Bedste træningssko – stor test af sko til fitness 2023

Den bedste træningssko er alsidig og fleksibel, så du kan gå fra kondition til styrketræning til holdtræning uden at skulle skifte sko.

Den har en forholdsvis flad fod, så du kan bruge den til styrketræning, men den skal også være bøjelig og ergonomisk nok til at kunne løbe, hoppe og danse i.

Vi synes at de bedste træningssko til kvinder og mænd er:

  1. Reebox Nano X
  2. Reebok HIIT
  3. Nike Metcon
  4. Nike Air Zoom Superrep
  5. Under Armor Tribase

De fleste modeller findes til både mænd og kvinder, så hver ikke bange for at klikke på en sko du kan lide, selv om vi har sat den i kvinde/mand kategorien.

Top 3 Træningssko

Under Armor Tribase
Bedste til kvinder
Reebok Nano X
Vores Testvinder
Nike Metcon
Bedste til styrketræning
Disse kilder har vi brugt i testen

Du kan se hvilke kilder vi har brugt til at lave vores test til venstre. Vi laver også vores egne tests af udvalgte produkter.

Bedste træningssko til kvinder

Reebok Nano X1

Forhandler Totalpris Læs mere
786,00 DKK → Læs mere
1.099,00 DKK → Læs mere

Vores testvinder er crossfit skoen Reebok Nano X1, der er en super træningssko der bruges til det hele, uanset om du træner styrketræning, løber på løbebåndet eller træner HIIT på hold.

Det er ikke kun os, der synes denne sko er god, den er næsten altid i top 3 af mest solgte fitnesssko hos forhandlere som Sportsmaster og Sport24

Det er en sko der kan det hele, styrketræning, HIIT, løb og alt det andet. Du kan læse meget mere om Reebok Nano X1 i vores test af crossfit sko.

Pasformen er lige i skabet med et godt greb om hælen og god plads til tæerne, så foden kan arbejde.
Aktiv Træning
Fitnessmagasin

Nike Metcon

Forhandler Totalpris Læs mere
799,00 DKK → Læs mere
979,00 DKK → Læs mere

Nike Metcon er konkurrenten til Reebok Nano X1 indenfor crossfit og fitnessko. Det er også en super god og testvindende træningssko, der er særlig god til dig der tager vægtløftning seriøst.

Skoen er ofte anbefalet på fitness forum på Reddit og i Facebook grupper når nogen spørger efter en sko der både dur til fitness og vægtløftning.

Skoen får dog ikke så gode anmeldelser når det kommer til at løbe i den. Her synes mange brugere at den er lidt for tung og flad.

A great all-round shoe. These come with an optional heel raise inserts to help with mobility issues when performing squatting movements or Olympic lifts
CoachMag
Fitnessmagasin

On Cloudswift

En løbesko, der også er populær som træningssko og meget hypet lige nu. On Cloudswift er lige nu i 2022 den mest populære sko i Sportsmasters webshop.

God til brede fødder og dig der løber mange kilometer på løbebåndet.

Dette er en sko der er lavet til løb og træning med masser af stødabsorbation og udviklet i det holdbare Helion materiale.

Denne sko er anbefalet af brugerne i træningsgruppen /r/orangetheory på Reddit, hvor brugerne anbefaler den til kvinder med brede fødder:

I have a pair of ON brand that I really like. I have a pair of inserts in them and It took a few solid weeks of them feeling too tight but now they fit perfect and I love them!

Nike Air Zoom Superrep 2

Forhandler Totalpris Læs mere
549,00 DKK → Læs mere

Bedstsælgende træningssko i et futuristisk design. Denne sko er lavet til hop, dans, løb og fitness.

Nike Air Zoom Superrep 2 er en af de mest populære og bedst sælgende træningssko i 2022 og fås i en række forskellige modeller og farver.

Det er en fitnesssko med masser af affjedring og støtte, meget velegnet til hurtige hop og temposkift, høj intensivt træning (HIIT) og lignende.

Da denne sko ikke har flad sål er den ikke velegnet til styrketrænings øvelser som squat og dødløft.

Under Armor Tribase

Under Armor er store i fitness og crossfit og kan blandt andet ses hos fitnesskæden SATS, der har et samarbejde med firmaet.

Under Armor Tribase er deres mest populære fitnesssko, der har fået 5 ud af 6 stjerner i magasinet iForm’s årlige test af fitnesssko.

Tribase er en forholdsvis flad sko med god affjedring, der også kan løbes i, men som er rigtig god til HIIT og crossfit og andre dynamiske træningsformer.

Nike MC Trainer

Populær træningssko til kvinder fra Nike. Denne træningssko er super alsidig og fås i flere flotte farver.

Det er en sko du kan bruge til både tunge løft som squat men også til smidighedsøvelser bagefter.

Der er gummisål, der giver et godt greb uanset om du er udenfor eller indenfor. Hælen er tykkere end forenden, hvilket gør den stabil under vægtløft og dynamisk når du løber.

Bedste træningssko til mænd

Reebok Nano X1

Forhandler Totalpris Læs mere
786,00 DKK → Læs mere
1.099,00 DKK → Læs mere

Vores testvinder er Reebok Nano X, der er den sko jeg selv træner i, og som er en klassiker i Crossfit boxes verden over.

Det er en lækker crossfit sko, som fås i flere flotte farver, med flad sål og masser af støtte til både vægtløftning og dynamiske øvelser.

Hvis du har en lidt bred forfod, vil du måske især kunne lide denne, da de er kendt for at være lidt bredere end andre brands.

Det er en sko der anbefales af næsten alle, blandt andet i Aktiv Trænings test.

Pasformen er lige i skabet med et godt greb om hælen og god plads til tæerne, så foden kan arbejde.
Aktiv Træning
Fitnessmagasin

Nike Metcon

Forhandler Totalpris Læs mere
799,00 DKK → Læs mere
979,00 DKK → Læs mere

Nike Metcon er den amerikanske sportgigants bud på en crossfit sko, der er lidt ud over det almindelige.

Den er også at løfte i, meget velegnet til squat og dødløft, selv om den ikke er en egentlig vægtløfter sko.

Dog får den lidt dårligere anmeldelser når det gælder løb. Her skriver mange brugere på fx Reddit at den ikke er god at løbe i, så det er nok ikke den du skal investere i, hvis du ofte tager 5km på løbebåndet efter din styrketræning.

A great all-round shoe. These come with an optional heel raise inserts to help with mobility issues when performing squatting movements or Olympic lifts
CoachMag
Fitnessmagasin

Reebok HIIT TR2

Denne sko er en populær træningssko der er udviklet til dynamisk træning i høj intensitet, deraf navnet HIIT (high intensity interval training), uanset om det er crossfit eller et fitnesshold.

Det er også en fin sko at løbe i med rund snude og god støddæmpning.

Det er en sko der kan bruges til styrketræning, men der findes bedre alternativer som fx Reebok Nano og Nike Metcon

A great all-round shoe. These come with an optional heel raise inserts to help with mobility issues when performing squatting movements or Olympic lifts
CoachMag
Fitnessmagasin

Under Armour Project Rock 4

Forhandler Totalpris Læs mere
1.299,00 DKK → Læs mere

En meget populær træningssko fra Under Armour der er bedst sælgende hos Sports Master.

Denne træningssko er lave til dig der laver høj intensiv træning, men også løber og løfter. Den tykke sål gør den ikke helt lige egnet til løft som alternativerne, men de fleste anmeldelser skriver den også dur til dette.

Adidas Handball Spezial

En klassisk træningssko fra Adidas til en god pris. Denne træningssko fra Adidas er egentlig en håndbold sko, men det gør den ikke mindre velegnet som træningssko til fx styrketræning eller crossfit.

Før der var egentlige crossfit sko var det her faktisk en af de mest populære. Den var lidt hvad Converse Vans var for vægtløftning.

Det er træningssko med en flad gummisål og derfor velegnet til vægtløftning med holdbart læder, der gør den også kan tåle nogen tæsk i træningen.

Inov-8 Bare XF

Inov-8 er et mærke du får anbefalet af rigtig mange når du spørger om råd. Det er en sko der adskiller sig lidt fra de store brands som Nike, Adidas og Reebok, ved at være mere kompromisløs crossfit agtig.

Den sko vi her har valgt at fremhæve er en rendyrket hardcore crossfit sko, der holder længe efter alle de andre må give op.

..This, for me, is the perfect CrossFit shoe. It’s got so much crammed into it that it will give you the edge through a variety of workouts. You’ve got a really great combination of stability, grip and quality rope protection..
CoachMag
Fitnessmagasin

Det er nemlig “puristens” sko, til dig der vil have en rigtig crossfit sko, der også kan tåle at klatre i reb, som ellers kan slide andre sko hurtigt op.

Inov8 Bare XF 210 er den perfekte sko til crossfit træning og styrketræning. Du får en utrolig let sko på kun 210 gram, med et fast grip og en flad sål, der tilsammen giver dig de bedste forudsætninger til din crossfit træning
iLoebesko.dk
Ekspert website om løb

Det er vigtigt når du vælger træningssko

Det vigtigste når du køber trænings- og fitnessko er at vælge en sko der passer til den type træning og fitness du vil lave:

  • Styrketræning
  • Kondition
  • Holdtræning

Hvis du er en typisk fitnessudøver laver du måske lidt af det hele og skal derfor have en sko der kan lidt af det hele!

1
Styrketræning

Hvis du laver styrketræning skal du gå efter sko der har en flad sål, så vægten fordeles bedst når du laver løft som squat og dødløft. Det er et stort no-no at squatte og dødløfte med sko med en høj sål eller i løbesko! Nogle træningssko har en hård hæl, såkaldte vægtløftersko, og er kun beregnet til styrkeløft.

2
Konditionstræning

Hvis du dyrker konditionstræning på løbebånd, crosstrainer og motionscykel, skal du have en sko der er let og blød og som du kan løbe i. Fitnesssko er ikke løbesko, men de mest populære fitnesssko kan man sagtens løbe i.

3
Holdtræning

Hvis du er mere til holdtræning som zumba, step aerobic eller andre træningstyper med hop, spring og dans, så er det en god ide med et par træningssko der har en god støddæmpning og som er behagelige at have på.

Du behøver heldigvis ikke 3 forskellige sko for de gode fitnesssko er nemlig lavet til alle 3 formål.

Så du får en sko der har en flad sål, men som er bøjelig og let, og som har god støtte, så du kan gå fra styrketræningen lige over til løbebåndet og over til holdtræningen.

FAQ

De bedste fitnessko er alsidige sko med en flad sål og god stødabsorbering. Vi kan godt lide Reebok Nano X1, Nike Metcon og Under Armour Tribase.

De bedste crossfit sko skal kunne bruges både til vægtløftning, løb og intervaltræning. Vi kan godt lide Reebok Nano X1, Nike Metcon og Under Armour Tribase

Forfatter

  • Erik Haalo Hamre er redaktør og ekspert på Fitfact.dk og under uddannelse som Kostvejleder. Han har 20 års erfaring med styrketræning og har roet i Hellerup Roklub i en årrække.

Tags:

Fitfact.dk
Enable registration in settings - general