Motionscykel til ældre

Motionscykel til ældre

Motionscyklen er effektiv og skånsom træning til alle aldre. Ældre og seniorer kan have stor gavn af bare få minutters træning om dagen. Når pulsen kommer op, stiger velvære og kondition. Nyere forskning har desuden vist at hård fysisk træning kan modvirke demens og alzheimer.

Så der er rigtig god grund til at få gjort noget ved træningen, også som senior! I denne artikel har vi derfor fundet en række forskellige motionscykler til ældre.

Alle ældre, også de, der ikke tidligere har været aktive, bør opmuntres til at være regelmæssigt aktive for at holde hjernen frisk og bevare stærke knogler, immunsystem og kredsløb.

Kilde: DGI.dk

Vi har set på klassiske motionscykler med lav indstigning. Smart til dig der gerne vil have en almindelig kondicykel, men som ikke har samme smidighed som før.

En sidde- eller liggecykel kan også være en god mulighed for mange ældre. Her kan man få samme træning som på en almindelig motionscykel, men med mulighed for at sidde komfortabelt ned. Til dig der kan have problemer med balancen eller ryggen.

Sidst har vi set på pedaltrænere, der er små fritstående maskiner, der kan bruges til genoptræning eller let træning i sofaen eller ved skrivebordet.

3 typer motionscykel der er velegnet til ældre

Mange ældre kan sagtens bruge en almindelig motionscykel, men der kan være god grund til at købe en motionscykel, der er lidt lettere at bruge. Her er der særligt 3 slags motionscykler der passer godt til seniorer:

  • Motionscykler med lav indstingning
  • Sidde- og liggecykler
  • Pedaltrænere

De har hver især deres formål og fordele, så lad os se på dem hver for sig.

Motionscykler med lav indstigning

Motionscykler med lav indstigning er velegnede til ældre, da man ikke skal løfte og svinge benet for at komme op på cyklen.

Tunturi E60

fra Coop
Forhandler Levering Totalpris Læs mere
Coop.dk 0,00 DKK 7.999,00 DKK → Læs mere

Motionscykel i god kvalitet med lav indstigning fra den finske producent Tunturi, som er en af verdens mest populære fitnessbrands.

Denne motionscykel er velegnet til ældre, da den har en lav indstigning og et bred komfortabelt sæde.

Motionscyklen har et svinghjul på 14kg, der giver et blødt, glidende tråd. Det er godt for ældre, da det hakker mindre og du derfor nemmere holder balancen og får en god oplevelse.

Motionscyklen forhandles af COOP.

Titan Life B65

fra Apuls
Titan Life siddecykel
Forhandler Levering Totalpris Læs mere
Apuls 0,00 DKK 3.399,00 DKK → Læs mere

Motionscykel med lav indstigning til en lav pris. Denne motionscykel fra Titan har en lav indstigning, der gør den velegnet til ældre. Det brede og polstrede sæde kan indstilles i flere positioner, så man sidder trygt og godt.

Svinghjulet er 11kg, hvilket giver en god cykeoplevelse, uanset modstand og distance.

Der er 15 modstandsniveauer på cyklen og der medfølger en smart computer der viser ting som puls, watt og distance.

Abilica Stream Voyage

fra Abilica
Forhandler Levering Totalpris Læs mere
Abilica 0,00 DKK 6.799,00 DKK → Læs mere

Topmodel fra Abilica. Denne motionscykel er vores testvinder af alle motionscykler vi har testet. En uhørt stabil og velbygget motionscykel, der i tillæg har lav indstigning og et behagelig, bredt og komfortabelt sæde.

Abilica Stream tager sit navn fra muligheden for at tilslutte iConsole appen, der gør det muligt at cykle ruter fra Google Maps.

Sidde- og liggecykler

Sidde og liggecykler er motionscykler med et ryglæn. De er særligt velegnede til motionister der har dårlig ryg eller problemer med balancen. Da man kan læne sig tilbage i sædet, er der ingen risiko for at falde af. Siddecykler er et godt valg til ældre motionister.

Tunturi E50-R siddecykel

fra Apuls
Forhandler Levering Totalpris Læs mere
Apuls 0,00 DKK 7.499,00 DKK → Læs mere

Siddecykel fra det finske brand Tunturi. Denne siddecykel er særligt let at komme op på og har et komfortabelt sæde med håndtag.

Der er kontrolpanel med store knapper.

Odin L8 liggecykel

fra Apuls
Forhandler Levering Totalpris Læs mere
Apuls 0,00 DKK 3.999,00 DKK → Læs mere

Danske Apuls har en egen linje af motionscykler under navnet Odin. Her ser vi på Odin L8, der med en pris på 3000kr er nede i bunden af hvad man kan finde en siddecykel til, hvor den stadig er i god kvalitet.

Odin L8 er solid og komfortabel, med en maks personvægt på hele 150kg. Sædet er ekstra bredt og håndtag på hver side, hjælper med balance og har samtidig pulsmåler.

Circle Fitness - Siddecykel R8

fra Fitnessgruppen
Circle R8 siddecykel
Forhandler Levering Totalpris Læs mere
Fitnessgruppen 0,00 DKK 14.995,00 DKK → Læs mere

Siddecykel til fitnesscentre, kræsne privatbrugere og fysioterapeuten. Denne siddecykel fra Circle Fitness forhandles af Fitnessshoppen og er beregnet til massivt brug.

En siddecykel der er velegnet til genoptræning af klienter og til mindre fitnesscentre.

Pedaltrænere

Pedaltrænere er helt simple små maskiner, der typisk bruges til genoptræning. De fås med og uden modstand og med og uden motor. Pedaltræneren kan tages med og bruges hvor som helst, for eksempel i stolen mens man ser TV.

Pedaltræner med display fra Abilica

Forhandler Levering Totalpris Læs mere
Abilica 0,00 DKK 475,00 DKK → Læs mere

Denne billige mini motionscykel fra Abilica er en klassisk, simpel pedaltræner med variabel modstand og display. Den er nem at bruge og har modstand der kan indstilles i 10 niveauer. Brug den til både arme og ben på et skridsikkert underlag. Når du er færdig med at træne kan du folde den sammen, så den næsten ingenting fylder.

Bemærk at denne pedaltræner ikke er motoriseret.

Pedaltræner uden display fra Livetsomsenior.dk

Forhandler Levering Totalpris Læs mere
Livet Som Senior 0,00 DKK 395,00 DKK → Læs mere

Denne pedaltræner er den helt skrabede og billigste udgave af en pedaltræner. Der er derfor heller ikke noget display. Her får du en funktionel og robust pedaltræner, der kan bruges til både arme og ben. Modstanden indstilles nemt med en stor skrue på 10 modstandsniveauer.

Læs denne anmeldelse på andre sprog

Jeg er manden bag Fitfact.dk og skriver blandt andet om træning og vægttab, med særlig fokus på motivation og sundhed.

Træningsudstyr til hjemmet - tilbud på billig træningsudstyr
Enable registration in settings - general