Inshape romaskine TEST – Inshape RM-E, Inshape RM700, Inshape Athene osv.
Er en Inshape romaskine pengene værd?
Inshape er et dansk fitnessbrand der sælges af en række danske varehuse som Coop, Bilka og Harald Nyborg.
I denne test ser vi på nogle af de mest populære romaskiner fra Inshape og vi sammenligner med andre alternativer i samme prisklasse.
Vores testperson, som er mig, Erik Haalo, er tidligere roer og foretrækker selv romaskiner fra kendte brands som Concept 2 og Kettler, men måske gemmer der sig et godt tilbud hos Inshape.
Lad os se på nogle af de mest populære Inshape romaskiner.
Populære romaskiner
Disse romaskiner er de mest populære blandt besøgende på FitFact.dk lige nu. De er velegnede til hjemmetræning og er fra troværdige gode brands.
Sådan har vi testet romaskiner fra Inshape
Vi har endnu ikke haft mulighed for at teste romaskinerne fra Inshape. Derfor er vores test udelukkende baseret på de fakta som vi kan læse om fra producenten og andres erfaring.
Vi arbejder på at få fat på en kopi af nogle af de mest populære versioner.
Men vi kan stadig sige noget generelt om de enkelte romaskiner, hvilken type de er, og hvad du skal forvente og hvad du skal undgå.
Inshape RM-E
- Romaskine med elastik
Forhandler | Totalpris | Læs mere |
---|---|---|
1.199,00 DKK | → Læs mere |
Den første romaskine i testen er Inshape RM-E, der blandt andet forhandles af Coop.
Det er en billig romaskine til kun lidt over 1000kr (med Coop medlemskab), der bruger en elastisk til at skabe modstand.
Det er en romaskine der minder meget om Odin R5 der forhandles af danske Apuls.
Romaskiner med elastik modstand er meget billigere end andre modeller, der typisk bruger magnetmodstand, luftmodstand eller vandmodstand.
En romaskine som denne med elastikmodstand er kun velegnet til utrænede og ældre. Til dig der er i nogenlunde form vil den meget hurtig blive for let og derfor for kedelig,
Men den kan være et godt bud til især ældre, som kan lide romaskine træning, og som ikke har behov for at kunne give den max gas til træning.
Du bør nok være opmærksom på at holdbarheden på denne type romaskine ikke er så god.
Jeg ville nok anbefale at du fravalgte denne romaskine og i stedet betalte 500kr mere for at Inshape RM700, der har magnetmodstand.
Inshape RM700
- Romaskine med magnetmodstand
Forhandler | Totalpris | Læs mere |
---|
Her er vi ved testens billigste romaskine med magnetmodstand.
Inshape RM700 koster kun omkring 2000kr hos Coop (med medlemskab) og er derfor en ret billig romaskine, men som altså alligevel har magnetmodstand.
Magnetmodstand betyder at modstanden på din romaskine skabes ved en magnet der sidder ved et svinghjul. Når du trækker i håndtaget roterer dette svinghjul og jo tættere på magneten sidder, jo mere modstand er der.
Det er samme princip som med de fleste motionscykler.
Modsat motionscykler er magnetmodstand ikke det bedste. De bedste romaskiner har luftmodstand eller vandmodstand.
Hvis du godt kan lide fornemmelsen af at ro fra fitnesscenteret, bør du gå efter en romaskine med luftmodstand eller magnetmodstand.
Hvis det ikke er så vigtigt for dig med realisme, kan en romaskine med magnetmodstand som denne, være et godt valg.
Den har 10 modstandsniveauer og ifølge anmeldelser på Shopping.coop.dk er det måske lidt til den lave side, når du først er kommet i form.
Men til 2000kr må vi sige at dette er et godt tilbud og du her får en fornuftig træningsmaskine.
Jeg vil dog nok i stedet anbefale Abilica Winrower, der er samme type romaskine, da den er i bedre kvalitet og sælges af folk der giver god kundeservice og rådgivning.
Inshape Athene
- Romaskine med luftmodstand
Forhandler | Totalpris | Læs mere |
---|
Her har vi en spændende romaskine fra Inshape, der koster omkring 5000kr (med Coop medlemskab).
Det er klart den billigste romaskine med luftmodstand jeg kan komme i tanke om at have set.
Jeg har endnu ikke haft mulighed for at teste denne romaskine og det ville jeg ellers rigtig gerne, for tanken om en romaskine med luftmodstand til så få penge, ja det er godt nok spændende!
Hvorfor nu det?
Jo, fordi luftmodstand er “the gold standard” for romaskine. Det giver nemlig den klart mest realistisk fornemmelse. Det er derfor at en romaskine som Concept 2 bruges til konkurrencer og af eliteroere som Eskild Ebbesen, der endda har en rekord på romaskine.
En Concept 2, der i øvrigt er min testvinder, koster omkring 9000kr for de billigste modeller, så hvis man kan få denne til 5000kr, sparer man altså mange penge.
Jeg er dog helt sikker på at den langt fra er lige god som Concept 2, særligt er displayet og computeren næppe særlig godt, men mindre kan også gøre det.
Spørgsmålet er hvad den koster, hvis det er uden medlemskab hos Coop.
Da jeg ikke har testen den i person, kan jeg ikke stå inde for den, men den ser da spændende ud til prisen.
Inshape romaskine tilbud
Søg i databasen over billige romaskiner fra Inshape
Er du på udkig efter et godt tilbud på et romaskine fra Inshape? I denne sektion har vi samlet tilbud på romaskiner fra Inshape. Vælg en af de de bedste tilbud i tabellen nedenunder. Vi indhenter priser og tilbud flere gange om ugen hos flere populære forhandlere.
Tips til at købe romaskine
Til sidst kunne jeg godt tænke mig at give et par tip til hvordan du bedst slipper afsted med at købe en romaskine. Det koster jo typisk ret mange penge, så det er surt at lave et fejlkøb.
Hvis du køber en fitnessmaskine i et varehus får du næppe kvalificeret rådgivning om hvad du har brug for.
Hvis du køber en fitnessmaskine hos en fitnessbutik, kan du spørge om råd, ikke bare til maskinen, men også din træning.
Hvis du køber i et varehus, er det ikke sikkert at de har reservedele hvis noget går i stykker.
Hvis du køber i en fitnessbutik kan du altid få fat på reservedele og få vejledning til vedligeholdelse.
Hvis du efter noget tid finder ud af at du alligevel ikke var så vild med at ro, så er det altså meget rart at du kan få solgt din romaskine igen, i stedet for at den står og samler støv i kælderen.
Her er det bare meget nemmere at få solgt, hvis du køber fra et kendt brand som Abilica, Concept 2 eller Waterrower.
Havde du købt en Concept 2 ville du under nedlukningen kunne have solgt den for MERE end du gav for den.
Omvendt mister de billige brands hurtigt 50% af værdien og kan være meget svære at få solgt på DBA.dk.
Derfor synes jeg du grundigt skal overveje hvad den samlede omkostning egentlig bliver og om besparelsen er det værd.
De billige romaskiner bruger modstand med elastik og magnet, men det er altså ikke lige godt som vandmodstand eller luftmodstand.
Selv om du måske tænker at du ikke er en eliteroer og nok kan klare dig med mindre, så bliver det altså også sjovere for dig med en vandromaskine.
Køb efter hvad du har råd til, men lad dig ikke afskrække af at du synes en vandromaskine eller en Concept 2 ser lidt voldsom ud. Det vænner du dig hurtig til at ro på.
Forfatter
-
Erik Haalo Hamre er redaktør og ekspert på Fitfact.dk og under uddannelse som Kostvejleder. Han har 20 års erfaring med styrketræning og har roet i Hellerup Roklub i en årrække.
Tags: aff