ErgData app til Concept2 – mål din træning og sæt nye rekorder

Concept2 er en fremragende fitness maskine og træningsredskab, men får du nok ud af den? I denne artikel ser vi på ErgData, Concept2s egen app, der gør det nemt at tracke tider og dyste med andre roere. Det er super sjovt og udfordrende. Og så er muligheden for at måle sin præstation overfor på ranglisten bare vildt motiverende.

Læs også: Romaskine Test
ANNONCE

POPULÆRE ROMASKINER

Disse romaskiner er de mest populære blandt besøgende på FitFact.dk lige nu. De er velegnede til hjemmetræning og er fra troværdige gode brands.

4995 kr.
6999 kr.
Abilica WinRower 2.0 Romaskine
8994 kr.
14000 kr.
Concept2 Model D PM5 Romaskine Sort
9995 kr.
10995 kr.
Concept 2 - Model D Sort + PM5

Sådan kommer du i gang

ErgData fås til iPhone og Android og kan bruges som stand alone app, men for at få fuld udbytte af appen skal du synce den med din Concept2 logbog. Du downloader app’en i Google Play eller Apple App Store.

Nu er du faktisk i gang og kan bruge app’ens funktioner, blandt andet displayet med live stats. Men hvis du vil have det fulde udbytte af appen, skal du forbinde den med din Concept2 logbog.

Concept2 Logbog

Mål dine fremskridt og dyst med andre roere

Din logbog hos Concept2 er hvor du noterer dine træningspas og tider. Du kan så bruge tiderne til at konkurrere med dig selv eller andre og til at analysere din teknik og strategi på ergometer distancerne (fx 2000m).

Hvor det bliver rigtig sjovt, er når du inviterer en træningspartner online og I så kan konkurrere med hinanden om at sætte den bedste tid. Er du frisk på det, kan du vælge at ranke en tid på Concept2s interne rangliste. Her placeres din tid på en topliste blandt din aldersgruppe.

Sync dine tider i appen

Min 2000 meter tid på 7.44, som jeg ellers var ret godt tilfreds med, placerede mig kun lige midt i feltet af 30-39 årige for sæsonen 2019/2020. Det giver motivation til at komme afsted til træning igen og se hvad det kan blive til. Mit personlige mål er 7.15 på 2000 meter, men det skal der helt sikkert arbejdes for.

Med ErgData appen kan du altså uploade dine tider til logbogen. Det sker dog ikke automatisk, men kræver at du vælger “Sync” i appens Logbook funktion (2 swipes til højre).

Tilslut appen med Bluetooth

Det er sådan set meget enkelt at tilslutte appen til Concept2 og ja, du kan tilslutte til en hvilken som helst Concept2 i dit træningscenter. Det skal bare være en PM3, PM4 eller PM5 model. Har du en ældre model kan du ikke bruge appen, men det er stærkt usandsynligt du finder en så gammel model efterhånden.

For at tilslutte appen skal du på dit Concept2 display vælge “More Options->Turn Wireless ON”. Nu kan du se din Concept2 på din smartphone ved at klikke på tandhjul ikonet. Er der flere Concept2 i gang med bluetooth skal du først notere nummeret på dit Concept2 display når du tænder for wireless. Hvis du vil tilslutte en pulsmåler, skal du også gøre det under “More Options -> Connect Heart Rate”, hvorefter ErgData nu opsamler denne information.

Køb en Concept2 smartphone holder for fuldt udbytte

Forhandler Totalpris Læs mere

For under 100kr kan du købe en smartphone holder, der kan sættes fast på Concept2 displayet. Det gør at du nu kan se live stats mens du ror. På ErgData kan du se det samme som på Concept2 displayet, altså 500m tid og så videre, men du kan også se ting som drag factor, puls og average force m.m. Din ErgData app er altså derfor et supplement til displayet på Concept2, hvor du kun kan se en begrænset mængde information. Desuden kan du bedre se oplysninger, da Concept2s display ikke har lys i, men det har din app.

Concept2 pulsmåler

Vil du måle puls og få den data ind i ErgData, så kræver det en kompatibel pulsmåler/pulsbælte med ANT+ eller Bluetooth afhængig af hvilken model Concept2 du har.

På Concept2s egen hjemmeside anbefaler man Garmin og Polar, men der er sikkert andre der kan bruges.

Hvad er din bedste 2000 meter tid?

Med ErgData og Concept2 kan du nu tracke og måle dine tider. Hvis du vil have et fingerpeg om hvor god form du er i, så er 2000m på tid en god målestok. Tilslut ErgData, sync din tid og gå ind på Log.Concept2.com og se hvordan du ranker.

Forfatter

  • Erik Haalo Hamre er redaktør og ekspert på Fitfact.dk og under uddannelse som Kostvejleder. Han har 20 års erfaring med styrketræning og har roet i Hellerup Roklub i en årrække.

Fitfact.dk
Enable registration in settings - general