Inshape FB500 motionscykel anmeldelse og TEST

Inshape FB500 er den billigste motionscykel fra det danske fitnessbrand Inshape. Med en pris fra 800kr (hvis du er Coop medlem), er det også blandt de absolut billigste motionscykler på markedet.

Til en sådan pris kan man måske ikke forvente så meget, men kan man overhovedet få en fornuftig motionscykel til den slags penge? Det har vi undersøgt.

Vi har købt, testet og anmeldt Inshape FB500.

Konklusion: Ikke anbefalet til de fleste, men den kan være en mulig løsning for nogen.

Læs med og få svaret på om du er en af dem, der kan bruge Inshape FB500 eller om du hellere skulle læse vores omfattende motionscykel test på linket nedenunde.

Læs også: Motionscykel Test

Top 3 populære motionscykler

Abilica Stream Voyager

Bedst til ældre
Abilica Stream Voyager
6.799,00 kr.

Abilica Premium UB BT

TESTVINDER: Bedst til hjemmebrug
7.495,00 kr.

HS-2090H - Hop Sport

Populært budgetvalg
(Produktet er udgået) kr.

Fakta om Inshape FB500

  • Motionscykel
  • Magnetmodstand
  • Svinghjul på 5kg
  • Display der viser tid, distance, fart, omdrejninger, kalorier og puls

Inshape er et dansk fitnessbrand fra firmaet Schou. Motionscyklen og andre fitnessmaskiner importeres fra Kina. Under vores test synes vi at Inshape FB500 mindede en hel del om andre motionscykler vi har testet i den billige ende, for eksempel Odin B3 fra Apuls, så måske er der tale om produkter fra samme fabrik i Kina, der sælges under forskellige navne, men det er ren spekulation.

Nem at samle, men kunne bruge bedre brugsanvisning

I hvert fald er Inshape FB500 et produkt der er nem at bruge og også nem at samle. Brugsanvisningen anbefaler at man er to om at samle motionscyklen, men det kan fint lade sig gøre som en person. Det tog os ca. 30 minutter at samle cyklen og kunne nok gøres hurtigere, hvis man var to.

Brugsanvisningen er dog ikke særlig god, hvilket ikke var et problem, med undtagelse af et ret afgørende punkt, når kablet der styrer modstand skulle forbindes. Det gav en del hovedbrud, indtil man finder ud af at man skal trække (hårdt) i kablet, for at få det på plads. Det bør kunne gøres bedre i næste version af brugsanvisningen.

En motionscykel der nemt og effektivt får pulsen op

Lad os begynde med det positive ved Inshape FB500, nemlig kalorieforbrændingen.

Inshape FB500 motionscykel er helt sikkert god til at få pulsen op og forbrændt en masse kalorier.

Motionscyklen har 8 modstandsniveauer, men i praksis er det nok med 2. Det er nemt at holde en høj kadence og motionscyklen føles stabil og solid, også når du tramper hurtigt i pedalerne.

Det er fuldt muligt at forbrænde 500-800 kalorier i timen på denne motionscykel, hvis du altså kan holde ud at sidde på den så længe.

Læs også: Motionscykel Test

Ujævnt tråd ved højere modstand

Motionscyklen har 8 modstandsniveauer, men i praksis kommer du nok kun til at bruge de to første.

Går du længere op i modstand bliver trådet markant hakkende og ujævnt. Det skyldes givetvis at svinghjulet kun er 5kg og balancen mellem den magnetiske modstand og svinhjulet, derfor ikke er god.

Det betyder at du nok kun kommer til at bruge de to første modstandsniveauer og det er sådan set også fint nok til kalorieforbrænding, men det begrænser selvfølgelig hvad man kan træne i forhold til intervaltræning eller hård modstand for muskelopbygning

Ukomfortabelt sæde trækker ned

Inshape FB500 motionscykel

Det værste der nok kan siges om Inshape FB500 er nok at sædet er meget ukomfortabelt.

Det har ikke ret meget polstring og udformningen af sædet gør at man derfor desværre hurtigt bliver følelsesløs i skridtet. Ikke ligefrem noget der opfordrer til længere tids træning.

Det er et reelt problem, i hvert fald hvis du er overvægtig. Jeg har svært ved at forestille mig at nogen der vejer over 90kg skulle kunne bruge denne motionscykel i længere tid af gangen. Motionscyklen har da også en maxvægt på 100kg.

Under testen måtte vi supplere med en pude, fordi det simpelthen var for ubehagelig.

Det er meget muligt at dette ikke er tilfældet hvis du ikke vejer så meget, men det er helt sikkert ikke en motionscykel der er god for større mennesker.

Upræcist display men dog med pulsmåler

Inshape FB500 motionscykel

Inshape FB500 har et display der viser tid, distance, fart, omdrejninger, kalorier og puls.

Det er nok kun tid og puls der er præcise af dem. Fart og distance kan man i hvert fald ikke regne med, her er beregningerne helt forkerte. Kaloriemåleren er heller ikke præcis når man sammenligner med den vi får fra pulsbælte og træningsapp. Det skyldes ikke mindst at man ikke kan indstille sin vægt, hvilket er ret vigtigt for en præcis udregning.

Inshape FB500 har pulsmåler i håndtaget, som er nogenlunde præcis, men dog lang tid om at måle. Man skal således holde i håndtagene i 5-10 sekunder inden pulsmåleren får kravlet sig op til den rigtige puls. Vi anbefaler i stedet at du bruger et pulsbælte, pulsarmbånd eller lignende, så får du også en bedre kalorieberegning.

Alt i alt kunne man fint have klaret sig uden display, der ikke rigtig bidrager til oplevelsen. Det tæller dog som et plus at der er pulsmåler.

Konklusion

Inshape FB500 er en (meget) billig motionscykel, der fungerer fint til at få pulsen op, men nok vil føles utilstrækkelig for mange.

Vi kan anbefale motionscyklen til dig der bare gerne vil igang med at træne, men ikke ved om du vil investere alt for meget. Motionscyklen er også helt fin til genoptræning efter en skade eller lignende på lav modstand.

Det trækker ned at sædet er ukomfortabelt, for det betyder efter vores mening at den ikke er velegnet til overvægtige.

Det ujævne tråd ved højere modstand betyder også at den ikke er velegnet til dig der er i god form.

Alt i alt udmærket værdi for prisen, men du bør spørge dig selv om ikke du hellere vil give et par tusind kroner mere og så få en model, du kan vokse og udvikle dig med.

Læs også: Motionscykel Test

Forfatter

  • Erik Haalo Hamre er redaktør og ekspert på Fitfact.dk og under uddannelse som Kostvejleder. Han har 20 års erfaring med styrketræning og har roet i Hellerup Roklub i en årrække.

Fitfact.dk
Enable registration in settings - general