Massagepude TEST – bedste massagepude til nakke og skuldre

Der er ikke noget bedre end en omgang massage efter en lang dag, men vent, hvor er din personlige massør? Nå ja.. det var jo lige det. Heldigvis kommer teknologien dig til hjælp med opfindelsen af massagepuder. Så kan du altid få en dejlig og linndrende massage, uanset om du sidder derhjemme i lænestolen eller på langtur i bilen.

I denne guide har vi set på populære massagepuder og massagepistoler. Vi har sat vores testperson (skribenten) med ømme skuldre og nakke til at teste og skrive. Han har nemlig haft problemer med skuldrene og nakken siden en piskesmæld ulykke.

Vi kan allerede nu afsløre at massagepuder faktisk virker. Det føles rart og det løsner op. Det er selvfølgelig ikke nogen erstatning for rigtig massage, men det er overraskende godt.

Der er dog forskel på puderne og apparaternes kvalitet.

Læs med og find ud af hvilken massagepude vi anbefaler og til hvilken pris. Du kan bruge indholdsfortegnelsen til at hoppe i artiklen.

ANNONCE

Top 3 massagepuder

Beurer MG151
Bedst til skuldre og ryg
fra 649,00 kr.
Flowpillow Heat
Bedst i Test
Bedst til nakken
fra (Produktet er udgået) kr.
Beurer MG315
Bedste massagesæde
fra 2.833,00 kr.

Massagepuder til nakke og skuldre

Flowpillow Heat

 

Vores valg til bedst i test.

Flowlife er et svensk brand, der producerer massage- og wellness produkter. De er måske mest kendt for deres populære massagepistol, men laver altså også massagepuder.

Vi har fået fat på deres massagepude, Flowpillow Heat, og har testet den igennem et par uger og vi er ret begejstrede.

Jeg testede puden da jeg havde fået lidt hold i nakken og derfor havde spændingshovedpine. Puden fik løsnet op og næste dag var min nakke smidig og blød igen.

Massagepude i gode materialer

Det første indtryk af Flowpillow massagepude er at den er i god kvalitet. Materialer og design er bare lidt lækrere end det du normalt finder på en massagepude.

Her tænker jeg især på det net, der dækker de roterende massagekugler, der virker mere blødt og stretchy, end de billige modeller. Det er vigtigt, for uden nettet, vil massagepuden ikke kunne bruges.

Kan køre på batteri

En fordel ved Flowpillow er at den kan køre på batteri. Puden oplades når du har den tilsluttet strøm og kan altså bruges uden ledning.

Det er super smart, fordi du kan tage den med dig, hvor du har behov for den.

God komfort og god størrelse

Det næste jeg lagde mærke til var at Flowlife massagepude havde en god størrelse, der passede perfekt til min nakke.

Når jeg placerede puden i nakken og lænede mig tilbage, passede den perfekt, så massagekuglerne blev placeret på hver side af mine nakkemuskler.

Jeg har nemlig ellers oplevet med andre modeller at de er for små, måske fordi de er produceret til andre internationale standarder. Her i Norden er vi jo lidt større i gennemsnit end mange andre.

Flowlife er tilpasset nordiske størrelser :) og det er glad for.

Det betyder at du får en bedre massage, hvor du ikke skal justere på puden hele tiden.

Flere hastigheder og varme = afslappende

Flowlife har, ligesom de fleste andre massagepuder, varme i massagekuglerne og det er bare lækkert.

Det kan være svært ikke at falde i søvn!

Varmen og de rytmiske bevægelser fungerer og det er super afslappende. Lige hvad man har brug for efter en lang dag.

Personligt synes jeg massagepuder som Flowlife er rigtig gode til at løsne op i spændte nakkemuskler og endda også hold i nakken. Hvis du ofte lider af spændingshovedpine, kan det måske være et forsøg værd.

Meget kraftfuld

Flowpillow har en effekt på 30 watt og det er meget mere end konkurrenterne.

De andre massagepuder i testen har fra 12 til 24 watt, så her er der altså forskel.

Det er vigtigt med kraft i en massagepude. Rigtig vigtigt, for hvis du virkelig skal have udbytte af den, så skal den altså mases ind i musklerne, fx ved at du læner dig tilbage mod den. Hvis ikke der er kraft nok, så går den simpelthen i stå. Modsat med en pude som denne, så får du virkelig løsnet op og masseret.

Fordele og ulemper ved Flowpillow Heat

Bedømmelse

5 / 5 stjerner
5/5

Beurer MG151

Forhandler Totalpris Læs mere
649,00 DKK → Læs mere

Beurer MG151 er en kraftfuld massagepude og massagekrave. Jeg har personligt haft denne massagepude i lang tid og er meget glad for den. 

Vi kårer den derfor til “bedst til skulder og ryg” og den er derfor mit valg til dig der virkelig har brug for power og at komme i dybden i skuldre og ryg.

Det er en massagekrave med to store massagehoveder, 3 hastigheder og infrarød varme.

Det der adskiller denne massagepude fra fx en mindre som Flowpillow er at den har nogle større massagehoveder og at den har remme man kan gribe fat i. Jeg bruger ikke selv remmene, men lægger den i stedet på et par puder i sofaen.

Men den er kraftfuld, meget endda, og stor, og derfor kan den virkelig ælte igennem på din ryg.

Beurer MG151 er en stor massagepude og den er særlig god til skulder og øvre ryg.

Massagepude med masser af power

Jeg lider af en gammel diskusprolaps, der har givet mig nogle skader, hvor mine muskler derfor spænder rigtig meget i den øvre ryg. Når det bliver for meget bruger jeg Beurer MG151 til at løsne op – og det virker. Faktisk overraskende godt. Den har nemlig masser af kraft, så jeg kan læne mig tilbage mod den og virkelig komme i dybden.

Samtidig er den stor, hvilket er godt og skidt. Det er super godt hvis du har behov for at massere ryggen, for her kan du ramme begge sider af rygsøjlen på samme tid. Det er fremragende. Den er så ikke så praktisk hvis det er nakken der driller. Her synes jeg den bliver for stor, hvor det ville være bedre med en lille pude som Flowpillow.

Af andre ting der trækker ned er at varmen i den ikke altid føles lige kraftig.

Alt i alt er det her dog en super massagepude som jeg varmt anbefaler til dig der har smerter og spændinger. 

Fordele og ulemper ved Beurer MG151

Bedømmelse

5 / 5 stjerner
5/5

MusclePillow

Forhandler Totalpris Læs mere

Massagepude fra populær dansk producent. MusclePain er et dansk firma, der laver udstyr til wellness, massage og rehab, blandt andet en populær massagepistol.

Her får du en kraftfuld shiatsu massage med infrarød lys og varme. Massagepuden har 4 massagehoveder, med flere indstillinger og styrker.

Det særlige ved MusclePains massagepude er at den er trådløs og kører på et kraftigt batteri.

Det er super smart, for så kan du tage puden med og bruge den alle steder.

Beurer MG 147 massagepude

Forhandler Totalpris Læs mere
498,00 DKK → Læs mere

Beurer er en prisvindende fabrikant af hjælpemidler, der er kendt for de varmende og massagerende effekter. I flere årtier har den tyske producent fremstillet, forbedret og forfinet deres produkter, som sælges til store dele af hele verden.

Har du brug for at få løsnet både lænd, ryg, skuldre og nakkeområde op, er Beurer MG 206 Massagesædet et godt valg.

Døjer du med anspændte lægmuskler eller ømme lår, kan du bruge Beurer MG 147 på disse punkter af kroppen.
Det er kendetegnende for tyske Beurer, at der anvendes de bedste materialer på markedet og den nyeste teknologi på området i fremstillingen af deres anmelderroste produkter til velvære og forøget livskvalitet.

Sådan er det også med deres smarte, kompakte og multifunktionelle pude med massage.

Puden er lavet af slidstærk Mesh, der er et hudvenligt materiale, der kan holde til varmen fra de integrerede varmelegemer. Du kan tage betrækket af efter behov og vaske det, så hygiejnen altid er i top.

Når du vil have en af de mest kraftfulde massagepuder, skal du forholde dig til, hvor mange massagehoveder, der er monteret i puden.

Beurer MG 147 har 4 Shiatsu hoveder, der er indstillet til at rotere parvist for at give dig den mest optimale og effektfulde behandling. ’Hovederne’ kan både rotere med og mod urets retning.

Nordic skulder- og nakkemassage

Forhandler Totalpris Læs mere

Det er en god idé at forholde dig til designet af din pude til massage. Udformningen har stor indflydelse på din komfort og fleksibilitet, når du får massagebehandling.

De fleste puder er lavet til at kunne sættes fast på et ryglæn eller til at blive placeret bag nakke eller skuldre, når du sidder ned. Disse designs forpligter dig til at blive siddende i samme stilling under hele behandlingen.

Vil du have mere frihed og komfort med din pude, kan denne innovative model fra Nordic blive din favorit.

Puden er designet som en kraftig krave. Den lægges om din nakke, og den vil folde sig ned omkring dit bryst.

Det smarte og behagelige design kommer dig til gode, når du vil nyde massage, mens du kan slappe helt af i armene.
Skulder- og nakkemassageren kan også anvendes om hofterne eller ved lårene. Uanset hvor du kroppen du bruger den, vil ømme muskelgrupper blive nænsomt masseret af den dybe 3D massage.

Teknologien kombinerer flere massageteknikker, så der først arbejdes i bløde og store bevægelser, så huden kan blive varmet optimalt op. Dernæst vil massageapparatet give punktmassage, så du kan slippe af med muskelinfiltreringerne.

Massagesæde til bil og stol

Beurer MG 300 luksus massagesæde

Forhandler Totalpris Læs mere
2.833,00 DKK → Læs mere

Ved du, at du kommer til at bruge dit massageapparat igennem lang tid og flere gange om ugen, kan et sæde komme til at give dig størst glæde og tilfredshed.

Dette Beurer sæde er et luksusprodukt. Det kan bruges i kontorstolen, lænestolen eller i bilen.

Du får den mest omfattende massage, der kan behandle både lår, lænd, ryg, skuldre og nakke.

Hvilken massageform du er til, er helt op til dig. Det kan være den afslappende wellnessmassage eller en dybdebehandlende massage, der kan øge restitutionstiden, når du har trænet intensivt.

Prisen for Beurer MG 300 Luksus Massagesædet er i den høje ende af prisskalaen. Den er en investering i din fysiske og mentale komfort og trivsel i fremtiden.

På længere sigt kan massagesædet komme til at spare dig for mange penge til fysioterapeut, kiropraktor og massør.

Betrækket kan tages af og vaskes i maskinen ved 40 grader, og med de 3 præindstillede massageprogrammer styrer du selv dine behandlingsformer.

Det unikke ved Beurer MG 300 produktet er, at luksussædet er designet til at give 3 forskellige massageformer (herunder Shiatsu, swing- og rullemassage).

Beurer MG 206 massagesæde

Forhandler Totalpris Læs mere
1.298,00 DKK → Læs mere

Det behøver være en stor post på budgettet at købe massagepude- eller sæde. Flere af de anerkendte producenter på området designer sæder og puder i forskellige udgaver.

Det gør, markedet er dynamisk, og at der hvert år kommer nye modeller til hos de førende forhandlere.

Vil du have et kvalitetssæde, der skal kunne bruges af flere medlemmer i husstanden og give fysiurgisk massage og wellnessmassage, kan Beurer MG 206 være det rette valg for dig.

Med dette sæde får du massage fra 4 Shiatsu hoveder. Du kan selv indstille, hvilke regioner af kroppen der skal behandles.

Du får glæde af Beurer MG 206 i mange år, når du sørger for at vaske betrækket efter behov. Det kan let tages af og vaskes i maskinen ved 40 grader.

Sæde og rygdel kan adskilles, så du får den mest smidige og kompakte opbevaring af dit kvalitetsprodukt.

Udgåede produkter

Vi har tidligere testet disse massagepuder, men de er nu udgået.

Youcare Shiatsu halvmassagesæde

Når det både er lænd, ryg og skuldre, der giver dig ømheder og hæmmer din fysiske frihed, skal du vælge et halvsæde eller et komplet massagesæde.

Du får masser af kvalitet for pengene, når du vælger de populære produkter fra Youcare.

Dette halvmassagesæde er beregnet til at give dig størst frihed og de mest effektive massager.

Flere og flere puder og sæder med massage er lavet med varmefunktion. De billigste produkter er dem med varmelegemer.

Som noget unikt ved Youcare halvsædet får du ikke blot et almindeligt varmelegeme. Sædet er udstyret med infrarødvarme, der giver en bedre påvirkning på muskler og led, og som er sundere mod huden.

På grund af den infrarøde varme kan du sidde med sædet i længere tid á gangen. Det anbefales, at du bruger de almindelige massagepuder med klassiske varmelegemer i 20 minutter pr. gang. Dette skyldes den tiltagende varme, der kan blive for voldsom mod huden.

Vil du have et wellnesssæde, der skal bruges til både behandling og velvære, er Youcare Shiatsu sædet det perfekte valg.

Youcare Shiatsu nakkemassage

Er det hovedsageligt nakken, du døjer med, får du mest glæde og gavn af at købe en massagepude, der er designet specifikt til behandling af dette område på kroppen.

Den store fordel ved massagepuderne er, at de findes i mange forskellige designs. Det er et populært og udbredt produkt, som danskere i alle aldersgrupper anvender.

Youcare er et af de eftertragtede produktnavne, når det kommer til at købe de moderne massagepuder.

Denne Shiatsu pude er skabt til at give dybdebehandlende nakkemassage.

Den er lavet i det komfortable og innovative design som en kraftig krave. Du kan læne dig tilbage i sofaen, eller du kan sidde i din foretrukne kropsstilling i lænestolen og få en god og dybdegående behandling.

Youcare Shiatsu nakkemassage er bygget op omkring 2 effektive, roterende ’hoveder’, der kan indstilles til at rotere i begge retninger.

Du får masser af fleksibilitet og frihed, når du vælger den funktionelle og effektive Shiatsu Nakkemassagepude. Den har auto-sluk system, så du ikke skal bekymre dig om, hvorvidt du har fået slukket massageapparatet, når du forlader boligen. Puden vil automatisk slukke varmefunktionen efter 20 minutter.

Youcare Mini

Forhandler Totalpris Læs mere

Vil du have en effektiv og alsidig pude, kan Youcare Mini være det rette valg for dig. Den stilrene pude er designet til at massere ryg, lænd og skuldre, og den er lavet i et brugervenligt design.

Youcare Mini har 2 store og stærke massagekugler, der kan indstilles til at give roterende bevægelser i forskellige hastigheder.

Bag på puden er der indsyet en stærk velcrostrop, så du slipper for generne ved, at dit massageapparat glider ned langs ryglænet, når du sidder og får massage.

Det særlige ved Youcare Mini er, at der er integreret varmelegeme i puden. Dine ømme punkter ved skuldre og ned langs ryggen kan lettere blive behandlet effektivt, når huden og de infiltrerede muskler varmes op.

Den kompakte og fleksible pude kan anvendes i sofaen, på kontorstolen eller i lænestolen. Den anmeldes med 4,5/5 stjerner af mere end 40 kunderne hos Elgiganten.dk.

Testresultater (TABEL)

NavnMassagehovederInfrarød varmeTypeWattProgrammer
Beurer MG151https://fitfact.dk/wp-content/uploads/2020/09/MG151-5eed62bd68b09b0017a23c9b-1024x871.webpbeurermg1518JaMassagepude241
Flowpillow Heathttps://fitfact.dk/wp-content/uploads/2020/09/flowpillowheat-1-300x284.jpg.webpflowpillow4JaMassagekrave303
Muscle Painhttps://fitfact.dk/wp-content/uploads/2020/09/musclepainmassagepude-1024x1024.jpg.webpmusclepain4JaMassagepude201
Beurer MG315https://fitfact.dk/wp-content/uploads/2020/09/mg300-5-0-8-2-1500x1500-1-1024x1024.jpeg.webpbeurermg3154JaMassagesæde363
Beurer MG206https://fitfact.dk/wp-content/uploads/2020/09/mg300-5-0-8-2-1500x1500-1-1024x1024.jpeg.webpbeurermg2064NejMassagesæde184
Beurer MG147https://fitfact.dk/wp-content/uploads/2020/09/mg147p-0-8-2-1500x1500-1-1024x1024.jpg.webpbeurermg1474JaMassagepude121
Nordichttps://fitfact.dk/wp-content/uploads/2020/09/massageredskaber-nordic-skulder-og-nakkemassager-sort_stor-6582-1024x878.jpg.webpnordic4JaMassagekrave??

Guide til køb af massagepude

Nu er du blevet introduceret til en række forskellige produkter – men hvordan finder du den rette for dig? Vi har udarbejdet en grundig guide, der kan hjælpe dig med at finde det rette match.

Ekspertens råd

af Thomas Søgaard Vain, Fysioterapeut

Massagepuder for især nakke og skuldre er over de senere år blevet en populær måde at få en god gang dagligdagsmassage.

På mange måde giver en massagepude god mening af flere årsager.

Først og fremmest døjer mange af os med hverdagsspændinger i nakken, så der kan det føles rigtig rart at få det arbejdet på om aften, hvor man alligevel slapper af.

Selvom en massagepude ikke kan erstatte et sæt fagligt dygtige hænder fra en massør, så er det ikke alle der har tid og råd til at blive masseret flere dage om ugen i en presset hverdag.

Massagepuder kan derfor være et godt alternativ til en rolig afspænding i en travl hverdag.

Ønskes en mere dybdegående massage vil jeg dog til hver en tid anbefale den ”ægte” vare på en god massageklinik.

En fagligt dygtig massør ved bare lige hvor han eller hun skal trykke for at få den ønskede effekt – der er massagepuden trods alt for-programmeret.

Sådan fungerer en massagepude

En massagepude er bygget op omkring kugler, der kan indstilles i forskellige bevægelsesmønstre. Det kan være roterende i samme retning, eller det kan være kugler (også kaldet ’massagehoveder’), der kan rotere både med og mod urets retning.

De nyeste massagepuder har varmelegemer indbygget. Dette har stor betydning for effekten af din behandling. Vil du have en kvalitetsmassagepude, skal du vælge dem med infrarød varme. Disse kan bruges i længere tid, og varmen vil ikke have skadelig påvirkning mod huden.

Hold særligt øje med funktioner

Når den bedste massagepude skal købes, skal du tage udgangspunkt i dine behov for afspændende behandling af forskellige regioner på kroppen. Mens nogle har brug for behandling af lænd, har andre brug for massage af nakke og skuldre.

Du kan bruge disse punkter, når den mest velfungerende pude skal købes:

 • Programmer med massage
 • Med eller uden varmeegenskaber?
 • Intensitet af varme
 • Massagekugler – antal og egenskaber i forhold til bevægelsesmønstre
 • Med eller uden fjernbetjening?

Vi har forskellige behov, når det kommer til massage til behandling og velvære. Det kommer dig til gode i fremtiden, at du bruger tid på at sammenligne de bedste kvalitetspuder, så du får det produkt, der passer til din livsstil.

Værd at vide om typer af massage i massagepuder

Det er en hjælp for din beslutningsproces, at du kender til de 4 primære massageformer, som de bedste puder og sæder er designet med.

De 4 massageformer er:

 • Shiatsu
 • Roterende
 • Vibrerende
 • Pulserende

De fleste massagepuder er designet til at give Shiatsu massage. Det er en kinesisk massageform, der arbejder med forskellige trykniveauer. Her vil der begyndes med bløde, store og overfladiske bevægelser, der har til formål at varme huden op, så der bagefter kan masseres i dybden med punktmassage.

Når du vil have et kvalitetsprodukt, skal du vælge et af de moderne massagesæder.

Her får du et massagesæde, der kan give både Shiatsu, roterende og pulserende massage.

Hvilke massagetyper og kombinationsformer du skal vælge, afhænger af dine behov for behandlingsintensitet- og omfang.

Virker massagepuder? Hvad siger videnskaben?

Vores ekspert i massage her på Fitfact, Thomas Søgaard, er uddannet fysioterapeut og mener selv at massagepuder godt kan have en plads i behandlingen, men hvad siger videnskaben egentlig?

Det ville vi gerne have svaret på, men … det er der faktisk ingen studier der specifikt har undersøgt.

Der er masser af videnskab der taler for at massage er godt for nakke- og rygsmerter. Du kan læse en gennemgang af disse studier på linket, men generelt har massage en klar effekt på smerter i især nakke og skuldre og mindre god, men dog nogen, effekt på smerter i lænden.

Dog er effekten kun forbigående, men hvis du lider af kroniske smerter er du nok glad for det også, det er jeg i hvert fald selv. Jeg synes faktisk den kan gøre små mirakler, hvis du får brugt den nok og hårdt nok og længe nok.

Derfor føler jeg også at jeg med god samvittighed kan anbefale en massagepude. De virker, det har jeg prøvet på egen krop og de er ikke så dyre at det gør noget. Den største risiko ved at købe dem er at de kan gå i stykker lidt lovlig hurtig, men det afhænger helt af hvor hårdhændet du er med dem og kvaliteten af produktet.

Jeg tror ikke du bliver skuffet hvis du køber en af de massagepuder vi anbefaler.

Massagepude, massagemåtte eller massagepistol?

Når du vil købe et massageapparat støder du typisk på disse 3 slags. De fungerer på samme måde, men de er udformet forskelligt fordi de er beregnet til forskellige formål.

Massagepuden ligner en pude og er beregnet til at blive brugt til massage af nakke og skuldre. Den har typisk to roterende bolde, der passer til at massere på hver sin side af nakken eller omkring skulderbladene. Nogle massagepuder kan have ekstra længde, så de også masserer foran på hals og kraveben.

Massagemåtter, massagesæder eller massagetæpper er typisk udformet så de passer i en stol, for eksempel til bilen. Det masserer mest din nedre ryg, men kan også have massage til nakke og skuldre. Der findes også massagemåtter der er beregnet til at ligge på og derfor fungerer som en slags fullbody massage.

Massagepistol er et massageapparat der kun har en bold, men som så tilgengæld kan bruges lige præcis hvor der er behov for det. Det er smart, for det kan ofte være svært at ramme lige det sted man vil, med en almindelig massagepude. Har du for eksempel hold i nakken et særligt sted, så er den massagepistol genial. Læs en opdateret massagepistol test af Findformen.dk

Forfattere

 • Erik Haalo Hamre er redaktør og ekspert på Fitfact.dk og under uddannelse som Kostvejleder. Han har 20 års erfaring med styrketræning og har roet i Hellerup Roklub i en årrække.

 • Thomas Søgaard Vain er fysioterapeut og ekspert på Fitfact.dk. Thomas her en master-uddannelse i smertevidenskab og tværfaglig smertebehandling. Han arbejder primært med personer med længerevarende smertetilstande som ikke vil gå væk. Til hverdag er han indehaver af klinikken Smertefys på Østerbro i København

Tags:

Fitfact.dk
Enable registration in settings - general