Hvordan taber man sig i ansigtet? Tips og Fakta

Synes du også at dine kinder er lidt for runde eller din dobbelthage er lidt for tydelig? 

I denne artikel ser vi på hvordan man kan tabe sig i ansigtet. Hvilke metoder er der og hvad skal du holde dig fra.

Men først en lille reminder:

Vi er ofte vores egne værste kritikere og vi ser jo på os selv i spejlet mere end nogen andre. Så det du synes er din værste fejl er ofte slet ikke noget andre lægger mærke til. Du er god nok som du er!

Når det så er sagt, så lad os se på hvad man faktisk kan gøre og ikke-gøre for at tabe sig i ansigtet.

Læs også: Hurtig vægttab - sådan gør du

Sådan taber du dig i ansigtet

Du taber dig i ansigtet ved at tabe dig. 

Det er din fedtprocent på kroppen der bestemmer hvor meget fedt der i ansigtet. 

Så enkelt er det faktisk, men det gør det selvfølgelig også sværere. For det er faktisk ikke muligt at punktforbrænde fedt, altså at tabe sig et bestemt sted.

Det er kun når du forbrænder fedt i hele kroppen at du også vil tabe dig i ansigtet.

Det er meget forskelligt hvor kroppen lagrer fedt og genetik spiller en stor rolle. Nogen har simpelthen fra naturens mere fedt i kinderne og i ansigtet. Det er svært at lave om på.

Men mange oplever at når de først begynder at tabe sig, så kan det hurtigt ses i ansigtet.

Hvis du går ind på sociale medier som Reddit, hvor der er mange grupper for “progress pics”, så kan du se hvor kæmpestor forskel et vægttab kan gøre for ansigtet. Det er helt vildt. 

Det giver god mening, for når du taber dig er du i energiunderskud og så bruger kroppen fedt til at forbrænde og der er fedtet i ansigtet det den bedst kan undvære.

Mange oplever også at de har et punkt, en vægt, hvor deres ansigt ser slankt ud og kommer de 1 kg over den vægt så ser ansigtet tykt ud igen. Sådan er kroppen så unik og mærkelig.

Så det korte af det lange er at du skal tabe dig på hele kroppen for at tabe dig i ansigtet. 

Når det er sagt, så er der er nogen metoder du kan bruge for at se slankere og bedre ud i ansigtet uden vægttab.

Dem ser vi på her. 

Hvordan taber man sig hurtigst i ansigtet?

Den bedste måde at tabe sig i ansigtet på er at tabe sig på hele kroppen, men der er andre ting du kan kan gøre for at hjælpe det på vej og se slankere og bedre ud i ansigtet.

1

Undgå bloating

Bloating er sådan et godt nydansk ord der betyder noget hen af “oppustet” og det dækker over at du har for meget væske i kroppen, fordi din kost eller din medicin ophober væske.

Afhængig af hvordan du spiser, hvor meget alkohol du drikker og den medicin du tager er det ikke unormalt at have 1-2kg mere væske i kroppen og den væske sætter sig også i ansigtet, så du ser tykkere og mere opsvulmet ud.

Der er flere almindelige årsager til at du kan være bloated:

  • For meget salt
  • For meget sukker 
  • For meget alkohol
  • For mange kulhydrater
  • For lidt væske

Kilde: Healthline

Hvis du spiser en dårlig kost med masser af fastfood fyldt med salt og sukker, så er der en god chance for at du hurtigt kan smide 1kg i ren væske bare ved at holde op med det. 

Alkohol har i øvrigt samme effekt og ophober væske i kroppen et par dage efter. 

Sidst men ikke mindst kan kulhydrater, især de nemme, også ophobe mere væske i cellerne i kroppen, som giver samme resultat. Derfor er low carb spisemåder som LCHF og Keto også en mulighed hvis du rimelig hurtig vil slippe af med væsken. Et par dage på Keto og så er du med garanti slankere i ansigtet.

Der er også andre almindelige årsager til bloating, fx den medicin du tager. Flere typer medicin fører til væskeophobning. Nogle sygdomme, for eksempel sjældne stofskiftesygdomme medfører også bloating.

Fødevareintolerance som glutenallergi kan også give bloating og ophobning af væske, så hvis du har maveproblemer i tillæg til opsvulmet ansigt, så giv din læge et kald og få taget en blodprøve.

2

Lav ansigtsøvelser

Med alderen begynder kinderne og ansigtet at hænge lidt og det skyldes blandt at musklerne i ansigtet bliver slappere, altså fuldstændig ligesom andre muskler.

Og spørgsmålet er så om man ligesom med andre muskler kan træne sin ansigtsmuskler og se bedre ud?

Svaret er ja, måske, for der er i hvert fald nogen videnskabelige studier der har testet det og resultatet har været at man kan se yngre ud hvis man træner ansigtsmusklerne.

Når du træner musklerne i ansigtet kan det trække kinderne lidt op så du ser slankere ud.

Måske er det derfor at for eksempel Ansigtsyoga er populært lige nu. Der er skrevet flere bøger om emnet og den mest populære er nok “Ansigtsyoga – en begynderguide” af Susanne Dyhr

Der er også masser af youtube videoer om emnet, så det er bare at gå igang.

 

3

Dyrk kardio og begynd at træne

Træning og motion, især kardiotræning, er en god måde at få forbrændt nogle kalorier og begynde at tabe dig.

Det kan faktisk gå ret hurtigt med at smide et par kilo, især hvis det er længe siden du har trænet eller du aldrig rigtig har trænet. Så er der mange begynder gains at hente!

Både styrketræning og kardiotræning er godt for vægttab. Styrketræning er træning med vægte, der gør dig stærkere og giver dig flottere, stærkere og større muskler. Kardiotræning er konditionstræning fx på romaskine eller motionscykel.

Når du begynder at træne vil hele din krop se bedre ud og det vil få dit ansigt til at se mindre ud. En smule mere definition i hals og skuldre giver også den effekt og det gælder både kvinder og mænd.

Som mand vil større skuldre og nakke gøre underværker for hvordan dit hovede ser ud proportionalt og for en kvinde vil mere former og timeglas figur gøre det samme.

Så det er bare med at komme i gang med at træne. Der er masser af træningsprogrammer at kaste sig over. Her på siden har vi samlet nogle af dem.

4

Spis en kost lav i kulhydrater

Det her er en af de lidt mere kontroversielle for der er meget delte meninger om hvor godt det er at spise en kost med få kulhydrater.

På den ene side er der mange der sværger til Keto og LCHF fordi de synes det er en diæt der gør de taber sig og på den anden side er der mange der ikke mener det gør nogen forskel overhovedet i det lange løb.

Men en ting er sikkert og det er at hvis man spiser en kost der er lav i kulhydrater, så lagrer kroppen mindre væske og det gør at du ser slankere ud i ansigtet.

Det er faktisk lidt et trick du kan bruge, hvis du skal noget en weekend og føler dig lidt tyk. Så kan du droppe kulhydraterne i et par dage op til weekenden og på den måde smide 1-2kg i væske. 

Kulhydrater er især madvarer som brød, pasta, ris og kartofler, altså det vi danskere jo ellers er rigtig glade for at spise.

Dette kan enten være ved helt at undgå kulhydrater som Keto-diæten eller ved at spise mindre kulhydrater som i LCHF diæten.

Det der er med kulhydrater er at de får kroppen til at lagre glukose, altså blodsukker, i cellerne og det gør kroppen ved at binde vand i cellerne hvor glukosen kan lagres.

Kilde: Healthline

Så når du stopper med at spise kulhydrater er der ikke nogen glukose fra kosten der skal lagres i cellerne og derfor heller ikke det samme behov for væske.

5

Plastikkirurgi

Sidst og mest kontroversielt, så findes der plastikkirurgiske indgreb man kan lave for at slippe af med fedt i ansigtet.

Man kan lave fedtsugning i ansigtet og man kan lave diverse andre indgreb.

Fordelen ved denne metode er at man kan fjerne genstridigt fedt, som fx dobbelthage, meget præcist.

Det kan ellers være svært at slippe af med genetisk betinget “stubborn fat”, som dobbelthage, selv om man er meget slank.

Selvfølgelig er plastikkirurgi et kontroversielt emne og her på Fitfact.dk er det da heller ikke noget vi vil anbefale, men muligheden findes, det gør den jo.

Derfor har du stadig fedt i ansigtet selv om er slank

Er du egentlig slank nok eller har du tabt dig og er skuffet over at du stadig har et rundt ansigt med lidt for meget fedt?

Der kan være flere årsager til at du har fedt i ansigtet som ikke vil gå væk.

Du er ung

Hvis du er ung er det helt almindeligt at have lidt “hvalpefedt”. Faktisk er det en god ting, for med alderen forsvinder de her fedtdepoter og det betyder at du vokser ind i dit ansigt, ligesom du bliver rigtig voksen.

Dem der naturligt har meget tynde ansigter risikerer nemlig det modsatte, at når de bliver ældre, så får de indsunkne kinder. Det ser man ældre ud af.

Så hvis du er ung og lidt hvalpet, så vær glad for det, for det betyder du vil se ung ud længere.

Det er genetisk

Der er bare meget genetik i fedtfordeling på kroppen og nogen gange har man altså bare lidt dobbelthage eller æblekinder, for sådan ser man ud i din familie.

Den slags genetisk fedt er rigtig svært at træne eller slanke sig ud af.

Det kaldes også “stubborn fat” altså fedt der modstår nær sagt alle forsøg på at forbrænde det. Skal man slippe af med stubborn fat skal man ned i en meget lav fedtprocent og det er måske ikke det værd for de fleste.

Det er helt normalt og noget der er svært at gøre noget ved. Jeg vil anbefale dig at acceptere det og være glad for det der gør dig til lige netop dig. 

Sygdom og medicin

Selv om det er sjældent kan der findes sygdomme og medicin der gør man får et rundere ansigt. 

Det kan for eksempel være stofskiftet der kan give denne effekt men også noget så simpelt som menstruationscyklus kan spille et puds.

Noget medicin, som fx opioider og binyrebarkhormon er velkendte for at skabe væskeophobning. Er du for nyligt kommet på medicin så tjek med din læge om dette kan have den bivirkning.

Forfatter

  • Erik Haalo Hamre er redaktør og ekspert på Fitfact.dk og under uddannelse som Kostvejleder. Han har 20 års erfaring med styrketræning og har roet i Hellerup Roklub i en årrække.

Fitfact.dk
Enable registration in settings - general