Skridttæller Test – bedste skridtæller og aktivitetsarmbånd

Du skal gå 10.000 skridt om dagen for at holde dig sund og slank.

Det ved vi efterhånden alle sammen, men det bliver så kedeligt at gå og tælle alle sine skridt!

Spøg til side, så skal du selvfølgelig derfor have en skridttæller, der gør det nemt og sjovt at få sin daglige motion.

Der er et stort udvalg af skridttællere og aktivitetsarmbånd, nogle er meget simple og måler kun skridt, andre er avancerede og måler også kalorieforbrug og hjerterytme.

Vi mener at de bedste skridttællere i test er:

 • Fitbit Charge 4
 • Huawei Band 4 Pro
 • Fitbit Inspire HR

De har vundet test hos forbrugermagasiner som TÆNK og har gode anmeldelser fra brugere og magasiner.

Læs med og se hvor du finder billigst og hvorfor vi anbefaler dem.

Bedste skridttællere og aktivitetsarmbånd

Vi mener at de bedste skridttællere i test er:

 • Fitbit Charge 4
 • Huawei Band 4 Pro
 • Fitbit Inspire HR

De har vundet test hos forbrugermagasiner som TÆNK og har gode anmeldelser fra brugere og magasiner.

Fitbit Charge

Det var en nem opgave at vælge en vinder blandt skridttællerne og aktivitets armbåndene i testen. Det var nemlig Fitbit Charge 4, der vandt stort set alle test vi kunne finde på nettet.

Dette aktivitetsarmbånd fra Fitbit er nemlig anbefalet af forbrugermagasiner som TÆNK, Råd og Rön, Which, Choice og Consumer Reports, samt får gode anmeldelser i New York Times.

Testvinderen i januar 2021. Det er en glimrende aktivitetsmåler. Den har meget konsistente målinger, og på dette punkt er den blandt de allerbedste.
TÆNK
Forbrugermagasin
Præcis måling af aktivitet

Testvinderen i januar 2021. Det er en glimrende aktivitetsmåler. Den har meget konsistente målinger, og på dette punkt er den blandt de allerbedste.
TÆNK

Det der går igen i alle anmeldelser af Fitbit Charge 4 er at armbåndet er meget præcist til at måle aktiviteter og det gør det helt automatisk.

I testen hos New York Times ramte armbåndet kun forbi med et skridt i den kontrollerede test.

Lige vigtigt er nok at Fitbit Charge 4 har GPS og derfor kan måle andre typer motion end bare gang.

Det måler derfor automatisk hvis du løber, cykler eller svømmer og du behøver ikke sætte det igang. Algoritmer kan selv finde ud af hvilken sport du er igang med, helt automatisk, i hvert fald de mest populære.

Armbåndet kan måle aktivitetsniveau og kalorieforbrug 20 forskellige sportsgrene.

Du skal dog bruge appen, for at se hvilke aktiviteter der registreres, det kan ikke ses direkte i armbåndet.

Bedste app i test

Fitbit får meget ros for deres app, der får den bedste anmeldelse i test. New York Times er blandt andet særligt begejstret:

Fitbit has the best app of any tracker we’ve tested. It’s highly user-friendly, and it connects you to a large and active social network, which may help motivate you to meet your goals.
New York Times

Appen er også let at få sat op og finder automatisk dit aktivitetsarmbånd og forbinder til det. Noget der ellers faktisk kan være lidt besværligt at få til at fungere med andre modeller.

Avanceret aktivitetsarmbånd med mange funktioner

Fitbit Charge 4 er en af de mere avancerede aktivitetsarmbånd på markedet, der i tillæg til skridttælling også har følgende funktioner:

 • Skridttælling
 • Kaloriemåler
 • Pulsmåler
 • GPS
 • Måling af blod-iltmætning
 • Måling af Vo2 Max
 • Søvnanalyse

Desuden kan armbåndet bruges som smartwatch, hvor du kan modtage notifikationer fra din mobil. Et egentlig sportsur eller smartwatch er det dog ikke.

Fitbit Charge 4 giver dig altså ikke bare skridtælling og kalorieforbrug, men faktisk et omfattende indblik i din sundhed og din motion.

Er det for meget for nogen? Måske. Kan det motivere dig til at leve sundere? Helt sikkert.

This is a great tracker with plenty of features, accurate tracking, and good battery life
Choice.com.au
Forbrugermagasin

Huawei Band 4 Pro

Næste testvinder er fra kinesiske Huawei og er en hel del billige end Fitbit Charge 4, faktisk omkring halv pris, hvilket jo selvfølgelig må tages med i en test som denne.

Huawei Band 4 Pro klarer sig godt, uden at vinde, i de forbrugertest vi har undersøgt.

Sådan er Huawei Band 4 Pro derfor i top 3 hos TÆNK, hvor det blev nr. 2, og top 3 hos engelske Which.co.uk. Aktivitetsarmbåndet har desuden vundet “bedst i test” hos magasinet iForm i 2020.

Som vinderen er dette også en glimrende aktivitetsmåler. Den har meget konsistente målinger, og på dette punkt er den faktisk testens bedste
Gode funktioner og aktivitetsmåling, men ikke så brugervenligt

Ifølge TÆNK er den faktisk testens mest præcise, når det gælder måling af gang og løb.

Ligesom Fitbit Charge 4 har den GPS, som giver en mere præcis måling, især hvis du laver andre typer motion end gang, for eksempel cykling eller svømning.

Som vinderen er dette også en glimrende aktivitetsmåler. Den har meget konsistente målinger, og på dette punkt er den faktisk testens bedste

Which.co.uk er ikke helt så begejstrede som TÆNK, men er enige i at armbåndet måler skridt, distance og puls meget præcist.

Hvor uret her ikke kan måle sig med Fitbit Charge 4 er i brugervenlighed, hvor appen ikke lever op til samme kvalitet og hvor det kræver en del hel manuelle indstillinger at bruge armbåndet.

Ifølge TÆNK er skærmen også svær at læse.

Funktioner

Huawei Band Pro 4 har en række funktioner, blandt andet:

 • Pulsmåler
 • GPS
 • Kalorieforbrug
 • Måling af blod-iltmætning
 • Måling af Vo2 Max indbygget.
 • Kan bruges som smartwatch

Til dig der vil have præcis måling og kan leve med mindre brugervenlighed

Huawei Band 4 Pro er ifølge vores research et glimrende aktivitetsarmbånd, når det gælder tracking og skridttælling, men kan have nogle udfordringer med de mere avancerede funktioner og i forhold til brugervenlighed.

Med en pris på under 500kr er det dog helt tydeligt at du her får rigtig meget for pengene

Fitbit Inspire HR

Testvinder nr. 3 er Fitbit Inspire HR, der kommer ind som TÆNKs top 3 og får “Best Buy” fra Which.co.uk og “Recommended” fra Choice.com.au.

Fitbit Inspire HR adskiller sig fra de to andre testvindere ved ikke at have GPS. Vil du måle distance skal du derfor være tilkoblet appen.

Det til trods får Fitbit Inspire HR pæne ord med på vejen, fordi den er præcis og nem at bruge:

Fitbit Inspire HR er en udmærket aktivitetsmåler som generelt klarer sig godt i testen.
Præcis aktivitetsarmbånd til en god pris, men mangler funktioner

Fitbit Inspire HR ligger prismæssigt på den rigtige side under 500kr og er derved blandt de billigere modeller fra de kendte brands.

Værd at tage med i den sammenhæng er dog at armbåndet prismæssigt ligger omkring Huawei Band Pro 4, der modsat Inspire HR, har GPS, kaloriemåler og en række andre funktioner.

Spørgsmålet er derfor om du foretrækker Fitbit og ikke mindst hele universet omkring Fitbit, inkluderet appen, eller om du heller vil have GPS, men mindre brugervenlighed med Huawei?

Hvis ikke vi sammenligner med Huawei Band Pro 4, men bare ser på aktivitetsarmbåndet for sig selv, så er der ikke tvivl, Fitbit Inspire HR er et godt køb.

Which.co.uk er da også enige:

Should I buy it? Yes. It has plenty of features and tracks a range of activities automatically and accurately. It’s a Best Buy

Andre populære skridttællere

Sportsbuddy Veryfit

Sportsbuddy er et populært dansk aktivitetsarmbånd, der har vundet “Top 3 i Test” hos iForm’s store test af skridttællere.

Her forklarer magasinet især at Sportsbuddy bliver valgt fordi det er “nemmest at betjene” af alle aktivitetsarmbåndene i testen.

En flot præstation da Sportsbuddy Veryfit koster omkring 500kr, mens de to andre anbefalede ure prismæssigt næsten lå til det dobbelte.

Dansk udviklet skridttæller med masser af funktioner, men ikke GPS

Sportsbuddy Veryfit er et af flere aktivitetstrackere og sportsure fra Sportsbuddy.

Veryfit er den mest populære model og har alle de funktioner du forventer af et moderne aktivitetsarmbånd:

 • Skridttæller
 • Pulsmåler
 • Kalorieforbrug
 • Søvntracker

Veryfit har dog ikke GPS i armbåndet, kun gennem appen.

Hvis vi skal sammenligne med andre testvindere i testen, havner vi nok ved Fitbit Inspire HR, der også er et aktivitetsarmbånd uden GPS, der får gode anmeldelser for brugeroplevelse og præcision.

Hvilket et du kan vælge, kan vi på stående fod ikke afgøre. Vi vil forsøge at teste begge på et senere tidspunkt.

På Trustpilot får Sportsbuddy overvejende gode anmeldelser med et gennemsnit på 4.8 stjerner ud af 5, baseret på over 600 anmeldelser (August 2021).

Der er en række anmeldelser af Sportsbuddy på nettet, men da de fleste af dem er sponsoreret af Sportsbuddy har vi ikke medtaget disse.

Garmin Vivosport

Amerikanske Garmin er det helt store dyr på savannen når det kommer til cykelcomputere. Her er der ingen over og knapt nok nogen ved siden af.

Derfor er det måske heller ikke overraskende at Garmin også laver nogle rigtig gode skridttællere og aktivitetsarmbånd, men måske lidt overraskende at ingen af dem er vores testvinder.

Det Garmin aktivitetsarmbånd der kommer tættest på er Garmin Vivosport, der også er Garmins topmodel.

Skridtælleren er ikke blandt de foretrukne hos TÆNK, men er dog “Recommended” hos den australske tilsvarende Choice.com.au.

Masser af funktioner

Garmin Vivosport har en masse gode funktioner, blandt andet:

 • Pulsmåler
 • GPS
 • Kaloriemåler
 • Søvntracker

Choice.com.au skriver ikke uddybende i anmeldelsen, men giver disse “pros”:

• Excellent response in heart rate monitor to shifts in intensity during cool down • Very good Android and iOS apps for monitoring data • Very easy to read daily figures from band, even in sunlight • Very easy to setup • Media playback control Choice.com.au

Garmin Vivofit 4

Garmin Vivofit 4 er et af de billigere aktivitetsarmbånd fra Garmin, der savner funktioner, men som trods alt får et “Recommended” med fra det australske forbrugermagasin Choice test.

Choice lægger vægt på at skridt målingen er præcis og det er nemt at komme i gang, samt at skærmen er nem at aflæse, selv i solskin.

Garmin Vivofit er et basic aktivitetsarmbånd, der ikke har GPS og ikke har pulsmåler.

Det måler derfor kun skridt og kan altså ikke tracke andre sportsgrene som cykling.

På plussiden tæller altså en lav pris, præcis måling af skridt og at den er nem at bruge.

Samsung Gear Fit

Sidste aktivitetsarmbånd i denne del af testen er fra Samsung og er anbefalet af både Choice.com og Which.co.uk.

Which.co.uk anbefaler dette til dig der vil bruge det til svømning.

“..Comes preloaded with the Speedo On app for tracking your swimming stats..”

Aktivitetsarmbåndet kommer nemlig med Speedo On appen, der gør det nemt at måle dine svømmetider.

Bedste skridttæller til at have i lommen

Sportsbuddy Move

Sportsbuddy Move er en lille, praktisk skridttæller til lommen, der nemt kan klipses fast på dit tøj eller bare tages med i lommen.

Skridtælleren måler antal skridt og udregner kalorier og data kan aflæses i den tilhørende app.

Omron Walking Style

Simpel og lavpraktisk skridttæller der er velegnet til ældre. Denne skridtæller måler din aktivitet, dine skridt og dit kalorieforbrug helt automatisk. Skridtælleren indstiller sig automatisk til din skridtlængde.

Populære skridttællere til kvinder

Alle skridttællere i testen er for alle, kvinder og mænd, unge og gamle, men hvis du er på udkig efter en skridttæller der er mere feminin i sit udtryk – og måske lidt extra, så se disse modeller.

Fitbit Luxe

Hvis du er til lækkert design og personlighed, så er Fitbit Luxe måske det helt rigtige valg.

Fitbit Luxe bygger på samme model som Fitbit Inspire, men har et lækkert design, med nem mulighed for at udskifte stroppen på armbåndet, så det passer til lige netop dig.

Armbåndet har de samme funktioner som Fitbit Inspire, altså skridtmåling, pulsmåler, søvntracker osv.

Garmin Vivosmart

Garmin Vivosmart er en elegant, diskret skridttæller fra Garmin, med et design der nok vil appellere til mange, måske især kvinder.

Armbåndet har en række funktioner udover skridtmåling, blandt andet pulsmåler og stressniveaumåler.

Det har ikke GPS, så hvis du vil måle distance mere præcist, må du bruge appen.

Guide til køb af skridttæller

En skridttæller hjælper dig med at blive mere aktiv og få gået dine daglige 10.000 skridt – eller endnu mere.

Skridttællere bruger et psykologisk princip – gamification – til at inspirere dig til at bevæge dig mere. Du kender det sikkert, når du gør noget til en lille konkurrence, er det lettere at få gjort.

En skridttæller kan være enkelt og simpel, bare en lille skærm der ligger i din lomme, men det kan også være en avanceret aktivitetsmåler, der måler alt fra din puls til din søvnrytme.

Er du i tvivl om hvad du skal vælge, så læs videre, her ser vi på de forskellige typer skridtællere og aktivitetsmålere på markedet.
Typer af skridttællere og aktivitetsarmbån

Typer af skridttællere og aktivitetsarmbånd

1
Aktivitetsarmbånd

Den mest populære type af skridttællere er aktivitetsarmbåndene og det er til at forstå, de er nemlig super nemme at bruge, men kan samtidig måle og tracke en masse spændende.

Fordi du har armbåndet på hele tiden, lægger du slet ikke mærke til det, og du glemmer ikke at tage det med. Derfor får du en meget præcis måling af hvor mange skridt du går.

Mange armbånd kan desuden måle din puls og kan derfor give dig en meget præcis måling af dit kalorieforbrug når du træner eller måle hvordan du sover.

2
Sportsur

Hvis du er seriøs omkring din træning kunne et sportsur måske være en god mulighed. Her får du flere funktioner og et egentligt ur, som du også kan bruge som smartwatch.

Det bedste eksempel er måske Apple Watch, der jo egentlig ikke er et sportsur, men som alligevel har gjort sundhed og tracking til et af deres helt store salgsargumenter.

Også andre producenter som Garmin og Fitbit har budt ind med deres sportsure, der virkelig kan bidrage til at måle din sundhed og optimere din søvn og træning.

3
Skridttæller til lommen

Den helt simple skridttæller er en lille dims, som du kan komme i lommen eller klipse fast til dit bælte. Den måler antal skridt og ikke så meget mere og du kan tjekke den på displayet.

Disse typer skridttællere kan være populære til ældre, der ikke er så tekniske, men som stadig vil få meget ud af den ekstra motivation til at gå de 10.000 daglige skridt.

Funktioner

Alle skridttællere måler hvor mange skridt du går hver dag, men mange af dem har også flere spændende funktioner. Dette er nogle af de mest almindelige.

Skridttæller

Det vigtigste ved en skridttæller er selvfølgelig at den måler dine skridt i løbet af dagen. Her er de fleste skridttællere ret gode. De misser ikke mange skridt, men de kan have lidt problemer når du bare går rundt derhjemme og fx støvsuger.

GPS

GPS måler hvor du er og hvor du bevæger dig hen. Det er nødvendigt, hvis du vil bruge dit aktivitetsarmbånd til at måle andre typer motion end gang og løb. Det kan fx være cykling eller svømning.

Kaloriemåler

En anden god funktion er kaloriemåling. Den fortæller dig nemlig hvor mange kalorier du har forbrændt i løbet af dagen. Det gør det meget nemmere at tabe dig. Kaloriemåleren bliver mere præcis når du har pulsmåler og GPS.

Pulsmåler

En anden almindelig funktion er pulsmåler, der tjekker din puls og måler nogle gange også din hjerterytme (med EKG). Det kan fortælle dig meget om hvor mange kalorier du forbrænder, men også hvor god form du er i og hvordan du sover om natten.

Søvntracking

Uden en god nats søvn er det svært at få overskud til gåturen og træningen. Mange aktivitetsarmbånd måler derfor din søvn, som du så kan se hvordan har været i den medfølgende app.

FAQ

Den bedste skridttæller i vores test er Fitbit Charge 4, som er testvinder hos TÆNK og får gode anmeldelser. Men også Fitbit Inspire HR og Huawei Band Pro 4 er gode valg, som også er testvindere hos TÆNK.

En god skridttæller fra f.eks. Fitbit, Huawei eller Garmin er meget præcis og måler næsten helt korrekt. Men de kan have problemer med at måle når du går rent derhjemme.

En skridttæller bruger vibrationer og nogle gange GPS til at måle hvor meget du bevæger dig.

Det anbefales at du mindst går 10.000 skridt om dagen og mindst 16.000 skridt om dagen hvis du vil tabe dig.

Forfatter

 • Erik Haalo Hamre er redaktør og ekspert på Fitfact.dk og under uddannelse som Kostvejleder. Han har 20 års erfaring med styrketræning og har roet i Hellerup Roklub i en årrække.

Tags:

Fitfact.dk
Enable registration in settings - general