Abilica Premium UB BT motionscykel Test – anmeldelse med billeder m.m.

Vores bedst i test motionscykel for 2021 er Abilica Premium UB BT. Den erstatter derfor Abilica Stream Voyager der løb med prisen sidste år.

Det er en fremragende motionscykel vi har testet denne gang og det er vores klare testvinder blandt de motionscykler vi har har testet.

Motionscyklen har elektromagnetisk modstand og det gør en stor forskel når du cykler. Det giver den samme oplevelse som fitnesscenteret.

Dertil får du en motionscykel med et bredt, behageligt sæde og et tykt og robust styr, som er nemt at skifte position på.

Læs også: Motionscykel Test

Abilica Premium UB BT

Forhandler Totalpris Læs mere
7.495,00 DKK → Læs mere

Vores bedst i test motionscykel for 2021 er Abilica Premium UB BT. Den erstatter derfor Abilica Stream Voyager der løb med prisen sidste år.

Det er en fremragende motionscykel vi har testet denne gang og det er vores klare testvinder blandt de motionscykler vi har har testet.

Motionscyklen har elektromagnetisk modstand og det gør en stor forskel når du cykler. Det giver den samme oplevelse som fitnesscenteret.

Dertil får du en motionscykel med et bredt, behageligt sæde og et tykt og robust styr, som er nemt at skifte position på.

Derfor skal du købe Abilica Premium UB BT

  • Elektromagnetisk modstand
  • Behagelig sæde og masser af komfort
  • Mulighed for tilslutning til Zwift og andre apps

Elektromagnetisk modstand gør forskellen

Abilica Premium UB BT bruger elektromagnetisk modstand, hvor modstanden når du cykler skabes ved at sende strøm igennem en magnet. Når du ændrer modstand på knapperne, sendes der mere eller mindre strøm igennem magneten, så den bliver stærkere eller svagere.

Elektromagnetisk modstand er det man bruger i professionelle motionscykler, som du kender dem fra fitnesscenteret.

Det betyder at modstanden ændres med det samme og du kan indstille modstanden meget præcist.

Sådan er det ikke med andre motionscykler.

Hvis du er vant til at cykle på motionscykel i fitnesscenteret, hvor du nemt kan skifte modstand og det sker med det samme, så tænker du måske at sådan er det med alle motionscykler.

Men det er faktisk ikke tilfældet.

De fleste motionscykler til private bruger magnetisk modstand, hvor en svingarm med en magnet, flyttes tættere på eller længere væk fra motionscyklens svinghjul. Når det sker, vil der være en forsinkelse, du mærker det først et par sekunder efter. Det kan give en hakkende oplevelse, der ikke er så behagelig.

En motionscykel med elektromagnetisk modstand, som nu Abilica Premium UB BT, er derfor det tætteste du kommer på en fitnesscenter motionscykel derhjemme.

Lav indstigning og masser af komfort

Abilica Premium UB BT er en motionscykel til dig, der vil kunne komme igang med træningen nemt og bekvemt.

Motionscyklen har lav indstigning, som gør den velegnet til alle, også ældre. Dog er den ikke helt så lav som andre modeller. Du kan læse vores guide til “motionscykler til ældre” på linket.

Abilica Premium UB BT motionscykel

Bemærk det brede sæde og det robuste styr

Når du først er kommet ombord på cyklen vil det første du oplever være det brede, behagelige sæde. Her er der stor forskel i forhold til billigere modeller.

Sædet på Premium UB BT er dejlig bredt og behageligt. Du kan sidde på det i lang tid ude at få ondt i bagdelen.

Det er ellers ofte et problem med de billigere motionscykler, hvor man bliver så øm at det ikke er til at cykle mere end 30 minutter.

Håndtaget, styret, på motionscyklen er væsentlig mere robust end typiske modeller. Det kan være rart, hvis du gerne vil ændre position i løbet af din træning. Det gør det også mere trygt at stige ind og ud eller at give den maks gas.

Tilslut til pulsbælte, tablet og Zwift

Et andet punkt hvor Abilica Premium UB BT skiller sig positivt ud er ved muligheden for at tilslutte til apps, pulsbælte og endda Zwift.

Du kan tilslutte et pulsbælte med ukodet frekvens, som du kender det fra Polar pulsbælter.

Premium UB BT har et fint og funktionelt display, men du får først den fulde oplevelse, hvis du tilslutter motionscyklen og bruger en af de populære apps der fungerer til:

  • iConsole+
  • Fit Hi Way
  • Zwift
  • Kinomap

Disse apps gør det muligt for dig at køre ruter på Google Maps eller køre konkurrence mod andre.

Motionscyklen tilpasser automatisk modstanden så det svarer til den rute du kører på. Kører du op af Alpe D’Huez kommer du altså til at mærke det i lårbasserne!

Lige netop at du kan bruge Zwift er et stærkt argument for at vælge Premium UB BT. Det er nemlig meget få motionscykler, der har denne mulighed og det er ellers en funktion mange efterspørger. Zwift er jo enormt populært med cykelfolket, der holder sig i form med hometrainer træning om vinteren.

Robust konstruktion med maks personvægt på 200kg

Er du større end gennemsnittet, vil du blive glad for at høre at Premium UB BT er så meget robust bygget og har en maksimal brugervægt på 200kg.

Dermed indskriver den sig på en kort liste af motionscykler der kan klare personer i sværvægtsklassen.

Du kan se flere motionscykler med op til 150kg i brugervægt på linket.

Alternativer til Abilica Premium UB BT

Premium UB BT er Abilicas bedste model til hjemmebrug, men er sådan set af en kvalitet der kan tåle semi-professionelt brug, fx i et delt fitnessrum.

Vi anbefaler Premium UB BT som bedst i test, men her får du nogle gode alternativer:

Hvis du er interesseret i Zwift

Hvis det er muligheden for at køre virtuelle ture på landevejen med Zwift der lokker, så er det også en mulighed at prøve en hometrainer.

Her skal du godt nok have en cykel (behøver ikke være racercykel), men omvendt er det så en rigtig cykeloplevelse. En hometrainer er i øvrigt også biligere.

Hvis du vil have pulsen høj

Er du typen der gerne vil give den maks gas en gang imellem, så burde du måske overveje en spinningcykel eller en Concept 2 motionscykel.

Her får du en anden slags motionscykel, der kræver mere af dig, men som også er utroligt givende.

Hvis du vil have noget billigere

Vi har testet en række motionscykler i lavpris og budgetklassen fra populære forhandlere som Abilica, Apuls, Fitnessgruppen m.fl.

Du kan se dem alle sammen i testen af motionscykler her.

Forfatter

  • Erik Haalo Hamre er redaktør og ekspert på Fitfact.dk og under uddannelse som Kostvejleder. Han har 20 års erfaring med styrketræning og har roet i Hellerup Roklub i en årrække.

Tags:

Fitfact.dk
Enable registration in settings - general