Dukan kuren

Dukan diæt

Dukan kuren er en simpel kur, som i al sin enkelthed går ud på at erstatte kulhydraterne med proteinrig kost.

Kuren er opdelt i 4 forskellige faser, som hver er lavet med et sæt simple regler, der skal følges. Gennem hele forløbet spiser man, til man er mæt, helt uden at tælle kalorier. Kuren er en fedtfattig kur, og er særlig god til dig, som sikkert har forsøgt dig frem med mange forskellige slankekure uden at få det ønskede resultat.

Dukan kuren er indrettet på en sådan måde, at du hurtigt føler et mærkbart vægttab. Den er skabt til dig, som gerne vil spise dig mæt hver eneste dag, uden at det er nødvendigt at veje din mad eller at tælle kalorierne.

Dukan kuren er en god og effektiv metode til at komme i gang med en helt anden livsstil, end den du måske er vant til, og så vil du også opleve et hurtigt vægttab.

Indholdsfortegnelse

Fordele og ulemper ved Dukan kuren

En af fordelene der er ved Dukan kuren, er, at du skal indtage store mængder af protein. Protein er svært for kroppen at nedbryde, hvilket betyder, at din forbrænding skyder i vejret. Undervejs vil den proteinrige kost også give dig en længere mæthedsfornemmelse.

Du taber dig hurtigt fordi, at du ved at følge kuren, skærer alle de almindelige kulhydrater helt væk i din daglige kost. Du vil også opleve, at det er nemmere at tabe dig ved at følge de forskellige faser.

Når du først er kommet igennem de forskellige faser, vil din opfattelse omkring din krop være anderledes, og du vil også have nemmere ved at sørge for, at din krop får de helt rigtige næringsstoffer.

Ulemperne ved kuren er, at mange vil opleve svimmelhed og hovedpine, især i starten. Ofte opstår symptomerne, fordi kroppen skal vænne sig til den nye kost, men den skal også vænne sig til ikke længere at få det daglige indtag af kulhydrater i maden.

Nogle føler også, at de bliver trætte og uoplagte særligt i starten. Her er det dog vigtigt at holde fast, da kroppen skal have en chance for at vænne sig til den nye livsstil.

Dukan kuren i korte træk

Dr. Pierre Dukan er den franske læge, der opfandt Dukan kuren

Dr. Pierre Dukan er den franske læge, der opfandt Dukan kuren

Den populære kur er inddelt i 4 forskellige faser; angrebsfasen, vekselfasen, konsolidationsfasen og stabiliseringsfasen.

I den første fase, angrebsfasen, må du spise store mængder af mad. I denne fase må du ikke spise hverken brød eller kartofler, ej heller grøntsager eller ris.

Regler for denne fase er, at du skal spise 1,5 spsk. havreklid pr dag. Det er også vigtigt, at du drikker rigeligt med vand, minimum 1,5 liter pr dag. Er du vant til at dyrke motion, så må du i angrebsfasen ikke træne intensivt, gå en lang tur i stedet, omkring 20 minutter.

Når du når til vekselfasen, som er fase to, skal du sætte din daglige dosis hvedeklid op til 2 spsk. om dagen. I denne periode skal du skifte mellem dage med proteinrig kost til dage, hvor du kun spiser proteiner og grøntsager. Her er det meget vigtigt, at du ikke spiser grøntsager, der indeholder stivelse, for eksempel kartofler, pastinakker, majs og rødbeder.

I fase 3 som kaldes for kolideringsfasen, handler det om at stabilisere vægten for helt at undgå, at du tager det hele på igen. Du må spise nøjagtig, som du gjorde i fase 1 og 2 plus 2 skiver fuldkornsbrød og ost. Den daglige motion skal forøges til 25 minutter om dagen.

Den sidste fase er stabiliseringsfasen, og er den del af kuren, som du skal arbejde ud fra resten af livet, for at holde den ønskede vægt. Seks ud af ugens syv dage, skal du spise, det du har lyst til. Ugens syvende dag, skal du spise proteiner, ligesom du gjorde, da du var i kurens første fase, angrebsfasen.

Læs mere om Dukan kuren her

Populære alternativer til Dukan kuren

Cambridge kuren

Modsat mange andre populære slankekure, så er Cambridge kuren ikke en kur, men i stedet en tilrettelagt plan mod en fremtidig sund livsstil efter et

Læs mere »

Palæo kuren

Palæo, som også kaldes for stenalderkost, er en kur, som er baseret på de fødevarer, man spiste længe før landbruget blev opfundet. Kosten består hovedsageligt

Læs mere »

Dukan kuren

Dukan kuren er en simpel kur, som i al sin enkelthed går ud på at erstatte kulhydraterne med proteinrig kost. Kuren er opdelt i 4

Læs mere »

Carnivore kuren

Vil du gerne kunne kontrollere sygdomme og allergier, og på samme tid have et mere stabilt energiniveau i hverdagen? Så er Carnivore diæten måske noget

Læs mere »

Jeg er manden bag Fitfact.dk og skriver blandt andet om træning og vægttab, med særlig fokus på motivation og sundhed.

Træningsudstyr til hjemmet - tilbud på billig træningsudstyr