi træningsmaskine

Alternativer til multi træningsmaskine

Har du ikke lyst til at anskaffe dig en multitræningsmaskine er der heldigvis en række gode alternativer, der gør det muligt for dig at træne hele kroppen med et stykke træningsudstyr.

Kabeltårn

Et kabeltårn består af et eller to tårne med kabler i, der sluttes til vægtskiver. Med et kabeltårn kan du træne næsten hele kroppen med en lang række forskellige øvelser.

Ulempen er at det er en del mere krævende teknisk at udføre end andre typer maskiner.

Power Cage / Squat Rack

Med et power rack kan du også træne hele kroppen. Du kan træne underkrop med varianter af squats, du kan træne overkroppen med pullups og overhead press. Et powercage er helt sikkert uundværligt til den seriøse homegym, men det fylder også godt op i rummet, ofte mere end en multi træningsmaskine.

Kettlebells

Med kettlebells kan du træne hele kroppen på en hård og udfordrende måde. Der er ingen grænser for hvad du kan træne med kettlebells. Du kan træne styrketræning, du kan træne konditionstræning, men især kan du træne begge samtidig.

Forfatter

  • Erik Haalo Hamre er redaktør og ekspert på Fitfact.dk og under uddannelse som Kostvejleder. Han har 20 års erfaring med styrketræning og har roet i Hellerup Roklub i en årrække.

Tags:

Fitfact.dk
Enable registration in settings - general