5:2 kuren

Hvis du gerne vil opnå et hurtigt og effektivt vægttab, uden for mange begrænsinger i hvad du må spise, så er kuren 5:2 måske noget for dig.

Kuren som også er kendt som “faste kyre”, er efterhånden gået hen og blevet en meget populær kur for dig, som gerne vil opnå et hurtigt vægttab.

5:2 kuren går helt enkelt ud på, at man i løbet af kuren begrænser sit indtag af kalorier ved at faste 2 dage om ugen.

I løbet af en uge handler det derfor om at begrænse indtaget af kalorier i to dage, hvorefter man i de efterfølgende 5 dage spiser en almindelig kost.

Indholdsfortegnelse

Fordele og ulemper ved 5:2 kuren

Den største fordel ved 5:2 kuren er at du ikke behøver at tælle kalorier og begrænse hvad du spiser.

Det gør at den er nem og følge og du ikke behøver at lægge dit liv helt om, med undtagelse af de 2 ugentlige faste dage.

Det anslås i øvrigt at 5:2 kuren, fordi den bruger faste, er i stand til at forebygge en lang række livsstilssygdomme som for eksempel hjerte-kar sygdomme, Alzheimers samt diabetes.

Som det også gælder mange andre kostændringer og kure, er der også en række forskellige ulemper ved at følge 5:2 kuren.

Faste kan være svært at håndtere. Det er ikke alle der kan klare at gå 2 dage om ugen med kun få kalorier.

Følgerne er ofte hovedpine, irritabilitet og træthed. Træner du hver dag, eller har du krævende og hårdt fysisk arbejde, så kan kuren tære på både motivation og energiniveau.

5:2 kuren i korte træk

Bogen der startede det hele.

5:2 kuren er en såkaldt faste-diæt, som i bund og grund handler om at opnå et vægttab samt et bedre helbred.

På fastedagene gælder det for kvinder om at skære kalorieindtaget ned til 500 kcal om dagen (svarende til 2100 kJ). Mens kalorieindtaget for mænd skal hedde 600 kcal (2500 kJ) om dagen.

I de dage hvor der fastes, handler det derfor om at blive mest mulig mæt af få kalorier.

En god ide er derfor at spise proteinrigt samt vælge fødevarer med et lavt glykæmisk indeks (GI). Det kan for eksempel være en god kombination af kylling (uden skind) sammen med grøntsager eller frugt til aftensmad.

Formålet med denne simple kur er ikke at skulle tælle kalorier, som det er i mange andre slankekure.

Det handler derimod om at leve så normalt som muligt på de dage, hvor du ikke faster. Men for at kuren skal have en effekt, er det selvfølgelig nødvendigt, at du spiser en varieret og sund kost på kurens normaldage, og at du ikke spiser for meget.

Det betyder, at du stort set kan leve dit liv, som du plejer, og du kan derfor nemt følge familiens måltider eller invitere gæster, uden at skulle bekymre dig om, hvad det er du vælger at servere til aftensmad.

Nogle fødevarer indeholder flere kalorier end andre, og derfor er det en god ide, at rette opmærksomheden på den kost du indtager på ikke-fastedagene. Dit vægttab afhænger naturligvis af dit kalorieindtag på kurens normaldage.

Generelt er det en god ide at skære ned på mængden af den mad, som kommer på tallerkenen. Det samme gælder for pasta og ris, som begge indeholder et stort antal kalorier. Sørg derfor for at tænke flere grøntsager og proteiner ind i din daglige kost. Dette hjælper også til med, at du ikke taber muskelmasse i løbet af kuren.

Og husk hvis du for eksempel er kaffedrikker, så bør du også være opmærksom på de kalorier, som du indtager gennem kaffen såsom mælk og fløde, det samme gælder for din smoothie og din juice. Og husk det hele tæller i det samlede kalorie- og energiindtag.

Vælger du at følge kuren, er det derfor heller ikke nødvendigt at følge en masse regler og principper, ligesom det heller ikke er nødvendigt at tælle kalorier i kosten.

Læs mere om 5:2 kuren her

Populære alternativer til 5:2 kuren

5:2 kuren

Hvis du gerne vil opnå et hurtigt og effektivt vægttab, uden for mange begrænsinger i hvad du må spise, så er kuren 5:2 måske noget

Læs mere »

Juice kuren

En effektiv juicekur kan vare lige fra 1-30 dage. Tanken bag den populære kur er udelukkende at “spise” flydende kost i form af forskellige juicer.

Læs mere »

Jeg er manden bag Fitfact.dk og skriver blandt andet om træning og vægttab, med særlig fokus på motivation og sundhed.

Træningsudstyr til hjemmet - tilbud på billig træningsudstyr