Bedste træningsmåtte – stor test i 2023

En god tyk træningsmåtte er ideel at have i hjemmet, i fitnesscentret, til gymnastik eller anden træning. Den er velegnet til pilates, yoga, styrketræning, akrobatik, genoptræning, gymnastikøvelser eller afspændingsøvelser. 

Den sikrer dig et solidt, skridsikkert og komfortabelt underlag til at stå, sidde og ligge på samt lave diverse akrobatiske øvelser. Den er samtidigt et komfortabelt liggeunderlag til afspænding, hvor kroppen får en god støtte i liggende tilstand, samt sikrer dig mod kulde og støv fra gulvet. 

I denne guide får du vores bud på 7 gode træningsmåtter:

Abilica Gym Mat

 • 1,5 cm tyk
 • Bedste tykke træningsmåtte
Forhandler Totalpris Læs mere

Abilica Gym Mat er en super god all-around træningsmåtte i NBR materiale, som du kan bruge til både dynamiske og statiske øvelser. Denne træningsmåtte måler 185 x 60 x 1,5 cm og er fri for ftalater og latex. 

Den er lavet af skum med en god tæthed, der skaber en god friktion. Den har et godt greb i gulvet, hvilket gør den ideel til mere dynamiske øvelser. Den er nem at rengøre og er også velegnet til brug i vandet som pool eller en sø. 

Nordic Strength træningsmåtte

 • 1,5 cm tyk
 • God til alle træningsøvelser
Forhandler Totalpris Læs mere
299,00 DKK → Læs mere

Træningsmåtten fra Nordic Strength er en super god og holdbar all-around træningsmåtte til alle træningsaktiviteter med både dynamiske og statiske øvelser. Den har en stødabsorberende effekt qua NBR-materialet, som gør, at du kan slå kolbøtter på den, stå på hovedet, lave skulderstand og ploven og stå i krævende stående stillinger. 

Den har mange 5-stjernede anmeldelser på TrustPilot, hvilket gør den ideel også i praksis. Den er super skridsikker samt fri for diverse skadelige stoffer såsom ftalater. Den er 183 cm i længden og 61 cm i bredden samt 1,5 cm i tykkelsen. Den sikrer dig god komfort og sikkerhed. 

Oliver træningsmåtte

 • 1,5 cm tyk
 • Lækkert smudsafvisende design
Forhandler Totalpris Læs mere

Oliver træningsmåtte er en fleksibel, stærk, blød og skridsikker måtte, der ovenikøbet er fugt, snavs og smudsafvisende og dermed meget nem at rengøre og vedligeholde. Den kan bruges til alle træningsaktiviteter pga. dens skridsikre overflade, hvilket gør den ideel til dynamiske øvelser, hvor du skal kunne stå godt fast på hænder og fødder, ligesom balanceøvelser også kan udføres sikkert. 

Den har en komfortabel tykkelse på 1,5 cm. som gør den god til afspænding og liggende gravid-øvelser, hvor lænd og ryg skal have god støtte. Den har “øjne” øverst, så man kan hænge den op på et stativ i fitnesscentret eller derhjemme, så den ikke fylder unødigt på gulvet. 

Udvalgte specifikationer: 

 • Størrelse: 180 x 60 x 1,5 cm
 • Med ophængshuller
 • Fås i flere klassiske farver

Odin træningsmåtte

 • 1,5 cm tyk
 • Nem at tage med på farten
Forhandler Totalpris Læs mere
298,00 DKK → Læs mere

Odin træningsmåtte har vundet i kategorien “bedste træningsmåtte i test”, og den er dermed ”godkendt” i praksis af dem, som bruger den til diverse træningsformål. Den er i et kraftigt grønt materiale, som både ser flot ud og som gør, at man kan se den på lang afstand. 

Den måler 183 cm i længden, 61 cm i bredden og 1,5cm i tykkelse, som giver en meget komfortabel måtte og kan bruges af de fleste mennesker jf. deres højde. Den er nem at transportere via sin transportstrop, som nemt kan tages af og på, og som gør den fleksibel at have med på farten. 

Den vejer 1,4 kilo, hvilket gør den let at transportere til og fra fitnesscentret eller anden træning. 

PGM træningsmåtte

 • 2,5 cm tyk
 • Ekstra stort og tykt premiumdesign
Forhandler Totalpris Læs mere
1.139,00 DKK → Læs mere

PGM træningsmåtte er en ekstra tyk træningsmåtte, der også er længere end normale træningsmåtter nemlig 200 cm samt 100 cm. i bredden. Dette gør den velegnet til mennesker, der lidt højere end gennemsnittet, ligesom den er god at slå kolbøtter på samt lave udfordrende dynamiske øvelser på, hvor man har brug for noget ekstra plads i længden. 

Dermed er den super komfortabel at ligge på, ligesom dens stødabsorbering er i top og velegnet til at ligge på, hvis du er gravid og har brug for ekstra støtte ved ryg og lænd, laver genoptræning eller akrobatiske øvelser. 

Profi Gym træningsmåtte

 • 2,5 cm tyk
 • Prisvenligt valg til hjemmetræningen
Forhandler Totalpris Læs mere

Træningsmåtten fra Profi Gym er en slidstærk og rengøringsvenlig træningsmåtte, som er helt fri for latex og ftalater. Den kan dermed også bruges til baby yoga, hvor man trygt kan lade baby ligge, kravle og stå på måtten uden at blive udsat for farlig kemi fra måtten. 

Den måler 180 cm. i længden, 60 cm. i bredden og 1,5 cm. i tykkelse, og den er især god til aerobicøvelser, maveøvelser og rygbøjninger, fordi den har cirka en centimeter mere i tykkelse, der normalt ligger på 0,4 cm. Efter endt brug er den super nem at rengøre. 

Tunturi Pro træningsmåtte

 • 1,5 cm tyk
 • Gør træningen sjovere
Forhandler Totalpris Læs mere
449,00 DKK → Læs mere

Tunturi træningsmåtte er komfortabel til liggende øvelser pga. sin 1,5 cm. solide og tykke materiale og egner sig godt til liggende øvelser som afspænding, yoga, baby yoga og gravid yoga samt fitnesstræning. 

Dens tykkelse støtter godt op om lænd og ryg, så den også fint kan bruges til genoptræning af hele bagpartiet af kroppen. Den er skridsikker, hvilket gør den ideel til mere krævende og dynamiske øvelser, hvor du skal stå godt fast på underlaget. Den er af generel høj kvalitet samt langtidsholdbar. Den har “øjne” som du kan bruge til at hænge den op i efter træningen.

Hvilken træningsmåtte skal jeg vælge? 

I valget af tyk træningsmåtte, skal du lægge vægt på: 

 • Skal det være letvægt eller normal vægt? 
 • Skridsikker på begge sider? 
 • Bæredygtigt materiale?
 • Stillesiddende og liggende øvelser eller dynamiske øvelser? 
 • Skal du kunne rejse med den? 
 • Skal den være pladsbesparende? 
 • Budgetvenlig pris? 

Hvor tyk skal en træningsmåtte være? 

Træningsmåtten til yoga og især restorativ yoga samt afspændingsøvelser er bedst med en tyk polstring som den sammenklappelige træningsmåtte med 2 -2,5 cm i tykkelse. Til stående øvelser i yoga, pilates eller gymnastik, skal den have ca. 1,5 cm. i tykkelse. 

Hvilket materiale skal du vælge? 

Materialet på en træningsmåtte har stor betydning for din oplevelse af at bruge den, rengøring og vedligeholdelse. Der er tre forskellige materialer, som en træningsmåtte laves af:

 • Vinyl
 • TPE 
 • EVA.

Vinylmåtter er lavet af en blanding af skum og overflade i vinyl og er meget holdbare og nemme at rengøre. De bliver glatte, hvis du sveder meget, men vælg den for dens holdbarhed og til rolige og liggende øvelser.  

TPE måtter er fleksible, miljøvenlige og meget slidstærke og komfortable og holder længe. Vælg denne, hvis du satser på en sammenfoldelig måtte.

EVA måtter er lavet af skum og er meget lette, bløde og billige, men også lidt mere skrøbelige. Denne type måtte skal du vælge, hvis du rejser med din måtte og ønsker en let og blød måtte, der er budgetvenlig. 

Forfatter

 • Erik Haalo Hamre er redaktør og ekspert på Fitfact.dk og under uddannelse som Kostvejleder. Han har 20 års erfaring med styrketræning og har roet i Hellerup Roklub i en årrække.

Fitfact.dk
Enable registration in settings - general