Sense kuren

Er du blandt de mange der gennem tiden forventningsfuldt har forsøgt at tabe dig ved hjælp af forskellige slankekure men uden den helt store succes? Bare for at køre død i det med kalorietælling og mærkelige kostregler?

Med Sense kost behøver et vægttab ikke længere være en uoverskuelig proces

, men snarere et skridt den helt rigtige vej til at holde den slanke linje – også efter kuren.

Sense blev udviklet tilbage i 2011 af kostvejleder Suzy Wengel, som ene og alene ved at lægge sin livsstil om tabte 40 kg. Blot ved at følge de simple regler og retningslinjer der er i Sense kuren.

Indholdsfortegnelse

Måltidskasser der er velegnede til Sense kuren

Disse måltidskasser gør det nemt for dig at holde kuren og smide kiloene. Du slipper for planlægning og turen i supermarkedet. Prøv billigt den første uge.

Fordele og ulemper ved Sense kuren

Fordelen ved at følge Sense kuren er, at du ikke behøver at springe over noget i din hverdag. Du har også stadig adgang til den mad, du synes godt om. Forskellen er blot, at du skal spise mindre portioner, end du plejer.

Det er let at implementere de enkle Sense principper i hverdagen.

Hvis du har en hel familie, behøver din mad heller ikke at skille sig ud, så længe du går efter den berømte tallerkenmodel og blot spiser det, der er tilladt.

Da Sense kuren indeholder en masse sunde grøntsager, bliver du tanket op med vigtige antioxidanter, vigtige kostfibre og vitaminer, som er godt for kredsløb og din fordøjelse.

Til gengæld kan ulempen ved at følge Sense være, at du er nødt til at holde øje med mængden af mad. Det gælder både spisekasserne og de håndfulde mad, som hver enkelt kasse skal indeholde.

En anden ulempe ved Sense kuren er, at du skal væbne dig med tålmodighed. Kiloene begynder ikke at rasle af, med det samme du starter, men fat mod og bliv ved, for det hårde arbejde lønner sig i altid i den sidste ende.

Sense kuren i korte træk

Sense kuren

Denne poster anbefales det at du hænger op på dit køleskab. Så får du husket, hvordan du skal sætte et Sense måltid sammen.

Navnet Sense stammer fra det engelske ord common sense, som oversat til dansk betyder sund fornuft. Og sund fornuft er lige præcis det, som kuren Sense bygger på.

Vælger du at følge kuren, er det derfor heller ikke nødvendigt at følge en masse regler og principper, ligesom det heller ikke er nødvendigt at tælle kalorier i kosten.

I Sense kuren handler det i bund og grund om at spise med omtanke. Kroppen har brug for den rigtige næring, de vigtige vitaminer og mineraler, og det handler derfor om at holde øje med, hvad det er, du spiser gennem forløbet.

Sense er bygget op af såkaldte måltidskasser, som også kaldes for spisekasser, hvor du hver dag spiser tre stk.

Hver kasse skal indeholde:

  • 4 håndfulde mad, samt 1-3 spiseskefulde fedtstof

De 4 håndfulde skal bestå af:

  • 1-2 håndfulde grøntsager
  • 1 håndfuld protein, for eksempel kød, fjerkræ, æg eller fisk
  • 1 håndfuld stivelse eller frugt. Det kan være pasta, ris, morgenmads produkter, bulgur, tørret frugt eller bær.
  • Til hvert måltid må du drikke væske, det kan være vand, te, kaffe eller sukkerfri saft.

Vælger du at følge en Sense kur, betyder det ikke, at du er nødt til at ligge dine spisevaner om, men snarere handler det om at tilpasse din måde at spise på. Det handler nemlig om at følge de enkle principper samt helt undgå at overspise.

Der er ingen restriktioner i Sense, og derfor kan du en gang imellem godt tillade dig at spise et enkelt stykke chokolade, så længe du selv sørger for igen, at spise efter Sense principperne næste gang du skal i gang med din spisekasse.

Det smarte ved Sense-kuren er også, at du kan spare sammen. Spare sammen betyder, at du kan vælge at spise mindre til dine måltider og på den måde spare sammen, hvis du for eksempel skal i byen eller spise sammen med vennerne.

Læs mere om Sense kuren her

Populære alternativer til Sense kuren kuren

Sense kuren

Er du blandt de mange der gennem tiden forventningsfuldt har forsøgt at tabe dig ved hjælp af forskellige slankekure men uden den helt store succes?

Læs mere »

Low Fodmap kuren

Low Fodmap er en kur, hvor bestemte fødevarer, såsom kulhydrater gradvist udelukkes fra din kost. Low Fodmap har vist sig at være et effektivt middel

Læs mere »

5:2 kuren

Hvis du gerne vil opnå et hurtigt og effektivt vægttab, uden for mange begrænsinger i hvad du må spise, så er kuren 5:2 måske noget

Læs mere »

DASH kuren

En sund og varieret kost er nøglen til et langt og lykkeligt liv, men også nøglen til at sænke et forhøjet blodtryk samt mange andre

Læs mere »

Flexitarian kuren

Flexitarian er, som navnet antyder, en fleksibel måde at spise på. Vælger du at spise som en flexitar, vil du overvejende komme til at spise

Læs mere »

Jeg er manden bag Fitfact.dk og skriver blandt andet om træning og vægttab, med særlig fokus på motivation og sundhed.

Træningsudstyr til hjemmet - tilbud på billig træningsudstyr