Plantebaseret kost kuren

plantebaseret kost

Er du laktoseintolerant, så er den plantebaserede kost et rigtig godt valg. Den plantebaserede kost består kort sagt af hele uforarbejdede planter såsom frugt, bælgfrugter, kerner, nødder, grøntsager, frø og fuldkorn.

En plantebaseret kost består ikke nødvendigvis udelukkende af 100% planter, da den i små mængder også kan indeholde animalske fødevarer, såsom kød, fjerkræ, skaldyr, fisk og mejeriprodukter.

Fællesnævneren for den plantebaserede kost er, at planterne er så tæt på deres naturlige form som muligt. Det vil sige, at vælger du at spise soja, så skal det være sojabønner og ikke sojaprotein, det samme gælder de friske frugter frem for forarbejdede juicer.

Indholdsfortegnelse

Fordele og ulemper ved Plantebaseret kost kuren

Der er mange fordele ved at leve af en plantebaseret kost. For at holde sig sund og rask er det vigtigt at spise en masse grøntsager, korn, frø, nødder og frugter, som alle er rige på vigtige mineraler og vitaminer.

Fordelen ved at spise plantekost er også, at du tager et aktivt valg om en mere bæredygtig livsstil, fordi animalske produkter har et større CO2 aftryk end den plantebaserede kost.

Vælger du udelukkende at leve af en plantebaseret kost, er det nødvendigt at være opmærksom på at få de rigtige og meget nødvendige næringsstoffer. Udelukker du for mange fødevaregrupper, vil du risikere at komme i underskud, så vær altid opmærksom på, hvordan din plantebaserede kost bliver sammensat.

Plantebaseret kost kuren i korte træk

Plantebaseret kost protein

Der findes utallige måder at spise sundt på, og den ene er den plantebaserede kost, som både er laktose intolerant-, glutenfri- og veganer venlig. En ting er sikkert – det er sundt at spise grøntsager, og vil du gerne prøve at leve helt uden mejeriprodukter og kød, eller næsten, så er en plantebaseret kost helt sikkert værd at overveje.

En plantebaseret kost går i al sin enkelthed ud på at få energi fra rene og uforarbejdede planteprodukter. Det betyder, at det er planter, som alle har beholdt alle de vigtige næringsstoffer plus, at de ikke er blevet tilsat en masse forskellige e-numre og tilsætningsstoffer.

Vælger du at leve af en plantebaseret kost, så vil du på sigt helt kunne undgå overspisning, overvægt, et forhøjet kolesterol, forhøjet blodsukker samt en masse andre ting.

Havregryn, brød, pasta, tørrede frugter og nøddesmør hører til blandt mange af de produkter i den plantebaserede kost, som er minimalt forarbejdet.

Dyrker du motion, kan en plantebaseret kost også være med til at forbedre den atletiske præstation. Diæten hjælper først og fremmest med en bedre blodgennemstrømning, hvilket betyder, at dine arterier i blodbanen udvides, hvilket resulterer i, at dine muskler bliver bedre til at trække sig sammen.

Derudover er en plantebaseret kost rig på glukose og uraffinerede kulhydrater, som er en optimal energiressource, når du dyrker sport på et højt plan.

Men den plantebaserede kost er også fyldt med gode antioxidanter, som vil hjælpe kroppen til at få en hurtigere restitution mellem din træning.

Populære alternativer til Plantebaseret kost kuren

Nupo kuren

Nupo er en såkaldt kalorielet diæt, hvor målet er hurtigt at tabe sig ved at drikke en række af specialudviklede slankeprodukter. Engang bestod kuren udelukkende

Læs mere »

5:2 kuren

Hvis du gerne vil opnå et hurtigt og effektivt vægttab, uden for mange begrænsinger i hvad du må spise, så er kuren 5:2 måske noget

Læs mere »

DASH kuren

En sund og varieret kost er nøglen til et langt og lykkeligt liv, men også nøglen til at sænke et forhøjet blodtryk samt mange andre

Læs mere »

Juice kuren

En effektiv juicekur kan vare lige fra 1-30 dage. Tanken bag den populære kur er udelukkende at “spise” flydende kost i form af forskellige juicer.

Læs mere »

Plantebaseret kost kuren

Er du laktoseintolerant, så er den plantebaserede kost et rigtig godt valg. Den plantebaserede kost består kort sagt af hele uforarbejdede planter såsom frugt, bælgfrugter,

Læs mere »

Jeg er manden bag Fitfact.dk og skriver blandt andet om træning og vægttab, med særlig fokus på motivation og sundhed.

Træningsudstyr til hjemmet - tilbud på billig træningsudstyr