LCHF kuren

LCHF står for Low Carb High Fat, og er en betegnelse for en kost, som består af få kulhydrater og meget fedt.

Når man følger kuren, er der en lang række produkter, som man skal spise. Det er blandt andet grøntsager og helst dem, som vokser over jorden, forskelligt kød, fjerkræ, æg og fisk.

Forskellen på LCHF kuren og mange andre kure er, at du her hellere end gerne må spise fedtkanten på kødet, men også gerne skindet på den stegte kylling.

Mælkeprodukter såsom fløde, creme fraiche 38 % og forskellige fede oste, er også kærkomne madvarer, som du gerne må indtage, når du følger LCHF kuren.

Indholdsfortegnelse

Fordele og ulemper ved LCHF kuren

For mange der er opvokset i en verden, hvor man har lært, at fedt er en smule farligt, kan LCHF kuren virke meget grænseoverskridende, og det kan derfor være svært at tro på, at kuren virker, som den skal.

Er du glad for mad, der smager af noget, synes kuren at være et oplagt valg for dig. Meget af smagen i maden, og særligt i kød, sidder nemlig i det gode fedt.

LCHF kuren vil i løbet af noget tid stabilisere dit blodsukker, hvor mange oplever helt at blive fri for humørsvingninger på grund af for lavt blodsukker.

Det negative ved kuren erm at det umiddelbart kan være svært at fordele de rigtige mængder mad i forhold til hinanden. Et forkert forhold mellem grøntsager og kød kan desværre resultere i, at du ikke taber dig, og det kan derfor være svært at holde motivationen.

I starten af kuren vil din krop med stor sandsynlighed reagere negativt på de nye kostvaner, som du præsenterer for den. Det vil ofte give hovedpine, træthed og irritabilitet. Men allerede i løbet af den første uge vil disse abstinenslignende symptomer aftage.

Nogle oplever også forstoppelse, primært fordi mængden af kostfibre bliver mindre, end den var før kuren. For at hjælpe maven godt på vej, er det derfor nødvendigt at drikke store mængder af vand samt tage et tilskud i form af HUSK loppefrøskaller.

Til sidst oplever mange også dårlig ånde. Den dårlige ånde kommer, fordi kroppen danner affaldsstoffer, som den skiller sig af med via udåndingsluften. Heldigvis er der hjælp at hente blandt andet ved hyppig tandbørstning eller ved at tygge på et stykke tyggegummi.

LCHF kuren i korte træk

Det kan være en god ide at købe en kogebog med opskrifter når du skifter til LCHF, da de fleste ikke er vant til at lave mad uden kulhydrater.

LCHF er til dig, der gerne vil ændre dine kostvaner, og skal derfor ikke ses som en slankekur.

Kuren er lavet således. at du skal sørge for at spise en masse sundt fedt, som skal være med til at sætte din forbrænding op. Kulhydrater i form af hvidt brød, sukker og stivelse er bandlyste, når du følger LCHF kuren.

Fordi du er nødt til at skære så mange ting ud af den daglige kost, skal du i stedet spise dig mæt i grøntsager, særligt grove grøntsager såsom broccoli, rosenkål, spidskål, blomkål, rødkål, grønkål, bønner og ærter er fiberrige, og holder dig mæt i lang tid.

For at opnå det ønskede vægttab med LCHF kuren, er det vigtigt at følge den slavisk, og vælger du at spise kulhydrater, bør du kun spise mellem 30 og 100 gram pr. dag. Følgerne bliver, at du kommer til at opleve, at din vægt bliver mere stabil, end den var før.

Det sker fordi, at kulhydraterne ikke længere er en stor del af din daglige kost, og derfor vil du også opleve, at dit blodsukker ikke hele tiden falder eller stiger.

Læs mere om LCHF kuren her

Populære alternativer til LCHF kuren kuren

Nupo kuren

Nupo er en såkaldt kalorielet diæt, hvor målet er hurtigt at tabe sig ved at drikke en række af specialudviklede slankeprodukter. Engang bestod kuren udelukkende

Læs mere »

Rigshospitalets Diæt kuren

Rigshospitalets diæt også kaldet suppekuren, kålsuppekuren, hvidkålskuren, fedtforbrændingskuren mm. Den populære slankekur strækker sig hen over 7 dage, hvor man i alt kan nå at

Læs mere »

Cambridge kuren

Modsat mange andre populære slankekure, så er Cambridge kuren ikke en kur, men i stedet en tilrettelagt plan mod en fremtidig sund livsstil efter et

Læs mere »

Atkins kuren

Atkins kuren er oprindeligt tiltænkt svært overvægtige, der gerne vil tabe sig. Diæten har et stort fokus på at reducere kulhydrater i den daglige kost

Læs mere »

Low Fodmap kuren

Low Fodmap er en kur, hvor bestemte fødevarer, såsom kulhydrater gradvist udelukkes fra din kost. Low Fodmap har vist sig at være et effektivt middel

Læs mere »

Dukan kuren

Dukan kuren er en simpel kur, som i al sin enkelthed går ud på at erstatte kulhydraterne med proteinrig kost. Kuren er opdelt i 4

Læs mere »

Jeg er manden bag Fitfact.dk og skriver blandt andet om træning og vægttab, med særlig fokus på motivation og sundhed.

Træningsudstyr til hjemmet - tilbud på billig træningsudstyr