Crosstrainer fedtforbrænding – så mange kalorier forbrænder du

Hvor meget forbrænder man på en crosstrainer?

Du forbrænder i gennemsnit 500-800 kalorier i timen ved at træne på crosstraineren i moderat til højt tempo. Det præcise antal kalorier afhænger af din vægt og din intensitet.

Harvard Health, der er et amerikansk tidsskrift, har udregnet at du i snit forbrænder følgende antal kalorier i timen:

Vægt    Kalorier

  • 55kg      540
  • 70kg      770
  • 85kg      800
Læs også: Crosstrainer Test
ANNONCE

POPULÆRE CROSSTRAINERE

Disse crosstrainere er de mest populære blandt besøgende på FitFact.dk lige nu. De er velegnede til hjemmetræning og er fra troværdige gode brands.

Top 3 crosstrainere til hjemmebrug

Sole E35
Bedst til hjemmebrug
12900 kr.
Abilica Stream
Bedst til prisen
6695 kr.
Masterfit TP500
Bedst af de billige
3995 kr.
Crosstrainer træningsprogram

Crosstraineren er dermed en af de mest effektive fitnessmaskiner i centeret, kun overgået af spinningcyklen og romaskinen, mens den scorer lige med motionscyklen. Crosstraineren er mere effektiv end løbebåndet og det skyldes ikke mindst at de fleste kan holde et højere tempo i længere tid på crosstraineren.

I tillæg til at være effektiv til fedtforbrænding træner crosstraineren også overkroppen, så du opbygger mere muskelmasse. Det er godt når du vil tabe dig, for muskler skal bruge energi og det øger din passive forbrænding.

"- Den er god til vægttab, fordi du kan holde ud at være på den i lang tid. Løbebåndet er altid hårdt i et vist omfang, og du bliver måske hurtigt træt, men alle kan tage en time på crosstraineren, det er bare et spørgsmål om at skrue op og ned for belastningen."
Læge Morten Zacho
kilde: JP.dk

Faktorer der påvirker din kalorieforbrænding på crosstraineren

Crosstraineren er effektiv til fedt- og kalorieforbrænding, men hvor meget du får ud af det afhænger af hvor hård du træner.

  • Intensitet
  • Modstand
  • Stigning

Den vigtigste faktor i din kalorieforbrænding er din intensitet, det vil sige, hvor høj din puls er og hvor længe. Kommer pulsen op, forbrænder du flere kalorier. Din forbrænding er et resultat af puls og træningstid.

Nogle crosstrainere kan også ændre hældningen, så du kan “løbe” opad. Det forbrænder også flere kalorier.

Sådan forbrænder du max kalorier på crosstraineren

Crosstraineren er super træning, men hvis du vil have maks udbytte af din træning, kan du ikke bare hoppe op og hygge dig.

Brug armene aktivt

For at forbrænde flest kalorier er det vigtigt at du bruger armene aktivt og ikke bare lader dem følge med.

Det er netop det at du kan bruge arme og ben, der gør at crosstraineren er så god, så hvis du ikke bruger armene mister du noget af effekten. Når du bruger armene kommer din puls højere op og du bygger også mere muskelmasse i overkroppen.

Hold en høj kadence

Kadence er antal omgange pr. minut, altså hvor mange gange du træder frem og tilbage.

Crosstrainere har ofte et tal der viser antal skridt pr minut (spm). Den skal gerne ligge på ca. 140-175 spm. Du indstiller modstanden på maskinen indtil du ligger indenfor dette interval. Hvis du ikke kan nå op på 140spm er modstanden for hård.-

Crosstrainer test

Hvor effektiv er crosstraineren?

Crosstraineren er effektiv sammenlignet med andre fitnessmaskiner. Dens største fordel er at den er skånsom for knæ og led. Det gør at du kan træne på den i længere tid end ved for eksempel løb. Desuden træner den også overkroppen, noget der er helt fraværende på cyklen eller løbebåndet.

Det er dog ikke den maskine der forbrænder flest kalorier. Både spinningcyklen og romaskinen er mere effektive her. En udfordring ved crosstraineren er at det kan være svært at nå op på helt så høj en intensitet som de to andre maskiner, simpelthen fordi det er en mere krævende bevægelse.

Skal du have en crosstrainer derhjemme?

Crosstrainere til hjemmebrug er meget populære og fås i god kvalitet i alle prisklasser. Hvis du er blevet hooked på at træne på crosstraineren, så tjek vores anmeldelser af populære crosstrainere på linket nedenunder. Vi har blandt andet set på Abilicas populære modeller og så luksusmodellen Sole.

Jeg er manden bag Fitfact.dk og skriver blandt andet om træning og vægttab, med særlig fokus på motivation og sundhed.

Træningsudstyr til hjemmet - tilbud på billig træningsudstyr
Enable registration in settings - general