Middelhavsdiæten

Middelhavsdiæten er ikke en slankekur, men en sund livsstil, som har en lang række af positive sidegevinster, herunder vægttab.

Under kuren er det tilladt at spise løs af alverdens grøntsager, frugt, æg, nødder, fisk- og skaldyr, olivenolie, fuldkorn og bønner. Alt dette skal suppleres med forskellige mælkeprodukter, samt kød og endda vin!

Den populære diæt, som også kaldes for Pioppi kuren, er oprindeligt udviklet i middelhavslandene, hvor den er lavet som en hyldest til den madglæde og de naturlige råvarer, der er kendt fra området.

Indholdsfortegnelse

Fordele og ulemper ved Middelhavsdiæten

Middelhavsdiæten ses også som den sundeste kur over sunde spisevaner verden over. Og der er derfor også kun lutter fordele ved at følge den populære livsstil.

For selvom middelhavskosten giver dig en masse kalorier fra fedt, eksempelvis fra olivenolie, nødder og ost, så har diæten vist sig at give et større og længerevarende vægttab, end hvis du kun spiser fedtfattig mad.

Middelhavsdiæten kuren i korte træk

Middelhavsdiæten kræver lidt ekstra tid i hverdagen til forberedelse og madlavning – men til gengæld kan du også forvente både at se og mærke tydelige resultater i form af et vægttab.

Middelhavskosten anses for at være en af de sundeste kostformer, som udover at du taber dig, vil forebygge en lang række af livsstilssygdomme. Den sunde kost forebygger demens, sænker kolesteroltallet og blodtrykket.

Men der er også en lavere risiko for at udvikle diabetes 2, hvis du vælger den sunde kost fra Middelhavsdiæten. Den halverer også risikoen for at udvikle livmoderkræft, styrker dine knogler og så er kosten et effektivt værn mod hjerte karsygdomme.

Er du vant til at dyrke motion, så er det altid en god ide at blive ved i forbindelse med en slankekur. Det samme gælder for Middelhavsdiæten, som anbefaler, at du motionerer dagligt. Det kan for eksempel være en gåtur i et rask tempo på omkring 30 min.

Middelhavsdiæten er i bund og grund ikke en streng diæt, hvor du skal tælle kalorier eller dyrke en masse motion. Den handler i virkeligheden om en livsstilsændring, som er sammensat af en række sunde principper, som hjælper dig med at tabe dig og i den sidste ende opretholde den ønskede vægt.

Kosten som du får i løbet af diæten, er varieret og har samtidig et lavt kalorieindtag, og hvis du undervejs kombinerer den sunde kost med træning, vil du hurtigt både mærke og se mærkbare resultater.

Vil du gerne på kur og samtidig spise miljøvenligt? Et af grundlagene i Middelhavsdiæten er at spise friske råvarer, som er sæsonbestemte. Det giver dig muligheden for at udnytte de mange forskellige frugter og grøntsager, som passer de forskellige sæsoner.

Læs mere om Middelhavsdiæten her

Populære alternativer til Middelhavsdiæten

Sense kuren

Er du blandt de mange der gennem tiden forventningsfuldt har forsøgt at tabe dig ved hjælp af forskellige slankekure men uden den helt store succes?

Læs mere »

MIND kuren

Sund kost bidrager til at holde et højt kognitivt niveau, og flere undersøgelser peger på, at en sund kost kan være med til at nedsætte

Læs mere »

Middelhavsdiæten

Middelhavsdiæten er ikke en slankekur, men en sund livsstil, som har en lang række af positive sidegevinster, herunder vægttab. Under kuren er det tilladt at

Læs mere »

Low Fodmap kuren

Low Fodmap er en kur, hvor bestemte fødevarer, såsom kulhydrater gradvist udelukkes fra din kost. Low Fodmap har vist sig at være et effektivt middel

Læs mere »

5:2 kuren

Hvis du gerne vil opnå et hurtigt og effektivt vægttab, uden for mange begrænsinger i hvad du må spise, så er kuren 5:2 måske noget

Læs mere »

Jeg er manden bag Fitfact.dk og skriver blandt andet om træning og vægttab, med særlig fokus på motivation og sundhed.

We will be happy to hear your thoughts

Skriv en kommentar

Træningsudstyr til hjemmet - tilbud på billig træningsudstyr