Bedste crossfit sko – stor test til herrer og damer (Reebok, Inov-8, Nike m.fl.)

Crossfit stiller store krav til din fysik, men også dine sko.

De skal være lette, men holdbare. De skal have en hård hæl til vægtløftning, men samtidig fleksible nok til at løbe i.

Der er heldigvis mange gode crossfit sko på markedet, der lever op til netop de krav.

I denne guide har vi set på 5 populære crossfit sko fra kendte brands som Reebok, Under Armor, iNov8, Nike osv.

Der er mange gode modeller at vælge imellem, læs videre og se hvilke vi har udvalgt.

Læs også: Bedste Træningssko

Top 3 Crossfit sko

Adidas The Total
Bedst til dødløft
700 - 1000 kr

eller gå til anmeldelse

Reebok Nano X
Vores Testvinder
Nike Metcon 8
Bedste design
Disse kilder har vi brugt i testen

Vi har valgt kun at bruge de mest troværdige tests til at udvælge vores testvindere. 

Bedst i Test Crossfit sko

Reebok Nano X

 

Annonce i samarbejde med PriceRunner

 

Vores testvinder er Reebok Nano X, der er den sko jeg selv træner i, og som er en klassiker i Crossfit boxes verden over.

Det er en lækker crossfit sko, som fås i flere flotte farver, med kilehæl og masser af støtte til både vægtløftning og dynamiske øvelser.

Rigtig god pasform - også til bredere fødder

Hvis du har en lidt bred forfod, vil du måske især kunne lide denne, da de er kendt for at være lidt bredere end andre brands.

Pasformen er lige i skabet med et godt greb om hælen og god plads til tæerne, så foden kan arbejde.
Aktiv Træning
Fitnessmagasin

Det jeg især har lagt mærke til med Reebok Nano X er hvor godt den sidder på foden.

Det er vigtigt at stramme den godt til, også mere end du måske er vant til fra en løbesko, men så sidder den også perfekt og du glemmer næsten du har dem op.

Booster din vægtløftning performance
Jeg bruger Reebok Nano X til både fitness, Crossfit og vægtløftning.

En anden stor fordel for mig er den hårde hæl, med kile, der løfter hælen lidt op. Det giver et klart ekstra boost i vægtløftning synes jeg.

Jeg blev faktisk meget overrasket over hvor meget den kunne bidrage med i for eksempel mine overhead press øvelser, hvor jeg kunne reppe mit max, selv om det ikke længere er noget jeg fokuserer på.

Det tror jeg skyldes at du får meget bedre stabilitet med denne sko end en almindelig træningssko eller løbesko. Du kan få kontakt med gulvet med dine hæle og virkelig få kraften ud gennem kroppen.

Flot sko, der også fungerer som træningssko

Jeg bruger denne sko som almindelig træningssko, det vil sige i fitnesscenteret, hvor jeg også træner cardio, som roning og løb.

Det er ikke en sko jeg ville vælge til at løbe lange ture, men du kan sagtens varme op med løb og den er rigtig god til at ro i eller lave anden form for træning.

Sidst er det også en fed sko udseendemæssigt, som du kan få i afdæmpende sorte farver eller i diverse andre pang-farver. Jeg har selv den blå version med orange detaljer.

Inov-8 Trailfly 270 V2

 

Annonce i samarbejde med PriceRunner

 

Inov-8 er et mærke du får anbefalet af rigtig mange når du spørger om råd. Det er en sko der adskiller sig lidt fra de store brands som Nike, Adidas og Reebok, ved at være mere kompromisløs crossfit agtig.

Den sko vi her har valgt at fremhæve er en rendyrket hardcore crossfit sko, der holder længe efter alle de andre må give op.

..This, for me, is the perfect CrossFit shoe. It’s got so much crammed into it that it will give you the edge through a variety of workouts. You’ve got a really great combination of stability, grip and quality rope protection..
CoachMag
Fitnessmagasin

Det er nemlig “puristens” sko, til dig der vil have en rigtig crossfit sko, der også kan tåle at klatre i reb, som ellers kan slide andre sko hurtigt op.

Inov8 Bare XF 210 er den perfekte sko til crossfit træning og styrketræning. Du får en utrolig let sko på kun 210 gram, med et fast grip og en flad sål, der tilsammen giver dig de bedste forudsætninger til din crossfit træning
iLoebesko.dk
Ekspert website om løb

De dygtige folk på iLøbesko.dk er vilde med denne sko og det er også positivt.

Skoen har desuden en masse gode anmeldelser på Amazon, hvor det er den sko, der er bedst anmeldt i “crossfit sko” kategorien foran andre populære sko som Reebok Nano, der i øvrigt kommer ind som nr. 2.

Nike Metcon 8

 

Annonce i samarbejde med PriceRunner

 

Nike Metcon er den amerikanske sportgigants bud på en crossfit sko, der er lidt ud over det almindelige.

A great all-round shoe. These come with an optional heel raise inserts to help with mobility issues when performing squatting movements or Olympic lifts
CoachMag
Fitnessmagasin

Det er nemlig “puristens” sko, til dig der vil have en rigtig crossfit sko, der også kan tåle at klatre i reb, som ellers kan slide andre sko hurtigt op.

Inov8 Bare XF 210 er den perfekte sko til crossfit træning og styrketræning. Du får en utrolig let sko på kun 210 gram, med et fast grip og en flad sål, der tilsammen giver dig de bedste forudsætninger til din crossfit træning
iLoebesko.dk
Ekspert website om løb

Nike har i flere år kørt med muligheden for at tilpasse farver og udseende på deres sko og det kan du faktisk også gøre her, på Nikes egen hjemmeside.

I forhold til selve skoen har Nike Metcon det unikke ved den at du kan udskifte hælindlæg og dermed gøre hælen højere eller lavere. Det betyder at du kan gøre skoen til en vægtløfter sko, hvis du ofte træner det isoleret, og så også få en almindelig crossfit sko.

Personligt synes jeg Nike Metcon er en flot sko i et fedt design, så hvis udseende er vigtig for dig, så er det måske værd at nævne.

Guide til køb af crossfit sko

En crossfit sko er en allround træningssko, der skal kunne det hele.

CrossFit omfatter vægtløftning, styrkeløft, kropsvægtøvelser, roning, cykling, sprint med mere. Skoen skal både være stabil og samtidig relativt fleksibel.
Marina Aaagaard
Fitness ekspert

Det stiller store krav til fodtøjet, for de sko du løber godt i, som nu almindelige løbesko, vil ikke være gode at løfte i og desuden vil de slet ikke kunne tåle det slid.

Modsat vil et par klassiske vægtløftersko give dig en klar fordel i squat og andre løft, men de vil slet ikke være behagelige at lave de andre øvelser i.

Løsningen er derfor et par sko lavet lige til formålet, crossfit sko.

Hvad er en crossfit sko?

En crossfit sko er:

  • Flad sål
  • Lav, men fast hæl
  • Fleksibel og bøjelig
  • Meget slidstærk
  • Let og komfortabel

Hvis du er vant til at træne i almindelige løbesko eller træningsko, vil den største forskel du mærker være at skoen er helt flad i sålen.

Det er en sko der er lavet til at give maks forbindelse til gulvet når du løfter.

Den lave, men faste hæl, har samme formål, nemlig at hjælpe dig med at løfte bedre og holde balancen bedre i squat, overhead press og lignende. Hvis du tager et par crossfit sko og prøver at vride hælen vil den give langt mere modstand end en anden type sko.

Crossfit sko skal også være lette, da du skal løbe, hoppe, sprinte i dem. Her har de meget tilfælles med løbesko, men crossfit sko er udfordret ved at de også skal være super holdbare.

Ligesom med crosstrainer sko er de nemlig beregnet til hård træning og slid. Et par almindelige løbesko ville blive flænset op på kort tid, når du klatrer i reb.

Crossfit sko har derfor ekstra holdbare materialer, nogen af dem har endda kevlar i materialet, så de ikke går i stykker kort tid efter køb.

Jeg håber du er blevet klogere på hvorfor det kræver særlige sko at dyrke crossfit!

Hvad er forskellen på crossfit sko og vægtløfter sko?

Vægtløfter sko og crossfit sko har en del tilfælles, hvilket ikke er så mærkelig, da begge er lavet til olympiske løft og vægtløftning.

Eller rettere, crossfit har importeret de olympiske løft, som en vigtig del af træningen.

Her kan den faste, hårde hæl i træ, nemlig give den ekstra stabilitet og styrke, som kan gøre en kæmpe forskel.

Hvis du aldrig har løftet i en sko med en hård hæl, vil det være en øjenåbner for dig.

Men en sko med en hæl i træ er åbenlyst ikke velegnet til at løbe i, derfor bruger man ikke denne type sko til crossfit eller andre typer træning.

Fordele og ulemper ved crossfit sko

Vi har set meget på hvorfor du skal købe et par crossfit sko til din crossfit træning.

De er lavet til formålet, de er alsidige og ikke mindst er de holdbare.

Men er der nogen ulemper?

Ja, måske.

Hvis du bruger crossfit sko som en almindelig træningssko, vil du måske ikke synes de er super gode at løbe i.

Jeg er personligt ikke fan af at løbe i crossfit sko og foretrækker derfor rotræning, hvis jeg skal have noget hård cardio. Det er så også en vigtig del af træningen i crossfit, så det giver god mening.

Prismæssigt er crossfit sko måske også lidt smådyre, men er alle træningssko efterhånden ikke også det?

Et billige alternativ til crossfit sko kunne være en Adidas håndboldsko eller endda et par Chuck Taylor, som i mange år var populære til styrkeløft.

Forfatter

  • Erik Haalo Hamre er redaktør og ekspert på Fitfact.dk og under uddannelse som Kostvejleder. Han har 20 års erfaring med styrketræning og har roet i Hellerup Roklub i en årrække.

Tags:

Fitfact.dk
Enable registration in settings - general