Romaskine med vandmodstand

En romaskine med vand er ulig en hvilken som helst anden romaskine. Modstanden skabes med en “åre” der trækkes gennem en tank med vand. Fuldstændig som en robåd på vandet. Ikke bare er modstanden unik, det er materialevalg også. En vandromaskine er typisk bygget i træ, ikke metal, og tager sig derfor helt anderledes æstetisk ud i hjemmet.

Ved første øjekast kan en vandromaskine virke som en gimmick, men det er den langt fra. En romaskine med vand er en reel nyskabelse, der giver en meget realistisk og hård træning. Det er da også den type romaskine der sælges flest af til private lige nu.

I denne artikel har vi været forbi forhandleren Abilica og teste 6 forskellige romaskiner med vand. Der er noget i alle prisklasser. Du får også lidt nørdet info om hvordan de fungerer. Du kan læse hele guiden eller hoppe i indholdsfortegnelsen nedenunder.

Dette er en forbrugertest hos FitFact.dk. Når du ser dette badge, betyder det at vi har haft produkterne i hænderne og selv foretaget testen. Vi kalder det “hands on garanti“.

Derfor skal du købe en romaskine med vand

Der er noget ved lyden af vand i bevægelse. Det rammer et eller stand i det kollektive ubevidste. En romaskine i træ, med vand som modstand, det er en helt særlig oplevelse. En til tider meditativ fornemmelse, når åren går gennem vandet og tempoet er højt. Trækket i vandromaskinen har modstand hele vejen i trækket, modsat luftmodstand.

Den originale vandromaskine

Water Rower

Kendt fra TV og House of Cards
Forhandler Levering Totalpris Læs mere
Apuls 0,00 DKK 9.795,00 DKK → Læs mere

Den original Water Rower får du nu til en god pris, med returret og garanti, fra den danske forhandler Apuls.

Water Rower blev et overnight hit da præsidenten roede på den i den amerikanske hitserie House of Cards.

Der er få fitnessmaskiner der er hottere lige nu end vandromaskiner og Water Rower er den originale vandromaskine.

Her på siden anbefaler vi også andre vandromaskiner til samme pris, blandt andet Apollo Plus.

Begge er gode vandromaskiner.

Derfor er det i høj grad også et spørgsmål om æstetik og følelse og her er Water Rower måske en anelse foran Apollo Plus. Det er en flot vandromaskine, som du kan have stående fremme og som vel nærmest er en designklassisker i sig selv.

Uanset hvad du vælger vil du næppe blive skuffet.

Bedømmelse
5 ud af 5 stjerner

Bedst i Test

Apollo Plus Water Rower

Bedst til hjemmebrug
Apollo Plus vandromaskine bedst i test
Forhandler Levering Totalpris Læs mere
Abilica 0,00 DKK 8.495,00 DKK → Læs mere

Vores testvinder er Apollo Hybrid Rower. Her er tale om en virkelig lækker romaskine i træ, der bruger vand som modstand. Det giver en overlegen realistisk oplevelse af at ro – sådan rigtig.

Du får en lækker romaskine med vandmodstand, bygget i flot mørkt træ, til en pris der er et par tusind kroner under konkurrenterne.

Apollo Waterrower er en æstetisk og funktionel nydelse 

Apollo Hybrid Water Rower er både flot og funktionel

Når du ror på Apollo Hybrid giver vandmodstand bare mening. Et rotag og så er man solgt. Det føles bare rigtigt. Realistisk, sjovt og hårdt.

Apollo Hybrid har hele 5 modstandsniveauer, vel at mærke uden at du skal skifte vandstand. Flere andre romaskiner med vand, har kun en eller to modstandsniveauer.

Vi testede romaskinen med en tidligere motionsroer for at se om maskinen nu også kunne holde til hård træning. Selv når der er fuld smæk på bliver romaskinen på gulvet (husk måtte!) og du føler dig altid i fuld kontrol.

Bedømmelse
5 ud af 5 stjerner

Titan Life R70

Billig og god vandromaskine
Forhandler Levering Totalpris Læs mere
Apuls 0,00 DKK 6.999,00 DKK → Læs mere

Titan Life R70, der også tidligere er solgt som Abilica Atlantic Rower, er en “billig” vandromaskine. Jeg har sat “billig” i tegn, fordi den jo stadig koster lidt over 4000kr og det vil en del måske ikke synes er udpræget billigt. Sammenligner vi med andre vandromaskiner er den dog næsten halv pris. Dur den så til noget? Læs med og få svaret.

God oplevelse at ro, men mindre godt stel

Titan Life R70 har en vandtank der virker til at være af høj kvalitet. Når man ror og hiver i håndtaget giver det meget samme fornemmelse, som på de dyrere maskiner. Den blå tank er flot og funktionel.

Metal og plast i stel

Ellers er Titan Life R70 en udmærket maskine. Den adskiller sig fra andre vandromaskiner ved at være lavet af metal og plast. Det er et æstetisk valg, som måske ikke er helt så pænt som en vandromaskine i træ.

Bedømmelse
4 ud af 5 stjerner

Inshape Pro romaskine med vandmodstand

Vandromaskine til salg i varehuse
Forhandler Levering Totalpris Læs mere

Inshape er et brand af fitnessmaskiner, der sælges i blandt COOP og Bilka. Nogle af modellerne ligner andre populære modeller, såsom Titan romaskinen ovenover.

Vi har ikke kunnet finde nogle oplysninger om mærket Inshape, så vi må formode at der er tale om en særproduktion til det danske marked, givetvis fra en kinesisk producent.

Inshape Pro er en romaskine med vandmodstand der i øjeblikket sælges i Bilka. Det er en vandromaskine helt i sort og med en horizontal vandtank.

På forhandlerens hjemmeside kan man se en video af romaskinen. Vi har dog ikke haft mulighed for at teste romaskinen, så kan ikke bedømme kvaliteten.

Men til en pris på over 7000kr, vil vi dog anbefale dig ikke at købe Inshape Pro. I stedet kan du til den pris på en original Water Rower hos en dansk forhandler, for eksempel Apuls. Her får du også tryghed for at du kan få reservedele og reparation, hvilket man kan tvivle på ved brands som Inshape.

Bedømmelse
Ikke vurderet

Billig romaskine med vandmodstand

Søg i databasen over romaskiner

Er du på udkig efter et godt tilbud på en billig romaskine med vandmodstand? I denne sektion har vi samlet tilbud på billige vandromaskiner. Vælg en af de de bedste tilbud i tabellen nedenunder. Vi indhenter priser og tilbud flere gange om ugen hos flere populære forhandlere.

Vælg pris
Vis kun tilbud?
Vælg forhandler
Viser
romaskiner
5999 kr.
Titan Life R62 Romaskine
7399 kr.
Hammer Water Stream Romaskine
9900 kr.
Apollo Hybrid AR Rower romaskine
9900 kr.
Apollo Plus Black edition romaskine waterrower
9900 kr.
Apollo Plus romaskine Water rower
11499 kr.
BH Romaskine R370
12495 kr.
Apollo Pro V romaskine
13999 kr.
Finnlo Aquon Waterflow Romaskine

Sådan virker en romaskine med vandmodstand

Viking vandromaskine, se den hos Abilica

En vandromaskine bruger vand til at skabe modstand (sikke en overraskelse!). Der er en stor rund tank for enden af romaskinen, som fyldes med vand. Når du trækker i håndtaget går et svinghjul med “årer” igennem vandet. Modstanden der skabes er ligesom når du sætter åren i vandet i en robåd. Eller.. ikke helt selvfølgelig, men tæt på.

Vand er 800 gange tættere end luft. Derfor er der meget mere modstand når du trækker i håndtaget på din vandromaskine end på en romaskine med luftmodstand. Derfor behøver du heller ikke have så mange indstillinger for modstand. Ror du hurtigere, bliver det hårdere.

Der er en lang videnskabelig forklaring på hvorfor det er sådan (Rule of Cubes, se billede nedenunder), men det er nok at vide at modstanden øges når tempoet sættes op.

Ror du langsommere, bliver det lettere. Det er egentlig meget logisk. Hvis du gerne vil træne med høj kadence (tempo), kan du tømme lidt vand ud af tanken, så du får mindre modstand. Det modsatte gælder også. Hvis du gerne vil have hårdere træning, så kan du fylde mere vand i. Der medfølger en pumpe til formålet.

De nyere vandromaskiner har dog ofte mulighed for at indstille modstand uden at ændre vandstanden. Det fungerer med en slider ligesom på en Concept2, men der et typisk kun 2-3 modstandniveauer. Med vandromaskinen er det altså i høj grad kadencen, der bestemmer modstanden. Det er faktisk mere intuitivt for de fleste i forhold til Concept2, hvor mange nybegyndere har svært ved at sætte modstanden rigtigt.

Sådan justerer du modstanden

Vi har talt om hvordan man kan justere modstanden på flere måder med en vandromaskine. Du kan ro hurtigere eller langsommere. Du kan fjerne vand eller tilføje mere vand. Du kan indstille den manuelle modstand, hvis din romaskine altså har en sådan.

Det er dog ikke sådan at man direkte øger modstanden, når man fylder mere vand på. En bedre sammenligning er at man tilføjer vægt. Modstanden er sådan set ens, men vægten i den imaginære båd forøges. Når der er meget vand i tanken svarer det til en tung båd på vandet, mens det svarer til en let, hurtig båd, når der er lav vandstand.

Det kan måske synes som lidt pedantisk at skelne på den måde, men i praksis betyder forskellen at mere vand giver en hårdere styrketræning og at mindre vand giver mere konditræning. Den anbefalede vandstand indstilles efter alder og form og giver den karakteristiske kombination af styrke- og konditræning.

Opbevaring af romaskinen

Det er også et plus for din romaskine, at den er så nem at stable og opbevare. Når romaskinen stilles på langs, virker vandtanken som en solid ballast. Romaskinerne er desuden designet, så de kan stilles på langs op ad en væg, se billede.

Display

Romaskine med vand - display

Displayet på de fleste vandromaskiner er simpelt, men funktionelt. Dyrere maskiner har ofte et bedre display. Nogen kan bruges sammen med en app, hvor man har mulighed for dyste med andre på nettet. Det er også muligt at tilslutte pulsmåler og lignende.

Fordele og Ulemper

med romaskiner med vandmodstand
FORDELE
ULEMPER

Er en vandromaskine god til vægttab og kondition?

Ja! En vandromaskine er, ligesom andre romaskiner, virkelig god træning. Det gælder uanset om du vil træne kondi eller styrke. Romaskinen er den eneste fitnessmaskine, der faktisk kan give en god styrketræning, samtidig med pulsen kommer op. Der er ikke noget anderledes ved en romaskine med vand her. Du træner de samme muskler og får pulsen op på samme måde som med enhver anden romaskine. Så det er bare med at give den gas!

Romaskinen fra House of Cards

Vandromaskiner fik et kæmpe boost i popularitet da skuespiller Kevin Spacey brugte en i hitserien House of Cards. Selve romaskinen der bliver brugt er en WaterRower fra USA. I USA har man brugt den type romaskiner siden 1980erne. Roning er en populær sport i det amerikanske college miljø, især på de såkaldte “Ivy League” universiteter. Når Kevin Spacey ror på en i House of Cards er det derfor måske en hentydning til Frank Underwoods tid på Harvard. Faktisk var det meningen at Frank skulle have løbet på et løbebånd, men Kevin Spacey fik det ændret til en romaskine, som han allerede brugte.
Læs denne anmeldelse på andre sprog

Træningsudstyr til hjemmet - tilbud på billig træningsudstyr