Odin B3 motionscykel anmeldelse

Kan man virkelig få en ny motionscykel til under 1000kr? Og, dur den så overhovedet til noget? Svaret er … ja! Såfremt du altså køber Odin B3 fra Apuls.

I denne artikel har vi købt og testet den billige og populære motionscykel Odin B3 fra danske Apuls.

Læs hele artiklen eller brug indholdsfortegnelsen til at hoppe til et afsnit.

LÆS OGSÅ:

Dette er en forbrugertest hos FitFact.dk. Når du ser dette badge, betyder det at vi har haft produkterne i hænderne og selv foretaget testen. Vi kalder det “hands on garanti“.

Anmeldelse af Odin B3 motionscykel

Forhandler Totalpris Læs mere
3.000,00 DKK → Læs mere

Odin B3 er den billigste motionscykel fra danske Apuls, der hører hjemme i Vejle og som på få år er blevet en af danmarks mest populære fitness forhandlere. Odin serien er Apuls egenproducerede serie af fitnessmaskiner, blandt andet romaskiner, crosstrainere og, som her, motionscykler.

I artiklens skrivende stund, November 2019, var Odin B3 på tilbud til bare 999kr. Der er vi altså nede i niveau med de billigste motionscykler fra varehuset, så jeg var ærligt talt noget skeptisk. Det skulle dog vise sig at blive gjort til skamme.

Levering og samling

Odin B3 vejer 22kg og skal derfor leveres med fragt. I dette tilfælde var der kun mulighed for at vælge GLS med levering til døren. Jeg fik straks efter bestilling en flink mail fra Apuls, der forklarede hvilke muligheder jeg havde hos GLS for at aftale levering. Det var fint, men jeg havde ikke behov for det, da jeg bestilte til kontoradressen og derfor kunne modtage.

Pakken ankom præcis 1 dag efter afsendelse om formiddagen, hvilket var dejligt. Apuls gjorde da også opmærksom på at det sandsynligvis ville være sådan. Det er rart med hurtig levering når man bestiller fra nettet.

Samling og klargøring

Motionscyklen leveres ikke samlet, så det skal man altså selv gøre.

Det tog præcis 1 time at samle motionscyklen.

Jeg vil formode at 2 personer kan gøre det på ca. 30-40 minutter.

Det var ikke svært, men lidt besværligt at gøre det på egen hånd. Brugsanvisningen anbefaler da også at man er to om det.

Det sværeste var at montere styret. Her kunne jeg virkelig godt have brugt en ekstra hånd. Det var også en lille smule besværligt med pedalerne. Ellers gik det fint.

Så god er Odin B3 at cykle på

Odin B3 er en overraskende god motionscykel. Især til prisen. Du sidder godt og stabilt på sædet med en god ergonomisk position. Det gør at man ikke får ondt i ryggen eller ballerne, selv om du cykler i 1 time eller mere.

Vores testperson er 185cm og vejer næsten 100kg og syntes Odin B3 var rigtig god og stabil.

8 modstandsniveauer

Odin B3 har 8 modstandsniveauer, men du får ikke brug for dem. Efter min mening er det nok med de 2 første modstandsniveauer. Skruer du mere op for modstanden, bliver det faktisk for tungt og hjulet begynder at hakke lidt. Det er noget som alle billige motionscykler lider under, da svinghjulet simpelthen ikke er tungt nok.

Det betyder også at Odin B3 især er god til træning med mange omdrejninger og på lav modstand. Det er den så også rigtig god til. I testen, kørte vi flere træningspas på en time og, som du kan se på billedet, fik vi pulsen op og forbrændte en masse kalorier (700 kalorier i timen).

Der er ingen tvivl om at du kan få sved på panden med Odin B3

Display viser Puls og Kalorier

Odin B3 har et simpelt, men præcist display der viser hastighed, tid, kalorier og puls.

Pulsmåleren sidder i håndtagene og er lidt langsom om at komme i gang, men derudover meget præcis. Vi testede pulsen samtidig med vi havde et pulsbælte på og Odin B3s pulsmåler var kun 1-3 slag “forkert” i forhold til pulsbætet.

Kaloriemåleren på Odin B3 er også ret præcis, men man kan ikke indstille vægt, så kaloriemålingen bliver ikke præcis, hvis du vejer meget over eller under den antagne vægt (måske 75kg?).

Vi anbefaler derfor at du køber et pulsbælte eller pulsarmbånd til din Odin B3, der vil kunne give en mere præcis måling af din puls og antal kalorier. Du vil dog stadig kunne få en nogenlunde præcis kaloriemåling uden.

Konklusion

Odin B3 er en rigtig god motionscykel til prisen, der giver mulighed for god hjemmetræning, også ford dig der er i god form. Motionscyklen er solid og stabil med en max brugervægt på hele 130kg. Anbefalet til alle der vil have mulighed for at forbrænde nogle kalorier derhjemme!

4 ud af 5 stjerner

Forfatter

  • Erik Haalo Hamre er redaktør og ekspert på Fitfact.dk og under uddannelse som Kostvejleder. Han har 20 års erfaring med styrketræning og har roet i Hellerup Roklub i en årrække.

Tags:

Fitfact.dk
Enable registration in settings - general