Bedste høretelefoner til løb og træning 2023 + GUIDE

Få mere ud af din træning med et par trådløse høretelefoner til dine løbeture og træningspas i fitnesscenterer.

I denne guide har vi samlet tests fra ekspertkilder som iForm, Runnersworld m.fl. for at finde de bedste høretelefoner til træningen – uanset om du er til in-ear eller over-ear.

Der er mange gode modeller at vælge imellem, de fleste klarer sig godt i test, men vi synes at de bedste er:

 • Jabra Elite Active 75t – Bedst i Test
 • Miiego MiiBUDS ACTION – Bedst til Prisen
 • Bose QuietComfort 45 – Bedste Over-ear

Men tag et kig på resten af høretelefonerne i testen, der er noget til enhver. God fornøjelse!

Bedste in-ear trådløse høretelefoner

Disse høretelefoner er de klassiske, rigtige trådløse høretelefoner der er som lavet til løbeturen, hvor du helst ikke vil kunne mærke dem. Nogle af dem skal sættes i øregangen, andre bruger krog til at sidde rundt om øret, men uanset er de udvalgt for at kunne blive siddende.

Jabra Elite Active 75T

 • Type: In-ear
 • Vægt: 5,5 gram
 • Batteritid: 28 timer
 • Støjreduktion: Ja
 • Knapper: Ja

Vores testvinder er Jabra Elite Active 75T. Et par små og lette in-ear høretelefoner fra Jabra med fremragende lyd og super pasform.

Testvinder hos iForm, 6/6 stjerner, og anbefalet af Runnersworld.no, her får du det sikre valg, anbefalet af løbere til løbere.

..Her får du alt du ønsker deg – god lyd, god passform, alle funksjoner er nøye gjennomtenkt og fungerer perfekt. Prisen er noe stivere enn, men vi drister oss til å si at det er verdt det..

Jabra har i et par år været ejet af GN, der ellers udvikler høreapparater, og netop lyden er hvad anmeldelser og test fremhæver med Jabra Elite Active 75T:

Jabras ophav er audiogiganten GN, og det kan høres. Lyden er ren og blød, og bassen er afbalanceret

Der er desuden ANC, active noise cancelling og høretelefonerne kan forbindes til Siri, Alexa og Google Now.

Pasformen sidder bare som den skal ifølge anmeldelserne og med en vægt på kun 5.5 gram pr. styk vil du nærmest ikke kunne mærke dem.

Batterilevetiden er op til 28 timer, så også her er der topscore.

Bedømmelse

5 / 5 stjerner
5/5

Miiego MiiBUDS ACTION II

 • Type: In-ear med krog
 • Vægt: 8 gram
 • Batteritid: 90 timer
 • Støjreduktion: Nej
 • Knapper: Ja

Vores testvinder er fra danske Miiego. Disse høretelefoner er ikke bare vores testvinder, men også hos både iForm og Runnersworld.

Her får du med garanti et par høretelefoner uden dikkedarer, der vil tage med dig på løbetur eller til træning i fitnesscenteret.

Med ekstrem batteritid på op til 90 timer skal du svære svært uheldig for at løbe tør for batteri inden du når hjem.

Det er lite å utsette på MiiBUDS ACTION. Miiego vet hva de driver med, og disse ørepluggene er enkle, gode, relativt rimelige med tanke på lyden og batterikapasiteten de leverer. Ikke de mest diskrete i klassen, men som utseende signaliserer er dette til gjengjeld solide saker. Passer for den distré som ikke orker å lete etter både plugger, etui og ladekabel

Både iForm og Runnersworld fremhæver at Miiego høretelefonerne er super lette at bruge og som har et enkelt design, der gør dem perfekte til dig der vil have noget der bare fungerer, uanset hvor det skal være.

Designet med krog rundt om øret gør at de bliver siddende og med en vægt på kun 8 gram, mærker du dem næsten ikke.

Er du på udkig efter et par høretelefoner, der bare fungerer – uden så meget pjat? Så er Miibuds fra danske Miiego svaret! Det går legende let at forbinde dem til telefonen, og efter et øjeblik strømmer musikken ud. Skønt!

Bedømmelse

5 / 5 stjerner
5/5

Jabra Elite 7 Active

 • Type: In-ear
 • Vægt: 5,5 gram
 • Batteritid: 30 timer
 • Støjreduktion: Ja
 • Knapper: Ja

Årets testvinder hos iForm 2022 er Jabra Elite 7 Active, der også får 6/6 stjerner og dermed er en nyere opdatering til Jabra Elite Active 75T, der ellers er vores testvinder stadigvæk.

Ud over at se lækre ud i moderne design er dette et par høretelefoner, der har alt det som Jabra er kendt for, den gode, dybe lyd og den komfortable pasform, hvor du næsten glemmer du har dem på.

Når disse høretelefoner er testvindere er da især også lyden der fremhæves som en klasse for sig selv.

Lyden er uforlignelig. Pasformen er rar, og propperne føles bløde i ørerne

Dette er høretelefonerne til dig der går op i lyd og gerne vil høre musik i høj kvalitet under træningen.

Høretelefonerne har været testet hos TÆNK, hvor de ikke klarer sig helt i top, men “kun” med en score på 64/100. Her giver TÆNK dem dog “Meget god” i Holdbarhed.

Med 30 timers batteritid er det her også et par høretelefoner du kan glemme på bordet og alligevel have batteri nok til løbeturen næste dag.

Bedømmelse

5 / 5 stjerner
5/5

JBL Reflect Flow Sport

 • Type: In-ear
 • Vægt: 14,4 gram
 • Batteritid: 30 timer
 • Støjreduktion: Ja
 • Knapper: Ja

JBL er en klassiker indenfor lyd til sport og disse in-ear øretelefoner kommer med et par gode anbefalinger fra blandt andet iForm og TÆNK.

Disse høretelefoner bliver siddende i ørene, uanset om du løber eller laver burpees.

Her får du et par in-ear høretelefoner med lang batterilevetid, hele 30 timer, og god komfort til løbeturen.

Perfekt pasform og lang batteritid. Lyden er ikke overbevisende

Når det kommer til lyden er der delte meninger. iForm mener ikke at lyden er god, det er faktisk det der trækker ned i testen, mens TÆNK modsat fremhæver den gode lyd og støjreduktionen.

Rigtig gode true-wireless høretelefoner med høj lydkvalitet og velfungerende aktiv støj reduktion. God batterilevetid og nem at betjene.

Også Altomdata.dk er også glade for lyden, så det kan være at iForm er en outlier i deres vurdering her.

Bedømmelse

4 / 5 stjerner
5/5

Samsung Galaxy Buds Pro

 • Type: In-ear
 • Vægt: 6,3 gram
 • Batteritid: 18 timer
 • Støjreduktion: Ja
 • Knapper: Ja

Samsung er måske ikke det du tænker på først når det handler om lyd til sport, men dette sæt er værd at kigge på, hvis du ellers har det godt med den koreanske gigant.

Det klarer sig nemlig godt i test hos det norske løbemagasin Runnersworld.no, som anbefaler det som et sæt høretelefoner, der fungerer godt til både kontoret og til løbeturen.

Både design og lyd er lækkert og får mange rosende ord med, hvorimod brugervenligheden ikke vurderes til helt i top under et træningspas.

Dette er øreplugger som vil prestere på mange flere områder enn bare løping, men som også er en god treningskamerat. Tenker du mer helhetlig og vil ha plugger til både hjemmekontor og løpeturer, er du android-bruker og og er på utkikk etter en skikkelig god ANC til støyende økter på treningsstudio, bør Galaxy Buds Pro vurderes

Bedømmelse

4 / 5 stjerner
5/5

Bedste over-ear høretelefoner til løb og træning

Disse over-ear høretelefoner har suveræn komfort og lydisolering. De er perfekte til dig der vil lukke verden ude og bare chille i fitnesscenteret, så du ikke behøver at høre på centerets musiksmag eller stønnen og grynten når vægten skal op og ned.

Bose QuietComfort 45

 • Type: Over-ear
 • Vægt: 240 gram
 • Batteritid: 24 timer
 • Støjreduktion: Ja
 • Knapper: Ja

Bose laver over-ear høretelefoner med overlegen støjreduktion og disse er testvinderne fra de tyske firma. De er anbefalet af både TÆNK og iForm, hvor de er testvindere.

Bose QuietComfort 45 er meget komfortable høretelefoner med bløde, behagelige puder og ikke mindst støjreduktion der lukker alt andet ude end du selv vil høre.

Bose har lavet et par fleksible høretelefoner med et lækkert, enkelt og diskret design. Plastikken har en lækker overflade, og bøjlen er velpolstret. Du kan desuden glæde dig til fortrinlig støjreduktion, der dæmper alt omkring dig. Det er især rart, hvis du påtænker at bruge dem i fitnesscenteret og gerne vil slippe for at blive forstyrret af lydene fra dem, der træner omkring dig

Bose QuietComfort 45 er top 3 i TÆNKs store test af høretelefoner med en score på 72/100, hvor testvinderen kun kan klare 1 point mere. Du får altså her et par høretelefoner som TÆNK også har sagt god for.

Gode over-ear høretelefoner, der giver god lyd med en god ANC funktion. Behagelig at have på og nem at betjene

Bedømmelse

5 / 5 stjerner
5/5

Miiego Boom ANC

 • Type: Over-ear
 • Vægt: 299 gram
 • Batteritid: 36 timer
 • Støjreduktion: Ja
 • Knapper: Ja

Dansk Miiego klarer sig suverænt i test og denne over-ear model er ingen undtagelse. Det er nemlig testvinderen hos iForm, der giver den 6/6 stjerner og titlen som testvinder.

Bedre støjreduktion er svær at opdrive. ANC står for Active Noise Cancelling, og denne her er kompromisløs. Al støj omkring dig forsvinder, så musikkens sprøde toner kan flyde frit. Begge ørepuder nærmest suger sig blødt fast til ørerne og er superkomfortable. Selv under intens cardiotræning bliver de forbavsende nok siddende, hvor de skal

Med batteritid på 36 timer er de perfekte til at have med sig både på kontoret, derhjemme og til træning uden at de løber tør.

Bedømmelse

5 / 5 stjerner
5/5

Andre populære trådløse høretelefoner til løb og træning

Apple Airpods

Apple Airpods er ikke det første brand som mange tænker på når det kommer til sports høretelefoner, men hvis du tager en tur i fitnesscenteret ser du mange af dem alligevel.

Selv om de ikke sidder lige godt fast som de modeller der sidder i øregangen, så sker det yderst sjældent at de ryger ud og komforten er kendt for at være helt i top.

AfterShokz Aeropex

Et par anderledes høretelefoner til løb der bruger vibration til at få lyden til øret. Det skulle gøre det muligt at bedre høre omgivelserne under løb, noget som måske især byløbere eller snakkesalige træningstyper kunne have brug for.

Beats Fit Pro

Samarbejdet mellem Apple og Beats har resulteteret i Beats Fit Pro, der netop er nogle høretelefoner lavet til træning, med fokus på lyd.

Her får man efter sigende den gode lyd fra Beats Studio, men med alt det ekstra og komfort som kendetegner Apple.

Bose Sound Sport

Bose er mest kendt for deres over-ear høretelefoner, der da også har vundet bedst i test, men de laver altså også in-ear høretelefoner og her kan denne model – Bose Sound Sport – være en god mulighed, hvis du sværger til brandet. Særligt støjreduktionen er Bose kendt for at gøre godt.

Det her skal du vide om at vælge høretelefoner til løb og træning (GUIDE)

Leder du efter et par lækre høretelefoner til din næste løbetur eller træning oppe i fitnesscenteret? Så læs med her for at være helt sikker på, at du finder de høretelefoner, der passer bedst til dig. 

Der er en række forskellige faktorer, som du skal overveje inden du køber dine næste høretelefoner. For at finde det par, der opfylder dine behov, så skal du tænke over:

 • Typen
 • Komfort
 • Lyd
 • Funktioner

Typer af høretelefoner

Der er overordnet 4 typer af høretelefoner. De har alle både sine fordele og ulemper.

In-ear

In ear høretelefoner kan oversættes til “i øret”, hvilket betyder, at det er høretelefoner, som du stikker ind i øret. Det er typisk små høretelefoner, der ikke fylder så meget. De er derfor nemme at have med rundt. Du kan få In ear høretelefoner både med og uden ledning.

Høretelefoner med ”krog”

Høretelefoner med krog er stort set samme type som In-ear. Man kan sagtens kalde det en underkategori af dem. Det er i princippet det samme, men de kommer blot med en krog, der går rundt omkring øret. De sørger for stabilitet. 

On-ear

On ear høretelefoner har bløde puder, der sidder på dine ører. Det er vigtigt, at det er behageligt at have på, da de ellers kan gøre ondt i længden. Herudover går der en stang hen over hovedet, der forbinder de 2 puder. 

Over-ear

Over ear minder igen meget om On Ear. Forskellen er her, at Over ear høretelefoner slutter sig hen over hele øret.

Komfort og pasform

Det er meget vigtigt, at du finder et par høretelefoner, som du synes er komfortable. Det er derfor en rigtig god ide, at du tager ud i en butik og prøver dem, hvis du er meget i tvivl om, hvilken type høretelefoner, der sidder godt på dit hoved eller i dine ører. 

På den måde kan du mærke, hvordan de sidder i eller på øret.

Det bliver hurtigt træls i længden og især på længere træningspas, hvis de ikke er rare at have på i længere tid ad gangen.

 De må heller ikke sidde for løst, da det bliver irriterende, når du skal ud at løbe. 

Lyd og noise cancelling

Det er vigtigt, at du får et par høretelefoner, der har active noise cancelling. Hvis du har det, så kan du selv bestemme, om du vil lukke omverdenen ude eller lukke den ind. 

Det kan være farligt at løbe uden at kunne høre trafikken, men det kan på andre tidspunkter være rart at kunne lukke lyden helt ude. 

Sørg også for at tjekke lyden – kan du ikke selv afprøve dem, så se evt. om der er lavet tests eller anmeldelser af den specifikke model og forsøg at danne et indtryk af lydkvalitet ud fra dette.

Funktioner og brugervenlighed

Dine høretelefoner skal være nemme og hurtige at sætte op samt at bruge. Brugervenligheden skal derfor være helt i top. Det betyder, at der gerne skal være et par knapper på selve høretelefonerne for at du ikke hele tiden skal have din telefon frem. Det må dog ikke være for mange knapper, da det hurtigt bliver for besværligt at bruge under træningen. 

FAQ

Vi synes at Jabra Elite Active 75T og Miiego MiiBUDS ACTION er de bedste høretelefoner til løb.

Vi synes at Bose QuietComfort 45 og Miiego Boom er de bedste over-ear høretelefoner til træning

Forfatter

 • Erik Haalo Hamre er redaktør og ekspert på Fitfact.dk og under uddannelse som Kostvejleder. Han har 20 års erfaring med styrketræning og har roet i Hellerup Roklub i en årrække.

Fitfact.dk
Enable registration in settings - general