Motionscykel med tv skærm og Zwift

En motionscykel med skærm gør træningen sjovere og mere udfordrende. I denne artikel har vi se på hvilke muligheder der findes, lige fra apps til din iPad eller professionelle cykel simulatorer.

Motionscykel med app til tablet

Lav din motionscykel om til en cykelsimulator med skærm. Du skal bare bruge en tablet, fx en iPad, og så en app. Flere motionscykler kan i dag tilsluttes app og iPad og derved kan du omdanne til tablet til en fuldt funktionsdygtig skærm med cykelsimulator. 

Abilica iConsole+

Abilica er en af de mest populære forhandlere af fitness produkter i Danmark, kendt for høj kvalitet og brugervenlige produkter. Abilica har udviklet deres egen app iConsole+, der gør det muligt at køre ruter på Google Maps og andre spændende programmer.

iConsole+ fungerer sammen med alle Abilica produkter, der har “Stream” i navnet. Det er for eksempel:

  • Abilica Stream UB VIII
  • Abilica Stream Voyager
  • Abilica Stream Tour

iConsole+ er en gratis træning- og simulatorapp til motionscykler. Appen tilsluttes til maskinen med Bluetooth og kan så bruges til at styre motionscyklens modstand, vælge træningsprogrammer og se statistik over træningspas mv.

Hvor det bliver rigtig interessant er at du på iConsole+ kan køre ture på Google Maps med den præcise højde profil som i virkeligheden. Du kan altså vælge at køre en hel Tour de France etape hvis du vil! Så længe ruten findes på Google Maps, og det gør det meste efterhånden, så kan du køre en eksakt kopi af ruten, med alle stigninger, på din Abilica motionscykel. Du kører ruten på Google Street View, der opdateres efterhånden som du kommer frem.

Abilica Stream UB VIII

Testvinder - Bedst til Prisen
Abilica Stream UB VIII anmeldelse
Forhandler Totalpris Læs mere
3.995,00 DKK → Læs mere

Abilica Stream er vores valg som “bedst i test” når det gælder værdi for pengene i hele vores test af motioncykler. For små 4000kr får du en fremragende motionscykel med jævnt tråd i solid byggekvalitet og så selvfølgelig iConsole+ appen, der omdanner din tablet til skærm for din cykel.

Abilica Stream UB VIII giver mest motionscykel for pengene

Motionscyklen har magnetisk modstand, der indstilles på displayet og har 30 modstandniveauer. Vi testede de tunge niveauer og kan bekræfte, at der også er udfordring til dig der er i god form.

Svinhjulet er 9kg, altså 3kg mere end den billigere Winmag model. Stream har da også et fuldstændig lydløst og glidende tråd. Det føles rigtig god og naturligt, uanset om du kører stille og roligt eller giver den fuld gas.

Du får også den rigtig sjove iConsole app med, hvor du kan køre ruter på Google Map med streetview (var det noget med en tur langs Strandvejen?). Mere om det senere, først skal vi se på det tekniske.

Abilica Stream Tour

Siddecykel med op til 200kg max personvægt
Forhandler Totalpris Læs mere

Abilica Stream Tour er en siddecykel i top kvalitet. Cyklen har en max personvægt på helt op til 200kg og er velegnet til alle, også ældre og personer der har svært ved at bruge en almindelig motionscykel. Velegnet til brug i træningscentre og lignende, hvor flere skal bruge motionscyklen i flere timer om dagen.

Abilica Stream Tour kan tilsluttes iConsole+ appen til smartphone og tablet, hvor man så kan køre ture på Google Map streetview. Tag turen op af Alpe D’Huez eller igennem London’s gader, du bestemmer!

Abilica Stream Voyager

Testvinder - Bedst til Hjemmebrug
Abilica Stream Voyager
Forhandler Totalpris Læs mere
6.799,00 DKK → Læs mere

Vores Testvinder af Abilicas motionscykler er Abilica Stream Voyager, der altså deler navn og serie med Abilica Stream UB VIII (anmeldt andetsteds på siden). Her har vi at gøre med en motionscykel tæt på en “professionel” motionscykel, men til et par tusind kroner mindre.

Abilica Stream Voyager har stort set det samme display som UB VIII modellen. Det vil sige at du også her får adgang til træningsappen iConsole. Her kan du prøve et hav af træningsprogrammer og tilslutte pulsmåler m.m. Du får også muligheden for at køre ruter med Streetview på Google Maps. En super træningsfunktion, der er langt sjovere og bedre, end et almindeligt display.

Motionscykel med skærm

En motionscykel med skærm som du kender det fra fitnesscenteret.

Vil du have en egentlig skærm indbygget i din motionscykel er prisniveauet også noget højere end alternativet. Men så får du også alle de muligheder som du kender det fra centeret.

AsVIVA H21 Pro Wi-Fi

Professionel motionscykel med stor skærm fra FitnessSupply.

Denne motionscykel er til dig der vil have en stor skærm på 15 tommer med apps som Youtube, Google Chrome, Spotify osv, samt fitnessappen Kinomap, hvor du kan køre ruter i hele verden på skærmen.

Motionscyklen er robust og kan tåle op til 150 kg brugervægt.

Svinghjulet er på hele 20 kg, hvilket er i samme klasse som den type motionscykel du kender fra fitnesscenteret.

Spinningcykel med skærm

En spinningcykel med skærm er et godt alternativ til hometraineren om vinteren.

Her kan du køre Zwift eller bruge andre apps til at holde formen ved lige eller bare se TV.

NordicTrack S22i

Professionel spinningcykel med stor skærm
Forhandler Totalpris Læs mere
19.900,00 DKK → Læs mere

Du får praktisk talt hele pakken med NordicTrack S22i motionscykel med TV-skærm.

Den store touchscreen på 22” er selvfølgelig kronen på værket. Skærmen kan justeres 360 grader, og du får et års gratis abonnement på iFit, som bl.a. inkluderer videooptagelser fra cykelruter verden rundt. – Mærk hvordan cyklens modstand reguleres i forhold til terrænet i videoen.

NordicTrack motionscykel med skærm har en justerbar blæser under skærmen, så du får ekstra luft på de hårde strækninger. Du kan også tilknytte et pulsbælte ved hjælp af Bluetooth, så du kan træne i forhold til din puls.

Sædets vinkel kan justeres, og højden på både sæde og styr reguleres. (Sæde min. 89 cm og maks. 122 cm).

Hvis du foretrækker at cykle med klik-system på skoene, så er pedalerne lige til at skifte ud.

NordicTrack spinningcykel kan klare en personvægt på 150 kg. Cyklen har fast nav og er bygget med SMR-teknologi, der sikrer en lydsvag oplevelse, når cyklen er i brug.

Sammen med NordicTrack S22i spinningcykel med skærm får du også to håndvægte á 1,5 kg, så din overkrop også kan trænes, mens du cykler.

Motionscyklen har i alt 24 modstandsniveauer og har 2 transporthjul for let omrokering i hjemmet.

Proform LeTDF

Professionel spinningcykel med stor skærm
Forhandler Totalpris Læs mere
15.900,00 DKK → Læs mere

Denne motionscykel med skærm er direkte inspireret i og designet efter cyklerne, der anvendes i Tour de France.

Sammen med motionscyklen får du 1 års fri adgang til motionsappen iFit, som gør træningen sjovere og mere udfordrende.

Når du tilslutter den 10” store skærm til et stabilt wifi, giver appen dig mulighed for at vælge ruter og terræner fra rundt om i hele verden.

iFits personlige trænere vil samtidigt motivere dig til at tage liiige den ekstra bakke mere.

Motionscyklen justerer automatisk modstanden i forhold til, hvilket terræn du cykler i.

Profom Le TDF spinningcykel har Bluetooth, så du kan vælge at forbinde et pulsbælte og på den måde optimere din træning.

Under skærmen har motionscyklen en blæser med forskellige hastigheder.

Proform Le TDF er næsten lydløs takket være den moderne SMR-teknologi (Silent Resistance Training). Styrets form er designet som en original Tour de France-cykel, og sædets vinkel kan justeres.

Proform Le TDF motionscykel med skærm vejer kun 67 kg og har transporthjul forrest, så den er let at flytte rundt på.

Pedalerne er beregnet til almindelige sko, men de kan skiftes ud, hvis du f.eks. foretrækker med klik-system.

Spinningcykel med Zwift

Spinningcykler med den populære cykel og træningsapp Zwift.

Sole SB700

Spinningcykel med Zwift
Forhandler Totalpris Læs mere
8.995,00 DKK → Læs mere

Selvom prisen er skruet i bund, får du med Sole SB700 en motionscykel til Zwift, som har vundet bedst i test for sin høje kvalitet, sit lækre design og gode justeringsmuligheder.

Motionscyklen er bygget helt enkelt, og i stedet for en indbygget skærm har den holder til din smartphone eller tablet.

Strukturen er kraftigt bygget og kan klare en personvægt på 135 kg. Bremsesystemet er Kevlar, som giver mulighed for at bevare et godt flow i løbet af træningen.

Pedalerne har kombi-funktion, så du ikke behøver at skifte dem ud, hvis du og din familie har forskellige præferencer for sko. Der er både mulighed for at anvende spinningsko med SPD-klamper og helt almindelige træningssko støttet af en pedalrem.

Både styr og sæde kan frit justeres, så de igen passer perfekt til den enkelte bruger.

Sole SB700 har en trådløs computer, som oplades på forhånd (En fuld opladning holder strøm til 130 timers brug). Her kan du følge din hastighed, kadence, puls og distance.

Du kan også tilknytte et pulsbælte via Bluetooth.

Når du anvender motionscyklen sammen med Zwift eller andre apps, får du en realistisk oplevelse af træningen, eftersom motionscyklen interagerer med appen og følger din egen kadence.

Tacx Neo Bike Smart

Spinningcykel med Zwift
Forhandler Totalpris Læs mere
18.740,00 DKK → Læs mere

Tacx Neo Bike Smart er en højteknologisk motionscykel til Zwift, Tacx, TrainerRoad og flere interaktive apps, som giver træningen et motiverende boost.

Tacx Neo Bike Smart er muligvis den mest støjsvage motionscykel, der findes på markedet.

Du kan forbinde din computer, smartphone eller tablet til spinningcyklen og opleve den realistiske følelse af at køre på landevejen eller i andet terræn.

Den varierende inerti, nedstigningssimulering og virtual shifting følger dig på din rute, når du bruger motionscyklen med Zwift eller lignende apps, så oplevelsen bliver ekstra dynamisk.

Sammen med Zwift eller Tacx Software giver motionscyklen dig endda den vibrerende fornemmelse af at cykle på eksempelvis grus eller brosten.

Cyklens to ventilatorer kan indstilles til at følge din hastighed, så de blæser kraftigere, jo hurtigere du bevæger dig af sted. De kan også sende en stabil og konstant luft af sted.

Udover at have transporthjul er motionscyklen også letvægtig og vejer kun 50 kg, så du let kan placere den i hjemmet efter behov. Både sæde og triatlonstyr kan frit justeres efter behov.

Når du køber Tacx Neo Bike Smart får du samtidigt en måneds gratis abonnement med træningsappen Tacx Premium software.

Professionel motionscykel med skærm

Mest til professionelle og motionsrum.

Star Trac 4 Series

Professionel motionscykel med Zwift
Forhandler Totalpris Læs mere
29.875,00 DKK → Læs mere

Star Trac 4 Series er en professionel motionscykel med skærm, som kan bruges i alt fra hjemmet til arbejdspladser, hoteller og institutioner – dog ikke til kommercielle fitnesscentre.

Motionscyklen fås med indbygget LCD-skærm med farve og kan tilkobles en PVS HD-skærm, hvis man ønsker at tilkøbe en sådan. Star Trac 4 series kan også købes direkte med enten 10” eller 15” touchscreen.

Vælg Star Trac 4 professionel motionscykel med skærm som ”sofacykel” med et mageligt sæde med ryglæn – eller i stedet med et klassisk cykelsæde.

Begge type sæder er justerbare.

Star Trac 4 motionscyklen er udstyret med bl.a. USB-port, genvejstaster til hurtig justering af hastigheden og de varemærkede Soft Trac® pedaler, som sikrer en ekstra høj komfort.

Både ventilator og drikkedunksholder gør cykeltræningen mere behagelig.

I cykelstyret sidder kontaktplader, som måler pulsen. Der er også mulighed for at tilslutte et pulsbælte via trådløs Polar telemetri.

Begge Star Trac 4-modeller kan holde til en brugervægt på op til 204 kg.

Motionscykel med simulator

En motionscykel med simulator er til dig vil have en super realistisk og sjov træning derhjemme. Du kender har måske set cykelsimulatoren i brug i TV2s studie under Tour de France, hvor kendte danskere skal kæmpe sig op ad Alp d’Huez. Hvad du måske ikke vidste er at det er en dansker, Niels Kristian Andersen, der har udviklet den og at du faktisk kan få den til privat brug.

VirtuPro

Det er forkert at kalde VirtuPro for en motions- eller spinningcykel. Den er nemlig så meget mere. Cyklen minder meget om en spinningcykel i udseende, men der stopper sammenligningen også.

En VirtuPro er en cykelsimulator, der måler dit tråd og Watt produktion til den mindste marginal og lader dig dyste mod andre cyklister på den indbyggede skærm.

Du kan derfor køre og konkurrere på autentiske ruter fra Danmark, Frankrig, Tyskland og Spanien og teste dagsformen på berømte ruter som Alpe D’Huez og Mont Ventoux.

Softwaren regulerer automatisk modstanden efter hvor på ruten du er. Er der stigning på ruten, øges modstanden, mens nedkørslen gøres lettere. Det hele foregår helt automatisk. Da VirtuPro er en rigtig cykelsimulator, kan du også skifte gear og ændre dit tråd op ad hældningerne. Tættere på at køre Tour de France fra stuen, kommer man ikke.

VirtuPro fås i flere versioner, til private og fitnesscentre, fra priser omkring 20.000kr

Motionscykel med TV skærm for ældre

Gloria Mundi Care cykelsimulator

Motionscykler med mulighed for at cykle ruter på tv-skærmen er et stort hit på plejehjem og rehabiliteringscentre lige nu.

Fordele ved motionscyklerne med tv skærm:

  • Aktiverer og rehabiliterer, giver stimulation, motion samt kognitiv træning.
  • Cyklen er meget egnet til personer med demens, personer med senhjerneskade, hemiplegikere og ældre, som ønsker motion og socialt samvær

Undersøgelser har vist at ældre, særligt ældre med demens eller andre kognitive problemer, kan have rigtig stor gavn af denne type træning.

Motionscyklerne, der i Danmark forhandles af Gloria Mundi Care, har en række ruter programmeret, så brugerne kan cykle ture i Danmark og udlandet. Når man træder i pedalerne bevæger cyklen sig frem og giver derfor de ældre mulighed for at nyde en cykeltur i vante eller nye omgivelser, også efter kræfterne ikke er cykelture udenfor.

Motionscyklerne fra Gloria Mundi Care fås i flere versioner og er beregnet til institutionsbrug.

Forfatter

  • Erik Haalo Hamre er redaktør og ekspert på Fitfact.dk og under uddannelse som Kostvejleder. Han har 20 års erfaring med styrketræning og har roet i Hellerup Roklub i en årrække.

Tags:

Fitfact.dk
Enable registration in settings - general