Recovery Boots Test – her er de bedste i 2023

Restituer hurtigere med et par Recovery Boots og kom hurtigere tilbage ti træningen.

Recovery Boots er hype for tiden og hvis du ikke har prøvet dem endnu, så går du måske glip af en ekstra edge i din træning.

I denne guide har vi set på 5 populære støvler, der har fået gode anmeldelser af eksperter.

Se hvilke der er testvindere lige nedenunder.

Læs også: Massagepistol Test
ANNONCE

Bedste recovery boots

Optima Sport

Forhandler Totalpris Læs mere

Læs mere om produktet. 

Optima Sport er et populært brand indenfor recovery boots, måske det mest kendte i Danmark med tilfredse kunder (4.6 ud af 5 på Trustpilot) og 3 modeller i forskellige prisklasser.

Optima Sport har en række kendte sportsfolk som ambassadør, blandt andet håndboldspillerne Niklas Landin og Rasmus Lauge.

Derudover får brandet gode anmeldeser på seriøse cykelsites som Velmore.dk og Feltet.dk.

Jeg føler helt klart, at det har en effekt og gør mig godt. Benene føles lidt friskere efterfølgende.
Morten Andersen
Feltet.dk

Prismæssigt er Optima Sport ikke blandt de billigste, hvor du kan komme igang med et fuldt sæt fra omkring 3000kr og kan få topmodellen for lidt over 5000kr.

Det er altså en pæn sum du skal af med, så spørgsmålet er hvad du så får for pengene?

Vælg mellem 3 modeller til lymfedrænage og massage

Optima Sport har 3 modeller K4, K6 og K8 navngivet efter antal kamre i hver af dem.

Den billigste model, K4, har altså 4 kamre i hvert ben, som pustes op og trykker efter tur, velegnet til lymfedrænage, hvor blodcirkulation øges og mælkesyren fjernes fra musklerne.

Det giver hurtigere restitution og derfor bedre træning.

Kvaliteten af den næste træning er bedre. Motionisterne, der træner tre gange om ugen, vil måske få overskud til at træne en fjerde gang, fordi de er mere friske.

Mange bruger nemt 2.000-3.000 kroner på et par cykelsko eller 60.000 kroner på en cykel, så pengene er godt givet ud for et par recovery boots, som man kan bruge lige så tit, og som gør cykelturene bedre
Velomore.dk

Optima Sport anbefaler at du går op til næste model, K6, hvis du også gerne vil have massage fra dine recovery boots.

Massagen du får her er en slags fysiurgisk dybdemassage, hvor støvlerne trænger langt ind i musklerne og ælter dem, som du måske kender det fra idtrætsmassøren.

K6 modellen har 6 kamre og K8 modellen har 8 kamre og begge er gode til massage.

Ud over antallet af kamre, får er K8 modellen batteridrevet, hvor de andre kræver tilslutning til strøm. K8 modellen er derfor bedst til dig der vil have støvlerne med til stævne eller på rejsen.

Nem betjening på kontrolpanel

Støvlerne styres med det medfølgende kontrolpanel der er nemt tilgængelig. Herpå kan du vælge program (fx lymfedrænage eller massage) og vælge tid og hårdhed.

Der er to overordnede programmer

 • Lymfedrænage
 • Massage

Optima Sport anbefaler at man kører lymfedrænage programmet først og så bagefter kører massage programmet.

Vælg mellem støvler eller bukser

Optima Sport tilbyder både klassiske recovery boots der dækker benene og recovery pants, der også dækker hofter og baller og som derfor kan give massage af sædemusklerne.

Normatec Hyperice

Normatec Recovery Boots Standard 2.0 har 5 kamre, som skiftevis fyldes med luft. På den måde masseres og restitueres dine ben, så de kan blive friske igen. Disse støvler er et restitutionsredskab i meget høj kvalitet. 

Du betaler til gengæld også for kvaliteten, og produktet ligger i den dyre ende. Støvlerne er eksklusive og fremstillet med din anatomi for øje. Du kan altså være sikker på, at der er taget højde for din sundhed og din krops naturlige funktioner.

Helt konkret sætter massagen gang i din blod- og iltcirkulation, og væsken flyttes rundt i kroppen. På den måde assisterer støvlerne kroppens naturlige processer. Det hjælper dig med at restituere på en skånsom måde, men hurtigere end du ellers ville have gjort.

En fordel ved netop Normatec Hyperice er, at de er meget robuste og slidstærke. Det er altså et par recovery boots, som du kan få glæde af i mange år fremover. Det er væsentligt at bemærke, når du skal afveje pris og kvalitet på en relativt dyr støvle.

Dét kendetegner disse recovery boots:

 • Du kan benytte de forudindstillede programmer.
 • eller oprette og skræddersy dit eget.
 • Integrer din restitution i din træningsplan ved hjælp af den Bluetooth-styrede app.
 • Styr massagen med din telefon.
 • God i forbindelse med træning eller konkurrence.

Vi er ikke de eneste, som er begejstrede for produktet. Løbeekspert, Tine Thomsen, har anmeldt støvlerne på loebeshop.dk. Hun fremhæver blandt andet, at lufttrykket føles som bølger, der skvulper ind over benene. 

Behandlingen føles behagelig og naturlig, så man mærker, at den supplerer kroppens egne systemer. Tine Thomsen fremhæver også, at støvlerne giver en dejlig summen i benene, og at musklerne efterlades med en kildrende og afslappende fornemmelse.

Reecover

Forhandler Totalpris Læs mere
3.599,00 DKK → Læs mere

Reecover Recovery Boots befinder sig midt imellem de to ovenstående produkter rent prismæssigt – altså midt imellem det eksklusive og det gode tilbud. Støvlerne har 6 kamre, hvilket betyder, at du får tilført ilt og næring til benenes forskellige områder.

Som du måske allerede ved, har antallet af kamre en stor betydning for støvlernes effektivitet. Recovery boots har som regel 4, 6 eller 8 kamre. Jo flere kamre støvlerne har, jo mere effektive vil de være. Det er, fordi større dele af benet vil få glæde af behandlingen, og der ikke er så mange “døde områder”. 

Du vil dog ofte også opleve, at støvlerne vil være dyrere, hvis de har et større antal kamre. Set i dette perspektiv er Reecover faktisk en super støvle til prisen. De er billigere end Normatec Hyperice, som ellers har et kammer mindre.

De dybe tryk fra Reecovers kamre øger cirkulationen i lymfesystemet med en række fordele til følge, eksempelvis færre benkramper, mindre tunge ben, mindre urolige og rastløse ben, formindsket inflammation og neuropati.

Du kan bestyre de 6 kamre individuelt, hvilket er enormt smart. Det gør det nemlig muligt at tilpasse behandlingen specifikke områder eller muskler, der trænger til opmærksomhed. Samtidig kan du også undgå at massere skader, som ikke har gavn af behandlingen.

Flere facts om disse recovery boots:

 • Vælg mellem 6 forskellige programmer, heriblandt:
 • Massage, lymfedrænage, restitution og fuldt tryk i alle kamre.
 • Gode til blandt andet gigt, væske i benene, dårlig blodcirkulation, lymfødem, uro og ømhed.
 • Du har mulighed for at trykstyre og –justere, hvilket gør støvlerne helt unikke.

Generelt giver Reecover Recovery Boots rigtig mange muligheder for at kontrollere og skræddersy behandlingen, så den passer netop til dig. Du kan således justere trykket fra 30 til 250 mmHg, og du kan også justere tiden elektronisk. Det gør du trinløst fra 1 til 60 minutter.

Hvor lang tid du har brug for at have støvlerne på ad gangen, afhænger af flere ting. Din alder og fysiske tilstand kan have en betydning, men også aspekter som din søvn, kost og dit indtag af vitaminer og mineraler spiller ind.

Yourboots

Yourboots er et populær dansk brand af recovery boots, der fås i en række forskellige modeller.

Yourboots har gode anmeldelser og god rating på Trustpilot (4.9 ud af 5 baseret på 213 anmeldelser).

Vorespuls.dk, som drives af DGI, har også testet støvlerne og giver denne positive anmeldelse:

Min egen oplevelse er, at musklerne bliver mere afspændt. Jeg har i samme måned lavet PR på både 5000m og halvmarathon, men det er selvfølgelig svært at sige med sikkerhed, hvor stor en indvirkning støvlerne har haft i denne forbindelse. Det jeg kan sige med sikkerhed er i hvert fald, at støvlerne efterlader en dejlig fornemmelse i benene.
Vorespuls.dk

Mange modeller - Basic, Pro, Upgrade, Supreme, Portable og Ultimate

Yourboots fås i en række forskellige modeller, hvor det ville være for omfattende at gå i dybden med hver af dem her. Du kan se en grundig introduktion til hver model i denne Yotube video

Hver af disse modeller fås med 4, 6 eller 8 kamre og det er dette som vil have den største betydning for dit valg.

Modellerne med færre kamre er velegnet til lymfedrænage, men ikke massage. Her skal du op i 6 kamre og gerne 8 kamre for at få en god massage.

Andre forskelle er i hvilke programmer der kan køres, blandt andet om man har “blød overgang” eller “fast overgang” i lymfedrænagen.

Det betyder om støvlerne har kraft nok til at kunne komprimere hele benet eller kun et kammer af gangen. Det er mere effektivt med fuld kompression.

Billigere modeller end konkurrenterne

Yourboots billigste model, Basic, er en del billigere end konkurrenterne. Her kan du komme i gang for omkring 2000kr med en 4-kammer Basic model, der anbefales til lymfedrænage. Skal du have 6 eller 8 kamre, der anbefales til massage, må du slippe noget mere.

Når vi kommer op i de dyrere modeller som Upgrade, Supreme og Ultimate er prisen på omtrent samme niveau som andre konkurrende støvler.

Yourboots recovery boots fås også som en pants model, som dækker hele vejen op over hofter og baller, samt en portable model, der kan tages med på rejsen og til stævner og lignende.

Recovery boots behandling - sådan virker det

Recovery boots er lange støvler som du tager på hvert ben, fra foden op til hoften.

Støvlerne er lavet i tykt materiale og kan pustes op med komprimeret luft, så de strammer om dine ben. Hver støvle er inddelt i kamre, som hver især kan pustes op. På den måde kan støvlerne køre programmer, der minder om massage, som du ville få det hos en massør.

Behandlingsmetoden hedder intermittent pneumatic compression på engelsk og øger blodcirkulationen i dine ben, nærmere bestemt i dine vener, de små blodårer.

Metoden kaldes også lymfedrænage.

Når blodgennemstrømningen øges i venerne kommer der mere frisk blod tilbage og derfor mere ilt og hvide blodlegemer. Det gør teoretisk set at musklerne restituerer hurtigere og at laktat, mælkesyren, kommer hurtigere væk.

Påstanden fra producenterne, og en del fysioterapeuter, er at kun 20 minutters brug svarer til 48 timers passive restitution på sofaen. Hvilket jo må siges at være ret fantastisk.. hvis det altså virker.

I tillæg til lymfedrænagen virker recovery boots også ved almindelig massage.

Hvis du nogensinde har fået massage efter en træning ved du også hvor lækkert det er og hvor hurtigt det løsner op i stive og spændte muskler.

Recovery boots giver det man normalt kalder fysiurgisk massage eller dybdemassage

Der er andre gode alternativer til massage derhjemme, blandt andet massage pistoler, men recovery boots giver en helt anden og dybere massage end du kan få med det.

Recovery Boots - virker det egentligt?

Recovery Boots er super populære, det kan der ikke være tvivl om og ikke kun blandt amatører, men måske netop især blandt atleter, fysioterapeuter og personlige trænere.

På DGIs hjemmeside Vorespuls.dk (skriver testpersonen blandt andet:

“…Min egen oplevelse er, at musklerne bliver mere afspændt. Jeg har i samme måned lavet PR på både 5000m og halvmarathon, men det er selvfølgelig svært at sige med sikkerhed, hvor stor en indvirkning støvlerne har haft i denne forbindelse. Det jeg kan sige med sikkerhed er i hvert fald, at støvlerne efterlader en dejlig fornemmelse i benene…”

I vores research fandt vi masser af glade brugere, deres erfaringer kan du læse under anmeldelsen af de enkelte boots, men også rigtig mange fysioterapeuter og klinikker har taget dem i brug.

Hos Vestegnens Sportsklinik skriver de blandt andet at: 

“…Studier viser at 20 min. med recovery boots, menes at svare til 48 timers passiv restitution…”

Sportsterapapeuten.dk er også begejstret for støvlerne, som næsten kan erstatte en tur til massøren:

“…RecoveryBoots er et rigtig godt system til passiv restitution efter træning, events, kamp, stævne mv., rettet mod muskelstræthed og ømhed i kroppen. Den kan selvfølgelig ikke gøre en dygtig massør eller fysioterapeut arbejdsløs, men den kan gøre et godt arbejde som vedligeholdende…”

Der er altså ingen tvivl om at recovery boots er flittigt brug af atleter, løbere og klinikker og at der er masser af anekdotisk bevis for at støvlerne hjælper til restitution og afslapning.

Men er der noget egentligt videnskabelig bevis?

Det har Lars Olsen, der er Cand. Scient. i Idræt heldigvis undersøgt og skrevet om på sit site Motionsplan.dk.

Lars har set på 4 videnskabelige studier, der undersøger effekten af støvlerne:

Jeg synes ikke, jeg kunne finde evidens i videnskaben på, at det rent faktisk er pengene værd i forhold de målepunkter, der blev brugt i studierne.

Lars Olsen

Så Lars har ikke kunnet finde videnskabelig evidens for at støvlerne virker, men på den anden side 4 studier, med nogle ret abitrære successkriterier, måske heller ikke ligefrem et stort datagrundlag.

Vil du vente på videnskaben eller lytte til udøverne?

Som med så meget andet indenfor træning og sport kan det være svært at finde ud af hvad der egentlig virker og i så fald hvordan.

Det tyder ikke på at der i 2021 er overbevisende videnskabelige studier, der kan påvise effekten af recovery boots.

På den anden side er det en behandlingsform som helt åbenbart er meget populær blandt udøvere og fysioterapeuter og der er masser af positive tilbagemeldinger at finde, også positive anmeldelser der vel at mærke ikke er betalt.

Forfatter

 • Erik Haalo Hamre er redaktør og ekspert på Fitfact.dk og under uddannelse som Kostvejleder. Han har 20 års erfaring med styrketræning og har roet i Hellerup Roklub i en årrække.

Tags:

Fitfact.dk
Enable registration in settings - general