Massagepistol TEST – find den bedste massage pistol her

Massagepistoler er det hotteste fitness- og wellness produkter lige nu og det er ikke uden grund.

Med en massagepistol kan du på få minutter få løsnet op for ømme og stramme muskler, restituere hurtigere og få gang i blodomløbet igen.

Og så er det for en gangs skyld ikke engang bare hype og gimmick. Massagepistoler bruges af fysioterapeuter og andre fagfolk og har efterhånden en del videnskabeligt bevis bag sig.

I denne guide har vi set på anmeldelser og erfaringer med mest populære massagepistoler: Theragun, Hyperice og Flowlife. Er de pengene værd?

Vi har også fundet billigere alternativer til dig der ikke vil give 2000-3000kr for de bedste modeller.

Sidst ser vi også på hvordan de virker og hvilke alternativer der findes.

God fornøjelse.

Læs også: Massagepude Test

Top 3 massagepistoler

Når man researcher massagepistoler er der især to navne der dukker op alle steder: Theragun Pro og Hyperice Hypervolt.

Det er de to suverænt mest populære massagepistoler og de får begge rigtig gode anmeldelser. De er også begge forholdsvis dyre med priser mellem 2000 kr og 3000 kr.

Der er det svenske mærke Flowlife, der har været aktiv med influencere og på sociale medier. De ligger også i den dyrere ende med en pris omkring 2000kr.

Flowlife
Bedst til prisen
(Produktet er udgået) kr
Muscle Pain massagepistol
Mest populær
(Produktet er udgået) kr
Hyperize Hypervolt
Testvinder
Hyperice Hypervolt massage pistol
1.499,00 kr
Sådan virker en massagepistol

Massagepistoler virker ved at sende hurtige vibrationer ind i dine muskler, led og knogler. Teknikken kaldes vibrationsterapy eller percussion therapy or har været brugt af massører og fysioterapeuter i årtier.

Du kender det nok eller har set det: Massøren der laver hurtige slag på musklerne.

Vibrationsterapi og massagepistoler gør det muligt at fokusere på et enkelt muskelområde, noget som foam rollers og andre typer massageapparater ikke kan.

Massagepistoler fungerer også som dybdemassage. De trænger helt ind til musklerne og arbejder. Det ved vi er effektivt til restitution og opvarmning.

Når man researcher massagepistoler finder man mange tilfredse brugere, lige fra atleten der springer DOMS over, til dem med skader og kroniske smerter, der lovpriser produktets evne til at lindre og løsne op.

Flowlife Pocket

Forhandler Totalpris Læs mere

Flowlife Pocket er den mindste model fra Flowlife og også de billigste med en pris på omkring 1000kr.

Det er modellen til dig der gerne vil have din massagepistol med på farten, til træning eller i tasken eller hvis du bare synes at en almindelig massagepistol er for stor og tung at svinge rundt med.

Flowlife Pocket vejer kun 495 gram, hvilket er halvt så meget som Flowlife Pro.

Det gør en stor forskel i hvor let den er at bruge. Flowgun Pro modellen vejer 970 gram og det vil nogen måske synes bliver lidt tungt i længden.

Nemmere at massere hals, nakke og ryg

Med Flowlife Pocket synes jeg det er nemmere at ramme steder som nakken bedre, når massagepistolen er mindre og lettere. 

Jeg vil helt klart selv bruge Flowlife Pocket til at massere når jeg har hold i nakken.

Flowlife Pocket er altså markant mindre og derfor også meget nemmere at få drejet ind mod dig selv.

Larmer noget mere end Flowlife Pro

Det eneste minus jeg fandt i testen var jeg synes den larmede lidt mere end Flowlife Pro, hvilket nok hænger sammen med at den ikke kan “isoleres” så godt, når den stadig skal være kraftfuld men også lille.

Det er ikke fordi den larmer voldsomt, men jeg synes den brummer mere end Flowlife Pro modellen.

Konklusion

Flowlife Pocket er en super massagepistol, der er nem at tage med på farten og som giver en god og dyb massage – den lave vægt til trods.

Den er god til dig der primært laver selvmassage og som gerne vil massere nakke og skuldre.

Flowgun Pro

Forhandler Totalpris Læs mere

Flowlife Pro er den dyreste af Flowlife modellerne med en pris på ca. 2500kr. 

Det er en flot massagepistol i et slankt, robust design, der ikke fylder ret meget og ikke larmer mere end det er tåleligt.

Den giver en effektiv og behagelig massage, der virkelig løsner op og gør dig klar til træning.

Den er vores testvinder af dem vi har prøvet.

Masser af kraft giver bedre massage

Det er en heftig sag, lad os bare sige det med det samme. Den kan virkelig tæske igennem, når du sætter den på fuld power!

Jeg blev meget overrasket over hvor kraftfuld den var, fordi jeg tidligere havde testet en billigere model (Abilica Massage Gun), som slet ikke kunne nå samme niveau.

Og power betyder faktisk noget med massagepistoler. 

Jeg synes man får den klart bedste effekt på den højeste indstilling.

Min erfaring er at jo hurtigere massage pistolen kan vibrere, jo bedre effekt giver det på musklerne. Det er de mange hurtigere vibrationer i musklen, der får den til at løsne op. Det er ikke en langsom, roterende massage, men en rigtig rystetur.

Flowlife Pro kan give 3200 slag i minuttet. Det er mange.

Når jeg bruger den på en nakkemuskel kan jeg mærke hvordan hele musklen vibrerer, ikke kun der hvor jeg sætter den på.

Det er denne effekt, hvor musklen rystes igennem, som jeg tror giver den løsnende og restituerende effekt.

Flere forskellige massagehoveder

Flowlife massagepistolerne kommer med flere forskellige massagehoveder.

Disse har hver deres anvendelse.

  • Det store runde massagehoved er standard og kan bruges til at massere alle steder. Jeg synes det er godt til større muskler, som benmusklerne.
  • Det lille spidse “bullet” massagehoved er beregnet til spotmassage, altså på et enkelt punkt, der trænger. Det kan for eksempel være en muskel myose, hvor du har behov for at kunne trænge ind. 
  • Der er også et “gaffel” massagehoved, der ligner lidt et stemmehjern. Det er også beregnet til større muskler og giver dobbelt percussion.

Lækkert, slankt design og rimelig lydløs

Noget andet jeg godt kan lide ved Flowlife er det lækre design. 

Svenskerne er jo stilige og har godt styr på design og det synes jeg også gælder her.

Massagepistolen er overraskende slank og lækker, når man tænker på hvor meget kraft der er i den. 

Den er ikke tykkere end at den er nem at holde på og om, også for dig med små hænder. 

Dog vil den måske føles for tung for nogen med sine 970 gram.

Det kan godt blive lidt trættende at skulle holde den selv, hvis du fx masserer din nakke, hvor du ikke rigtig kan hvile din arm.

Der vil jeg i stedet for anbefale Flowgun Pocket, der kun vejer 470 gram.

Den er ikke helt lydløs, men lyden er holdt overraskende lavt når man tænker på kraften. Den larmer lidt, det må vi sige. Det gør alle massagepistoler. Vi målte den til x DB med en app der kan måle det.

Konklusion

Flowlife Pro er en rigtig god massagepistol som faktisk virker og løsner op i muskler og spændinger.

Jeg bruger den selv gerne når jeg er øm i nakken eller før en træning. Den er særlig god, synes jeg, til spændte muskler, hold i nakken, ømme lægge, arme og den slags.

Den kan ikke fjerne DOMS, men den kan få dig ud og løbe på en dag du ikke helt orker, og den løsne op, ja faktisk, når du muskelspændinger.

På minus siden tæller prisen. Den koster over 2000kr og det er jo en pæn sum. 

Jeg synes den er pengene værd, for det er et godt produkt. Jeg synes også den er markant bedre end billigere modeller. 

Men om du selv vil give 2000kr for en massagepistol er op til dig. Hvis ikke du vil er der billigere modeller, der stadig giver en god effekt.

Hyperice Hypervolt

Hyperice Hypervolt massage pistol

Hyperice Hypervolt er vores valg som Bedst til Prisen fordi den får rigtig gode anmeldelser, den er faktisk lige populær som Theragun Pro, men den koster en hel del mindre.

Faktisk betaler du op til 1000 kr mindre for Hyperice end for Theragun, men får stadig en massagepistol i samme kvalitet.

Denne massagepistol er en højtelsket favorit på verdensplan på grund af sin brugervenlighed, alsidighed og sit relativt lave støjniveau. En vaskeægte klassiker inden for sin slags!
Løbeshop.dk
Forhandler
Masser af power

Hyperice Hypervolt er en massagepistol med masser af power, der kan slå op til 3200 slag i minuttet og derfor skabe netop de gavnlige vibrationer, der trænger ind i dine muskler og skaber de gavnlige effekter på blodomløbet som du vil have.

En kraftfuld massageenhed med tre forskellige hastighedsindstillinger, hvor selv den langsomste er mere kraftfulde end mange andre modeller er det.
Sportamore
Forhandler

Noget der går igen, når man læser anmeldelser af massagepistoler, er at de billigste modeller ikke virker til at være lige kraftfulde som de dyrere modeller. Det betyder at man skal trykke hårdere med apparatet for at få den samme effekt. Modsat kan man med Hyperice holde maskinen let mod musklen og stadig få fuld effekt.

Overraskende stille

Et af de bedste argumenter for at vælge Hyperice er ifølge anmeldelser at den er overraskende stille. Det er også et af de bedste argumenter i forhold til konkurrenten Theragun Pro, som flere anmeldelser bemærker larmer temmelig meget.

Gode anmeldelser på Trustpilot og på seriøse sites

Hyperice Hypervolt larmer ikke ret meget, den er faktisk næsten stille, så hvis du bor sammen med andre eller i en lejlighed med følsomme naboer, bør det være et godt argument for Hyperice.

Hyperice får generelt gode anmeldelser. I vores research har vi fundet lovprisninger fra forhandlere, kunder, aviser og online magasiner.

På Trustpilot får Hyperice 4.5 ud af 5 stjerner.

I en anmeldelse hos The Guardian noteres det at:

Hypervolt supplies a lot of bang for your buck.

Du får ifølge The Guardians anmelder meget for pengene.

Det store amerikanske site GearJunkie.com er også glad for Hyperize:

All in all, I’m a big fan of the Hyperice Hypervolt Plus. Yes, it’s a major investment at $449. But if you regularly get massages or need an efficient way to ease muscle tension and speed up recovery, it’s totally worth it.

Der er i det hele taget mange anmeldelser af Hyperice, så det er i hvert fald et produkt der er godt gennemtestet. På Youtube er der også masser af videoer om Hyperice, blandt andet disse:

Konklusion

Hyperice Hypervolt er den bedst anmeldte massagepistol, der er kraftfuld og brugervenligt, men ikke mindst larmer den betragteligt mindre end konkurrenterne.

Theragun Elite

Forhandler Totalpris Læs mere
2.999,00 DKK → Læs mere

Theragun Pro, og den nyeste model Theragun Elite, er den originale massagepistol, der også nærmest har skabt produktkategorien. Det er en massagepistol med mange tilfredse brugere og mange kendte kunder, blandt andet basketball stjernen Kyrie Irving.

Masser af power til den seriøse atlet

Theragun Pro er en meget kraftig maskine, der virkelig kan arbejde. I de anmeldelser vi har fundet lægger brugerne vægt på at den virkelig kan tromme igennem. Næsten for meget hvis du virkelig har ømme muskler. Det er derfor en maskine der er velegnet til dig der træner seriøst eller til dig der arbejder professionelt med massage eller fysioterapi.

Theragun Pro er kommercielt set kongen af massage guns! Denne massagepistol har fået enormt meget positiv omtale og nævnes i enhver anmeldelse af de bedste massage guns på markedet. Theragun Pro er lavet i et ergonomisk design og har en justerbar massage arm, som du kan indstille til lige netop den vinkel, du har brug for.
Løbeshop.dk
Forhandler

Theragun Pro har 3 forskellige indstillinger i styrke, samt mulighed for at bruge 3 indbyggede rutiner, der kan kontrolleres med appen.

Den maksimale kraft i maskinen er 27kg med op til 2400 slag i minuttet.

Unikt håndtag gør den let at bruge selv

Theragun Pro skiller sig ud fra mængden ved et trekantet håndtag, der er beregnet til at gøre det lettere at ramme steder der ellers er svært at komme til. Med det unikke håndtag kan du derfor bruge Theragun på nakke, ryg og bryst, steder der kan være vanskelige at ramme med andre modeller.

We found that serious athletes who perform repeated motions on a regular basis will benefit from repeated deep tissue massage with the PRO. This includes swimmers, cyclists, runners, and golfers. Endurance athletes will certainly get their money's worth with this massage gun, and even casual atheletes can benefit from the relief that the PRO provides.

Konklusion

Theragun Pro er den originale massagepistol, som nærmest kun får positive anmeldelser med på vejen. Det eneste minus vi har kunnet finde er at den larmer en del, også mere end konkurrenten Hyperice. En massagepistol til den seriøse atlet eller til fysioterapeuten der ikke vil gå ned på udstyr.

Theragun Mini

Forhandler Totalpris Læs mere
1.506,00 DKK → Læs mere

Theragun er en relativ dyr massage pistol og derfor har firmaet bag efterfølgende lanceret en billigere, mindre kraftfuld model der hedder Theragun Mini. Denne version har en mere overkommelig pris på omkring 1500kr.

Nem at tage med sig på farten

Massagepistoler er ikke ligefrem handy, de fylder en hel del og så larmer de. Det gør Theragun Mini op med. Her får du en massage pistol, der nok er for stor til at have i lommen, men som passer fint i en hånd- eller skuldertaske. Oplagt til at have med sig på flyrejsen eller bilturen, når benene begynder at værke efter flere timer i same position.

Nyt håndtag

Theragun Mini har et anderledes håndtag, der gør op med det karakteristiske håndtag fra originalen.

Det originale håndtag fra Theragun Pro fik mange lovprisninger med fordi det gjorde det muligt at massere sig selv på måder, som normalt ville være svære. Håndtaget på Theragun Mini giver ikke helt de samme muligheder, men er på den anden side nemmere at holde på.

Uenighed om lydniveau

En af kritikpunkterne af den originale Theragun Pro, og de fleste massagepistoler generelt, er at de larmer.

Det problem har Theragun Mini ikke, hvis du spørger cykelmagasinet Velonews.com, der kalder den “quiet”:

It’s small and quiet, making it an ideal choice for post-ride recovery when you’re on the road. It’s also more affordable than the larger Theragun units, though it’s more limited in function.

Ifølge det amerikanske tech-magasin T3 larmer Theragun Mini stadig for meget til at du kan bruge på kontoret eller i toget, hvor der er andre mennesker.

..it is definitely not quiet enough to use in public without annoying people around you, especially at the highest speed setting. Using it in open spaces, such as parks and benches, is fine but not on the tube or in an office.

I øvrigt er T3 glade for modellen, som de anbefaler til almindelige mennesker med ømme muskler fra kontorarbejde.

Gode anmeldelser på Amazon.com

Theragun Mini har rigtig gode anmeldelser på Amazon.com, hvor den for nuværende (December 2020) har en gennemsnitlig score på 4.8 stjerner ud af 5 baseret på over 700+ anmeldelser. 9 ud af 10 anmeldelser giver 5 stjerner, så det må siges at være overvejende tilfredse kunder.

Konklusion

Theragun Mini får rigtig positive anmeldelser og er markant billigere end de andre Theragun modeller. De fleste anmeldelser påpeger dog at modellen ikke er velegnet til seriøse atleter, da den her kan mangle noget kraft til at trænge i dybden på veludviklede muskler.

Flere populære massagepistoler

Har du ikke lyst til at betale så meget for en massagepistol findes der heldigvis alternativer. Der er det danske mærke Musclepain.dk, som også er på vej. Sidst, men ikke mindst, har vi fundet et par muligheder fra Abilica, der typisk er en troværdig forhandler med kvalitets brands.

Abilica Massage Gun Pro

Forhandler Totalpris Læs mere
1.399,00 DKK → Læs mere

Det norske fitness brand Abilica er en af de førende producenter af fitness- og wellness udstyr til private. Det er et af de brands vi her på Fitfact.dk typisk anbefaler, fordi du med et Abilica produkt i hvert fald aldrig køber katten i sækken.

Med Abilica Massage Gun Pro kan du få en massagepistol i typisk Abilica kvalitet til kun 1000kr. Det er under halv pris af brandnavne som Theragun og Hyperize Hypervolt.

Abilica MassageGun Pro har 6 hastigheder mellem 1200-2800 slag i minuttet, hvilket er en smule mindre end de dyrere modeller.

Der medfølger 5 massagehoveder som ved andre massagepistoler, der giver mulighed for at massere forskellige muskler og dybder.

Massagepistolen har en batterilevetid på 2-3 timer.

Vi er lige nu i gang med at teste Abilica Massage Gun Pro og venter på resultaterne.

Muscle Pain massagepistol

Forhandler Totalpris Læs mere

Muscle Pain er et dansk firma, stiftet af en tidligere fodboldspiller, der ifølge eget udsagn fik øjnene op for vigtigheden af god restitution efter træning. Resultatet blev en række wellness produkter, herunder altså også Muscle Pain massage pistolen.

Massagepistolen fra Muscle Pain ligner de fleste andre massage pistoler, men ifølge hjemmeside er den udviklet fra bunden i samarbejde med fysioterapeuter landet over.

Gode anmeldelser på Trustpilot

Musclepain.dk har overvejende gode anmeldelser på Trustpilot med en gennemsnitlig score på 4.5 ud af 5 stjerner (December 2020), men der er ikke så mange beskrivelser af hvordan produktet fungerer.

Tunturi Massage Gun

Forhandler Totalpris Læs mere
799,00 DKK → Læs mere

Det finske fitnessbrand Tunturi er efterhånden godt kendt i Danmark, måske især for deres motionscykler, som de var blandt de første i verden til udvikle.

Tunturi Massage Gun er en prisbillig massagepistol, der markedsfører sig selv som en lydsvag, men effektiv massage pistol. Tunturi massage pistolen kan levere op til 3300 slag i minuttet, hvolket er lige meget som de dyreste og mest kendte modeller fra Theragun og Hyperize.

Massagepistolen leveres med 4 mundstykker der hver især er velegnet til massage af forskellige muskelgrupper.

Batteriet kan holde helt op til 5-11 timer afhængig af brug.

Tunturi Massage Gun har gode specs på papiret, men vi har ikke kunnet finde nogle uafhængige anmeldelser af den, så vi kan for nuværende ikke sige for eller imod.

Painhunter

Painhunter er en dansk virksomhed med en massage pistol, der ifølge egen hjemmeside er udviklet til dem der gerne vil have en massage pistol i topkvalitet, men som ikke har lyst til at betale 3000kr for en sådan.

Massagepistolen har 20 hastighedsindstillinger med en maks antal omdrejninger på 3200 i minuttet. Det er en hel del flere hastighedsindstillinger end gennemsnittet, som typisk kun har 3 indstillinger.

Batterilevetiden er 3 timer og der medfølger 4 forskellige mundstykker.

Massagepistol tilbud

Søg i databasen over billige massagepistoler

Er du på udkig efter et godt tilbud på en massagepistoler? I denne sektion har vi samlet tilbud på massagepistoler. Vælg en af de de bedste tilbud i tabellen nedenunder. Vi indhenter priser og tilbud flere gange om ugen hos flere populære forhandlere.

Vælg pris
Vis kun tilbud?
Vælg brand
Viser
massage pistoler

Ekspertens råd

af Thomas Søgaard Vain, Fysioterapeut og ekspert på Fitfact.dk

Som fysioterapeut anbefaler jeg naturligvis altid, at du tænker fysisk aktivitet og bevægelse ind i din hverdag.

I dagens Danmark er tid dog tit en mangelvare, så alternative løsninger til hverdagsproblemer er ofte meget godt taget imod.

Massagepistoler er en sådan løsning til folk med spændinger i hverdagen som ønsker at få gjort noget ved det – og så kan man endda gøre det selv!

Massagepistoler er et fint redskab til folk der døjer med følelsen af daglige spændinger. I mine øjne har det dog nogle specifikke forcer for personer med spændinger i benene (især baglår og lægge).

Da disse områder er store muskelgrupper, har disse ofte brug for massage med en forholdsvist høj intensitet.

Det kan massagepistolen, så der er mulighed for, at man kan komme godt igennem med de specifikke muskelgrupper.

Selvom massagepistolen kan være et godt redskab, så er det ikke tit jeg anbefaler det til eksempelvis spændinger i nakke og skulderblad (selvom det kan føles rart også!).

Det skyldes først og fremmest praktiske årsager; Hvis du selv skal styre pistolen på dig selv, så er det svære områder at tilgå med pistolen uden at du spændinger op i de muskler, du faktisk prøver at slappe af i.

Derudover så kan nakke-spændinger i nogle tilfælde være anledningen til hovedpine for nogle. Hvis der er den mindste risiko for hovedpine på baggrund af arbejdet med musklerne i nakken, så vil jeg til hver en tid anbefale, at du bliver behandlet af en dygtig massør, der ved hvor hårdt han eller hun skal trykke.

I sådanne tilfælde ville jeg i mindre grad anbefale en selvstyret massagepistol, da det nemt kan forsage hovedpine og lignende ting, hvis ikke intensiteten og ekspertisen er korrekt.

Øvrige massagepistoler - ikke testet

De følgende massagepistoler står på vores liste som vi gerne vil teste, men vi er ikke nået til dem endnu:

  • DHZ Regun Home
  • Backcare
  • Infinity Massage gun
  • Taurus

Læs denne anmeldelse på andre sprog

Forfatter

  • Erik Haalo Hamre er redaktør og ekspert på Fitfact.dk og under uddannelse som Kostvejleder. Han har 20 års erfaring med styrketræning og har roet i Hellerup Roklub i en årrække.

Tags:

Fitfact.dk
Enable registration in settings - general