Intermittent Fasting (16/8) kuren

Intermittent fasting kuren

Intermittent fasting kan også kaldes for periodevis faste, og er en kur som lover dig et synligt vægttab, en forøget forbrænding samt bedre præstation.

Kuren kaldes også 16/8 og går som udgangspunkt ud på, at du i løbet af dagen kun indtager mad i 8 timer, og efterfølgende faster i 16 timer.

Det anbefales for kvinder at faste mellem 14-15 timer, mens det for mænd anbefales at faste i 16 timer.

I de vågne timer anbefales det, at man drikker væske i form af vand, kaffe, te eller andre drikkevarer, som er kaloriefrie.

Med Intermittent Fasting kuren, skal du ikke holde styr på hverken kalorier eller makroer. Og er du en af de mange, som holder af en lille snack inden sengetid, vil kuren forhindre dig i at indtage de unødvendige kalorier, som vil være skyld i en øget vægtstigning.

Indholdsfortegnelse

Fordele og ulemper ved Intermittent Fasting (16/8) kuren

Vælger du at følge kuren, vil den ofte føles meget naturlig, fordi der ikke er ret mange regler og principper, som du skal følge. Mange føler, at de får mere energi i fasteperioden, og så har studier vist, at faste er med til at øge din forbrænding.

Hælder du ikke til kostplaner og slankekure, hvor det er nødvendigt at planlægge og veje din kost, så er denne kur sikkert noget for dig. Du spiser færre måltider gennem forløbet, og må selv bestemme, hvad kosten skal bestå af. Men vigtigt er det helt at undgå fastfood, vælg i stedet fedtfattig mad.

Kuren kan også være med til at nedsætte risikoen for at udvikle en lang række livsstilssygdomme.

Ulemperne ved kuren er til gengæld, at mange oplever gener såsom hovedpine, ubehag og nogle har en endda en tendens til at sove dårligt om natten. Man kan også opleve at få halsbrand, og så kan fasteperioden påvirke din styrketræning, hvorfor det anbefales kun at træne i spiseperioden.

Med Intermittent Fasting kan du begrænse dit totale kalorieindtag, når du skal tabe dig og på samme tid vedligeholde din muskelmasse.

Intermittent Fasting (16/8) kuren i korte træk

Intermittent Fasting - 16/8 kuren
16/8 kuren er populær blandt mange der træner, fordi den kombinerer træning på tom mave med rigelig protein.

Du må spise alt under kuren, det betyder, at du skal indtage en varieret kost, som skal være sund og kalorielet. Hvis kosten ikke er kalorielet, vil fasteperioderne ikke komme til at påvirke dit vægttab, og fasteperioderne vil derfor være spildte.

Selvom du må spise hvad du vil, når du følger kuren, skal du være meget opmærksom på ikke at overspise. Det kan være fristende, særligt når du ved, at du har 16 timer foran dig, hvor du ikke må spise.

Intermittent Fasting er en kur, som ofte ses brugt af folk, som træner dagligt. Teorien bag Intermittent Fasting bygger på at vågne op og træne på en tom mave, hvilket tvinger kroppen til at bruge sine fedtdepoter til energi.

Træner du, mens du er på kuren, har kuren vist sig at være særdeles effektiv, hvor du samtidig vedligeholder både præstation og muskelvæv.

Under kuren er det utrolig vigtigt, at du forbliver hydreret. Sørg derfor for at få nok væske, især vand, når du ikke spiser.

16/8 kuren indeholder blandt andet også mindre tid til at forberede den mad, som du skal spise. Det giver dig en større fleksibilitet, fordi du ikke behøver at planlægge din madplan så nøje. I princippet har du måske brug for at planlægge to måltider pr. dag, og det kan til dels endda være store portioner.

Når du befinder dig i spiseperioden, er det meget vigtigt, at du spiser sunde måltider af høj kvalitet. Det er også nødvendigt at være opmærksom på, at du får alle de makroer, vitaminer og mineraler, som du har brug for, for at forhindre et muskeltab.

Læs mere om Intermittent Fasting (16/8) kuren her

16-8 slankekur
16-8 slankekur

Populære alternativer til Intermittent Fasting (16/8) kuren kuren

5:2 kuren

Hvis du gerne vil opnå et hurtigt og effektivt vægttab, uden for mange begrænsinger i hvad du må spise, så er kuren 5:2 måske noget

Læs mere »

Juice kuren

En effektiv juicekur kan vare lige fra 1-30 dage. Tanken bag den populære kur er udelukkende at “spise” flydende kost i form af forskellige juicer.

Læs mere »

Jeg er manden bag Fitfact.dk og skriver blandt andet om træning og vægttab, med særlig fokus på motivation og sundhed.

Træningsudstyr til hjemmet - tilbud på billig træningsudstyr