Flexitarian kuren

Flexitarian er, som navnet antyder, en fleksibel måde at spise på. Vælger du at spise som en flexitar, vil du overvejende komme til at spise vegetarisk eller vegansk mad.

Som flexitar skal du hverken tælle kalorier, eller spise mindre portioner end du plejer, og du skal heller ikke være nervøs for at sulte dig selv. Den nye Flexitarian kur vil få de ekstra kilo til at rasle af, hvilket har gjort den til at være en af de mere populære kure blandt de mennesker, som gerne vil tabe sig.

Kuren er lavet således, at du skal spise en masse frugt og grønt gennem ugens løb. 2 ugedage skal du helt undvære kød i den daglige kost.

Indholdsfortegnelse

Fordele og ulemper ved Flexitarian kuren

Vælger du at følge Flexitarian kuren, bliver du helt fri for at tælle kalorier og følge en masse regler.

Har du børn og elsker I at stå op til pandekager eller varme vafler en søndag morgen, så er det ingen hindring, hvis du følger Flexitarian kuren.

Det vigtigste er, at du sammensætter dine måltider ud fra en 3-4-5 kaloriefordeling. 3-4-5 fordelingen går helt enkelt ud på, at du inddeler din mad således: morgenmad indeholder 300 kcal, frokosten indeholder 400 kcal og aftensmaden 500 kcal.

Sammenlagt giver måltiderne dig et kalorieindtag på omkring 1500 kcal, hvilket passer helt perfekt, hvis du har et ønske om at gå ned i vægt.

Flexitarian kuren i korte træk

Følger du Flexitarian kuren, vil du hurtigt kunne se og mærke en forskel på din vægt. Forklaringen er ganske simpel, at du taber dig, fordi vegetarisk kost består af flere mættende fibre, mindre mættet fedt samt mere vand, end hvis du havde valgt at spise kød.

Det betyder helt enkelt, at du fylder din mave op med mad, der har en stor volumen, hvilket giver dig en solid mæthedsfornemmelse i længere tid. Og det ekstra plus er, at maden på samme tid også indeholder færre kalorier, hvilket betyder, at du taber dig.

Som flexitar udelukker du alt slags kød fra din daglige kost. Kød indeholder mange vigtige proteiner, og derfor er det vigtigt at erstatte kødet med andre vigtige proteiner. Det kan for
eksempel være bønner, ærter, linser, tofu, nødder og æg, som alle er vigtige proteinkilder.

Under kurens forløb skal du have 2 kødfrie dage, du kan også vælge 3 dage, dette er blot en fordel, fordi du vil tabe dig yderligere. En god ide er at planlægge de kødfrie dage i ugen, for eksempel onsdag og lørdag. Du må højst indtage 740 gram kød om ugen, så sørg for at have dette med i din planlægning.

Populære alternativer til Flexitarian kuren kuren

Nupo kuren

Nupo er en såkaldt kalorielet diæt, hvor målet er hurtigt at tabe sig ved at drikke en række af specialudviklede slankeprodukter. Engang bestod kuren udelukkende

Læs mere »

DASH kuren

En sund og varieret kost er nøglen til et langt og lykkeligt liv, men også nøglen til at sænke et forhøjet blodtryk samt mange andre

Læs mere »

Juice kuren

En effektiv juicekur kan vare lige fra 1-30 dage. Tanken bag den populære kur er udelukkende at “spise” flydende kost i form af forskellige juicer.

Læs mere »

Plantebaseret kost kuren

Er du laktoseintolerant, så er den plantebaserede kost et rigtig godt valg. Den plantebaserede kost består kort sagt af hele uforarbejdede planter såsom frugt, bælgfrugter,

Læs mere »

Low Fodmap kuren

Low Fodmap er en kur, hvor bestemte fødevarer, såsom kulhydrater gradvist udelukkes fra din kost. Low Fodmap har vist sig at være et effektivt middel

Læs mere »

5:2 kuren

Hvis du gerne vil opnå et hurtigt og effektivt vægttab, uden for mange begrænsinger i hvad du må spise, så er kuren 5:2 måske noget

Læs mere »

Jeg er manden bag Fitfact.dk og skriver blandt andet om træning og vægttab, med særlig fokus på motivation og sundhed.

Træningsudstyr til hjemmet - tilbud på billig træningsudstyr