Bedste badesko til børn og voksne – TEST + guide 2023

Skal du snart en tur i bølgen blå eller på hovedet i bassinet i svømmehallen? Så er det helt rigtigt at overveje, om det ikke er på tide at anskaffe sig et par badesko. De giver dig et bedre greb i underlaget, beskytter dig mod sten og muslingeskaller – og ikke mindst mod fodsvamp og fodvorter i den lokale svømmehal. 

Men hvilken badesko er den bedste? 

De to badesko til voksne, der scorer højest i test og popularitet, er:

 • Watery Kawaii
 • AquaSphere Beachwalker.

Der findes dog også badesko til børn, badesko til vandsport og adventure og meget andet. Læs videre her på siden, og find ud af, hvilke badesko du med fordel kan købe til næste tur i vandet.

Du kan også finde inspiration på Rygcrawl.dk i deres indlæg om badesko

ANNONCE
AquaSphere Beachwalker

Populært valg blandt brugere på Pricerunner.

Med sin budgetvenlige pris og smarte design er det helt forståeligt. Sålen er skridsikker, så de små poder ikke glider på glatte underlag såsom sten og fliser. 

85,00 kr.
Watery Kawaii

Mest populære badesko på Water.dk.

Et mere stilrent design fås næppe – disse badesko fra Watery har hverken stropper eller snøre. Din fod glider nemt ned i badeskoen som en strømpe, så du hurtigt er klar til at hoppe i vandet. 

199,00 kr.
Aqua Sphere Pool

Bedst til svømmehallen med skridsikker sål.

Aqua Sphere Pool badesko er lavet til voksne og unge og føres i størrelse 35-46. Det enkle, sorte design gør desuden, at de passer godt til både mænd og kvinder. 

69,00 kr.

Sådan vælger du badesko

Hvorfor badesko

Hvis du har sat fod i en svømmehal før, ved du, hvor glat der kan være. Her kan en badesko være en perfekt løsning, så du ikke falder på vej til bassinet.  

Også på stranden er det ikke rart at gå ud i vandet barfodet pga. glatte sten og skaller, du kan skære dig på. 

En badesko giver dig derfor:

 • et skridsikkert underlag
 • beskyttelse af fødderne
 • frihed og mindre besvær. 

Badesko, Badesokker, Badesneakers

Ja, hvad er forskellen, og hvad skal du vælge? 

 1. Badeskoen har en skridsikker sål, der samtidigt beskytter din fod. Badeskoen kan være mere behagelig i længden, fordi den har en mere stødabsorberende sål. 
 2. Badesokken beskytter også foden, men er nemmere at tage på – perfekt til børn og babyer. 
 3. Badesneakers er det samme som en badesko. 

Materialer

Badesko og badesokker er lavet af neopren – et rigtig godt og fleksibelt materiale til at beskytte foden. Samtidigt giver det en god isoleringsevne, så dine fødder ikke bliver kolde i vandet. 

Badesko til voksne

Der er én særlig ting, du skal huske, når du køber et nyt par badesko til voksne.

Det er vigtigt, at dine badesko hverken er for store eller for små. Passer de ikke perfekt, kan de give vabler eller ikke give dig den skridsikkerhed, en badesko normalt vil give. 

Her får du de to badesko, som klarer sig allerbedst i test – nemlig Watery Kawaii og AquaSphere Beachwalker.

Watery Kawaii

Forhandler Totalpris Læs mere
199,00 DKK → Læs mere

Et mere stilrent design fås næppe – disse badesko fra Watery har hverken stropper eller snøre. Din fod glider nemt ned i badeskoen som en strømpe, så du hurtigt er klar til at hoppe i vandet. 

Badeskoen er udstyret med en god gummisål i bunden på 2,5 mm, som beskytter dig mod både brandmænd, glatte sten og glasskår. Samtidigt får du en stødabsorberende sål inde i selve skoen og dermed en fantastisk komfort. Hver sko vejer tilmed kun 190 gram!

Efter en tur i poolen tørrer dine fødder hurtigt pga. mesh-materialet på oversiden af skoen.

AquaSphere Beachwalker

Forhandler Totalpris Læs mere
169,00 DKK → Læs mere

Her er badeskoen AquaSphere Beachwalker, som er en smule billigere end Watery Kawaii. Men noget kan de  – for de har opnået en super flot placering på Pricerunner som nogle af de mest populære badesko for voksne.

Med disse badesko får du en god komfort, og så passer disse badesko til de fleste, da de findes i str. 36-49. Du kan derfor hurtigt matche med hele familien i svømmehallen. 

Bemærk, at Watery.dks brugere anbefaler dig at gå en størrelse op.

Badesko til børn

Bliver du en smule nervøs, når børnene løber langs poolkanten?

Det er helt forståeligt. Overalt i svømmehallen er der glatte overflader, som nemt kan være drilske for børn (og voksne). Og på stranden er der ofte glatte sten eller sågar glasskår, som dit barns fod kan få et uheldigt møde med. 

Når du skal købe badesko til børn, er det især vigtigt, at du finder nogle, som:

 • er nemme for barnet selv at tage af og på
 • ikke er løse
 • passer barnets fod. 

Dit barn får en sikker tur i havet, når de bærer badesko – så undgår de nemlig også stik fra fjæsing, søpindsvin osv.  

AquaSphere Beachwalker

Forhandler Totalpris Læs mere
85,00 DKK → Læs mere

Hos Watery.dk er AquaSphere Beachwalker et populært valg blandt kunderne – og med sin budgetvenlige pris og smarte design er det helt forståeligt. Sålen er skridsikker, så de små poder ikke glider på glatte underlag såsom sten og fliser

AquaSphere Beachwalker til børn er lavet af et let materiale, så de ikke vejer særlig meget hverken på barnets fod eller i strandtasken. Skoene er bløde at gå i og nemme at tage af og på for barnet. Og så gør de badeturen mere sikker!

AquaSphere Cancun

Forhandler Totalpris Læs mere
125,00 DKK → Læs mere

Denne junior badesko fra AquaSphere er perfekt til børn fra cirka 5 års alderen. AquaSphere Cancun er et godt valg til dit barn, da skoen sidder fint fast på foden pga. den justerbare top og fleksible design. Farvemæssigt er der noget for enhver smag.

AquaSphere Cancun kan bruges af dit barn på en strandtur, på paddleboardet, ved poolen eller i svømmehallen – hvor end der er brug for et skridsikkert underlag.

Reima Chrome

Vores sidste bud på en god og populær badesko til børn er Reima Chrome. Denne badesko findes både i blå og pink, så der burde være et par, som dit barn vil synes om. Designet er farverigt og iøjnefaldende, så de passer perfekt til en farverig badedragt eller svømmebukser. 

Bunden er ekstra tyk, så de beskytter barnets fod mod alt fra glatte sten til fjæsing og søpindsvin på strandturen.

Badesko til svømmehal

Badesko er både velegnede ved stranden, på paddleboardet og i svømmehallen. Men er der nogle badesko, der egner sig ekstra godt til den ugentlige tur i svømmehal? 

En badesko til svømmehal eller pool:

 • behøves ikke have en tyk sål
 • skal være ekstra skridsikre
 • skal kunne svømmes i.

Udover et skridsikkert underlag giver badeskoen dig eller dit barn en god mulighed for at undgå smitte med svamp og fodvorter – noget som ellers trives godt i svømmehallen.

Herunder finder du nogle af de mest populære badesko til svømmehal.

Aqua Sphere pool badesko

Forhandler Totalpris Læs mere
69,00 DKK → Læs mere

Skal du snart en tur i svømmehallen eller på badeferie sydpå? Så er disse pool badesko fra Aqua Sphere en god idé at klikke hjem til svømmeturen. Aqua Sphere Pool badesko er lavet til voksne og føres i størrelse 35-46. Det enkle, sorte design gør desuden, at de passer godt til både mænd og kvinder. 

Denne badesko har også et smart drænesystem, som gør, at du ikke skal gå rundt med vand i badeskoen.

Speedo Zanpa

Forhandler Totalpris Læs mere

Her er et par helt simple badesko til herrer, som ønsker et skridsikkert underlag, når de svømmer, står på SUP, ror i kajak, går rundt på en båd eller andre aktiviteter, som involverer vand og glatte overflader. 

De er lavet i et blødt og behageligt materiale, så du er sikret høj komfort, når du befinder dig ved poolen eller svømmer i havet. Bagpå har badeskoene en slags ‘fane’, så skoene er nemme at tage på.

Bedste badesko til vandsport og adventure

Adidas Terrex Climacool Jawpaw II

Sporty, comfy, cool”. Sådan beskrives Adidas Boat Shoe aka Terrex ClimaCool af divein.com, som giver dem andenpladsen over ‘The Top 6 Water Shoes in 2022’.

Ved første øjekast ligner de da også helt almindelige sneakers, som passer til enhver lejlighed.

Men disse badesko er lavet specielt til brug på båden og ved vandet – perfekt som bedste badesko til vandsport og adventure, så du ikke falder på et glat underlag.   

Denne badesko har et klassisk moderigtigt design med Adidas’ logo på siden.

Crocs LiteRide Pacer

Ved første øjekast ligner denne badesko til voksne med sine snørebånd og sporty design et helt almindeligt par sneakers.

Udover at beskytte foden mod skarpe genstande og glatte overflader – ja, så tørrer de lynhurtigt, når du kommer på land igen.

Desuden er de virkelig komfortable. Og med så lækkert et design har man ikke noget imod at møde venner og bekendte på stranden, når man har sine Crocs LiteRide Pacer badesko på. Også selvom det er Crocs.

Badesko til vinterbadning

Er du hoppet med på vinterbader-trenden? Badesko til vinterbadning en gamechanger, så du får en smule varmere føddere, men ikke mindst undgår at glide på badebroen eller glatte sten ved vandet.  

Herunder finder du et par badesko, som velegner sig til vinterbadning. Dog kan de fleste badesko i princippet bruges til vinterbadning også. 

Nordbaek Soft Aqua

Badeskoene fra Nordbaek er nogle, de fleste vil kunne lide – designet er nemlig helt simpelt i en sort farve.

Skoen ligner nærmest en strømpe, da man blot skal trække den på foden uden at stramme en snøre eller lignende.

Dette gør dog også, at de er utroligt bløde og nemme at få på. Badeskoen Nordbaek Soft Aqua kan bruges af både mænd og kvinder og passer rigtig fint til vinterbadning.

Badesko til stenstrand

De fleste badesko, vi har præsenteret på denne side, kan også bruges på en stenstrand. Der findes dog badesko med ekstra beskyttelse – her er et par eksempler.

Fourth Element Rock Hopper

Her er en badesko for dem, der elsker en aktiv livsstil. Fourth Element Rock Hopper badeskoen kan nemlig både bruges til en tur i havet, dykning i de varme lande eller en omgang klatring.

Bunden er ekstra tyk, så din fod beskyttes, når du går på sten eller sætter din fod ind i en klippeside. Med den ergonomiske indersål er du sikret masser af komfort.

Waimea Aqua Shoes

Her er et mere budgetvenligt valg, hvis du ikke har lyst til at investere stort i nye badesko – fx hvis du ikke bruger dem særlig ofte.

Disse Waimea Aqua Shoes er dog stadig et fint valg. De har en stærk gummibund, så dine fødder beskyttes mod skarpe sten i havbunden eller på stranden og en top af neopren og mesh, så de hurtigt tørrer igen, når du er oppe af vandet.

Badesko mod fjæsing

Har du nogensinde set en fjæsing? Der findes faktisk en hel del af ‘havets hugorme’ i Danmark. Naturguide.dk skriver: “Fjæsingen kan være et smertefuldt bekendtskab, når den om sommeren søger ind på lavt vand blandt badegæster. Brug af badesko kan være en simpel løsning (…)”. 

Det er derfor en god idé at købe et par badesko til dig og resten af familien, når turen går til stranden. Vælg dog gerne badesko med en ekstra tyk gummisål.

Alternativer til badesko

Badesko er en helt unik sko.

Men findes der alternativer til badesko? Ja, når du er oppe af vandet, kan du vælge at skifte til badesandaler. Det er praktisk, hvis det er en meget varm dag, og du gerne vil have, at dine fødder skal have lidt sol. Badesandaler kan du dog ikke svømme i.

Disse anmeldelser har vi brugt i testen

Disse kilder har vi brugt til at udvælge vores testvindere.

Der er både forbrugertest og kommentarer og anmeldelser fra almindelige mennesker.

FAQ

Ja, det kan du. Badesko tørrer hurtigt, når du kommer på land igen.

Blandt de mest populære til voksne er Watery Kawaii og AquaSphere Beachwalker - til børn er det AquaSphere Beachwalker og AquaSphere Cancun, der især hitter. 

Forfatter

 • Erik Haalo Hamre er redaktør og ekspert på Fitfact.dk og under uddannelse som Kostvejleder. Han har 20 års erfaring med styrketræning og har roet i Hellerup Roklub i en årrække.

Tags:

Fitfact.dk
Enable registration in settings - general