Carnivore kuren

Vil du gerne kunne kontrollere sygdomme og allergier, og på samme tid have et mere stabilt energiniveau i hverdagen? Så er Carnivore diæten måske noget for dig.

Carnivore er en diæt, som udelukkende fokuserer på animalske fødevarer. Diæten har en gavnlig effekt på for eksempel overvægt og diabetes.

Diæten er tilrettelagt således, at den ved hjælp af kosten eliminerer mad, som har en negativ påvirkning af dit mave-tarm system.

En af de helt store gevinster der er ved at følge diæten, er mere energi, mindre inflammation i kroppen, vægttab og en mental skarphed og overskud.

Indholdsfortegnelse

Fordele og ulemper ved Carnivore kuren

Ved at følge Carnivore vil du opleve, at dine måltider giver dig en længere tilfredsstillelse, end du er vant til. Det betyder, at chancen for at du overspiser, næsten ikke er til stede. Fedt og protein er nemlig begge effektive måder at reducerer sult på, og på den måde holder du dig mæt i længere tid.

Mange oplever også en forbedret mental tilstand allerede i den første måned. I slutningen af den første måned vil du også allerede kunne se et vægttab, dit humør vil skifte og du vil kunne forvente et højere energiniveau.

Er du en af dem, som lider af tarmproblemer eller eventuel gigt, vil du også allerede efter den første måned opleve at symptomerne formindskes.

I forbindelse med kuren vil din krop ikke længere have adgang til kulhydrat gennem kosten. Ulemperne kan derfor være, at du oplever forringet energi, muskelsvaghed samt hovedpine.

Et andet men også velkendt symptom, er problemer med afføringen. Carnivore diæten vil lede til en løs afføring, primært fordi al fiber er skåret væk fra kosten. Den manglende fiberrige kost betyder, at maven ikke har behov for væske, og der sker derfor en overproduktion af væske i dine tarme, som vil give en løs afføring.

Ønsker du ikke at tabe dig, og har du mere fokus på at træne på et højt plan, er det nødvendigt at øge det daglige fedtindtag.

Efter at have fulgt diæten vil du opleve at visse ting, såsom humørsvingninger, hovedpiner og sure opstød, helt eller delvist er forsvundet. Din styrke og energi vil vende tilbage, fordi kroppen nu er i stand til effektivt at omdanne fedt og protein til fornyet energi.

Carnivore kuren i korte træk

Diæten fokuserer udelukkende på animalske fødevarer, og det betyder, at det du spiser, når du følger kuren, alt sammen skal stamme fra et dyr. De fleste som følger kuren, spiser hovedsageligt almindeligt kød såsom oksekød, svinekød og lam, men også forskellige mælkeprodukter, æg og honning.

Mange der følger diæten, oplever gennem diæten en nedsat trang til at indtage kulhydrater. Proteinet fra kødet mætter nemlig bedre, og hjælper samtidig med at reducere sulten.

Diæten er en metode at begrænse dit fedtindtag, og langt de fleste vælger kød af høj kvalitet. Det kan være oksekød, svinekød, lammekød og æg. En god ide er også at supplere kosten med fisk, organer såsom hjerte og lever samt forskellige mælkeprodukter.

Sukkersyge, kræft, demens og depression er blandt de sygdomme, som opstår, hvis der en forhøjet inflammation i kroppen. Inflammationen opstår især, hvis der indtages for store mængder af fødevarer, såsom sukker, forarbejdet kød og forskellige frøolier.

I Carnivore diæten er det derfor vigtigt at have stort fokus på kød i høj kvalitet og også supplere kosten med fed fisk og et omega-3 tilskud.

Oplever du problemer med fordøjelsen, eller lider du af madallergier, kan kuren måske hjælpe til med at lindre symptomerne. Overfølsomhed overfor forskellige fødevarer ses mere eller mindre synlige hos det enkelte individ.

På en diæt som er baseret udelukkende på kød, vil det være lettere at se symptomerne. Det vil derfor være lettere at se, hvilke fødevarer man reagerer negativ overfor.

Populære alternativer til Carnivore kuren

Cambridge kuren

Modsat mange andre populære slankekure, så er Cambridge kuren ikke en kur, men i stedet en tilrettelagt plan mod en fremtidig sund livsstil efter et

Læs mere »

Nupo kuren

Nupo er en såkaldt kalorielet diæt, hvor målet er hurtigt at tabe sig ved at drikke en række af specialudviklede slankeprodukter. Engang bestod kuren udelukkende

Læs mere »

Rigshospitalets Diæt kuren

Rigshospitalets diæt også kaldet suppekuren, kålsuppekuren, hvidkålskuren, fedtforbrændingskuren mm. Den populære slankekur strækker sig hen over 7 dage, hvor man i alt kan nå at

Læs mere »

Low Fodmap kuren

Low Fodmap er en kur, hvor bestemte fødevarer, såsom kulhydrater gradvist udelukkes fra din kost. Low Fodmap har vist sig at være et effektivt middel

Læs mere »

Dukan kuren

Dukan kuren er en simpel kur, som i al sin enkelthed går ud på at erstatte kulhydraterne med proteinrig kost. Kuren er opdelt i 4

Læs mere »

Carnivore kuren

Vil du gerne kunne kontrollere sygdomme og allergier, og på samme tid have et mere stabilt energiniveau i hverdagen? Så er Carnivore diæten måske noget

Læs mere »

Jeg er manden bag Fitfact.dk og skriver blandt andet om træning og vægttab, med særlig fokus på motivation og sundhed.

Træningsudstyr til hjemmet - tilbud på billig træningsudstyr