Fodmassageapparat Test – se de bedste og gode tilbud

Slap af efter en lang dag med en dejlig fodmassage.

Slut med trætte, ømme fødder, med disse fodmassage apparater.

Du vil nyde at få Shiatsu massage, kompressionsmassage og den infrarøde varme.

I denne guide har vi testet 3 populære fodmassageapparater og valgt en testvinder.

Se dem lige nedenunder.

Læs også: Massagepude Test
ANNONCE

Top 3 fodmassage apparater

Beurer FM90
1.499,00 kr.
* kræver medlemskab af Coop
Flowfeet fra Flowlife
(Produktet er udgået) kr.
RE Luxury
(Produktet er udgået) kr.

Flowfeet fra Flowlife

Forhandler Totalpris Læs mere

Flowfleet fra det svenske wellnessfirma Flowlife er et fodmassage apparat med infrarød varme, shiatsu massage og kompression.

Flowlife er et svensk firma, der i de sidste par år er blevet populære med en række massage og wellness produkter, blandt andet en populær massagepistol.

Vi har testet Flowlife’s fodmassageapparat Flowfeet i 3 uger for at finde ud af om det er pengene værd og om man overhovedet kan få en god fodmassage af en maskine.

Tekniske detaljer

 • Massagetype: Shiatsu og kompression
 • Infrarød varme: Ja
 • Programmer: 3
 • Styrkeniveauer: 3
Sådan fungerer Flowfeet fodmassage

Fodmassage apparater er ikke en fælles størrelse. Nogle tilbyder kun shiatsu massage, som den du kender fra massagepuder, mens andre også tilbyder kompression (tryk på fødderne) og infrarød varme.

Flowfleet er et massageapparat med både shiatsu massage, kompressionsmassage og infrarød varme.

Shiatsu massage

Shiatsu massage er en kinesisk og japansk form for dybdemassage, hvor man masserer med runde bevægelser for at skabe varme og løsne op.

Flowfeet har massagekugler der masserer fodsålerne på en rytmisk shiatsu lignende måde.

Hvis du har ømme fødder er det denne funktion du vil få mest ud af. Shiatsu massage kan også hjælpe på myoser og muskelspændinger i fodsålen.

Kompressions massage

Kompressions massage foregår ved at man trykker på fødderne og skaber et vakuum om fødderne. Det sætter gang i blodgennemstrømningen og lymfekirtlerne og bruges typisk til behandling af hævede fødder.

Flowfeet bruger vakuum til at skabe kompression på fødderne. Vi har ikke selv kunnet teste denne funktion på hævede fødder, men den fungerer og kan indstilles i 3 forskellige styrker.

Infrarød varme

Infrarød varme er varme der trænger ind i musklerne og får dem til at løsne op.

Flowfeet har infrarød varme i massagekuglerne, der kan slåes til eller fra. Varmen fungerer godt, men er ikke overvældende.

3 forskellige programmer med 3 styrkeniveauer

flowfeet massage test

Flowfeet har 3 forskellige programmer, hvoraf du nok mest vil bruge det første.

Det første er en kombination af shiatsu “ælte” massage og kompressionsmassage. Apparatet skifter mellem at massere under foden og at lave kompressionsmassage.

Med dette program bliver du virkelig arbejdet godt igennem og trækker fødderne ud veltilfreds efter endt program.

Det andet program er mest shiatsu massage og uden så meget kompressionsmassage. Her får du ren massage af fodsålen med de roterende, infrarøde massagekugler. Godt hvis du har en myose eller anden stiv muskel du vil have arbejdet på.

Det tredje program er en ren kompressionsmassage, hvor vakum griber om din fod og slipper igen. Det skulle være godt til dig der har hævede fødder og skulle få kroppen til at optage væsken i fødderne hurtigere.

På hvert program er det muligt at indstille styrken fra 1 til 3. Vi anbefaler at du begynder på 1 først. Det kan nemlig godt føles ret stramt når maskinen strammer til. Efter noget tilvænning plejede vi at bruge styrke 2, hvor der rigtig bliver taget fat!

Hvem er Flowfeet god for?

Vi testede Flowfeet som restitution for løb og for at se om den kunne fungere til at løsne op i muskelspændinger i fodsålen.

Det første vi lagde mærke til var at det var super behageligt at bruge Flowfeet.
Det er virkelig afslappende at smide fødderne i maskinen og læne sig tilbage. Varmen og massagen får dig til at slappe af og hvis du ikke passer på kan du det være du falder i søvn!

Vi brugte som sagt mest Flowfeet til at behandle ømme fødder efter løbeture, men det kunne sådan set lige godt være ømme fødder efter en lang arbejdsdag. Det virker Flowfeet rigtig godt til. Det er virkelig dejligt at få masseret fødderne og få æltet de stive muskler under fødderne igennem.

Flowfeet har også en kompressionsfunktion, der efter sigende skulle være godt til dig der får hævede fødder og ben. Det skulle sætte gang i blodgennemstrømningen og øge optagelsen af væske. Vi har ikke haft mulighed for at teste eller verificere dette.

Beurer FM90

Forhandler Totalpris Læs mere
1.499,00 DKK → Læs mere

Beurer FM90 er et fodmassage apparat med shiatsu massage, infrafrød varme og kompressionsmassage.

Vi har endnu ikke selv haft mulighed for at prøve apparatet, men der er en hel del anmeldelser på nettet hos forhandlere.

Beurer FM90 har 3 massageprogrammer, der kan indstilles på 3 forskellige intensiteter.

På Amazon.co.uk er Beurer FM90 anmeldt over 200 gange (Juli 2021) med en gennemsnitlig score på 4.2 ud af 5, hvoraf 56% af brugerne giver stjerner.

Tekniske detaljer

 • Massagetype: Shiatsu og kompression
 • Infrarød varme: Ja
 • Programmer: 3
 • Styrkeniveauer: 3

RE Luxury

Forhandler Totalpris Læs mere

RE Luxury er et fodmassage apparat med et twist. Apparatet er nemlig gemt i en fodskammel, smart hvis du ikke har så meget plads og måske alligevel ledte efter en puf eller skammel.

RE Luxury har shiatsu massage, infrarød og kompressions massage med mulighed for at vælge mellem 3 styrkeniveauer.

Hos Elgiganten, der er den eneste forhandler, får fodmaskine apparatet 4.3 ud af 5 stjerner baseret på 9 anmeldelser (Juli 2021).

Guide til køb af fodmassageapparat

Træt af trætte, ømme fødder?

Dine fødders tilstand, har meget at sige om dit daglige velbefindende. Går du rundt hele dagen, med trætte og tunge fødder, kan dagen pludselig føles meget lang. En dårlig fodstilling, og dermed også en dårlig kropsholdning, vil ofte ende med at du kommer til at gå forkert på dine fødder, hvilket desværre kan ende i kroniske rygsmerter, samt andre lidelser i kroppen.

En god fodmassage kan gøre underværker, både for dine fødder, men også for dit velbefindende. Massagen er med til at løsne spændinger, både i muskler og bindevæv, eventuelt også knuder i foden, samtidig med at massagen øger din blodcirkulation, hvilket får din krop til at skille sig af med forskellige affaldsstoffer.

En god fodmassage tager udgangspunkt i fysiurgisk massage, gennem forskellige teknikker. Som udgangspunkt skal hele kroppen være afslappet, hvilket kan gøres ved at ligge i en seng, eller ved at sidde i en god lænestol, med puder omkring dig.

Typer af fodmassage

Der findes en masse gode fordele ved at massere dine fødder, og en god ting er eksempelvis mindre stress.

Går du ikke rundt og spænder i dine muskler og led, vil hele din krop automatisk slappe bedre af, og du vil få en bedre følelse af velvære. Vælger du at massere dine fødder, lige inden du går i seng om aftenen, vil du komme til at slappe bedre af, hvilket giver dig nogle gode forudsætninger for at få en god nats søvn.

Har du brug for en mere dybdegående fodmassage, så kan du med fordel læse denne guide, som blandt andet giver dig en god beskrivelse af, hvilke typer af fodmassage der er gode, og hvordan de kan hjælpe dig af med dine trætte og ømme fødder.

Smerter og spændinger i kroppen bør ikke fylde i din hverdag, og her kan du med den rette behandling løsne op for de eventuelle ubalancer du har i kroppen. Massage er ikke en mirakelkur, men den kan være med til at afhjælpe stress, rygspændinger, lændesmerter samt trætte ben og fødder.

Faktisk modtager dine fødder op mod ca 700 tons belastning, hver eneste dag. Det giver god anledning til at passe og pleje dem på en ordentlig måde, for eksempel med fodmassage.

Shiatsu massage

Shiatsu er en gammel japansk behandlingsform, som er en blanding af forskellige behandlingsteknikker, blandt andet healing, akupunktur og do-in. Shiatsu massage handler ikke kun om at få din krop til at slappe godt af, men i stedet er det en holistisk behandlingsform, hvorfor der ikke skildres mellem følelsesmæssige og fysiologiske problemer i kroppen.

Shiatsu massage kan bruges til behandling af:

 • Fordøjelsesproblemer
 • Stress og spændinger
 • Hovedpine
 • Søvnløshed
 • Menstruationssmerter
 • Vejrtrækningsproblemer
 • Gigt- og ledsmerter
 • Angst og depression

En anden, men også kendt behandlingsform er zoneterapi. En behandlingsform som mere konkret, er trykpåvirkninger ét sted på kroppen, som kan afhjælpe et andet sted på kroppen, for eksempel under dine fødder. Zoneterapi er en ældgammel behandlingsform, hvor der arbejdes med, at dele af kroppen er inddelt i forskellige zoner på dine fødder.

Behandlingsformen bruges til:

 • Et godt helbred
 • Forebygger og lindrer akutte symptomer
 • Forebygger og lindrer akutte kroniske lidelser

Sådan virker et fodmassage apparat

I grove træk virker et fodmassage apparat, på samme måde som hvis du modtager en klassisk massage fra et andet menneske. Men har du et fodmassage apparat derhjemme, har du altid mulighed for at løsne spændingerne i fødderne, helt uden at det behøver at koste dig ekstra tid og penge.

Maskinen fungerer ved, at du placerer dine fødder, nede i de to huller i maskinen. Når maskinen tændes, vil den ved hjælp af vibrationer, løsne diverse spændinger og dermed øge blodgennemstrømningen. Mange maskiner kan også lægge dine fødder i kompression, altså under tryk, hvilket er med til at øge din blodcirkulation.

Nogle fodmassageapparater er udstyret med infrarødt lys, som er i stand til at generere varme, hvilket får blodkarrene til at udvide sig for en endnu bedre blodgennemstrømning.

Et fodmassage apparat er blandt andet god til at:

 • Løsner spændinger
 • Øger blodgennemstrømningen
 • Æltning
 • Kompression
 • Infrarød varme

Hvem kan få gavn af et fodmassage apparat?

Hvem kender ikke til følelsen af at have nogle trætte ømme fødder. Fodmassage er godt, det er ren velvære, specielt efter en lang dag på arbejde, måske efter løb eller en lang gåtur?

Alle kan have gavn af et fodmassage apparat, da maskinen er i stand til at give en hurtig og effektiv følelse af velvære og afslapning. Er du eksempelvis løber, vil et fodmassage apparat kunne få dig til at restituere hurtigere, og dermed kan du hurtigere blive klar til en ny løbetur.

Som gravid er et fodmassageapparat også oplagt, da fødderne er under et stort øget pres. Mange gravide får også væskeansamlinger i fødderne, og her er et massageapparat særlig god til at lindre de ømme og trætte fødder.

Har du en travl og stresset hverdag med mange ting at se til, og har du samtidig et job hvor du står og går meget, så kan et fodmassage apparat også hér gøre underværker. Et fodmassageapparat hjælper til med at reducere stress, primært fordi apparatet er i stand til at få dig til at slappe 100% af.

Alternativ til fodmassage apparat

Har du af den ene eller anden grund, ikke mulighed for at investere i et fodmassageapparat, så findes der nogle gode alternativer, som du med fordel kan drage stor nytte af. Et godt men også billigt alternativ er at prøve et fodbad, som du afslutter med en god omgang fodmassage.

Du kan også bruge et fodbad med indbygget massage – et såkaldt fodspa. Med et fodspa kan du sidde og slappe af med fødderne i varmt vand, hvor maskinen samtidig give dine fødder en blid omgang massage.

Trænger hele kroppen til en omgang massage, kan du prøve en massagestol. Stolen er lavet med indbyggede massageruller, som blidt massere dine ømme muskler. Massagestolen er også god til at reducere stress, og forbedre kroppens restitution efter en hård træning.

Til sidst kan du også vælge en massagerulle til dine fødder. Massagerullen er en nem måde at massere fødderne på, og samtidig et produkt der er i stor fremgang. Metoden er enkel og ligetil, og på samme tid bliver dine hænder ikke nær så trætte, som hvis du skulle bruge dem til at massere de trætte fødder.

Forfatter

 • Erik Haalo Hamre er redaktør og ekspert på Fitfact.dk og under uddannelse som Kostvejleder. Han har 20 års erfaring med styrketræning og har roet i Hellerup Roklub i en årrække.

Tags:

Fitfact.dk
Enable registration in settings - general