Airbike Test 2023 – her er de 3 bedste (Assault Bike m.fl.)

Leder du efter en knaldhård træningsform for hele kroppen, der passer til et travlt liv? I så fald synes jeg du bør overveje at prøve en airbike. Enten i fitnesscenteret eller derhjemme.

Med en airbike får du maksimal træning på kortest mulig tid og forbrænder op til 1000 kalorier i timen – eller mere.

I denne guide har vi se på hvilke airbikes til private der findes på markedet. Hvilke er bedst til prisen og giver det mening at købe på budget?

Bedste airbikes

Nendenunder finder du 3 gode airbikes. De koster fra ca. 7000kr og op til 10.000kr og her er tale om modeller til mest privat brug. Hver af dem fås i Pro modeller til fitnesscenter og motionsrum, hvor de så koster en hel del mere.

Vi har valgt ikke tage flere med i testen, da de stort set koster det samme. Der er ingen gode “budget” muligheder her. Selv lavprismodellerne fra brands som Titan koster 6000kr, så efter vores mening er der ikke så meget at spare, når du ikke kender kvaliteten.

Assault Fitness AssaultBike Classic

  • Den originale
  • 68.5cm luftvinge
  • Til private og professionelle
Forhandler Totalpris Læs mere

Assault Bike er den originale airbike som revolutionerede markedet. Derfor er Assault Bike også gået hen og blevet synonym med airbike, selv om det altså er et brand.

Det er lidt som med Concept 2 for romaskiner, som også har defineret romaskine nichen, i hvert fald indtil vandromaskinerne kom til.

Denne airbike er til dig der vil have kvalitet og brandet, som du ved du kan stole på. Her får du et stort hjul og gode solide håndtag, samt et display der kan en masse forskellige programmer, fx nedtælling på kalorier.

Luftvingen i hjulet er hele 68,5cm og skaber masser af modstand, hvilket jo netop er det vi vil have med en airbike. Du er ikke for stærk til denne model!

Assault Bike fås i flere modeller. Her har vi prisen på en Classic model, der er velegnet til privaten eller til deling. Skal du udstyre et fitnesscenter eller andre steder med hyppig brug, kan du i stedet se efter Pro modellen eller Elite, der er specifikt udviklet til professionel brug.

Schwinn Airdyne A6

  • Det gode alternativ
Forhandler Totalpris Læs mere

Schwinn er det andet store mærke indenfor airbikes. Her kan du komme i gang for et par tusind kroner mindre end den originale Assault Bike ovenover.

Med en pris på omkring 7000kr er det stadig ikke en billig omgang, men dog billigere end konkurrenten.

Schwinn har flere modeller airbikes, men her har vi fundet prisen på deres billigste model AD6, som er beregnet til private. 

Som du kan se på billedet har denne airbike en mindre luftvinge end Assault Bike ovenover, men du kan stadig få masser af modstand her, da airbikes jo giver mere modstand jo hårdere du træner. Pro AD8 modellen er et par tusind kroner dyrere og har et større hjul.

Thor Fitness 

  • Svensk kvalitet
Forhandler Totalpris Læs mere
8.759,00 DKK → Læs mere

Thor Fitness er et svensk mærke, der har en god following blandt seriøse hjemmetrænere. Det forhandles blandt andet af LC Gear, der har været i podcasten Fitness M/K.

Her har vi fundet deres airbike, der prismæssigt ligger omkring den billigste Assault Bike.

Stort svinghjul og solide håndtag gør den til et kvalitetsprodukt du kan stole på.

Derfor skal du købe en airbike –  og derfor skal du ikke

Er du stadig i tvivl om du skal købe en airbike, så er dette afsnit til dig. Her ser vi på fordele og ulemper ved at investere i en airbike til hjemmetræning.

Jeg træner 5-6 gange om ugen, hvoraf halvdelen af tiden går med cardio og udholdenhed. 

Normalt plejer jeg at ro i romaskinen, løbe og bruge crosstrainer, men efterhånden er det begyndt at blive kedelig og jeg har problemer med at holde intensiteten oppe.

Så fandt jeg airbiken og wow, det var noget helt nyt og spændende. 

Airbiken har nemlig den store fordel at du ikke kan slacke mens du bruger den. Enten træner du igennem eller også må du stå af. Du bruger nemlig hele kroppen og der er intet modstandsniveau at regulere. 

Det betyder at du må bruge al din koncentration og din energi på at holde kadencen. Det er hårdt! Men også overraskende sjovt.

Og derfor går tiden hurtigt og kalorierne flyver af.

Jeg plejer at træne i intervaller af 100-150 kalorier. Det er sygt hårdt, men på 20 minutter kan jeg forbrænde 500 kalorier. Det er vildt.

På den måde minder airbiken mig om romaskinen. På romaskinen kan du heller ikke rigtig snyde, for du skal stadig bruge hele kroppen. Men romaskinen kræver mere teknik og hvis du har bare lidt problemer med ryg eller nakke, så er den ikke optimal.

Airbiken derimod har helt naturlige bevægelser, uden at du bruger ryg og nakke.

Fitnessekspert og Cand. Scient. Morten Zacho, der ofte er brugt som ekspert i blandt andet Politiken, anbefaler også en airbike, som det stykke hjemmetræningsudstyr han ville vælge. Det gjorde han i podcasten Fitness M/K, med Anders Nedergaard.

En airbike er til der har travlt i hverdagen, men efterhånden er træt af ikke at få trænet. Du finder nok ikke en mere effektiv træningsform. 

Hvad er så ulempen ved en airbike?

Først og fremst måske prisen. Det er ikke den billigste træningsform og det er helt sikkert ikke en budgetvenlig træningsform. Den billigste airbike hos en forhandler som Abilica koster omkring 7000kr og det er jo en hel del mere end hvad et par kettlebells eller en motionscykel koster.

Af andre ulemper kan jeg forestille mig at dette ikke er et træningsredskab for begyndere. Det er ret sjældent jeg ser nogen hoppe op på airbiken i fitnesscenteret og hvis de gør, så bliver de ikke siddende ret længe.

Forfatter

  • Erik Haalo Hamre er redaktør og ekspert på Fitfact.dk og under uddannelse som Kostvejleder. Han har 20 års erfaring med styrketræning og har roet i Hellerup Roklub i en årrække.

Fitfact.dk
Enable registration in settings - general