Løbevogn Test – her er de bedste babyjoggere 2023

Løbevogne er en super måde at få tid til løbeturen som småbarns forælder. Slut med dårlig samvittighed over at vælge det ene fra. 

Med en af de smarte løbevogne i vores test behøver du nemlig ikke længere vælge mellem tid med dit barn eller tid til løbetur!

I denne test har vi set på 10+ af de mest populære løbevogne fra kendte brands som Thule, Cybex og Baby Jogger. 

Vi har fundet anmeldelser hos troværdige kilder som TÆNK, Løbeshop og NY Times og så har vi set på hvad brugerne selv siger.

Du kan se testvinderne lige nedenunder eller brug indholdsfortegnelsen til at hoppe i indholdet.

ANNONCE

Top 3 løbevogne

Hauck Runner 2
Bedste billige
fra 1.999,00 kr.
Thule Urban Glide 2
Bedst i Test
fra 5.208,00 kr.
Baby Jogger Summit X3
Bedste til store børn
fra 3.999,00 kr.

Bedste løbevogne

I dette afsnit får du vores forslag til “bedst i test” løbevogne. Der er flere gode modeller og mange tests at kigge på, men vi synes at der er et par modeller der går igen som testvindere. Vores bedst i test løbevogne er derfor:

  • Thule Ultimate Glide 2
  • Baby Jogger Summit X3
  • Cybex AVI

Derudover er Cybex Zeno, Thule Chariot X1 og Bumbleride Speed også værd at overveje. Disse løbevogne er i den dyrere ende. Er du på udkig efter den bedste billige løbevogn kan du hoppe videre til næste overskrift, hvor vi har fundet 5 gode løbevogne til mindre budgetter.

Thule Glide 2 / Thule Urban Glide 2

  • Vægt: 11.5kg
  • Barnets maks vægt: 22kg
  • Justerbart håndtag: Ja
  • Forhjul: Drejbart, kan låses
  • Bremser: Skivebremser
Forhandler Totalpris Læs mere
5.208,00 DKK → Læs mere
5.208,00 DKK → Læs mere

Thule Glide 2 og Thule Ultimate Glide 2 er nogle rigtige testvindere, i hvert fald støder vi sjældent på produkter der så overlegent tager alle stikkene hjem i uafhængige forbrugertest, men det gør disse løbevogne altså.

Thule Glide 2 eller Thule Ultimate Glide 2?

Begge løbevogne i Glide serien er rigtig fine løbevogne og adskiller sig kun en lille smule i form af størrelse, længde og på hjulene.

Kort sagt er Thule Glide 2 den dedikerede løbevogn, mens Urban Glide 2 er mere velegnet til dagligt brug som klapvogn også.

Thule Glide 2 er stort set som den har været i en del år efterhånden, hvorfor ændre det der fungerer, men det eneste kritikpunkt, blandt andet i test hos Pricerunner, har været størrelsen.

Thule Glide modellen fylder en del, ikke når du løber, men når du skal manøvrere rundt i byen og ind i elevatoren. Her er Urban modellen lidt mere praktisk og så kan den i øvrigt også bruges som barnevogn, hvad Glide modellen ikke kan.

Testens bedste løbevogn, der er komfortabel for både store og små børn, og god at motionere med.

Ultimate Glide 2 er det svenske firmas nyeste og bedste løbevogn, designet både til løbeture og til gåture i byen, deraf tilnavnet, Urban, med lidt mindre hjul end forgængeren Glide 2. Den er kortere end Glide 2 og har et drejeligt forhjul, der dog kan låses. Begge dele gør den meget nemmere at bruge som klapvogn i byen.

The Glide 2, is a sleek, lightweight model that you’ll see speedy record-chasers pushing.

Thule Glide 2 er løbevognen, med tryk på løb, her med store hjul med affjedring der gør den meget velegnet til løbe og gåture i skoven og på grusstierne i det danske land.

Den kan dog også bruges som almindelig klapvogn, men med et fast forhjul er den noget sværere at manøvrere rundt med.

Thule Glide har det meste man kan ønske seg av en joggevogn. De store hjulene gjør at man tar seg frem på de aller fleste underlag.

Takket være fjæringen på bakhjulene blir turen bekvem for barnet selv om underlaget er ujevnt. Justerbart håndtak med fem stillinger er praktisk. Finesser som stort vindu og praktiske lommer er en bonus.

Aerodynamisk prisvindende design

Der er meget godt at sige om Thule Ultimate Glide 2, men vi bør nok begynde med designet, der har vundet den prestigefulde pris Red Dot Design Awards der gives til industrielt design.

Det er da også en aerodynamisk og super smart løbevogn som Thule har lavet, med slanke linjer og store, affjedrede hjul, der holder farten og komforten, over stok og sten. 

Drejbart forhjul og justerbart styr giver god alsidighed

Thule Ultimate Glide 2 er lavet til løbeture på vejen og i skoven, men kan altså også nemt bruges som en almindelig klaphjul.

Her hjælper det at forhjulet kan drejes frit når den bruges som klapvogn, men kan låses fast med et tryk, når den skal bruges til løbevogn.

Desuden kan håndtaget justeres i højden, hvilket er virkelig praktisk når du skal gå fra løb til gang eller hvis I er flere der skal bruge den.

Det bemærker det amerikanske magasin The Bump også, hvor de fremhæver hvor let det er at bruge Ultimate Glide, der kan pakkes sammen med en hånd og styres med en hånd. Her kåres løbevognen til deres “Best jogging stroller”.

Den fås desuden også i en dobbelt version hvor der er plads til 2 børn.

Baby Jogger Summit X3

  • Vægt: 12.8kg
  • Barnets maks vægt: 22kg
  • Justerbart håndtag: Nej
  • Forhjul: Drejbart, kan låses
  • Bremser: Skivebremser
Forhandler Totalpris Læs mere
3.999,00 DKK → Læs mere
4.929,00 DKK → Læs mere

Baby Jogger laver nogle meget populære klapvogne, så er du allerede bekendt med mærket er det måske en terrængående kombivogn som Summit X3 du skal investere i. 

Trods navnet er de fleste Baby Jogger modeller altså ikke beregnet til egentlige løbeture, selv om brandet er kendt for deres robuste klapvogne der er rigtig gode til allround brug.

Det er da også det bedste argument for at købe en Baby Jogger Summit X3. Den føles simpelthen lidt mere stabil og robust, hvilket gør den velegnet til offroad og til dig der kan lide at tage turen igennem skoven.

Robust og solid men mangler justerbart håndtag

Baby Jogger Summit X3 er en solid og robust løbevogn der kan tage turen fra stien til skoven og tilbage på fortovet, men den har ikke et justerbart håndtag, hvilket kan være en ulempe hvis du er lavere end gennemsnittet.

Gode bremser og god affjedring

Det er gennemgående for de test vi har læst om Baby Jogger at den roses for kvaliteten på de dele der bruges, således altså også de gode bremser der får ros hos blandt andet Aftenposten, der i øvrigt har den som deres nummer 2 i test.

Barnevognen fra Baby Jogger ruller lett og er utrolig stabil. Fjæringen på alle de tre hjulene gir en god turkomfort for barnet, og bremsen på bakhjulene virker bra – man frykter ikke de bratte bakkene.

Dertil vurderes affjedringen gennemgående også som rigtig god, så dit barn ikke hopper og danser i sædet som om du kørte på savannen i en gammel jeep!

Bedre til større børn

Hvis du leder efter en løbevogn til større børn er Baby Jogger Summit X3 et godt valg. Den har bedre plads og virker bedre designet til større børn. I den direkte sammenligning som Løbeshop.dk laver ovenover nævner de at Thule Glide ikke er lige god i sammenligning.

Vognens store lufthjul gør den behagelig at løbe med, men det faste håndtag med den irriterende wire er et stort minus for denne løbevogn. Vil man derimod primært bruge vognen til terrænkørsel, men stadig have mulighed for at løbe med den, så er Baby Jogger Summit X3 en helt okay all-rounder.
Pricerunner

Cybex AVI

  • Vægt: 10.6kg
  • Barnets maks vægt: 22kg
  • Justerbart håndtag: Nej
  • Forhjul: Fast
  • Bremser: Skivebremser
Forhandler Totalpris Læs mere
4.032,00 DKK → Læs mere
4.032,00 DKK → Læs mere

Vores sidste anbefalede løbevogn i testen er Cybex Avi, der er en nyere model, men som allerede har fået nogle gode anmeldelser og testresultater, blandt andet af Pricerunner hvor Cybex AVI får ⅘ stjerner i testen og derfor er den næst bedste i testen (efter Thule Glide).

Vi finder alle de nødvendig grundfunktioner for, at Cybex AVI skal kunne kaldes en god løbevogn: fast forhjul, håndbremse, store luftfyldte dæk og god kørekomfort i sædet. Hvis man regelmæssigt vil have barnet med på løbeturen, så bliver Cybex AVI en populær følgesvend.
Pricerunner

Cybex AVI har desuden vundet den prestigefulde designpris Red Dot Awards 2021 og vi synes da også det er en virkelig lækker, slank og funktionel løbevogn vi har at gøre med, især hvis du vælger en af de lidt frækkere farver.

Prismæssigt er vi en smule billigere end de dyreste i testen, men vi har stadig at gøre med en luksusmodel her med en pris over 4000kr.

We think this stylish and premium-looking pushchair is great for running with on all types of terrain. It felt smooth to push and relatively easy to manoeuvre, while offering plenty of storage. As expected, though, the large air-filled tyres make it bulky.

Store hjul med reflekser

Et kritikpunkt af løbevogne har været at de har mangelfulde reflekser, hvilket jo ikke er så godt her i vores kolde og mørke land. 

Den kritik virker Cybex i hvert fald til at have taget til sig og dedikerer plads på deres hjemmeside til at fremhæve reflekserne på de store hjul. Du burde altså blive set her!

De store luftfyldte hjul hjælper med at holde farten og gøre løbeturen mere komfortabel for den der er med, men da der er tale om en løbehjul med fast forhjul er den ikke lige let at manøvrere som klapvogne med drejelige forhjul.

Justerbart styr og synlig sikkerhedsrem

Styret på løbevognen kan indstilles i flere positioner, hvilket jo er rigtig fint, især hvis I er flere der skal deles om den.

Sikkerhedsremmen, der skal forhindre en løbsk vogn, er i en tydelig rød farve, så du ikke glemmer at tage den på.

Måske ikke velegnet efterår og vinterbrug

Pricerunner er som sagt glad for Cybex AVI men kommenterer dog på den at kalechen ikke virker så robust og at man i solid blæsevejr i November nok kunne ønske sig mere. Kulden behøver man dog ikke bekymre sig for med en kørepose til løbevogne og de store og tydelige reflekser skal nok blive set.

Bedste løbevogn og cykelanhænger

Thule Chariot CX 1

Forhandler Totalpris Læs mere
4.453,00 DKK → Læs mere
4.795,00 DKK → Læs mere

En allrounder, super alsidig løbevogn, der ikke ligner en klapvogn, for det er den heller ikke. Derimod Thule Chariot en utraditionel en af slagsen, der faktisk mere er en cykelanhænger, hvad den også kan bruges som, men hvor det altså er dig der er spændt foran!

Lad os tale lidt om fordelene ved denne type løbevogn, ikke mindst de større hjul på denne type vogn, der gør at du kan bruge den på langt mere udfordrende ruter, da de store hjul og den bredere profil gør den mere stabil.

Janus fra bloggen Farbar.nu beskriver den sådan her:

"...Baby sidder behageligt og trygt spændt fast i cockpittet, der som standard kan lukkes af med integreret regnslag. Den holder baby tør og lun, mens jeg drøner gennem vand, mudder og sne – selv da jeg forleden løb gennem ankelhøjt vand.

Man skal nok afholde sig fra trailløb i allerhårdeste klasse, og man kan godt mærke bakkerne i benene – men i praksis kan jeg løbe hvor end jeg vil på fx. Vestvolden ved København..."

Kan bruges som løbevogn, cykelanhænger eller endda til langrendsski

Thule er et svensk firma og det forklarer måske også hvorfor man på Chariot kan sætte ski i stedet for hjul og så suse afsted på nyfalden sne i en svensk skov. 

Det er jo ikke et scenarie der er så almindeligt i Danmark, men her kan den så til gengæld bruges som cykelanhænger og det er jo så noget vi bruger i Danmark. Der er også rigelig plads i vognen, der i øvrigt er overdækket som udgangspunkt, så her kan man have proviant og udstyr med hvis turen går til skoven eller stranden.

Fås i flere modeller

Chariot fås i flere modeller Sport, Lite, Cross, Cab og Courier, med forholdsvis indlysende navne, hvor du skal se efter Sport og Cross hvis du skal ud i naturen og hvor de andre modeller er mere velegnede til cykelstien.

Bedste billige løbevogn

Babytrold Trille Jogger

  • Vægt: 8kg
  • Barnets maks vægt: 15kg
  • Justerbart håndtag: Ja
  • Forhjul: Fast
  • Bremser: Håndbremse
Forhandler Totalpris Læs mere
2.060,00 DKK → Læs mere

Babytrold er et polsk produceret dansk brand, der laver populære baby og børneprodukter til gode priser. 

Brandet er vel kendt for at være en slags “ingen dikkedarer” brand, hvor du ofrer lidt på design og vægt, men til gengæld får noget solid kvalitet. Om det gør sig gældende for deres løbevogn kan vi ikke sige med sikkerhed, for der er ikke lavet ret mange test af den.

På Coops webshop får løbevognen dog et par gode anmeldelser, hvor de fleste er glade for den, blandt andet en bruger der skriver:

Jeg købte denne babyjogger for en måned siden, den fungerer perfekt til mit lille barnebarn når familien vil på tur. De store hjul gør den ekstra let at køre hvis terrænet er lidt “ bumpet”. Der er også en indbygget sele som fungerer fint, samt at den er let at klappe sammen og tage med i f.eks. bilen.
Bruger på Coop.dk

Kendt design til halv pris

Baby Trold joggeren har et design, som nok genkender, hvis du har set testen af Thule og Baby Jogger ovenover, men om funktionaliteten er helt ens kan vi som sagt ikke sige, men løbevognen har fx justerbart håndtag og store luftfyldte hjul.

Prisen? Under halvdelen af de mest kendte modeller, så der er altså virkelig noget at spare her. På tilbud kan den fås til ⅓ af de dyreste modeller, hvilket gør den til et reelt lavpris alternativ.

Let løbevogn, men kun til mindre børn

Babytrold er en af de letteste løbevogne i testen med en vægt på kun 8kg. Det er en hel del mindre end flere af testvinderne og det er selvfølgelig super, men med så lette materialer er ulempen at den maksimale bæreevne kun er 15kg, hvilket er 7kg mindre end testvinderne fra Thule og Baby Jogger, der begge kan bruges op til 22kg.

Babytrold har i øvrigt også en model der kan bruges som cykelanhænger og er designet i samme stil som Thule Chariot.

Beemoo Sport Kombo

68_686500_1
  • Vægt: Ukendt
  • Barnets maks vægt: 15kg
  • Justerbart håndtag: Ja
  • Forhjul: Drejeligt, kan låses fast
  • Bremser: Håndbremse
Forhandler Totalpris Læs mere
1.649,00 DKK → Læs mere

Her har vi testens billigste løbevogn, som vi fandt hos Jollyroom for kun 1500kr. Det er et par hundrede kroner billigere end Babytrold modellen lige over.

Igen er vi her nede i en markant lavere pris end de testvindende modeller fra Thule, Baby Jogger og Cybex.

Beemoo er et ret kendt brand indenfor børneudstyr i lavprisklassen, men vi kunne ikke umiddelbart finde nogen hjemmeside på dem, hvilket trækker lidt ned, da vi gerne ville kunne læse lidt mere om brandet og hvordan det er produceret og så videre.

Nå men, her får du altså en klapvogn/løbevogn kombo model, der vel nok minder mest i design om Thule Urban Glide 2. Her er også tale om en forholdsvis kompakt model med et mindre drejeligt forhjul, som så kan låses fast.

Forhandleren Jollyroom har fået Line Hansen fra Lineslivsstil.dk til at teste løbevognen og den anmeldelse kan du finde på deres hjemmeside, hvor Line tager turen rundt om søerne i København.

Line virker glad for løbevognen, hvor hun bemærker at den er let at styre og løbe med:

Beemoo løbevognen er simpelthen så nem og let at styre, og det er den største fordel ved denne vogn. Den drejer utrolig let og man skal ikke skubbe eller bruge mange kræfter for at få den til at rulle af sted.
Line Hansen fra Lineslivsstil.dk

Hauck Runner 2

  • Vægt: 11kg
  • Barnets maks vægt: 22kg
  • Justerbart håndtag: Ja
  • Forhjul: Drejeligt, kan låses fast
  • Bremser: Håndbremse
Forhandler Totalpris Læs mere
4.453,00 DKK → Læs mere
4.795,00 DKK → Læs mere

Hauck er et kendt tysk mærke indenfor børne- og babyudstyr, som du måske kender hvis du har researchet på barnevogne og rejsesenge.

Her har vi altså så set på deres løbevogn der meget sigende hedder Hauck Runner 2. 11kg vejer den, hvilket er det samme som Thule modellerne.

Vi har ikke gået så langt i dybden med denne model, men vi kan konstatere at Hauck er et kendt tysk brand, der nemt findes på deres hjemmeside Hauck.de.

Desuden har den en maksimal vægt på 22kg, hvilket er det samme som vores testvindende modeller fra Thule, Cybex og Baby Jogger.

Dertil får du justerbart håndtag og et drejeligt forhjul der kan låses fast til løbeturen.

Gode – og mange – anmeldelser på Amazon.co.uk

Vi kunne ikke umiddelbart finde Hauck på Trustpilot, men Hauck Runner 2 er en af de mest populære modeller på Amazon.co.uk hvor over 3000 kunder har anmeldt den til en score på 4.5 ud af 5.

Selv om Amazon anmeldelser nok ikke siger alt i verden, så synes vi nok alligevel at så mange positive anmeldelser må kunne sige noget om kvaliteten. Det er usandsynligt at et dårligt produkt ville kunne få så høj en score med 3000+ anmeldelser.

På baggrund af dette synes vi måske nok det kunne tyde på dette var et godt valg i lavprisklassen, især fordi den koster under 2000kr og prismæssigt er i samme klasse som Babytrold og Bemoo, der langt fra har samme antal positive anmeldelser. Hvad tænker du selv?

Bedste løbevogn til større børn

Vores 3 anbefalede løbevogne Thule Urban Glide, Cybex AVI og Baby Jogger Summit X3, kan alle sammen klare børn op til 22kg, så på de tekniske data kan de alle klare børn op til 4-5 års alderen. Du kan læse anmeldelser af dem i første afsnit.

Når det er sagt fremhæver vi Baby Jogger Summit X3 som vores valg af “bedste løbevogn til større børn”, så er det fordi netop dette fremhæves af Løbeshop.dk i deres sammenligning af netop Thule Glide og Baby Jogger. Her er bedre plads og et mere robust design.

Hold dig fra de billigste modeller, de kan ikke klare større børn og har en lavere maks vægt, typisk omkring 15kg, hvor vores udvalgte modeller kan klare op til 22kg.

En undtagelse herfra er Hauck Runner 2, der faktisk har en maksimal tilladt vægt på 22kg. Til en pris på under 2000kr får du altså flest kilo for pengene, men om det er det vigtigste kriterie? Tjaaa.

Bedste løbevogn til 2 børn

Flere af løbevognene i testen har modeller med plads til 2 børn. 

Thule Urban Glide 2 Double – der altså er versionen af testvinderen med plads til 2. Læs anmeldelsen ovenover.

Baby Jogger Summit X3 Double er dobbel versionen af den populære Baby Jogger modellen og var tidligere til salg, men virker ikke til at være til salg længere.

Beemoo Sport Kombo 2 er også en dobbel version af Beemo Sport, som du kan læse en anmeldelse af ovenover.

Det skal du vide om at købe løbevogn (GUIDE)

Der findes adskillige populære modeller af løbevogne på markedet, flere af dem er fra brands der også laver klapvogne, men der er forskel. Selv om nogle løbevogne også fint kan bruges som klapvogne, så kan klapvogne altså ikke bruges som løbevogne.

Her får du en kort gennemgang af hvad du skal se efter når du vælger løbevogn.

Løbevogn, klapvogn eller cykelanhænger?

Måske det første der er værd at overveje er om du har brug for en egentlig løbevogn, kun til dine løbeture, eller om du hellere vil have en kombivogn, der både kan bruges til løb og som almindelig klapvogn.

Hvis du allerede har en klapvogn som du er glad for, er valget måske lidt lettere. Så kan en let og terrængående løbevogn, som fx Thule Ultimate Glide, være det rigtige valg.

Hvis du derimod gerne vil have en klapvogn, der er lige god på fortovet som på stien i skoven, så kan en model som Baby Jogger måske være et bedre valg.

Den sidste model, der også er populær, er den kombinerede løbevogn og cykelanhænger. Her løber man normalt med vognen bag sig og denne kan så også bruges som cykelanhænger.

Du har nok allerede en ide om hvad du har brug for, men hver opmærksom på at en hel del klapvogne kan ligne løbevogne uden at være det og du skal ikke løbe med klapvogn.

Hvor meget vejer løbevognen?

Selv om du er i god form vil det være en hel del tungere at løbe med en løbevogn. De gode løbevogne har affjedring og hjul med luft, som en cykel, men de vejer altså stadig en del kilo.

Hvis du løber længere ture vil forskellene i vægt blive vigtigere.

De letteste modeller vejer under 10kg, men de tungere modeller går op til 15-20kg. Her er der så igen en afvejning, da kvalitet og robusthed vejer mere.

På samme måde vil de bedre løbevogne være lettere at løbe med selv om de er nogle kilo tungere.

Konklusion er at vægten er vigtig, især hvis du køber billigt, men der er et tradeoff i forhold til sikkerhed, kvalitet og robusthed.

Gå efter en model, der ikke er for tung. 10-15 kg er maksimalvægten, hvis du og eventuelt konen skal kunne skubbe den op ad bakke. Og styret skal kunne justeres op og ned i højden, så både du og fruen kan trille en tur med vognen i en god ‘arbejdshøjde’.

Hvilken slags hjul har løbevognen?

En løbevogn er en klapvogn og alligevel ikke. Da den er beregnet til at blive løbet med, på forskelligt terræn, er kravene til hjulene større end til en almindelig klapvogn.

Her skal du gå efter store hjul med luft, der gør løbevognen mere stabil og terrængående. 

Det hjælper desuden hvis der er affjedring i hjulene, både på farten du kan holde, og for dit barn som får en mere behagelig tur.

Store hjul er det første, du skal kigge efter, for de gør løbevognen mere terrængående, så du ikke kun behøver at trille rundt på asfaltveje, men fx kan køre en tur på gode grusstier i skoven. En eller anden form for affjedringssystem er også et stort plus, så junior ikke får en masse hårde stød op gennem kroppen.

Er der justerbart håndtag og gode bremser?

Her er vi ovre i både komfort og i sikkerhed. Det er super godt hvis løbevognen har justerbart håndtag, der kan indstilles i højden, så den passer til lige netop dig og din løbestil. Flere af løbevognene i testen har da også det.

Derudover er gode bremser et must og her har de bedste modeller skrivebremser, der bremser hurtigt og skånsomt.

En form for sikkerhedsbremse er også et krav, så vognen ikke løber løbsk, hvis du skulle tabe grebet i den.

Hvordan er komforten?

Når vi taler komfort i en løbevogn taler vi især hvor langt sædet kan lægges ned. De fleste løbevogne kan ikke lægges helt ned, men kan kan komme godt tilbage så baby kan få sig en god lur.

I det omskiftelige danske vejr er det også vigtigt at der er plads til en god kørepose og at kalechen på løbevognen lukker til og er nem at åbne og lukke i omskifteligt vejr.

Hvordan er sikkerheden?

Her er der især to ting at overveje, hvordan sidder baby i stolen og i køreposen og hvad sker der hvis du mister grebet om vognen.

Baby skal spændes fast, gerne med en 5 punkts sele, der også dækker skuldrene. 

Løbevogne har normalt en sikkerhedsrem, som du kan spænde dig på og derved løbe med vognen kun med et let greb på den. Den må ikke kunne løbe væk fra dig, hvis du tager hænderne af den.

Der skal være en god lang sikkerhedsrem på styret, så du kan give løbevognen et puf på lige strækninger og løbe normalt med begge arme – uden at risikere, at vognen stikker af.

Hvornår må baby sidde i løbevogn?

Ifølge producenterne kan baby sidde i løbevognen fra 6-8 måneders alderen. Da løbevognens sæde typisk ikke kan lægges helt tilbage er det vigtigt at barnet har god kontrol over nakken og hovedet.

I et spørgsmål til Sundhedsplejersken.dk spørger Nanna om det er ok at løbe med et barn på 4 måneder i barnevognen, da barnet ikke er gammelt nok til at komme i en løbevogn. Her er svaret at risikoen for at barnet får rystet hovedet nok er for stor. Det er derfor nok best at du venter til dit barn er mindst 6 måneder gammelt og nok helst 8 måneder.

Sådan løber du med en løbevogn

  1. Hav én hånd på håndtaget – lad den anden svinge frit, så du kan løbe så naturligt som muligt.
  2. Skift hånd, så du ikke belaster den ene side af kroppen mere end den anden.
  3. Hold en smule løst på grebet, så du ikke får for mange kramper i hånden.
  4. Løb med ret ryg, så du undgår at løne dig for langt ind over løbevognen.
  5. Træn dig selv til at løbe med korte skridt, så din fod ikke rammer ind i hjulet.
  6. Hold pauser, så du får løsnet op i arme, skuldre og ryg.

Kilde: Babysam

Sådan har vi testet løbevogne

Vi har udvalgt løbevogne i testen på baggrund af tests i forbrugermagasiner som TÆNK og tilsvarende udenlandske forbrugerorganisation.

Vi har også set andre tests fra aviser og bloggere og brugt det i vores vurdering, som altså er en “samletest”.

FAQ

Vi synes du skal vælge enten Thule Urban Glide 2 eller Baby Jogger Summit X3. Læs hvorfor i testen.

Man må bruge en baby jogger fra 6-8 måneders alderen, når dit barn kan holde sit hovedet oppe.

Forfatter

  • Erik Haalo Hamre er redaktør og ekspert på Fitfact.dk og under uddannelse som Kostvejleder. Han har 20 års erfaring med styrketræning og har roet i Hellerup Roklub i en årrække.

Fitfact.dk
Enable registration in settings - general