Motionscykel med tv skærm

En motionscykel med skærm gør træningen sjovere og mere udfordrende. I denne artikel har vi se på hvilke muligheder der findes, lige fra apps til din iPad eller professionelle cykel simulatorer.

Motionscykel med app til tablet

Lav din motionscykel om til en cykelsimulator med skærm. Du skal bare bruge en tablet, fx en iPad, og så en app. Flere motionscykler kan i dag tilsluttes app og iPad og derved kan du omdanne til tablet til en fuldt funktionsdygtig skærm med cykelsimulator. 

Abilica iConsole+

Abilica er en af de mest populære forhandlere af fitness produkter i Danmark, kendt for høj kvalitet og brugervenlige produkter. Abilica har udviklet deres egen app iConsole+, der gør det muligt at køre ruter på Google Maps og andre spændende programmer.

iConsole+ fungerer sammen med alle Abilica produkter, der har “Stream” i navnet. Det er for eksempel:

  • Abilica Stream UB VIII
  • Abilica Stream Voyager
  • Abilica Stream Tour

iConsole+ er en gratis træning- og simulatorapp til motionscykler. Appen tilsluttes til maskinen med Bluetooth og kan så bruges til at styre motionscyklens modstand, vælge træningsprogrammer og se statistik over træningspas mv.

Hvor det bliver rigtig interessant er at du på iConsole+ kan køre ture på Google Maps med den præcise højde profil som i virkeligheden. Du kan altså vælge at køre en hel Tour de France etape hvis du vil! Så længe ruten findes på Google Maps, og det gør det meste efterhånden, så kan du køre en eksakt kopi af ruten, med alle stigninger, på din Abilica motionscykel. Du kører ruten på Google Street View, der opdateres efterhånden som du kommer frem.

Abilica Stream UB VIII

Testvinder - Bedst til Prisen
Abilica Stream UB VIII anmeldelse
Forhandler Levering Totalpris Læs mere
Abilica 0,00 DKK 4.495,00 DKK → Læs mere

Abilica Stream er vores valg som “bedst i test” når det gælder værdi for pengene i hele vores test af motioncykler. For små 4000kr får du en fremragende motionscykel med jævnt tråd i solid byggekvalitet og så selvfølgelig iConsole+ appen, der omdanner din tablet til skærm for din cykel.

Abilica Stream UB VIII giver mest motionscykel for pengene

Motionscyklen har magnetisk modstand, der indstilles på displayet og har 30 modstandniveauer. Vi testede de tunge niveauer og kan bekræfte, at der også er udfordring til dig der er i god form.

Svinhjulet er 9kg, altså 3kg mere end den billigere Winmag model. Stream har da også et fuldstændig lydløst og glidende tråd. Det føles rigtig god og naturligt, uanset om du kører stille og roligt eller giver den fuld gas.

Du får også den rigtig sjove iConsole app med, hvor du kan køre ruter på Google Map med streetview (var det noget med en tur langs Strandvejen?). Mere om det senere, først skal vi se på det tekniske.

Abilica Stream Tour

Siddecykel med op til 200kg max personvægt
Forhandler Levering Totalpris Læs mere

Abilica Stream Tour er en siddecykel i top kvalitet. Cyklen har en max personvægt på helt op til 200kg og er velegnet til alle, også ældre og personer der har svært ved at bruge en almindelig motionscykel. Velegnet til brug i træningscentre og lignende, hvor flere skal bruge motionscyklen i flere timer om dagen.

Abilica Stream Tour kan tilsluttes iConsole+ appen til smartphone og tablet, hvor man så kan køre ture på Google Map streetview. Tag turen op af Alpe D’Huez eller igennem London’s gader, du bestemmer!

Abilica Stream Voyager

Testvinder - Bedst til Hjemmebrug
Abilica Stream Voyager
Forhandler Levering Totalpris Læs mere
Abilica 0,00 DKK 6.799,00 DKK → Læs mere

Vores Testvinder af Abilicas motionscykler er Abilica Stream Voyager, der altså deler navn og serie med Abilica Stream UB VIII (anmeldt andetsteds på siden). Her har vi at gøre med en motionscykel tæt på en “professionel” motionscykel, men til et par tusind kroner mindre.

Abilica Stream Voyager har stort set det samme display som UB VIII modellen. Det vil sige at du også her får adgang til træningsappen iConsole. Her kan du prøve et hav af træningsprogrammer og tilslutte pulsmåler m.m. Du får også muligheden for at køre ruter med Streetview på Google Maps. En super træningsfunktion, der er langt sjovere og bedre, end et almindeligt display.

Kettler World Tours

Kettler World Tours er en simulator app til motionscykler fra det populære Kettler brand, der blandt andet forhandles af Apuls.

Appen fungerer på mange områder som iConsole+, dog har man mulighed for at køre konkurrencer med eller mod andre cyklister.

Kettler World Tours bruger Bing Maps eller Magic Maps til at køre på, modsat iConsole+ der bruger Google Maps.

Der arrangeres ture igennem appen, hvor man kan tilmelde sig. Deltagernes interne placering vises på kortet og appen er derfor velegnet til grupper. Efter løbet er overstået gemmes gruppens resultater på ranglisten.

Kettler World Tours er en betalt software, til små 2000kr, der blandt andet kan købes hos Fitnessgruppen.

Motionscykel med simulator

En motionscykel med simulator er til dig vil have en super realistisk og sjov træning derhjemme. Du kender har måske set cykelsimulatoren i brug i TV2s studie under Tour de France, hvor kendte danskere skal kæmpe sig op ad Alp d’Huez. Hvad du måske ikke vidste er at det er en dansker, Niels Kristian Andersen, der har udviklet den og at du faktisk kan få den til privat brug.

VirtuPro

Det er forkert at kalde VirtuPro for en motions- eller spinningcykel. Den er nemlig så meget mere. Cyklen minder meget om en spinningcykel i udseende, men der stopper sammenligningen også.

En VirtuPro er en cykelsimulator, der måler dit tråd og Watt produktion til den mindste marginal og lader dig dyste mod andre cyklister på den indbyggede skærm.

Du kan derfor køre og konkurrere på autentiske ruter fra Danmark, Frankrig, Tyskland og Spanien og teste dagsformen på berømte ruter som Alpe D’Huez og Mont Ventoux.

Softwaren regulerer automatisk modstanden efter hvor på ruten du er. Er der stigning på ruten, øges modstanden, mens nedkørslen gøres lettere. Det hele foregår helt automatisk. Da VirtuPro er en rigtig cykelsimulator, kan du også skifte gear og ændre dit tråd op ad hældningerne. Tættere på at køre Tour de France fra stuen, kommer man ikke.

VirtuPro fås i flere versioner, til private og fitnesscentre, fra priser omkring 20.000kr

Motionscykel med TV skærm for ældre

Gloria Mundi Care cykelsimulator

Motionscykler med mulighed for at cykle ruter på tv-skærmen er et stort hit på plejehjem og rehabiliteringscentre lige nu.

Fordele ved motionscyklerne med tv skærm:

  • Aktiverer og rehabiliterer, giver stimulation, motion samt kognitiv træning.
  • Cyklen er meget egnet til personer med demens, personer med senhjerneskade, hemiplegikere og ældre, som ønsker motion og socialt samvær

Undersøgelser har vist at ældre, særligt ældre med demens eller andre kognitive problemer, kan have rigtig stor gavn af denne type træning.

Motionscyklerne, der i Danmark forhandles af Gloria Mundi Care, har en række ruter programmeret, så brugerne kan cykle ture i Danmark og udlandet. Når man træder i pedalerne bevæger cyklen sig frem og giver derfor de ældre mulighed for at nyde en cykeltur i vante eller nye omgivelser, også efter kræfterne ikke er cykelture udenfor.

Motionscyklerne fra Gloria Mundi Care fås i flere versioner og er beregnet til institutionsbrug.

Jeg er manden bag Fitfact.dk og skriver blandt andet om træning og vægttab, med særlig fokus på motivation og sundhed.

Træningsudstyr til hjemmet - tilbud på billig træningsudstyr
Logo
Enable registration in settings - general