Bedste Pull up bar og chin up bar TEST og TILBUD

Pull ups er suverænt den bedste kropsvægt øvelsen, når du vil have store overarme, brede skuldre og en flot v-form.

Med pull ups, chin ups og muscle ups, kan du træne hele overkroppen uden brug af vægte og der er masser af variationer, der rammer forskellige muskelgrupper.

I denne guide har vi fundet de bedste og billigste pull up barer på markedet. Vi har set på vægmonterede pull up bars, pull up bar til døren og stativer du kan bruge til pull ups og muscle ups. Der er modeller til træning i fitnessrummet, i hjemmet og til haven.

Brug indholdsfortegnelsen nedenunder til at hoppe i artiklen.

Læs også: Træningsbænk Test

Pull up bar til væg

En pull up bar til væggen er den bedste og sikreste løsning til pull ups, men kræver at du har en væg, som kan tåle vægten. Læs afsnittet om montering af pull up bar nedenunder, for tips til hvordan du får din pull up bar på plads.

Tunturi Crossfit Pull Up bar

Forhandler Totalpris Læs mere

Denne pull up bar har multigreb, så du kan lave bredt greb, smalt greb og skævt greb. På denne måde kan du træne alle muskler, på alle tænkelige måder.

Tunturi Crossfit Pull Up bar er særligt udviklet til udøvere af Crossfit, men du må altså også godt bruge selvom du intet kender til WODs og kipping pull ups!

cPro9 Multigrip pull up bar

Forhandler Totalpris Læs mere
1.499,00 DKK → Læs mere

Endnu en multigrip pullup bar der skal monteres på væggen (4 skruer). Her kan du træne pull ups med bredt greb, smalt greb og skævt greb.

cPro9 forhandles af Apuls, en af Danmarks førende forhandlere af fitnessudstyr, med base i Vejle. Er du i tvivl om hvilket produkt du skal købe, er Apuls altid klar med hjælp på telefon og chat.

Abilica Chin Up bar

Forhandler Totalpris Læs mere

Abilica er kendt for deres kvalitetsprodukter, som du altid kan regne med. Her har vi fundet deres chin up bar, til effektive chin up øvelser.

Abilica Chin Up bar skal monteres på væggen med kun 4 skruer og tåler op til 135kg, så store drenge kan også være med.

Gymleco 110V pullup bar

Forhandler Totalpris Læs mere
1.599,00 DKK → Læs mere

Vores sidste udvalgte vægmonterede pull up bar er fra Gymleco og er en no nonsene stor pull up bar med en bredde på hele 140cm.

Meget velegnet til fitnessrum og homegym, hvor du har behov for noget der bare virker.

Pull up bar til døren

En pull up bar der kan sættes fast i dørkarmen er det nemme og billige valg, når du vil træne dine biceps og vinger derhjemme. Disse pull up bars er lavet så de kan sættes i spænde i din dør. Når du så hænger i dem, strammer de endnu mere til og du hænger helt trygt. Med en pull up bar kan du træne biceps, vinger, smalt greb og bredt greb. Super hjemmetræning.

Iron Gym pull up bar

Forhandler Totalpris Læs mere
319,00 DKK → Læs mere

Den originale, the one and only, Iron Gym. Denne pull up bar var den første der kunne spændes fast i dørkarmen og lavede derfor lidt af en revolution.

Den er stadig et godt valg i dag og så koster den ikke ret meget. Iron Gym kan tåle op til 136kg der hænger i den, men spørg lige din dørkarm også.

Du får Iron Gym i denne standard version eller i en multigrip version med tilnavnet “Extreme”. Ekstremt god træning.

cPro9 pullup bar til dørkarmen

Forhandler Totalpris Læs mere
198,00 DKK → Læs mere

Et lidt billigere alternativ til Iron Gym er denne pullup bar af mærket cPro9 og forhandlet af vejlensiske Apuls, der normalt leverer gode produkter til en god pris.

cPro9 dørribbe

Forhandler Totalpris Læs mere
128,00 DKK → Læs mere

Så bliver det ikke nemmere. Denne pullup bar er en dørribbe der sættes i spænd i dørkarmen. Det virker måske lidt som et tvivlsomt projekt, men den skulle vist nok være god nok. Spænd den godt fast og så gør tyngdekraften og andre uforståelige fysiske love deres.

Pull up station

En pull up station er det rigtige valg, hvis du har bedre plads og gerne vil have mulighed for at lave pull ups, chin ups og eventuelt andre øvelser.

Justerbar pullup og dip station

Forhandler Totalpris Læs mere

Denne pullup station fra GetBig har også mulighed for at indstilles til dips, så du kan få en total workout med alt hvad du behøver af pull ups, chin ups og dips og så har du jo faktisk trænet hele overkroppen.

Pull up stationen kan justeres i højden fra 246cm til 190cm og kan tåle en belastning på 200kg. Der er mulighed for at montere stationen til gulvet.

Gymleco 111 fritstående pullup bar

Forhandler Totalpris Læs mere
13.504,00 DKK → Læs mere

Denne pullup station fra GetBig har også mulighed for at indstilles til dips, så du kan få en total workout med alt hvad du behøver af pull ups, chin ups og dips og så har du jo faktisk trænet hele overkroppen.

Pull up stationen kan justeres i højden fra 246cm til 190cm og kan tåle en belastning på 200kg. Der er mulighed for at montere stationen til gulvet.

Pull up bar til ribbe

Man kan vel nok lave pull ups på en almindelig ribbe, men det er ikke behageligt! Derfor skal du da anskaffe dig ribbe med pull up bar. Så kan du lave alle de pull ups du vil i din gymnastiksal eller homegym.

Abilica Premium WallBar Træ Ribbe

Forhandler Totalpris Læs mere

Vægribbe med ovale ribber og pull up bar på toppen. Ribben er lavet i bøg og leveres uden overfladebehandling.

Der er 9 ribber, hvor den øverste er skudt 9 cm frem, så du kan lave pullups og chinups.

Ribben måler 230x70cm.

Guide til Køb

Hvilke muskler træner en pull up bar?

Pull ups og chin ups træner overraskende mange muskler og træner dem meget effektivt:

  • Overarme
  • Skulder
  • Øvre ryg
  • Mave

Du kan se en illustration af hvilke muskler du træner på billedet nedenunder.

Pull ups er faktisk en af de absolut bedste øvelser du kan lave for at få den eftertragtede v-form. Det skyldes især at du virkelig får trænet dine “vinger” med det mere formelle navn “latissimus dorsi” og kaldet “lats” på slang. Disse brede ryg muskler rammer du super godt med pull ups, bedre end nogen anden øvelse kan.

Næst efter skulder- og vingemuskler, får dine overarme også en kanon træning, særligt dine biceps, der er meget involveret. Kan du lave mange pull ups har du enten store biceps eller også vejer du ikke nok!

Så med pull ups får du trænet hele den ene halvdel af overkroppen, men der er muskler du overhovedet ikke træner, nemlig dine brystmuskler og dine triceps.

Her er det at du så kan kombinere med dips, der er en anden kongeøvelse, der rammer dine brystmuskler og triceps helt fantastisk. Med dips og pull ups, så behøver du faktisk ikke mere for at få en rigtig solid upper body workout.

Kan du lave pull ups kan du træne næsten hele overkroppen. Super smart hvis vil træne på rejsen.

Forfatter

  • Erik Haalo Hamre er redaktør og ekspert på Fitfact.dk og under uddannelse som Kostvejleder. Han har 20 års erfaring med styrketræning og har roet i Hellerup Roklub i en årrække.

Tags:

Fitfact.dk
Enable registration in settings - general